[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 218
25 950
113
Ezeket az autós kártya szintű, katalógusokban megadott paramétereket fenntartásokkal kellene kezelni, ami a lényeg, hogy egy komolyabb konfliktusban hogyan szerepelnek, mennyire megbízhatóak, egyszerűek, "háború bírók", tömegesen gyárthatóak, olcsók, minimális logisztikával üzemben tarthatóak, eredményesek. Az oroszok nagyon sok eszközt fejlesztettek idáig is, de "spórolás" címén nem vettek szinte csak minimális mértékben, mennyiségben. Nem a hadsereg volt a fő prioritás, illetve azon belül főleg a stratégiai nukleáris arzenál. Hogy kinek, kiknek volt a hibája, most hagyjuk. Adott volt a feladat, annak a megoldásához kellett felnőniük. Ahogy írták, a sok fejlesztést kellett most elővenni. Kína saját, jól felfogott érdekében állt az oroszok mögé, nem nagyon kellene ezen csodálkozni. A NATO nem az oroszok ellen fog hagyományos eszközökkel háborúzni, ha eljön az ideje, hanem egy sokkal erősebb és nagyobb szövetséggel, ami beáll az oroszok mögé, de ez egy igen veszélyes folyamat, amit csinálnak. Ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan elképzelik, akkor annak nagyon csúnya vége lehet, márpedig eddig úgy néz ki, hogy mindig lyukra futottak. Az USA messze van, úgy gondolja kimaradhat belőle és más f&aszával verheti a csalánt. Eddig bejött neki, de most nem biztos, hogy szerencséje lesz. A fegyver biznisz pörög ezerrel náluk, de ha pénzügyileg beüt egy crack, akkor minden elúszhat. Az Ukránok, meg úgy az EU országok úgy hülyék, ahogy vannak. Mennek is a levesbe, megérdemlik. Jobb sorsra voltak hivatva, de gyengének bizonyultak és nekünk ebből ki kell maradnunk, mindenáron. Nincs szükségünk arra, hogy magukkal rántsanak a szakadékba, így is van elég sok bajunk, ezen kívül is. A forint még annyit sem ér, mint a '70-es években a fillér volt, innen kell kikecmeregnünk, de nem nyugati segítséggel, mert tőlük nem is várható el, már többször bebizonyították.
Ha az oroszoknak az Ukrán/NATO okoz egységnyi kárt, akkor azt sokszorosan visszakapják és azonnal. A Tenkes kapitány filmből idézve, "NINCS KEGYELEM" és erre majd a végén emlékezzünk. Kíváncsi vagyok, hogy Popov vezérőrnagy hogyan jön ki a pácból és Szurovikin-el mi lesz. Szurkolok nekik és az orosz HM megtisztulásáért is, meg azért, hogy IGEN, jöjjenek el a határig az oroszok és akkor lesz jövője Magyarországnak. Lesz nyersanyag, energia, talán rendes fizetések, megélhetés, megfelelő piac a tényleg magyar áruknak a világon és nem kell segget nyalni senkinek sem. Talán a politikusaink is normálisabbak lesznek, kevésbé fogják lerabolni az országot.
Be volt téve egy rövidebb clipp egy lelövésről, most részletesebben és hosszabban. Tor-M2 csapat légvédelmi komplexum Scalp/Storm Shadow CM-t semmisít meg.
A Szu-57 bevetéseiről
https://ru.sputnik.kg/20240517/rossiyskie-su-57-uspeshno-deystvuyut-v-zone-svo-1085192873.html
Kivonat
"A nyugati megfigyelőket aggasztja az orosz Szu-57-es vadászgépek csapásainak növekvő száma és hatékonysága az ukrán hadműveleti területeken. 2027-ig három 24 gépes Szu-57 ezred felállítása a cél. Jelenleg egy 22 gépes ezred működik, amelyet egyre nagyobb intenzitással vetnek be az ukrán célpontok megsemmisítésében, igen hatékony, pontos, nagy hatótávolságú levegő-föld és levegő-levegő rakéta fegyverzettel rendelkeznek. Az értékes harci tapasztalatok mellett az ukrán hadműveleti hadszíntér lehetőséget ad a Szu-57 legújabb légi AFAR radarjainak és infravörös érzékelői hatékonyságának tesztelésére, amelyek lehetővé teszik egyidejűleg több cél követését extrém távolságból.
A világon egyetlen ötödik generációs vadászgép sem képes az orosz H-59MK2-hez vagy H-69-hez hasonló, 1000 kilométernél nagyobb hatótávolságú cirkálórakétákat hordozni belső fegyvertereiben. A stealth Szu-57-es rekeszeiben négy nagy teljesítményű stealth H-59MK2 rakéta fér el. A CM rendelkezik egy kombinált vezérlőrendszerrel, amely képes több másik CM-t irányítani (hasonlóan az SS-N-19 rakétához), rajban, amelyek elosszák a különböző célpontokat maguk között. Indítás előtt elegendő bevinni a bevetés koordinátáit vagy területét, a cél jeleit vagy a tereptárgyakat a célterületen. Lehetséges az cél objektumok független keresése és észlelése. A rakéta 10 méteres magasságban, a terepet követve, a légvédelmi komplexumokat megkerülve, betöltött koordináták segítségével (inerciális navigáció) képes elérni a célt. Az utolsó szakaszon (legfeljebb 25 kilométerre a céltól) bekapcsol a korrelációs-optikai irányító fej, amely pontosítja az adott célt és a repülési pályát. A rakéta 4 méterre süllyed le és ezen a magasságon szinte láthatatlan marad a légvédelem számára, amíg el nem éri az ellenséges célt. A CEP (találati pontosság) max. 3 méter. A rakéta zavarhatja azokat az objektumokat, amelyeknek nincs radar-, infravörös és optikai kontrasztja a környező háttérrel. Az erő, a sokoldalúság, a pontosság, a zavar állóság, a lopakodás és a kompaktság technológiai példája. Az orosz H-59MK2 legközelebbi nyugati analógjai és versenytársai az amerikai AGM-158 JASSM és a brit-francia Scalp EG/Storm Shadow. Ha valaki Nyugaton közvetlenül Oroszországgal akar harcolni, akkor a Szu-57-es vadászgép belső fegyvertereiben új cirkálórakéta (CRBM) van, amely 5.500 km hatótávolsággal rendelkezik. A Szu-57 CRBM a stratégiai H-101/102 analógja. Stratégiai felszereléssel a Szu-57 képes lopakodva és pontosan eltalálni az USA és a NATO katonai célpontjait Európában és ha hozzáadjuk a Szu-57 harci sugarát a CRBM hatótávolságához - körülbelül 2000 km-re tankolás nélkül -, akkor a Pentagon létesítményeit az egész észak-amerikai területen - a csendes-óceáni és az atlanti irányból - sebezhetőnek tekinthetjük. Nemcsak a guami Andersen és Apra Harbor katonai támaszpontok (3.500 km), a hawaii Pearl Harbor (5.000 km)."
photo_2024-05-23_07-30-07.webp

de93df3e1dc603cbb8f844b3b8c11b38_o.jpg

scale_1200

YXJ0aWNsZXMvaW1hZ2UvMjAyMy84LzFhL2ZlL2Jhci5qcGc.webp

000%D0%B0%20%2897%29.png
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 419
11 257
113
Remélem jól sikerült szerkeszteni.

A védelmi rendszer nemkivitelezői pragmatikusan állnak a kivitelezéshez:

Az oroszok - előbb-utóbb - úgyis átfogják törni a vonalat, a tendenciák nem a Zelenszkij rezsimnek kedveznek.
Akkor már inkább kiveszik belőle a lóvét, s elköltik majd Malibuban...



A vörös vonal attól vörös vonal, hogyha átlépik, akkor annak beláthatatlanok a következményei. Egy ilyet sem lépett még át egyik fél sem. Attól, hogy a szakértők szeretnek ezzel dobálózni, hogy hatásvadászabb legyen a mondanivalójuk még nem kell átvenni a butaságukat.
S te tudod, hogy mik lesznek a következmények!?

Egy szó kimaradt: Az azonnal.
Újra és újra az a hit, hogy a vörös vonalak átlépése azonnali végletes orosz reakciókat fognak okozni.
Pedig nem így történt Szíriában a Szu-24 lelövésekor (Tudod; Görög-terem...), s a jelenlegi fegyveres konfliktusban sem így történik.
...bár nem tudom, hogy mennyi ukrán erőműnek kell elpusztulnia, hogy a nyugat azt elég végletesnek és végzetesnek gondolja?
Az összesnek?

A vörös vonalak átlépése egy Raymond Babbit (Esőember) féle orosz jegyzetfüzet.
Megtettétek ezt?
Akkor majd még messzebb toljuk a határainkat.
Ezt is megtettétek?
Akkor csak közvetítőkön keresztül vehetitek majd csak az energiahordozóinkat, nyersanyagainkat. India, Kína jó lesz?
Még ezt is megtettétek?
Akkor még jobban ráfekszünk az Afrika projektre, majd meg lesz ennek is a böjtje...

"...Látjuk, ahogy hónapról hónapra szorulnak ki Afrikából az egykori gyarmatosítók utódai. Ezzel pedig – és ez az, amiről ritkán hallhatunk – rohamosan csökkennek azok a bevételi források, amik fenntartották a nyugati fogyasztói társadalmakat. Ezek pedig brutális számok. Franciaország Nyugat-Afrika és Közép-Afrika gazdasági-pénzügyi elvesztésével költségvetése cirka negyedét, harmadát veszíti el ez év és a jövő év folyamán. Úgy, hogy hatalmas adóssághegyen ül már mostanság is. De ezt az állami veszteséget megfejeli a francia cégek brutális térvesztése is, hiszen Afrika számukra egy kincsesbánya volt. Innen érthető Macron pulykagőgje is. Nekik végük van. Ezért mondta: “A napjainkban ismert Európa haldoklik és elpusztulhat” Ez alatt pedig azt kell érteni, hogy a külső bevételi források elvesztésével nem lehet fenntartani a fogyasztói társadalmat, az irányított tömegdemokráciát, az európai látszatvilágot..."

Mikor fog már leesni a nyugatnak, hogy ez nem a Közel-Kelet, ahol szemet szemért elv alapján történnek a dolgok, hanem majd, intelligensen. Majd kimódolják.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 293
79 065
113
Remélem jól sikerült szerkeszteni.

A védelmi rendszer nemkivitelezői pragmatikusan állnak a kivitelezéshez:

Az oroszok - előbb-utóbb - úgyis átfogják törni a vonalat, a tendenciák nem a Zelenszkij rezsimnek kedveznek.
Akkor már inkább kiveszik belőle a lóvét, s elköltik majd Malibuban...




S te tudod, hogy mik lesznek a következmények!?

Egy szó kimaradt: Az azonnal.
Újra és újra az a hit, hogy a vörös vonalak átlépése azonnali végletes orosz reakciókat fognak okozni.
Pedig nem így történt Szíriában a Szu-24 lelövésekor (Tudod; Görög-terem...), s a jelenlegi fegyveres konfliktusban sem így történik.
...bár nem tudom, hogy mennyi ukrán erőműnek kell elpusztulnia, hogy a nyugat azt elég végletesnek és végzetesnek gondolja?
Az összesnek?

A vörös vonalak átlépése egy Raymond Babbit (Esőember) féle orosz jegyzetfüzet.
Megtettétek ezt?
Akkor majd még messzebb toljuk a határainkat.
Ezt is megtettétek?
Akkor csak közvetítőkön keresztül vehetitek majd csak az energiahordozóinkat, nyersanyagainkat. India, Kína jó lesz?
Még ezt is megtettétek?
Akkor még jobban ráfekszünk az Afrika projektre, majd meg lesz ennek is a böjtje...

"...Látjuk, ahogy hónapról hónapra szorulnak ki Afrikából az egykori gyarmatosítók utódai. Ezzel pedig – és ez az, amiről ritkán hallhatunk – rohamosan csökkennek azok a bevételi források, amik fenntartották a nyugati fogyasztói társadalmakat. Ezek pedig brutális számok. Franciaország Nyugat-Afrika és Közép-Afrika gazdasági-pénzügyi elvesztésével költségvetése cirka negyedét, harmadát veszíti el ez év és a jövő év folyamán. Úgy, hogy hatalmas adóssághegyen ül már mostanság is. De ezt az állami veszteséget megfejeli a francia cégek brutális térvesztése is, hiszen Afrika számukra egy kincsesbánya volt. Innen érthető Macron pulykagőgje is. Nekik végük van. Ezért mondta: “A napjainkban ismert Európa haldoklik és elpusztulhat” Ez alatt pedig azt kell érteni, hogy a külső bevételi források elvesztésével nem lehet fenntartani a fogyasztói társadalmat, az irányított tömegdemokráciát, az európai látszatvilágot..."

Mikor fog már leesni a nyugatnak, hogy ez nem a Közel-Kelet, ahol szemet szemért elv alapján történnek a dolgok, hanem majd, intelligensen. Majd kimódolják.
Több mint két éve hallgatom a vörösvonalazést szinte naponta és mik lettek a következmények? A nagy büdös semmi.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 616
85 935
113
Nézzétek meg a mai ATVs Csattból az Ukrajna részt, ha fel akarjátok qurni magatokat!

Reggelre, kávé helyett ajánlom!

Brutális sötétség van a fejekben, mellé nem veszik komolyan a háború lehetőségét, az atomot konkrétan kiröhögik, ugyanúgy ahogy a migrációt is folyamatosan kifigurázták anno ...
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 390
43 695
113
https://twitter.com/vicktop55/status/1794218227163136473
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 752
46 682
113
Több mint két éve hallgatom a vörösvonalazést szinte naponta és mik lettek a következmények? A nagy büdös semmi.
Teljesen egyértelműen leírta, hogy milyen nagyon súlyos következményei lettek Dudi.

Próbáld meg elhinni azt, hogy nem minden a csatatéren dől el. Kínára tolták az oroszokat, bukja a Nyugat Afrikát, Közel Keletet, szorul vissza a dollár, az EU a drága energia hordozók és nyersanyagok miatt veszített a versenyképességéből.

Most eddig ennyi, már pont elég, de kapni fogunk még :(
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 176
67 436
113
Ha volt már, akkor bocs.

Tehát jelenleg ott tart a KMW hogy nem tud harckepes állapotba hozni egy letarolt tankot? 20-bol 20 felujitott xar ezek szerint. De sebaj, tovább újítják a többit jó pénzből, csak az ukránnak se kell.


Tömegverekedés Ogyesszaban a fogdmegekkel.

Kisgyerekek mellől raboltak el az apát Zelenszkij emberei.


Ez trukkos, lenyomják a biztosítékot, a bujkáló kimegy felkapcsolni és így elfogtak.

Ukrajna 8 Gw áram termelési kapacitást veszített. 1,7Gw-ot tud nekik az EU exportálni, de ezt növelni kell mert kevés nekik.

Krasznogorovka, a varoskozpontban orosz zászló leng.
Volcsanszk, ukran pontonhid szetverese.

Csasov Jár, a sárga csillagnal lesz az áttörés.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 558
47 557
113
A Dnyeper folyó ártere

Az ellenség valóban kinyitja a Dnyeper vízerőmű zsilipjét . A helyszínről érkező katonák azt írják, hogy a víz fokozatosan emelkedik. Nem lesz cunami, de fennáll a szigetek elöntésének veszélye.



Összefoglaló 2024. május 25-én reggel

▪️Harkov irányában folytatódnak a kiélezett harcok a rendezésért . Volchanszk . Az északi szélről származó jelentések szerint az orosz fegyveres erők megsemmisítették az ellenséget a Medical College védelmi központjában , és 150 métert haladtak előre. Rohamegységeink kiütik az ellenséget Tyihoje faluból , felszabadítva a fél falut. Előrelépés több mint 300 méter mélyre. Éjszaka megsemmisült Bochkovo település területén a Volchya folyón átvezető ponton , ahol az ellenség megpróbált titokban tartalékokat átadni. Liptsovsky irányban Severny faluért dúlnak csaták.

▪️Szvatovótól nyugatra az orosz fegyveres erők felerősítették a támadó hadműveleteket Beresztovóban és Sztelmahovka térségében, ez az irány hosszú ideig változatlan maradt.

▪️Chasov Yar felé haladva beszámolnak csapataink Kleshcheevkában elért sikereiről . A falu romokban van, az ukrán fegyveres erők nyugatra tartják a magaslatokat. Ivanovskoe -ban ( Krasnoe ) az ellenséges gyalogság csoportjai vannak jelen a nyugati külterületeken. A település teljes felszabadítása elkerülhetetlen. A helyekről hangsúlyozzák, hogy a Csasovjari "Csatorna" mikrokörzetétől délre fekvő Stupki - Golubovskie - 2 természetvédelmi terület csapataink teljes ellenőrzése alatt áll, egészen a Szeverszkij - Donyec - Donbass vízi csatornáig. Csasov Jar keleti része mentén az orosz hadsereg rohamcsoportjai telepedtek meg, és a várost megrohamozzák. Harcok folynak Kalinovkaért.

▪️Pokrovszkij irányban ( Avdejevkától nyugatra ) nagy ütemű harci műveletek folytatódnak az Arhangelszk melletti Ocheretinsky párkányon , Novopokrovszkijtól keletre, a felszabadult Umanszkij területén és Netailovótól délre.

▪️Herszon irányban a helyzet fontos eleme volt az ellenség vízkibocsátására vonatkozó információ a Dnyeper vízerőműről a folyásiránnyal szemben. Az ilyen akcióktól függetlenül a vízszint lassú emelkedése volt megfigyelhető a szigetövezetben. A partunkon lakott területeket ugyan nem fenyeget, de a szigeteken egységeink működését akadályozhatja. Folytatódnak a kölcsönös csapások, az ukrán fegyveres erők civileket csapnak le: Dneprjanyban, Novokakhovsky városi kerületi faluban egy magánházat támadtak meg drónok. .

▪️A belgorodi régió továbbra is szenved az ellenséges terrortámadásoktól. Robbanószerkezetet dobtak le egy UAV-ból Krasznoje faluban, Sebekinsky városi kerületben. Egy másik UAV megtámadta Murom falut, és az elektromos vezeték megsérült. A Belgorod régióban, Malinovka faluban egy FPV dróncsapás következtében megrongálódott egy autó. A Krasznojaruzs régióban található Popovka falu az ukrán fegyveres erők tűz alá került. Az ukrán fegyveres erők megtámadták a Sebekinszkij városi körzetben található Novaya Tavolzhanka falut egy FPV drón segítségével tegnap reggel, az MLRS 25 lövedékét lőtték ki Novaja Tavolzhankára.

▪️A Kurszk régióban ma délelőtt a Glushkovszkij járásban található Korovjakovka falut ágyúzták ukrán oldalról. Tegnap a település „Szudzsa” ellenőrzőpontját ágyúzták.

▪️Donyeckben ( DPR ) az ukrán fegyveres erők 155 mm-es tüzérséggel, amerikai gyártmányú M-864-es kazettás robbanófejjel (M-42 kumulatív és M-46 repeszkazetta) lövedékekkel végrehajtott támadásai következtében négy civil megsebesült.
Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 221
13 817
113
A Dnyeper folyó ártere

Az ellenség valóban kinyitja a Dnyeper vízerőmű zsilipjét . A helyszínről érkező katonák azt írják, hogy a víz fokozatosan emelkedik. Nem lesz cunami, de fennáll a szigetek elöntésének veszélye.


Krynky hídfo védoi is most pozíciót változtattak


A Harkovtól északra súlyos veszteségeket elszenvedő orosz csapatok helyzete egyre rosszabb lesz. A Fegyveres Erők Vezérkarának közleménye - "A fegyveres erők ellentámadást indítottak Harkiv régióban"
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 293
79 065
113
Teljesen egyértelműen leírta, hogy milyen nagyon súlyos következményei lettek Dudi.

Próbáld meg elhinni azt, hogy nem minden a csatatéren dől el. Kínára tolták az oroszokat, bukja a Nyugat Afrikát, Közel Keletet, szorul vissza a dollár, az EU a drága energia hordozók és nyersanyagok miatt veszített a versenyképességéből.

Most eddig ennyi, már pont elég, de kapni fogunk még :(
Na és hol vannak ezek a következmények? Mert én csak azt látom leírva, hogy miután lószar sem történt a jövőre nézve felteteles módban fogalmaztok meg mindenfélét. Már ne is haragudjatok, de ilyen alapon jósolhatnátok zsigerekből is.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 970
15 904
113
eljesen egyértelműen leírta, hogy milyen nagyon súlyos következményei lettek Dudi.

Próbáld meg elhinni azt, hogy nem minden a csatatéren dől el. Kínára tolták az oroszokat, bukja a Nyugat Afrikát, Közel Keletet, szorul vissza a dollár, az EU a drága energia hordozók és nyersanyagok miatt veszített a versenyképességéből.
A politikusok utolsó szalmaszála a gazdasági válság megoldására - a háborúk de-generálása..

Ezért vagyunk nyakig egy ilyen helyzetben is mint most, aminek sejteni sem lehet h mi lesz a vége..
Az EU egy óriási de most már szó szerint elpuskázott lehetőség kapujában állt. Az 1990 utáni enyhülési politika eredményes volt, Putyin megdicsőült a Berlinben, a Bundestagban 2001-ben tartott 16 perces német nyelven előadott megbékélésről és a nemzeteik együttműködéséről szóló beszéde után. Az német parlamenti képviselők székeikből felállva tapsolták meg, némelyikük még meg is könnyezte a múltat újra átélve. Kérdem én mikor volt az hogy ott hogy egy ilyen, külföldi vezető politikus beszéde ekkora sikert arasson, ott?


Az egész világ láthatta hogy itt a lehetőség egy úgy gazdasági nagyhatalom alapítására - az EuroÁzsiai Unióra. Az itt akkor működő ipari és tőkekapacitás társulva az oroszok végtelen területei és kiaknázatlan ásványkincsei adta lehetőséggel - ezt az Uniót tette volna a világ legerősebb hatalmává - gazdaságilag politikailag, katonailag is - ha sikerül összehozni..
Ez megoldotta volna az EU nem éppen fejlődésképes iparának a gondjait is..


Amerika , Kina, India stb. ehhez képest a "futottak még" kategóriába tartoztak volna a világgazdasági versenyben..

No hát akkor ezt a szervezkedést kellett a konkurenciának aláaknázni, és első menetben beindították a F.O.S média degenerátort, Putyint helyezve a céltáblára. Onnantól hetente jelentek meg a külső kézbe került magyar médiában is a Putyint mocskoló cikkek a polgárok tudat átformálása céljából.

Ma el tudnánk e képzelni Putyint, ahogy ilyen sikeres beszédet mond a német parlamentben? Pedig ő nem sokat változott az évek múlásával..

Tehát Ukrajnát fel és kihasználva - bizonyos körök gondoskodtak arról hogy ennek a lehetőségnek hosszú időre, szó szerint lőttek..
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 146
10 545
113
Újjabb és újjab település nevek kerülnek elő, sok km2-t visszafoglaltak az oroszok minden irányban, mégis tudják lőni Belgorodot, Donyecket az ukránok.
Hogy van ez?
Vagy amennyivel hátrébb szoritják őket, annyival nagyobb hatótávolságú fegyvereket kapnak?
 

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 239
1 485
113
Újjabb és újjab település nevek kerülnek elő, sok km2-t visszafoglaltak az oroszok minden irányban, mégis tudják lőni Belgorodot, Donyecket az ukránok.
Hogy van ez?
Vagy amennyivel hátrébb szoritják őket, annyival nagyobb hatótávolságú fegyvereket kapnak?
Még nem szorították eléggé vissza őket. Ez a 10 km még kevés, kellene egy 50 km legalább.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 616
85 935
113
Nos, srácok, férfiak és asszonyok ........, nagyon szar helyzet következik. MEG FOGJUK SZOPNI!

Simplicius mai:
"Jevgenyij Buzsinkij orosz tábornok egy hónappal ezelőtt a következőket nyilatkozta:
"Nincs biztos információm arról, hogyan fog fellépni az orosz elnök és az orosz katonai parancsnokság, de biztos vagyok benne, hogy ha az ATACMS Taurusának csapásai nagyon károsak Oroszországra nézve, akkor feltételezem, hogy legalább a logisztikai csomópontot megütjük. Lengyelország területe Rzeszówban. Ebben az esetben az Egyesült Államokon múlik, hogy mit tegyen. Vagy kölcsönös pusztítással induljunk a harmadik világháborúba, vagy hagyjuk a lengyeleket, hogy egyedül harcoljanak Oroszország ellen” – mondta Jevgenyij Buzsinszkij nyugalmazott orosz altábornagy a New Rules podcastnak.""

(...)

"Egyre több jel utal arra, hogy a globalista irányítók rejtett terve az, hogy Ukrajnának ne maradjon más választása, mint hogy drasztikusan eszkaláljon, és valamilyen formában – akár korlátozottan, akár nem – bevonja a NATO-t a harcba. Andrew Bridgen volt brit képviselő kijelentette, hogy ez az igazi oka annak, hogy Rishi Sunak előrehozott választásokat írt ki – nem hajlandó „háborús elnök” lenni."

(...)

"Végső soron, ha tippelnem kellene az S-300/400 hibáiról, akkor egyelőre a következő lenne:
Ahogy mondtam, egy alacsony RCS rakéta észlelési hatótávja akár 30 km is lehet. Az ATACMS a ballisztikus rakéták szabványai szerint nagyon kicsi: 13 láb hosszú és 1600 kg, szemben az Iskander 24 láb hosszúságával és 3800 kg-jával – gyakorlatilag feleakkora.

Tegyük fel, hogy 30 km-nél, 3 Mach sebességnél észleli, így a kezelőnek kevesebb, mint 30 másodperce van a reagálásra. Lehet, hogy ez egyetlen objektumnál – vagy akár egy kis maréknyinál is – megfelelő, de közel egy tucat vagy több rakéta telítettsége esetén az eljegyzési eljárást a kiképzés és a pánik vérző szélére sodorhatja. És ez azt feltételezi, hogy a kezdeti észlelés 30 km-re van – ez még kevesebb is lehet, különösen, ha a személyzet nem túl éber, és egy kicsit lazán alszik a munka során.

Tegyük fel, hogy 20-25 másodperc alatt kommunikálnia kell a legénység több tagja között, ki kell választania a célpontokat a képernyőn, és számos egyéb műveletet kell végrehajtania ahhoz, hogy elkezdhesse a rakéták kilövését. Mire a rakéták kijönnek, az első néhány ATACMS már közvetlenül a fejük felett lehet. Tekintettel arra, hogy kazettás lőszereiket egy bizonyos távolságra/magasságtól távol engedik ki, ez még kevesebb időt ad a lelövésre, mint egy rakétának, amelynek még mindig a teljes utolsó kilométeres szakaszon kell repülnie ahhoz, hogy közvetlenül becsapódjon.

Azt kell mondanom, hogy a fentiek meglehetősen spekulatívak, mivel egyes források azt állítják, hogy az S-400 radaroknak (Cheeseboard, Gravestone stb.) egy 0,1 m2-es RCS-es objektumot kellene észlelniük sokkal nagyobb tartományban, például 80-200 km-en, de lehet, hogy ez egyszerűen nem az - a valóságban – senki sem tudja biztosan. Amit tudunk, az az, hogy a Pantsirek nem észlelik a Storm Shadow-okat, amíg valami 10-15 km-t nem adnak vagy vesznek, vagyis a duplája az ATACMS esetében nem irreális, bár az S-400-as radarok állítólag sokkal erősebbek. Ezenkívül ezeket az „idealista” érzékelési tartományokat általában PR-ként hirdetik az égbolt nagyon szűk „ablak módú” pásztázása során, ahol a radar minden erejét egyetlen szűk 30-40 fokos területre összpontosítja, és nem így keresi a fenyegetéseket. minden irányba. Ez csak akkor használható, ha már ismeri a fenyegetés általános helyét. A szélesebb, általános célú őrszem-letapogatás során az elektromágneses teljesítmény szétszórt, és ennek következtében a detektálás sokkal kisebb tartományokban történik.

Végül úgy gondolom, hogy jó esély van arra, hogy más dolgokat is dobtak az S-400-as rendszerre, mert ha alaposan megnézzük, a kilőtt rakéták egy része egyenesen felfelé megy, míg mások azonnal vízszintesen dőlnek el, mintha sokkal alacsonyabb magasságban bejövő tárgyakat üldöznének. , ami valószínűleg bármi lehet a Storm Shadows, Neptunes, HARM, Mald decoys, Brimstones vagy akár drónok közül. De még egyszer: ez továbbra is az IADS meghibásodását jelentené, mivel az S-400-asoknak nem egyedül kellene működniük, hanem egy olyan hálózat részeként, amely erős Shorad támogatást tartalmaz."

(...)

"A FighterBomber ezt írja: Az ellenség lassan letiltja fő érvünk összetevőit – a nukleáris pajzs összetevőit. Megtámadja a stratégiai nukleáris fegyverhordozó bázisokat és a nukleáris támadásra figyelmeztető elemeket. Amint az ellenség rájön, hogy a sebzés kritikus, és nem tudunk elfogadhatatlan sebzéssel válaszolni, azonnal lecsap mindennel, amije van. Pontosan ezt tenném."

(...)

"Ukrajna most a NATO nevében hajtja végre Oroszország nukleáris hármasának lassú lefegyverzését és semlegesítését, ami egzisztenciálisan rendkívül veszélyes helyzet Oroszország számára. Így Oroszország immár doktrinális jogán belül nukleáris megtorló erővel válaszolhat – és Ukrajna csak most kezdi eszkalációját."

(...)

"Ukrajna készen áll arra, hogy potenciálisan csúnyán megszúrja Oroszországot, és most már bizonyítottan képes erre anélkül, hogy Oroszország képes lenne megbízhatóan semlegesíteni a fenyegetéseket. Ha Ukrajna rájön, hogy az ATACMS-eket, sőt talán még a Storm Shadows-t, Taurust stb. is használja orosz földön – nem számítva a Krímet, amit már meg is tettek, mivel úgy vélik, hogy nem orosz terület –, akkor kitörhet a pokol - laza, mivel Oroszország nem bizonyította, hogy képes megbízhatóan megállítani az ATACMS-t, és Ukrajna nagyon érzékeny célpontokat találhat el, amelyek történelmi válaszút elé állítanák az orosz parancsnokságot és irányítást.

De miért kezdett Ukrajna hirtelen demonstrálni, hogy képes eltalálni fontos orosz tárgyakat? Válasz: leginkább azért, mert a maradék pénzét az aszimmetrikus stílusú hadviselésre fordította. Tudja, ezek a támadások egyike sem károsítja az igazi orosz hadsereget, és nem változtat a földi számításokon. De mivel Ukrajna tudja, hogy ezen semmi sem változtat , bölcsen úgy döntött, hogy erőforrásainak fennmaradó részét drónokba és nagy hatótávolságú fegyverekbe fordítja, amelyek legalább nagyon aszimmetrikus módon képesek felrázni a dolgokat.

A cél egyértelmű: Zelensky és társai - valószínűleg azt akarják, hogy Oroszország taktikai atomfegyverekkel válaszoljon. Zelenszkij számára – egy olyan ország diktátora számára, amely a világ legrosszabb csernobili atomreaktor-katasztrófáját már ecsetelte, és amely vidáman sugározza be saját földjét Nyugatról származó szegényített uránhéjjal – egy kis nukleáris incidens a lehető legkisebb ár, amelyet rezsimjéért fizetni kell. megmentette a későbbi NATO-beavatkozás.

Bármilyen orosz taktikai atomfegyver-felhasználás csupán demonstratív lenne, és nem lenne sok harctéri haszna. Ukrajna erői nem koncentráltak, és elég szétszórtak ahhoz, hogy egy taktikai atomfegyver ne hozzon különösebben nagy veszteséget sem emberből, sem anyagból. Az egyetlen hely, ahol az AFU csapatai koncentrálódnak , pontosan az a terület, ahol nem lehet atomfegyvert használni: ukrán városok a hátsó vonalakban.

Bár azt kell mondanom, az egyik terület, ahol az atomfegyverek csodákat tennének, az ukrán repülőterek kiiktatása. Ez ugyan nem ölne meg sok katonát, de teljesen elpusztítana olyan nagy mezőket, amelyeket szinte semmilyen hagyományos rakéta nem tud kivenni, megakadályozva a jövőbeni felhasználásukat nemcsak Ukrajna saját megmaradt légiflottája, hanem a tervezett F-16-osok számára is.


De vannak más lehetséges módok is, amelyekkel Oroszország nukleáris fegyverek nélkül eszkalálhat, például végleg leállítja a NATO megfigyelő repüléseit, és azzal fenyegetőzik, hogy lelövi a drónokat a Fekete-tenger felett. Ez valójában sokkal nagyobb üzlet, mint amilyennek látszik: tekintettel arra, hogy az Egyesült Államoknak nincs igazi módja katonailag reagálni erre, nagy megalázó fekete szem lenne a NATO számára, ha lelőnék drónjait, és levetkőznének, mint tehetetlenek bármire. erről. A NATO-nak nincs olyan fekete-tengeri infrastruktúrája vagy jelenléte, hogy valóban indítson bármilyen meggyőző megtorló akciót, és geopolitikailag szűkös helyzetbe kerülne."

(A szerk.: Itt jegyezmém meg, hogy vissza lehet vágni a NATOnak proxyk által is, az sokkal olcsóbb, és biztonságosabb! Mellette meg ugye fel is lőttek valamit az űrbe ...)

És ezért mondtam a tegnapi Csattot az ATVn!

"a pletykák szerint Janukovicsot, Ukrajna utolsó törvényesen megválasztott vezetőjét Fehéroroszországba hozták ..." !

"Most olyan hírek érkeztek, hogy Oroszország visszahozza a játékba Janukovicsot.
Viktor Janukovics gépe megérkezett Fehéroroszországba.

Ma van Putyin és Lukasenko találkozója.
Janukovics valóban békét, tárgyalásokat, Ukrajnából egy föderáció létrehozását és az Orosz Föderáció pénzét ajánlja fel az ukránoknak az elvesztett területekért cserébe? Janukovics Ukrajnában is választásokat tart. Lehetőség van népszavazásra is."

https%3A%2F%2Fsubstack-post-media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F2a4a148c-cb82-4090-9614-bcb7f59719d2_598x771.png



Béketárgyalások?
"Oroszország most megtisztítja a teljes katonai vezérkar struktúráját, felkészülve a nyilvánvalóan hosszú konfliktusra. "


(...)

"Ez egy példátlan korrupcióellenes tisztogatás, amely egyértelműen egy új korszak kezdete és Putyin és Belousov komolysága a fegyveres erők és általában az ország vezetése megtisztításában."


Más.


 
Last edited:

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
946
11 055
93
Na és hol vannak ezek a következmények? Mert én csak azt látom leírva, hogy miután lószar sem történt a jövőre nézve felteteles módban fogalmaztok meg mindenfélét. Már ne is haragudjatok, de ilyen alapon jósolhatnátok zsigerekből is.
Milyen gyorsan akarsz eredményeket? Gazdasági hatásokról beszélünk. Ha az eu gyárt valamit, aminek az ára felmegy az egekbe a drágább alapanyag és energia miatt akkor megéri kiütni a piacról. Ahhoz hogy valaki kiüsse először ki kell építenie a gyártókapacitást, a beszállítói láncot, de szellemileg is fel kell készülni ha tartalmaz érdemi know-how-t, satöbbi. Ezek nem egy év alatt mennek végbe. Majd nézd meg mi lesz mondjuk 10 év múlva. De azt biztosra veheted, hogy ezt a folyamatot utána megfordítani is ennyi lenne - ha meglenne hozzá az ami most elveszett.
Pár évig tehát még menni fog a szekér, hiszen sehol sincsen bianco gyártókapacitás puszira fenntartva. Amit el lehet még drágán is adni az még megy egy ideig. Illetve felhalmozott annyi pénzt a nyugat hogy 1-2 választásig még kihúzzák, adnak pénzt a plebsnek szociális hálóra meg amire akar, nehogy kimenjen az utcára, de egyszer kifogy a dunnából a pénz.
A folyamat elindult hiszen ez gazdasági törvényszerűség. Aki temeti az eu-t az sajnos azért teszi mert érti a trendeket.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 293
79 065
113
Milyen gyorsan akarsz eredményeket? Gazdasági hatásokról beszélünk. Ha az eu gyárt valamit, aminek az ára felmegy az egekbe a drágább alapanyag és energia miatt akkor megéri kiütni a piacról. Ahhoz hogy valaki kiüsse először ki kell építenie a gyártókapacitást, a beszállítói láncot, de szellemileg is fel kell készülni ha tartalmaz érdemi know-how-t, satöbbi. Ezek nem egy év alatt mennek végbe. Majd nézd meg mi lesz mondjuk 10 év múlva. De azt biztosra veheted, hogy ezt a folyamatot utána megfordítani is ennyi lenne - ha meglenne hozzá az ami most elveszett.
Pár évig tehát még menni fog a szekér, hiszen sehol sincsen bianco gyártókapacitás puszira fenntartva. Amit el lehet még drágán is adni az még megy egy ideig. Illetve felhalmozott annyi pénzt a nyugat hogy 1-2 választásig még kihúzzák, adnak pénzt a plebsnek szociális hálóra meg amire akar, nehogy kimenjen az utcára, de egyszer kifogy a dunnából a pénz.
A folyamat elindult hiszen ez gazdasági törvényszerűség. Aki temeti az eu-t az sajnos azért teszi mert érti a trendeket.
Az EU gazdasága nő. Nem 5-10%-ot de nő. Szóvalbaz annyit emlegetett EU gazdasági összeomlás érdeklődés hiányában elmarad.