[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

svajcibeka

Well-Known Member
2013. február 10.
1 095
3 104
113
"Egy lépés a harmadik világháború felé" Az ukránok eltaláltak egy kulcsfontosságú orosz radarállomást


Valaki mar elmogyorozhatna a kurvacskanak hogy ICBM elleni radarok meg a hajok pusztitasaval csak azt eri el hogy meg jobban felqrja az ellenseget. :D
Ez mind ilyen teatralis potcselekves a baf@sz bohoctol.
Sajnos pont ez a cél.Az oroszok minél jobban való felhergelèse és egy európai"világháborúba" kergetèse Az hogy ez fog e menni,fax tudja.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 558
47 557
113
Kigyulladt egy több mint ezer négyzetméteres házikó a Krímben
A Krím nyugati partján, Saki kerületben, Pribrezhnoye faluban több mint 1 ezer négyzetméteren ég egy házikó – közölte az orosz rendkívüli helyzetek minisztérium krími főosztályának sajtószolgálata a RIA Novosztyival. .
Korábban arról számoltak be, hogy Pribrezhnoye községben keletkezett tűz miatt ideiglenesen lezárták az út Szaki-Evpatoria szakaszát, és a járműveket elkerülő útvonalon használhatták. Nem volt áldozat.
"A nyaraló ég" - közölte a sajtószolgálat.
A tűz továbbterjedésének veszélye nem áll fenn. A tűzterület 1100 négyzetméter.
...


Lehet, hogy mi sem "ágyban, párnák közt" fogunk ebből a világból eltávozni?
Félmetes, hogy Oroszország hivatalosan nem reagált a korai jelzőrendszer megtámadására Krasznogorodban.
Elképzelhető, hogy az USA és Oroszország kapcsolatba lépett ez ügyben?


https://yandex.ru/an/count/WgaejI_z...5072,0,42;1020805,0,14&subDesignId=1000870003
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 048
22 626
113
Biztosan nem fognak várost elpárologtatni az oroszok, ez abszolút aránytalan válasz lenne.
Az ukránok ki akarják provokálni, hogy az oroszok a doktrínájukat követve taktikai nukit vessenek be. Biztosan nem kifejezetten a civil lakosság ellen tennék. Ha nem teszik meg, akkor újabb vörös vonal lett átlépve minden következmény nélkül. Az eddigi legkomolyabb talán. És ez bátorítja majd a Nyugatot a további állítólagos vörös vonalak átlépésére, ha az orosz nem reagált.
Nálam ez lenne az a pont, ahol Volodimirt és bandáját megrakétázgatnám egy gyönyörű hajnalon. Már nagyon nem tart ott a pali, hogy mártír legyen… egy kis belső harc után hamar kiderülne ki az akinek szólni kell, hogy le lehet ülni a békét aláírni.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
946
11 055
93
A hatótávolság folyamatos növelése az ukránoknak átadott fegyverek tekintetében, a belső orosz területek elleni támadásra való nyomás, és most az előrejelző rendszerek támadása egyértelműen arról szól, hogy az USA ellenlépésre akarja kényszeríteni az oroszt.
Tehát az USÁ-nak már nem ideális valamiért ez a lassú darálás amit az orosz csinál. Valószínű kifulladt a potenciál a szövetségesek lehúzásában, tétet kell emelni, rettegést fokozni, lassan megdöglik a "nem állnak meg" narratíva így, márpedig erre a szlogenre volt felépítve az eu birkák megvezetése, a valódi okokról való terelés.
Egyúttal indirekt elismerés is, hogy az orosz jól gondolkodik, nem zuhan össze abban a formában ahogy azt várták. Egy nagy nekibuzdulásba könnyebben belebukna, várják valószínű jogosan a pentagonban.

(Azt csak remélem hogy van még valami fék az amcsi héjákon, mert egyébként nagyon elgurult a gyógyszer odaát. Az usa életveszélyes az eu-ra)
 

Kalormen

Well-Known Member
2022. április 22.
659
3 131
93
hogy az USA ellenlépésre akarja kényszeríteni az oroszt.
És amikor ezeket kitalálod, belegondolsz abba, hogy nemcsak minket, hanem az oroszokat is védi, hogy nincs háború?
Avagy mi gátolja meg az oroszokat, hogy minden hordozócsoport mögé felzárkózzon egy vadásztengó, és mosolyogva átdobjon egy szelfit az atomtorpedóról?
Miért mindig atomcsapással akartok válaszolni?
 
  • Tetszik
Reactions: vontod

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 549
24 624
113
Gyere meghívlak ide Bécsbe kicsit sétálgatni, hogy a csipát kitörölje a szemedből a valóság. Csak nálunk itt a sétálóutcában 17 üzlet zárt be és lenne kiadó, ha bárkit is érdekelne. Csak hát senkit… aztán kicsit beszélgethetnél is itt az emberekkel, hogy állnak anyagilag. Beugrunk pár autókereskedő barátomhoz, hogy elmondják mennyi autót tudnak eladni miközben a havi rezsijük 2 év alatt duplázódott. Utána szívesen elviszlek pár nagyobb szórakozóhelyre amik pénteken 1500 ember alatt nem mentek de most örülnek a 7-800-nak és az emberek felét már aznapra nem hívják be melózni. A szombatok még az elcsúsznak kategóriába esnek náluk. Aztán mivel nem távolság átugorhatunk Münchenbe is egy körre, hogy ugyanezt megnézzük, ott is akadnak ismerősök akiknek üzleteik vannak és elmesélik, hogy milyen remekül kerüli el őket az “összeomlás érdeklődés hiányában”
Hé-hé hátrább az agarakkal, most már majd tudunk bécsben cukrászdát nyitni mert van hely.

Más:
A harkovi áruház elleni csapás, kicsit durrog odabent a robbanós cukorka:

Ennek a videónak nagyon kíváncsi lennék a végére:

Volcsanszknál ukri pontonhíd és egyéb technika megsemmisítése:

Nincsenek nackók, ezt a nackót a sajátjai hagyták hátra:

Gulyai-polye-nál lebombázták az ukrik által megszállt épületet:

Orosz mesterlövész munkában:

A jó boriszunk nackókkal:

Lancet és FPV:
Lancet az ukrán drónoperátorok álcázott állására:
Volcsanszkba érkező ukri erősítés striker-jét Lancet találat érte:
A Harkov környékén készülő ukri védvonalat összelegózó darut Lancet találat érte:
Harkovi terület ukri mrls Lancettel találkozik:
Lancet vs tréleren szállított önjáró:
Lancet, ukri mentőjármű vontatás közben:
Drónos gránátos montázs:

Balaton helyett bandera:
ukrik elbukták az egyik legjobb mesterlövészüket:
-1 zselé által kitüntettet:
-1 önkéntes:
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 293
79 066
113
ÁLLATI!!! A második drónon vajon milyen töltet lehetett ami átlyukasztotta ezt a vastag, többrétegű védelmet?

Az a 3. volt, nem a második. A második után továbbment. Ha megnézed, akkor a drónpilóta elég alaposan megcélozta a becsapódási pontot a torony oldalának tövében a teknő tetején. Itt minimális a védelem (20-40mm acél), de alatta ott a krauszel ami ahogy azt már kismilliószor láttuk átütő találat után azonnal lángra is kapott (most fel nem robbant).
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 970
15 904
113
De most komolyan???? Normálisak az ukránok?
Nem. Ezt onnan látni, hogy 1990-ben előttük feltárulkozó lehetőséget, a függetlenséget nem használták ki, hanem politikusai a legtöbbet igérőknek darabonként eladták országukat így jövőjüket is.
A Majdani Forradalmi Játékok eredményeképp a Nagy Fehér Főnökünk ország - világ előtt 2014 tavaszán kinyilvánította Ukrajna elfoglalását azzal hogy Ukrajnába odautazva, nem tétovázva a kijevi parlamentben elnöki székfoglalót tartott.

Ebből a pozicióból tartott az akkori kormánytagokkal - kormányülést.
Ebben jóváhagyott néhány, az előző hetekben készített intézkedést, amely közül a legfontosabb a keleti, oroszok lakta területek elleni büntetőhadjárat megindítása engedetlenségük miatt.

lU091aG.jpg


Ennek az uralomnak prezentálása mutatja, hogy attól a pillanattól számítva Ukrajnára mint egy gazdasági - politikai proxiGyarmatra kell tekinteni, és ennek irányítója is személyesen bemutatkozott a világ előtt.
Ennek ismeretében csodálkozom azon, hogy 2014 februárja óta is Ukrajna cselekedeteire úgy tekintetek mintha az a saját akaratukból történnének. Egy ilyen proxiGyarmatnak nincsenek saját gondolatai, ötletei, mindent az Uruktól és parancsolójuktól kapnak, még a hátsójukat sem törölhetik ki engedélyeztetés nélkül - hiszen ez a gyarmati sors lényege.
Ezért a több mint két éve ott folytatott harci cselekedeteket, a béketárgyalásokat sem az ukrán nép képviselői irányítják - csak végrehajtják.
A radar ügyben is egy ilyen ukrán cselekedet a fontossága miatt kizárt hogy saját kútfőből pattant volna ki hiszen látjátok Nyugat az egyéb fegyverek tesztelésre való leszállításakor eleve kiköti hogy milyen körülmények között és milyen területeken lehet azokat tesztelgetni. Ezért volt mindíg furcsa hogy a gyarmat könyörög a gazdáinak, hogy a fegyvereket oroszországi területeken is bevethessék. Milyen háború ez, ahol a főszabály nem az "üsd vágd nem apád" ?

Ez csak a III Vh ra való felkészülés gyakorlatozás, nem valódi háború - volt eddig.

A radar megtámadásával a Nyugat közvetlenül üzent az oroszoknak, hogy a gyakorlatozás végén akár simán, észrevehetetlenül atomrakéta indításokkal akarja kétvállra fektetni a Medvét, és utána kezdődne annak feldarabolása.. Annak két lehetősége van most, egy hasonló eset után valamilyen módon lájtosan kis töltettel visszcsap - vagy a rosszabb lehetőség (számunkra is), hogy végső elkeseredésében kitáraz, lesz ami lesz alapon..Azt nem tartom valószínűnek, hogy mint 1990-ben, harc és nuki nélkül megadja magát.

A világ gyúr a Darvin díjra, mint mindíg.. de az egyszer nagyon be fog jönni.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 452
7 235
113
Miért mindig atomcsapással akartok válaszolni?
ha pofonnal fenyegetnek előveszed a késed
ha késsel fenyegetnek előveszed a pisztolyt
ha pisztollyal fenyegetnek előveszed a kalast
...
ha a stratégiai előrejelző rendszered szétkqúrásával fenyegetnek küldesz egy icmb-et egy hordozócsoportra ami távol van minden kikötőtől
nyilván lehet ezt másképp is de ha nem kellően aránytalan a reakciód akkor ott a legelején fogsz kapni egy pofont és rögvest újragondolod a fenyegetéselhárítás cihológiája tárgyat
javasolt irodalom még a deeszkaláció eszkalációval
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 676
56 700
113
de alatta ott a krauszel ami ahogy azt már kismilliószor láttuk átütő találat után azonnal lángra is kapott (most fel nem robbant).

Csak szénné éget ahogyan a Leopárd szokott.
A különbség annyi, hogy 2 drónt túlélt, míg a harmadikkal nagyon jól kellet célozni, hogy ez össze jöjjön.
Addig a német cicát általában már az első drón is sírba viszi.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 618
85 935
113
GOb_1GtaoAALSot

GObbUbHXIAAI6EH

Más.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 963
14 290
113
Ő akart totális háborút, most megkapta.
Én nem értelek titeket! Mi itt egész délután aggódunk és kongatjuk a harangot, te meg megelégedéssel kijelented a nézőpontod, hogy jól megszívták az oroszok...Van némi valóságérzeted, vagy mindegy hogy beledöglünk csak az oroszok dögöljenek meg???

Más: Zelenszkij, a mai napon sajtótájékoztatón kijelentette, hogy a Harkovi orosz támadást teljesen megállították, jelentéktelenek az eddigi orosz sikerek, és (kapaszkodj!) az orosz veszteségek úgy aránylanak, hogy 1 ukránra 8 orosz veszteség jut. Azért az meredek hogy az oroszok még támadni mernek...
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 963
5 353
113
Állítólag a siklóbombák becsapódása
Ami biztos "tele van vele" a nyugati média.Könnyen lehet ez lesz az "indok" amire válaszul engedélyezik a nyugati fegyverek Orosz területeken való alkalmazási katonai célpontok ellen.Ha valóban ők voltak én nem értem mi értelme volt mert egyenlőre nagyon is "kényelmes" nekik hogy a tüzerségük,légierő "háborítatlanul" tudja támogatni az északi "felörlő" harcokat az Ukrán haderő ellen.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 390
43 695
113
Összegezve, mert hosszú:
Az orosz nukleáris infrastruktúra elleni ukrán támadás kilátásairól Csatlakozzunk az interneten kibontakozó vitához az Armavir melletti rakétatámadásra figyelmeztető rendszer részét képező radarállomás elleni esetleges ukrán támadásról .
Minden más helyzetben logikus lenne hatalmas csapást mérni arra a helyre, ahonnan a kilövést és a drónok gyártását végrehajtották. Ukrajnában azonban több ponton is folyik az összeszerelés (a föld alatt is), és a kilövést különböző régiókból hajtják végre. Ebben az esetben egy ilyen válasz aligha nevezhető arányosnak, ami közelebb visz minket a tömegpusztító fegyverek, például a taktikai nukleáris fegyverek (TNW) korlátozott használata formájában a teljes eszkalációhoz vezető komolyabb intézkedésekhez.Ha a támadási kísérlet beigazolódik, akkor egy nagyon nyilvánvaló kérdés elé nézünk: mi lesz a válasz erre a provokatív lépésre, amelynek célja az orosz vezetés reakciójának tesztelése?
Ugyanakkor nem szükséges sztrájkot adni. Elegendő lenne a stratégiai nukleáris erők (SNF) gyakorlati gyakorlatát végrehajtani egy TNW támadás bemutatásával egy Ukrajna melletti gyakorlótéren. Általában ezeknek az erőknek a kiképzése általában ezt jelenti, de a korábbi gyakorlatokon ezt nem láttuk. Valószínűleg ezek a próbák speciális lőszerek tényleges használata nélkül nem jártak megfelelő hatással.
Egy másik válaszlehetőséget nevezhetünk aszimmetrikus ütésnek. Nem mindig szükséges hasonlóan reagálni az ellenségre. Lecsaphat az ipar vagy a gazdaság egyes szektoraira, hogy középtávon még nagyobb hatást gyakoroljon az ellenségre. Azonban van néhány árnyalat, mint a többi lehetőség esetében. Az ukrán gazdaság már régóta nem holisztikus, és mesterségesen támogatják kívülről érkező monetáris részletekkel. Ugyanez mondható el az iparról is, amely csak a katonai szektorra koncentrál, és megint csak a nyugati támogatásoknak köszönhetően, amelyek előbb-utóbb elfogynak. Nem nehéz kitalálni, mi fog történni a gazdasági és ipari szektorral, ha a szállítások megszűnnek.
Maga a helyzet nem egyszerű. Lényegében olyan sztrájkot hajtottak végre, amely automatikusan az orosz katonai doktrína rendelkezései alá esik, ami olyan helyzetbe hozza a vezetést, hogy a válaszadás kötelező . A tétlenség még veszélyesebb helyzetbe hozza az államot, ahol gyakoribbá válnak a támadások, és a jövőben ATACMS vagy Storm Shadow/SCALP rakétákat is bevethetnek. Nem beszélve a hazai közönségről, amely már most is rengeteg kérdést tesz fel.
A nehézség az, hogy a válasznak keménynek kell lennie. A piros-fehér vonalak vagy tiltakozó feljegyzések nem hoznak semmi jót, csak új okot adnak a vitára, és valójában ez egy Overton-ablak lesz , amelyben a nukleáris infrastruktúra elleni támadások ugyanolyan mindennapossá válnak, mint a Tatárföld elleni razziák. Az ellenség a Nyugattal szemben, az AFU kezével, megtette a lépését. Most a labda nálunk van, az ellenfelek pedig várják, mit találunk ki. És ettől függ a Nyugat további lépései az orosz területeken.
Ui: direkt nem javítottam bele!
Állítólag a siklóbombák becsapódása
Ami biztos "tele van vele" a nyugati média.Könnyen lehet ez lesz az "indok" amire válaszul engedélyezik a nyugati fegyverek Orosz területeken való alkalmazási katonai célpontok ellen.Ha valóban ők voltak én nem értem mi értelme volt mert egyenlőre nagyon is "kényelmes" nekik hogy a tüzerségük,légierő "háborítatlanul" tudja támogatni az északi "felörlő" harcokat az Ukrán haderő ellen.
Robbanó krumpli vagy esetleg virág láda?