[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 749
9 063
113
Dehogy akart totális háborút... Azt nem ők akarják, de lassan megkapjuk ahogy nézem, s te is bele döglesz, meg én is, családostul jó eséllyel, szóval picit kisebb önbizalmat szerintem...

Komplett idióta vagy.

Én nem értelek titeket! Mi itt egész délután aggódunk és kongatjuk a harangot, te meg megelégedéssel kijelented a nézőpontod, hogy jól megszívták az oroszok...Van némi valóságérzeted, vagy mindegy hogy beledöglünk csak az oroszok dögöljenek meg???

Más: Zelenszkij, a mai napon sajtótájékoztatón kijelentette, hogy a Harkovi orosz támadást teljesen megállították, jelentéktelenek az eddigi orosz sikerek, és (kapaszkodj!) az orosz veszteségek úgy aránylanak, hogy 1 ukránra 8 orosz veszteség jut. Azért az meredek hogy az oroszok még támadni mernek...

Ezt úgy mondtad, mint ha te is szeretnéd o_O
Egyrészt putyin is szeretne még élni ezért nem lesz atomháború.

Másrészt meg aki totális háborút indít egy ország elpusztítása ellen az tényleg ne lepődjön már meg ha a megtámadott ország mindent meg tesz hogy megvédje magát. Putyin eszkalálta erre a szintre a háborút, ezen a ponton ez már bőven belefér.

Érdekes az átlátszó aggódásotok is. Amikor az oroszok eszkalálják a helyzetet az nektek mindig jó, amikor ennek következménye vannak akkor meg mindig atomháborúval riogattok. Ez is a propagandaháború része a nyugati közvélemény befolyásolására, nem több.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 752
46 682
113
Egyrészt putyin is szeretne még élni ezért nem lesz atomháború.

Másrészt meg aki totális háborút indít egy ország elpusztítása ellen az tényleg ne lepődjön már meg ha a megtámadott ország mindent meg tesz hogy megvédje magát. Putyin eszkalálta erre a szintre a háborút, ezen a ponton ez már bőven belefér.

Érdekes az átlátszó aggódásotok is. Amikor az oroszok eszkalálják a helyzetet az nektek mindig jó, amikor ennek következménye vannak akkor meg mindig atomháborúval riogattok. Ez is a propagandaháború része a nyugati közvélemény befolyásolására, nem több.
Figyelj már, mikor egy spec ICBM/első csapást előrejelző radar esik ki, annak az oldalnak extrán fog az ujja bizseregni a piros gombja felett, nehogy meglepjék úgy hogy ne legyen lehetősége bosszút állni. Nem az oroszokat féltem első sorban te nagyon Te, hanem magunkat!

Ha nem értenéd, annak örülsz épp hogy sokkal több lett az esély rá, hogy akár csak benéznek valamit, és kitáraznak ránk idegességükben, érted?! Az a szar ami most nincs, lehet nekünk fontosabb volt mint nekik, érted?!!
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 783
48 190
113
a megtámadott ország mindent meg tesz hogy megvédje magát
A Voronyezs-DM radarok kevésbé közismert működési módja a koncentrált mikrohullámú csapásmérés, amely kifejezetten a 110 cm-nél alacsonyabb emberek testében fejti ki káros hatását (tessék utánaszámolni hullámhossz alapján!).
Több hírben is olvashattuk, például a RadioFreeUkrainePravdaBandera oldalon, hogy sok ukrán óvodában heves rosszullétre panaszkodtak a gyerekek, miközben égett szalonnaszag terjengett a levegőben. Nem véletlen.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 342
62 783
113
A jó öreg kommunikáció:


"...Az Orosz Föderáció fegyveres erőinek visszavonulása vagy kivonása a képzeletbeli határvonalakig kizárt. Van egy orosz alkotmány, amely világosan kijelöli államunk határait, és ez magában foglalja a föderáció új tagjait

– magyarázta meggyőződéseit Antonov..."


Tehát az orosz nagykövetnek csak holmi meggyőződései vannak. Jó, hogy nem már mindjárt rögeszméi.


Putyin szerint... tehát akkor nem igaz.


Ejnye, az a fránya rendezetlen visszavonulás. Elvégre a propagált narratíva szerint az ukrán haderő erős, szervezett és demokratikus, így ha visszavonul, akkor is csak okkal és rendezetten teszi, miközben az oroszok csak képzelegnek.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 558
47 557
113
10 Tu-95 MS szállt fel...
Körülbelül 60-70 rakéta.


Ivanovka újabb megerősítő videója: ma szabadult fel.
Szintén ma szabadult fel Berestovoe Szvatovo-Kupyanszk irányban.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 419
11 257
113
Ő akart totális háborút, most megkapta.
Provokatőr.



Eddig elég gyakran nem úgy reagáltak és nem olyan mértékben az oroszok emblematikus veszteségeik kapcsán, ahogy vártuk.
No meg nem rögtön/akkor, de ezt már írtam tegnap.

Roppant kíváncsi vagyok, hogy az orosz hatalmi agytröszt mit fog kifundálni erre.

Számomra az a a furcsa, hogy a - valahol - rokonságukat pusztítják, miközben tudják, hogy azok csak előre tolt golyófogók, ahelyett hogy azokat csapkodnák, akik - ahogy erre a topikban utalva is volt - mindenkit lehúznak, összeugrasztanak, mészárszékre küldenek, miközben ők ezen csak gazdagodnak és további hatalmat szereznek.

Persze az sem lenne megoldás, ha angolszász kapacitásokat rongálnának, hiszen azzal csak az egyszerű népet fordítanák maguk ellen, miközben azok jelenleg lehet azt sem tudják ott (itt mindenki beírhatja a kedvenc sztereotípiáit) ......., hogy hol van Oroszország, nem hogy Ukrajna...

Érdemi válasz oroszosan véletlen balesete (nyitott ablak, hosszú lépcsősor) lenne a magukat sérthetetlennek tudó, buborékban élő marionettmutatványosoknak lenne. Azzal még talán az egyszerű nép között is szereznének szimpatizánsokat...

De elit elitet ugye nem öl, mert nem akar magára nézve veszélyes precedenst teremteni.

Tehát marad a...nem tudom mi.

Mert a korai előrejelző radarok nemcsak túl szimbolikusak, de túl fontosak is ahhoz, hogy csak közvetett módon reagáljanak.

Ami már most biztos hogy tőlem (s igen; tőletek is) sokkal intelligensebb, kifinomultabb ravaszabb, sakknagymesterebb megoldást választanak - ezúttal is - a válaszra.

Legalábbis remélem...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 176
67 436
113
Az EU gazdasága nő. Nem 5-10%-ot de nő. Szóvalbaz annyit emlegetett EU gazdasági összeomlás érdeklődés hiányában elmarad.
Alig 1%-ot,vagy annyit se. Azt is kimondottan a közép európai országoknak köszönhetően, az ő 2-3-4%-uk húzza fel 1% körülire az össz EU-t. Nyugat Európa gazdasági növekedése 0, megállt, nem növekszik, pedig ők lennének az EU gazdaságának alapja. És nem ez az első év, és ott volt pár éve a Covid is.
Tulajdonképp azzal hogy nem lett Lisszabontol Vlagyivosztokig, hanem lett Szentpétervártol Sanghajig, azzal az orosz inkább jobban járt. Így elég csak Pekinggel beszélnie, és nem 28 országgal amik közül néhány csak akkora mint egy falu.



Az a bizonyos Szikorszki interjú.



Ivanovka kitakaritva.

.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 970
15 904
113
Hogy közben Meszikét is megnyugtassam, Bide' sem akar megsülni.. Persze velünk együtt..

Akkor hát mi lehet az értelme egy ilyen USA által Zselinek parancsolt, radart ért csapásnak?
Tán csak nem az oroszokat figyelmeztették hogy a Harkov irányában történt meneteléssel erősen eltértek a kiadott kottától?

Ahogy már régebben is írtam, a narratívákat a világ jelenleg legerősebb országában írják, hozzá a kottákat is ott gyártják. Nyugat fújja a világon a passzát szelet ezt tudomásul kell venni.
Ennek értelmében 2 évvel ezelőtt nyáron "megjósoltam" ezen fórumon hogy ezt a háborúnak látszó konfliktus még legalább 2 évig fog tartani, ezt sokan nem hitték el.
Ezt arra alapoztam, hogy akkor a Nagy Fehér Főnökünk a világ nyilvánossága előtt kijelentette, hogy ő bizony legalább még 2 év segélyezésre számít az adófizetői pénzéből.. Ez ezidáig bejött..

Úgy tünik, most tavasszal új gazdasági mechanizmus tervei láttak napvilágot most a régi szocializmusra asszociálva előszőr volt egy 3 éves terv, a következő 2025 - 2030 között fog tarlani (öt éves terv) . Ezeket a szükséges korrekciókat az energia gazdálkodás , különösen a villamos energiára nézve, már itt magyarban is kihírdették (pld időjárásfüggő, drága Zöld energiatermelés korlátozása).

Ennek megfelelően most az új, 5 éves, Ukrajnát segélyező katonai terv is végre lesz hajtva, mindenképp, még ha majdnem megszakadunk bele anyagilag. Persze aki kitalálta az nem elszegényedik, inkább meggazdagszik rajta,, Ennek összege az 5 évet nézve, lényegesen túlhaladja az eddig segély címén elégetett összeget, jóval 1000 milliárd USD fölé fog nőni..

Hogy e tervet ismét valamennyire realizálhassák - abba nem fér bele, hogy az oroszok magasabb tempóra váltva gyorsítsák Kiev bukását, hiszen akkor a pénzégető mesterterv is bedöl.

Tehát az orosznak vissza kell vennie a harkovi lendületből, ahogy régebben írtam "langsan spaciren, nicht ugri bugri" Moldova után szabadon.. Most ugye ez már látszik is valamennyire.. Még csak a határtól vagy 10 - 20 km rel vannak beljebb?

Holnap nyugodtan mehetek tartós tejet venni, e tervre gondolva, nem lesz itt nuki csörte..

Az viszont teljesen látszik hogy USA (NATO) is látja 5 évig így se fogja kihúzni az ukrán férfilakosság a darálóban, most a számára kevésbé fontos Európai csatlósok pótlólagos betolásán fáradoznak, minden ötlettel variálnak, hogyan kerüljék meg az 5,ös cikkelyt..

Ez a hosszú 5 éves pót pénz égetéses terv azért jöhetett létre, mert a 3 év nem lett elég a Medve gazdasági megrogyasztására.
Mintha a 80-as évek végét látnám, amikor a Nyugat győzelmét Kelet gazdasági összeomlása okozta..

Erre megy ki ez az új narratíva is?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 558
47 557
113
Éjszaka hatalmas kombinált rakétatámadást hajtottak végre az ellenséges területen.

A támadásokat katonai célpontok ellen hajtották végre: Kijev régió, Zsitomir régiók, Kirovograd, Vinnicja, Hmelnickij, Ivano-Frankivszk, Dnyipropetrovszk, Poltava, Lvov.

Az orosz hadsereg: cirkáló rakétákat (X-101, X-55), Kinzhal aerobalisztikus rakétákat és Geran-2 UAV-kat használt.
 

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
521
2 762
93
Miután zselé már nem legitim vezető, így vele, és ezáltal az illegitim szélsőséges "kormányzatával" hogy tud bárki érdemben tárgyalni? A nyugati politikusok ezt mégis, hogy gondolják? Érdekes analógia, hogy 1919-ben ugyanezek a nyugati államok, amelyek akkor ránk úszították területrablás alapon a környező velünk élő népeket, és ezzel megbuktatva a csírázó demokratikus, naív liberális politikai erőket, ennek folyományaként pedig nem voltak hajlandóak szóbaállni a ténylegesen illegitim kun béla féle bolsevik, internacionalista diktatórikus kormányzattal.. Nem volt olyan régen, ráadásúl a nyugati arrogancia, és képmutatás ugyanolyan maradt...
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 752
46 682
113
Nem tudom volt-e már, Sz400 vs. ATACMS
Volt, sokszor, de olvastam ezzel kapcsolatban olyat is hogy Sz-300, régi felvétel, kibogozni hogy mi igaz miből én már nem tudom.

Ha igaz is, nem ez az igazi hír sajnos, hanem a korai ICBM előrejelző radar tönkretétele. Erről mi a véleményed, azért ez még érdekelne, mit nyertek ezzel az ukránok vajon, szerinted ők voltak?!
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 783
48 190
113
Volt, sokszor, de olvastam ezzel kapcsolatban olyat is hogy Sz-300, régi felvétel, kibogozni hogy mi igaz miből én már nem tudom.

Ha igaz is, nem ez az igazi hír sajnos, hanem a korai ICBM előrejelző radar tönkretétele. Erről mi a véleményed, azért ez még érdekelne, mit nyertek ezzel az ukránok vajon, szerinted ők voltak?!
Azt a radart egyelőre elég korlátozottan tették tönkre.