[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 447
11 425
113
London kulturálisan szörnyű veszteség lenne... De csak azért, amit összeloptak.
...voltak kint ismerős fiatal csajok Londonban egy hétvégére.
Mesélték, variáltak, hogy melyik múzeumot nézzék meg, valamelyikük feldobta, hogy a Tolvaj Múzeumot.
Érdekes, hogy egyik sem kérdezett vissza az ötletadóra, hogy mire, melyikre gondolt, pedig ők nem HTKA-znak.

...ideje lenne már odafigyelni Putyin szavaira, mert neki is van idegrendszere...
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 509
79 594
113
Felhívnám a figyelmet a fekete, valószínűleg alkoholos filccel írt feliratra: "Hohli, paszlednyije priduprizsdenyije!!!"

vagyis: "Ukrik, utolsó figyelmeztetés!!!"
Húha, nem is hallottam még komolyabb dolgot a világpolitikában, mint egy filctollal írt üzenet egy repszerelőtől.
 
  • Vicces
Reactions: Mark1993

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 261
68 088
113
A lengyelek maguk soroznak be ukránokat, aztán ha nem lesz elég önkéntes majd ők is osszefogdossak az ukránokat.

Cserkasszi, elkaptak egy Nato kompatibilis önkéntest.

Régen milyen népszerű volt a Sokol rádió...

Ennyi a hires Stryker.



.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 135
23 177
113

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 509
79 594
113
Elég sok mindent nem hallottál te a világpolitikában,hogy finom legyek,és nőies.
Ebben hasonlítunk, de annyit azért igen, hogy ne tulajdonítsak egy CM filctollal írt üzenetnek jelentőséget. Bár lehet, hogy ennek nem a vilagpolitikai jártassághoz van köze, hanem ahhoz, hogy több eszem van mint egy marék hangyának.
 
  • Vicces
Reactions: sidewinder12

mentuhotep

Well-Known Member
2016. december 20.
382
1 142
93
nem sok maradt meg az erőműből:


(A Dnyeper vízerőművet március végén bombázták, ami miatt Ukrajna legnagyobb vízerőműve leállt.

Úgy tűnik, a mostani csapások befejező csapások voltak – közölte a Zaporozsje régió ukrán ellenőrzése alatt álló részének adminisztrátorának vezetője, hogy a vízerőmű kritikus állapotban van.)
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 690
9 564
113

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 900
87 121
113
Ha ez igaz, akkor most mi lesz? Gondolom az volt a hibája, hogy nem tarhált eleget külföldről. Vajon ki lesz helyette? Egy ukrán pornószínésznő, aki még nem menekült el onnan, hátha neki jobb képességei vannak a tárgyalópartner meggyőzését tekintve? Esetleg helyettesnek egy langyi, hogy a "másokra" is gondoljanak? :D
Trumpnál biztosan. :)
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 866
4 156
113
Nem egy - két iskoláról van szó Szevasztopolban, ezt a project számozásokból is látszik. A NAVFAC akkor nyilvánosan közzétett adataiból is látszik hogy csak erre a Szevasztopoli haditengerészeti iskola projectre összességében mekkora összeget szántak eredetileg..
Természetesen mivel az oroszok belesz@rtak a ventillátorba, ezek kivitelezési munkák Szevasztopolnál leálltak (nem akarnak oroszoknak haditengerészeti iskolát létrehozni), viszont a teljes project nem lett törölve, csak ideiglenesen? félrerakták.

Az erre kijelölt Európai szakreferensnél lehet érdeklődni aki ezzel kapcsolatosan kiváncsi..

Egy haditengerészeti célt szolgáló, annak igényeit kielégítő iskola kialakítása meg nem olcsó mulatság .. Az adott helyszineken lévő iskolákat jórészt még a II Vh előtt építettek, pld akkori szűk keresztmetszetű öntöttvas szennyvíz lefolyó csövekkel. Azokat kivágni, végig műanyag csövekkel és szerelvényekkel újraalkotni meglévő épületben - ennél jóval olcsóbb lett volna új építkezés..


A NAVFAC teljes egyéves "Commercial and Institutional Building Construction (23622)" https://govtribe.com/category/naics/236220-commercial-and-institutional-building-construction kerete volt 33500000 (harminchárom millió és ötszázezer) dollár. Ebből mentek az iskolafelújítások is.
Pl. ez is: https://www.fbodaily.com/archive/2013/08-August/22-Aug-2013/FBO-03156067.htm

Ebből elég nehezen jön össze az egymilliárd dollár. Hány év is lenne az, úgy 30? Már persze, ha a teljes éves keretet valami rejtélyes szevasztopoli haditengerész iskolára akarták volna költeni, de tudható, hogy ez nem így van-volt, hiszen a kijevi fogyatékkal élők iskolája is ebből a keretből kapott. Mint ezt láthatja mindenki az általam korábban linkelt oldalon.
De ha megadod annak a "szakreferensnek" az elérhetőségét, akkor majd valamikor dobok neki egy e-mail-t.
Ez az összeg minden éveben jelentősen emelkedett - pld ilyen kisérlet volt hogy a munkácsi és a szevasztopoli távoli előjelző radarállomások üzemeltetéseit fizessék, az adatokat a NASA és a CIA közösen használta volna. Ezzel kapcsolatosan még az akkori ukrán elnök is tevékenykedett ügyükben, a radarállomásokat építő vállalatnál személyesen járva vezetőivel konzultálva azok felújítási lehetőségei, pénzügyi igényéről is..

És mégis mit használt volna a CIA Munkácson egy nyugat felé néző, a NATO interkontinentális ballisztikus rakétáinak indításának érzékelése céljából létrehozott óriási korai előrejelző radar érzékelési adataiból? Saját magukat, a saját rakétáik indítását nézték volna?

Én most nem keresek rá Nuland szavaira, és elemzem

Parancsolj, itt van az elhíresült beszéde: https://2009-2017.state.gov/p/eur/rls/rm/2013/dec/218804.htm

de ha az az igaz hogy 1991-től számítjuk Ukrajna politikai megszerzésére fordított 5 milliárd USD összeget - akkor valószínűleg 2010 ig max 1 milliárdot költhettek el addig - tehát a Majdani Forradalmi Játékok és Krim megszerzésére irányuló törekvésekre még mindíg marad 4 milliárd USD..

És ez azért van így, azért maradt szerinted 4 milliárd, vagy akármennyi dollár, mert? Mert te így gondolod? Oké.

Időben át kell fordítani a fényes nyugati értékek felé a fiatalok gondolkodását. A jóságos valami Amerika bezzeg milyen jó sulit csinált ugye gyerekek? Cserébe kitesszuk a falra az elnök képet, meg megemlekezunk a jenki unnepekrol, háladast bevezetjuk meg Halloweent, szebb színben tuntetjuk fel az iraki és vietnami háborút, és még a szerencsés kiválasztottak levelezhetnek is USA iskolastarsaikkal.
Ezek ugyanolyan tevékenységek mint amit pl anno a Norvég Alap nevű fedősztori alatt csináltak nálunk.

Hát, ha az amcsik fizetnek, akkor utána nyilván nem Sztálin, meg a Szovjetunió hőstetteinek dicsőítését fogják erőltetni. ;)

Kezdjük részletesebben :


Persze.. de az a baj, hogy a demokráciában vannak egyenlőek - és még egyenlőbbek. A szintek között csak a vagyon a szintválasztó..
A totális demokráciát meg ne kívánjuk: teljesen egyenlőek akkor leszünk, ha föld felett - és föld alatt mindenki egyenlő - por és hamu..
Most nagyon gyúr az emberiség a totális demokráciára a Darwin díjjal együtt.. Ezért is találó név a demokrácia légi hordozójára - a Liberátor, a végső demokratizátor fegyver..


Ismered Ukrajnát, személyesen első kézből odakintről, ott járva közöttük?
Mert akkor :

És végül:

Egyáltalán 2013-ban egyenlőre nem lehetett látni, hogy merrefelé tartana Ukrajna - csak a gazdasági csőd felé.. Hogy ezt kik és miként okozták, arról is regényt lehet írni..

No ezt biztosan nem az odakint ukrán nép szájából hallottad közvetlenül, mint véleményt..

Nem fogok hazudozni, vagy valótlant állítani, sem ideológiai alapon, sem más okból, mint ahogy eddig sem tettem. Nem jártam még Ukrajnában. Ukránnal is csak vagy 2-vel váltottam pár szót, azt is 2016 és 2020 között. Ők Ukrajnában élők ukránok voltak amúgy és akkor már nagyon utálták Putyint. Talán furcsa, de jóval több oroszt ismerek, mint ukránt. Még egy orosz barátom is van (ő Moszkvában él). Meg legalább 10-15 orosszal beszéltem többet-kevesebbet az elmúlt 6-7 évben. Ismerek olyan oroszt is, aki Kupjanszkból költözött egy Moszkva melletti városba , de nem mostanában, hanem évtizedekkel ezelőtt.
És ismerek egy Kárpátaljáról származó magyart, akinek a családja jelenleg is ott él.
Szóval valóban nincs sok közvetlen tapasztalatom arról, hogy az ukránok úgy általában mit akartak 2014 előtt, leginkább csak azt tudom, amit az interneten láttam akkoriban, ukrán oldalakon is, stb.

Ugyan 2013-ban a Krimen is járva, az ottani embereknél sem lehetett tapasztalni hogy bárki megsejtette volna mi vár rájuk. A hovatartozás kérdésében azért a nagy többség - mindenütt a semleges státusz megtartása mellett tette le a voksot.

Mivel a többség a semlegesség mellett volt (az ország akkor nyer legtöbbet gazdaságilag is ha az marad) a két tömböt versenyre kényszerítve, ezért volt szükség a Majdani Forradalmi Játékok megszervezésére (a Nyugat részéről) , a mérleg nyelvének átbillentésére..

Olyan nincs, hogy semlegesek maradnak, de emellett megkapják mind Moszkvától, mind Brüsszeltől azokat a kedvezményeket, amik mindkét fél részéről csak a feléjük eléggé elkötelezett országoknak járnak. Pláne nem egy olyan lepusztult állapotban és geopolitikailag is kényes helyen lévő ország, mint Ukrajna. Vannak, akik szeretnek álomvilágban élni és csodákban bízni, de az ilyenekre a valóság előbb-utóbb rárúgja az ajtót. Én elhiszem neked, hogy sokan ebben reménykedtek akkoriban, de ennek nem volt semmilyen realitása.

Hogy 2013-ban készül valami - a krimi egyik haditengerészeti támaszpontot , iskolát meglátogatva tünt fel, hogy az ott lévő kiskatonákon vadonat új gyakorló van a kimenő eltávokon, a sötétzöld szinük egy az egyben mintha anno a magyar NH - ben lett volna rendszeresítve . Ott a kimenő cipő a surranó, a sapka mindíg a gyakorló volt, évtizedek óta..
De teljesen új?
2013 előtti években , Krimen, mindig 10 20 éves, szakadt kopott, de tiszta ruhában lehetett ott sorállományt az utcákon látni..

Ennek rengeteg oka lehet, pl. akár az, hogy azért néha kell új ruhát kapniuk még nekik is, mert a régi leszakad róluk egy idő után. Vagy csak új parancsnokot- beszerzésért felelőst neveztek ki ott, aki kevesebbet lopott, mint az elődje, ezért maradt ruhára is pénz.

Ha igy lenne akkor teljesen felesleges lenne itt ezeken a kérdéseken rágódnunk, minek járunk ide? Hogy ha nem tudunk valamit pontosan és jól, hát megvitassuk, próbáljuk a F.O.S média által gyártott, a fő narratíva , igy most Ukrajna álcázó- és áldozó füstfüggőnye mőgé nézni. Az biztos hogy e mögül a világon már évek óta kilóg a lóláb - a patás, de nem a lóé..

Mert talán nincs így? Csak innnen, ebből a topikból, mióta elkezdődött ez az eszmecsere. Ugye egy Berkutot említő posztra reagálás miatt jöttem ebbe a topikba. Betettem két videót. Az egyiken tisztán láthatóak voltak a fekete ruhás, sisakos, karjukon sárga jelzést viselő berkutosok, közelről. Az egyiknek még egy cseszett nagy fehér Беркут felirat is van a hátán, miközben lövi a tüntetőket.
Ugye ez volt az:

Te betettél egy képet, amin ugyanezen alakulathoz tartozó emberek láthatóak egy másik helyszínen. Boki jött és azt állította, hogy azok nem berkutosok. Ezt hat ember lájkolta, köztük te is. Tehát, vagy ez hat ember nem nézte meg a videót, amit betettem (de ha ezt nem tették meg, akkor miért formálnak véleményt a lájkjaikkal ebben a témában?), vagy pedig számukra egy valótlanság az "igazság".

Na de mindegy, ez már amúgy is kezd elmenni anekdotázásba, kevés a valódi tény, és azok sem nagyon számítanak, inkább a vélemények, "meg a valahol valamikor valakitől hallottam, aki hallotta valakitől" szintű dolgok vannak tényként beállítva. Szóval részemről ennyi, amúgy is csak a berkutos dolog miatt akartam írni.
De ha esetleg megtalálod a doksikat az 1 milliárd feletti összeggel megtámogatandó haditengerészeti sulis témában, vagy van bármi újabb érdekes dokumentum, videó, akármi, azt természetesen megnézem.
 
  • Tetszik
Reactions: Halfdan

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 125
7 108
113

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 623
48 213
113
Összefoglaló 2024. június 3-án reggel

▪️Harkov irányában az ellenség a veszteségek ellenére ellentámadásokat szervez és visszafoglalja a megszállt területeket. Beszámolnak a HIMARS MLRS használatáról, beleértve a a belgorodi régió határterülete mentén. A Volchanszkban zajló harcokat a földről úgy írják le, hogy egységeink megrohamozzák az Aggregátorgyárat és a sokemeletes épületek környékét. Lipcovszkij irányban támadó erőink a településtől délkeletre fekvő erdősávba nyomultak előre. A terep ezen területe feletti mély, teljes irányítás megnyitja az utat Liptsy felé.

▪️A Chasov Yar felé vezető irányban csapataink a város keleti mikrokörzetét fedik le, az északkeleti dachákat pedig elfoglalták. Még északabbra is harcok dúlnak Bogdanovka környékén. Repülő egységünk a Szeverszkij Donec - Donbassz vízi csatornától nyugatra csap le .

▪️Avdeevkától nyugatra Ocheretinótól északnyugatra, Novoaleksandrovka irányában dúlnak csaták. Beszámolnak az orosz fegyveres erők előretolt egységeinek közeledtéről a településhez. A támadó hadműveletek folytatódnak a felszabadult Netailovo és Umanszkoje térségében .

▪️Dél-Donyeck irányában az orosz fegyveres erők Paraszkojevka keleti peremén harcolnak, kiterjesztve az ellenőrzési zónát Novomihajlovkától délre .

▪️A Zaporozsjei Fronton, Neszterjankától nyugatra az orosz hadsereg egységei áttörtek és több ellenséges erődöt elfoglalva vetik meg a lábukat. Az ellenség tüzérségi tűzzel, kazettás lőszerekkel és drónokkal válaszol.

▪️Kherson irányában súlyos csaták dúlnak a szigeteken . Az ellenség kénytelen visszavonni a megmaradt kis rohamcsoportokat Krynkiből a sziget övezetébe, telítve ezzel a védelmet több száz FPV drónnal. A felek akciói a folyó árterén egymás erőinek azonosításában, elsősorban csónakokban való azonosításában és FPV-jük megsemmisítésében merülnek ki. Repülésünk és tüzérségünk az ellenséges partot vasalja.

▪️A Belgorod régió elleni terrortámadások nem szűnnek meg . Az ellenség szándékosan döngeti a polgári benzinkutakat, mezőgazdasági vállalkozásokat és berendezéseket, elektromos vezetékeket, és megpróbál gazdasági károkat okozni. A Voznyesenovka Sebekinsky városi negyedében 3 civil megsérült a lövedékek lezuhanása , majd a detonáció következtében. Moore-t is eltalálták. Sebekinóban hat áldozatot mentőcsapatok vittek egészségügyi intézményekbe. A Grayvoronsky városi körzetben kamikaze UAV támadott Dronovkára Golovchino faluban, két kamikaze drón pedig felváltva támadt egy benzinkutat. Bezymeno faluban egy drón robbanószerkezetet dobott egy lakóház udvarán parkoló autóra. Golovchinóban egy élelmiszerbolt közelében robbant fel egy drón. Egy civil megsebesült. Grayvoronban három autó sérült meg három kamikaze drón támadása következtében a vállalkozás területén.⠀

▪️A Kurszk régióban Tetkino és Politotdelsky, Elizavetovka a Glushkovsky kerületben, Gornal, Sverdlikovo és Kurilovka a Sudzhansky kerületben , Gordeevka a Korenevsky kerületben, Milaevka falu a Belovszkij kerületben csapott le az ellenség. Az Ukrán Fegyveres Erők drónjai a Rilszkij járásban található Titov, a Glushkovszkij járásbeli Volfino, a Szudzsanszkij járásban Guevo és Lebedevka, valamint a Korenyevszkij járásbeli Gordejevka falvakat támadták meg. A határ menti területeken 14 ukrán drónt elnyomtak és megsemmisítettek elektronikus hadviselési eszközök és kézi lőfegyverek.

▪️Nyolc civil megsebesült a DPR- ben . Makeevkát és Panteleimonovkát ágyúzták . Mariupolban három munkás megsérült egy robbanószerkezet felrobbantásakor a terület megtisztítása közben. A hartsizski „Silur” acélhuzal- és kötélgyár elleni ellenséges támadás során a vállalkozás két alkalmazottja megsérült. Az Ukrán Szövetségi Egységes Erőktől 24 lövedéket rögzítettek, és 53 lőszert lőttek ki. Az ellenség rakéta tüzérséget (HIMARS), 155 mm-es kaliberű ágyútüzérséget, beleértve a kazettás típust, és egy támadó UAV-t használt.

Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 983
11 963
113
...

Régen milyen népszerű volt a Sokol rádió...

...

.
Rádiózni szokol? Rádiód a Szokol! (Bocsika ;) )
 

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 442
5 180
113
Akkor most valaki világosítson fel, hogy mi az elképzelés e mögött az egész mögött. A nyugat (gy.k. USA) elhatározta, hogy legyőzi Oroszországot, és ezért Ukrajnát háborúba küldte. Eddig ok, de mi volt az elgondolás a hogyanról? Ugye azt már sokszor kitárgyaltuk, hogy Oroszország elbaszta a hadműveletet az elején. Ez tiszta is. Ők úgy gondolták, hogy a szokásos eljárással működni fog, ahogy 68, 56, stb. is ment, egy viszonylag komolyabb erővel bevonulunk, maximum pár nap lövöldözés és helyzet megoldva. OK, ők benézték. Tanultak belőle, jelenleg nem úgy néz ki, hogy holnap veszítenek. Akármennyire is ezt vízionálják egyesek és jelenik meg az Index és a FOS media oldalain, hogy holnap aztán végleg összeomlik, meg “nagy bajban van”. Ez utóbbi naponta hatszor, a leg képtelenebb hülyeségekkel, miközben sehogy se akar a gazdasága lenullázódni, sőt. Persze tudom, holnap már biztosan megy a lecsóba. Esetleg holnap után, vagy jövőre, vagy az után. Ja és a népharag meg majd jól elsöpri Putyint. Ezzel az a baj, hogy soktízmilliós veszteség sem söpörte el Sztálint és most sem látom a napi tüntetéseket. Legalább egy tiltakozó plakát valahol?

Na de vissza a nyugatra. Szóval, mi van, ha az Oroszok nem adják meg magukat szép szóra? Hiába mondják nekik, hogy most aztán irgum-burgum, ők csak nem akarják megadni magukat. Az USA elgondolása ez lett volna, hogy akkor elmennek Vlagyivosztokig? Mert a nélkül elég nehéz lenne. Ugye itt volt Irak, hát onnan kivonultak, mert nem sikerült. Aztán Afganisztán, hát az sem egy sikertörténet. De volt egy Vietnám, na az igen, ja nem. De sikerült lebombázni Szerbiát. Na, az igaz, mondjuk bevonulni oda sem akaródzott. Az utolsó „siker“ az Grenada volt, ami komoly haderővel rendelkezett és nagy kiterjedésű ország is volt… ja nem. Most, itt van Oroszország és Kína. Az volt az elgondolás, hogy mindkettőt legyőzi? Tehát bevonul és mindkét aprócska minihercegséget legyalulja a térképről?

Ha nem ez volt az elgondolás, akkor mégis micsoda?

Erre most lapot húzunk, és az EU átveszi az Oroszország elleni háborút, és majd jól legyőzi. Élen az Észtekkel és az ő hatalmas haderejükkel. A jól fejlett hadiiparunkkal, és a dugig feltöltött és ütőképes hadseregünkkel. Ok, ezek nincsenek, de van milliószám atomrakétánk. Na jó, az nincs, de van propagandánk, meg majd jól megzsaroljuk Oroszországot, meg mellesleg Kínát is gazdaságilag. OK, lítiumot azért adjanak, meg egy kis olajat, földgázt. De különben megnézhetik magukat. Ja meg uránt. És majd mindenki jól be is tartja a szankiókat, mert különben velük is szankciózni fogunk. Indiával is. Meg a komplett déllel. Mindenkit szétszankciózunk.

Tényleg nem értem, hogy mi volt az elgondolás e mögött? Mi volt a terv? Valaki látta már a tervet? Vagy legalább hallott róla, hogy van olyan?

Majd szervezünk egy jó kis békekonferenciát, az oroszok és kínaiak nélkül, és akkor majd Oroszország jól megijed és aláír. OK, ez is egy jó terv. Megyek és főzök még kávét.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 261
68 088
113
A NAVFAC teljes egyéves "Commercial and Institutional Building Construction (23622)" https://govtribe.com/category/naics/236220-commercial-and-institutional-building-construction kerete volt 33500000 (harminchárom millió és ötszázezer) dollár. Ebből mentek az iskolafelújítások is.
Pl. ez is: https://www.fbodaily.com/archive/2013/08-August/22-Aug-2013/FBO-03156067.htm

Ebből elég nehezen jön össze az egymilliárd dollár. Hány év is lenne az, úgy 30? Már persze, ha a teljes éves keretet valami rejtélyes szevasztopoli haditengerész iskolára akarták volna költeni, de tudható, hogy ez nem így van-volt, hiszen a kijevi fogyatékkal élők iskolája is ebből a keretből kapott. Mint ezt láthatja mindenki az általam korábban linkelt oldalon.
De ha megadod annak a "szakreferensnek" az elérhetőségét, akkor majd valamikor dobok neki egy e-mail-t.


És mégis mit használt volna a CIA Munkácson egy nyugat felé néző, a NATO interkontinentális ballisztikus rakétáinak indításának érzékelése céljából létrehozott óriási korai előrejelző radar érzékelési adataiból? Saját magukat, a saját rakétáik indítását nézték volna?



Parancsolj, itt van az elhíresült beszéde: https://2009-2017.state.gov/p/eur/rls/rm/2013/dec/218804.htm



És ez azért van így, azért maradt szerinted 4 milliárd, vagy akármennyi dollár, mert? Mert te így gondolod? Oké.



Hát, ha az amcsik fizetnek, akkor utána nyilván nem Sztálin, meg a Szovjetunió hőstetteinek dicsőítését fogják erőltetni. ;)



Nem fogok hazudozni, vagy valótlant állítani, sem ideológiai alapon, sem más okból, mint ahogy eddig sem tettem. Nem jártam még Ukrajnában. Ukránnal is csak vagy 2-vel váltottam pár szót, azt is 2016 és 2020 között. Ők Ukrajnában élők ukránok voltak amúgy és akkor már nagyon utálták Putyint. Talán furcsa, de jóval több oroszt ismerek, mint ukránt. Még egy orosz barátom is van (ő Moszkvában él). Meg legalább 10-15 orosszal beszéltem többet-kevesebbet az elmúlt 6-7 évben. Ismerek olyan oroszt is, aki Kupjanszkból költözött egy Moszkva melletti városba , de nem mostanában, hanem évtizedekkel ezelőtt.
És ismerek egy Kárpátaljáról származó magyart, akinek a családja jelenleg is ott él.
Szóval valóban nincs sok közvetlen tapasztalatom arról, hogy az ukránok úgy általában mit akartak 2014 előtt, leginkább csak azt tudom, amit az interneten láttam akkoriban, ukrán oldalakon is, stb.



Olyan nincs, hogy semlegesek maradnak, de emellett megkapják mind Moszkvától, mind Brüsszeltől azokat a kedvezményeket, amik mindkét fél részéről csak a feléjük eléggé elkötelezett országoknak járnak. Pláne nem egy olyan lepusztult állapotban és geopolitikailag is kényes helyen lévő ország, mint Ukrajna. Vannak, akik szeretnek álomvilágban élni és csodákban bízni, de az ilyenekre a valóság előbb-utóbb rárúgja az ajtót. Én elhiszem neked, hogy sokan ebben reménykedtek akkoriban, de ennek nem volt semmilyen realitása.



Ennek rengeteg oka lehet, pl. akár az, hogy azért néha kell új ruhát kapniuk még nekik is, mert a régi leszakad róluk egy idő után. Vagy csak új parancsnokot- beszerzésért felelőst neveztek ki ott, aki kevesebbet lopott, mint az elődje, ezért maradt ruhára is pénz.



Mert talán nincs így? Csak innnen, ebből a topikból, mióta elkezdődött ez az eszmecsere. Ugye egy Berkutot említő posztra reagálás miatt jöttem ebbe a topikba. Betettem két videót. Az egyiken tisztán láthatóak voltak a fekete ruhás, sisakos, karjukon sárga jelzést viselő berkutosok, közelről. Az egyiknek még egy cseszett nagy fehér Беркут felirat is van a hátán, miközben lövi a tüntetőket.
Ugye ez volt az:

Te betettél egy képet, amin ugyanezen alakulathoz tartozó emberek láthatóak egy másik helyszínen. Boki jött és azt állította, hogy azok nem berkutosok. Ezt hat ember lájkolta, köztük te is. Tehát, vagy ez hat ember nem nézte meg a videót, amit betettem (de ha ezt nem tették meg, akkor miért formálnak véleményt a lájkjaikkal ebben a témában?), vagy pedig számukra egy valótlanság az "igazság".

Na de mindegy, ez már amúgy is kezd elmenni anekdotázásba, kevés a valódi tény, és azok sem nagyon számítanak, inkább a vélemények, "meg a valahol valamikor valakitől hallottam, aki hallotta valakitől" szintű dolgok vannak tényként beállítva. Szóval részemről ennyi, amúgy is csak a berkutos dolog miatt akartam írni.
De ha esetleg megtalálod a doksikat az 1 milliárd feletti összeggel megtámogatandó haditengerészeti sulis témában, vagy van bármi újabb érdekes dokumentum, videó, akármi, azt természetesen megnézem.
Attól még hogy beöltözok farsangi huszárnak nem leszek huszár.
Mi a helyzet a 2014 Krimben való megjelenésével ezeknek a szalagosoknak? Ott szintén dokumentálva van ahogy egy orosz katonát lelőttek.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 261
68 088
113
Támogatom!

"A román tisztviselők a Patriot légvédelmi rakétarendszerek Ukrajnának való szállításáról tárgyalnak.
Ezt Marcel Ciolacu román miniszterelnök nyilatkozta az Euronews-nak adott interjújában."

https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/150432
Nagyon fogynak ezek a Patriotok ha ennyi kell belőlük folyamatosan.

Patrick Lancaster a fronton.
Sokat én nem értettem belőle, de vájt fulueknek biztosan leesik pár információ.

Európa kénytelen lesz katonákat küldeni Ukrajnába.
Nos szerintem is küldenek európai hadsereget 1-2 éven belül, mert azt hogy valami nem úgy történik ahogy ők elképzeltem, azt nem szoktak meg a vezetőik. Jó példa erre az oroszok nélküli béke konferencia, eleve úgy gondolják hogy ők diktálja a feltételeket. Nos azt hogy elbukjak az ukrán dolgot azt nem bírják elfogadni és kiszallni veszteséggel. Ezért biztos vagyok benn hogy bele fog bonyolodni sok európai ország a háborúba ténylegesen. Viszont ezzel csak a vereséget odazzak majd el és még nagyobbat fognak bukni. Minden nappal mióta ez a "különleges hadművelet" (mert ez azért a nyugatnak is különleges valljuk be) tart, annál gyengébb Európa.

Nagy ötlet volt felfesteni ezeket a Wermachtos kereszteket az ukran/Nato járművekre annyi szent.


Folytatódik az önkéntesek kivalasztasa Ukrajnában. A lakosság hamarosan eljut majd így oda hogy alig várja a felszabadított orosz csapatokat.
Egyébként a héten a szokásosnál is kevesebb áram lesz, mert két atom erőművet karbantartani, és az idő is melegedni fog, elindulnak a klímák.

VDV Csasov Járban.


.