[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
167
1 890
93
Picit olvass utána, azért 56, 68 is ismert történelmi eseményekről. Az afganisztáni beavatkozás is valamilyen gyilkosságokkal kezdődött orosz részről.
Szerinted ezt mások nem tudják?
Nagyon szelektíven valogatod az erveid. ;)



És azért pusztuljon el a bolygó, mert te irigy vagy zusára?
Ne már...

Ezért szimpatizaljon Putyinnal egy "értelmes, gondolkodni képes, egészséges erkölcsi mércével megáldott magyar ember"?

Egy "erkölcstelen, önző, nárcisztikus fenevaddal"?

Ne nézd már ennyire ostobának a magyar embereket!

Putyin mennyivel jobb, mint Bide?
Putyin éppen írtja a saját és testvér népét, ebben a nagy "élet halál harcában"....
Ami sokkal inkább csak egy Putyini bukott gyarmatosító rabló háború szomszédja ellen.
A korrupció, pedofília, vodkagőz tekintetében sincs különbség az ukrán vagy orosz között, ezek nem érvek egyikkel szemben sem.
Az egészséges erkölcsi mércével megáldott magyarok ezt tudják.
Mint ahogy azt is, Putyin nem alternatívája a rothadó nyugatnak.




Ezt már megpróbálták. Nem sikerült. Azóta megy a darálódás.



Akkor, szerinted akár ki is vonulhat a Krímből?
Hisz nem kell neki Szevasztopol, meg Donbasz, ugye?

Szerintem gondolod át, ki nem mond igazat...
;)
Neked kellen utána olvasni, mert bár tényleg történt politikai gyilkosság, de azt az USA kezdte azzal, hogy a szovjetek emberét Tarakit kinyírták, mert nem akarták, hogy egy újabb kommunista ország legyen a térségben Vietnám után!
Egyébbként előtte a Szovjetunió sok mindenben segített Afganisztánt pl a mezőgazdaságuk fejlesztésében is. Kb a Szovjetunió volt az első aki elismerte a független Afganisztánt. Azért elmondható, hogy a szovjetek kb 50 évig segítették Afganisztánt! Ez másról eddig nem volt elmondható!
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 832
48 534
113
Az Európai Parlament összefoglalója az ukrán gazdaság kilátásairól, idén februári keltezéssel:

(A TPP-k nagy része akkor még nem volt kilőve)

Mellé meg friss, ropogós IMF review:

Aki még remél bármit ukrajna gazdaságával kapcsolatban (kifehéredés, értékelhető fellendülés, biztonság, stb), az olvasgassa ezeket. Az IMF jelentés utolsó pár oldalán van az összefoglaló.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 301
68 402
113
Szól a vészcsengő Zeller irodájában a Trump/Bidén vita óta. Nyilvánvalóvá vált hogyha nem jön közbe valami kataklizma akkor a cukrosbácsi el fogja bukni a választást. Utána viszont Zellert Trump ki fogja nyirni, mert korábban beszolt neki emlékeim szerint is. Szóval a legkisebb arcvesztes most az lenne neki ha gyorsan békét kötne a valasztasokig. De erre már szerintem kevés az idő.

Az IMF nem írja le Ukrajna államadósságat.


A Burstin erőművet nem lehet ujjaepiteni.


"Kijevnek sikeres kapcsolata Magyarországgal, annak ellenére, hogy Orbán Viktor kormánya „egy bizonyos embercsoportot” képvisel – erről beszélt Olha Sztefaniscsina, európai és euroatlanti integrációért felelős miniszterelnök-helyettes"
 

hurci10

Well-Known Member
2018. július 1.
474
1 860
93
Aha és az oroszok olyan jó arcok, hogy nem teszik. Ne beszélj már ekkora hülyeségeket.
Nem Dudi, nem jófejségből nem teszik, hanem mert tisztában vannak az érdekeikkel. Tudják, hogy egy személyzetes felderítőgép lelövésének következményei több problémát okoznának nekik, mint a felderítőgépek által segített támadások.
Vagy Te komolyan azt hiszed, hogy a fronthelyzetre bármilyen befolyása van a Fekete-tengeri Flotta hajói, és a légvédelmi rakétaütegek elleni kapor támadásoknak? Vagy a strandok, piacok és buszmegállók rakétázásának és ágyúzásának?
Ezek és a nemzetközi légtérből folytatott katonai tevékenység, mind a NATO-s kollégáid provokációi, amivel szokás szerint magasról leszarják nem csak az általuk istenített nemzetközi jogi normákat, de az alapvető emberi értékekeit is. (Becsület, emberség stb.) Ez a NATO, és ennek vagy Te is a tagja.

Pár OFF megjegyzés a 2 órás időlimit miatt:
  • Személy szerint veled nincs semmi problémám, hiszen nem is ismerlek, de az amit NATO katonaként képviselsz, attól hányingerem van. Bocs!
  • Hidd el sajnálok minden ukránt, akinek az USA bérenc Zselé, és a nyugati multik miatt kell meghalnia. Teszem ezt részben orosz - pontosabban tatár - származásom ellenére. (Az ukronácikért viszont nem fáj a szívem.) Mint ahogy sajnálok minden oroszt is, aki meghal. Sajnálom az árván maradt gyerekeket, a gyerekeiket elvesztő szülőket, a férjüket elvesztő asszonyokat. Mindkét oldalon. Szóval óvatosan a "szektás", és "orosz fan" jelzőkkel, mert nem tudhatod, hogy kit mi motivál. Én tisztelem mások tőlem eltérő véleményét, és tartózkodom a sértegetésüktől, Kérlek tedd Te is ezt a jövőben! És persze mindenki más is, itt a fórumon!
  • Az általam ismert oroszok döntő többsége igenis "jó arc". Nekik még jelentenek valamit az olyan, számomra is fontos dolgok, mint hazaszeretet, család, becsület. Ezzel szemben az amcsik, akiket ismerek, döntő többségében műveletlen, beképzelt pöcsök, akik azt hiszik, hogy ők szarták a spanyolviaszt. Persze lehet, hogy nekem nincs szerencsém velük, biztos ott is vannak értelmes és értékes emberek.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 986
5 433
113
Putyin melyik cselekedetéhez kellene egy magyar embernek tapsikolni?
;)
A nagyhatalmak történelmi vetélkedésében morális értékekre hivatkozni naivitás. A politikában nincs erkölcs, csak érdek és számítás.

A paranoiás diktátorok különösen nem tartoznak az erős jellemű vezetők közé, így Putyintól felesleges mást várni, mint amit eddig nyújtott. Kutyából nem lesz szalonna.
Hatalmáért írtja az oroszokat, ukránokat, politikusokat, újságírókat, bárkit. Mért lenne jobb, mint a zusa?


Az "egészséges értékítéletű magyar ember" nem hülye, ismeri az orosz uralmat.
Akkor meg minek ez a fingfestés, vele kapcsolatban? o_O

Oroszország gazdaságilag folyamatosan veszít súlyából, így már csak katonai eszköz maradt kezében a nagyhatalmi pozíciójának visszaszerzésére, imperialista törekvéseinek érvényesítésére.
Mivel Putyin 22 tavaszán a kijevi, majd harkovi vereséggel elbukta Ukrajnát, ezért kétségbeesésében az esztelen öldöklést választotta, mintha még el tudná érni céljait. Az orosz gazdaság és haderő arra még alkalmas, hogy megszállva tartsa a kelet-ukrajnai területeket, de Ukrajna egésze már elveszett Putyin és az oroszok számára. (A kifárasztásra játszó stratégia jól hangzik, de arra nem ad választ, hogyan tudná Oroszország egy ilyen öldöklés után megszállva tartani Ukrajnát? Ha nem, akkor hogyan tartaná távol a nyugatot és a NATO-t határaitól? :confused:)

Egyelőre a különleges katonai kudarc pont a céljaival és érdekeivel ellentétes eredményeket hozta:
  • A "sátáni" nyugat egységesebbé vált, a NATO "megszerezte" Svédország és Finnország területét, a NATO barát erők és fegyverek pedig Moszkvától pár száz kilométerre fognak állomásozni.
  • Az orosz befolyás pár száz évre megszűnt Ukrajnában a testvérnépek között kialakult gyűlöletnek köszönhetően.
  • A nyugati világgal való ellenségeskedés pedig Kína gyarmatává teszi Oroszországot, ami leszakadó gazdaságával a jövőben gyorsabban veszít hatalmi súlyából, mint azt demográfiai és egyéb adottságai indokolták volna. o_O

Így lett Putyin az oroszok Hitlere, Oroszország bukását okozza az értelmetlen rabló háborúval, és örökre elszalasztják a felemelkedés lehetőségét. Oroszország egy atomfegyverekkel rendelkező közép hatalom marad.
Kína, India pedig az általad kifogásolt erkölcstelen módon fogja kihasználni szerencsétlen oroszokat.
Mint ahogy teszik azt most is szomszédokkal, gyenge országokkal.
Így volt ez a római birodalom, a görög, török, mongol, brit vagy bármelyik világhatalom esetében az emberiség történelme során.
Akkor a jövőben majd ők lesznek először ruszofóbok, aztán nácik, te pedig majd a kínai birodalmat fogod szidni.




Vaaagy...
Van az orosznak annyi esze, hogy bizonyítani is kellene azt, hogy a NATO irányítja a műveletet. De azt ők is tudják, hogy a vezetés valójában ukrán. A döntéseket az ukrán katonai vezetés hozza, legfeljebb kapnak hozzá felderítési adatokat. Tehát a katonai művelet nem a Fekete tenger feletti légtérből indul és nem is onnan van irányítva.
Ugyanis a felderítő repülés nemzetközi légtérben nem bűn, csak nem szeretik az ellenérdekeltek. A kém műholdakat sem lehet (érdemes) lelőni, pedig biztos, hogy végzik a dolgukat. De a GPS műhold, ami valójában közvetlenül részt vesz a precíziós fegyverek célravezetésében, sincs veszélyben, legfeljebb zavarják a jeleit.
Ezért nem tud tenni semmit az orosz. Ha leszedné valamelyik drónt, azzal ő lépne szintet, nem az aki felderítő repülést hajt végre. A Fekete tenger feletti uralmat már elvesztette, a légteret sem lenne képes uralni, így ott belemenni egy újabb (légi) háborúba, számára nem előnyös, mert a drága és nehezebben pótólható repülő eszközök pusztításával fokozódna a darálódás (anyagi veszteségei). Ezért inkább elviseli, hogy a drónok belátnak a műveleti területre.
Tehát inkább gyengeség. o_O
Az önmérséklet 2022. februárban lett volna hasznos. Azzal jobban jártak volna.




Tisztelettel, ha lehet hozzá szólni:
1. Az ENSZ miért engedné, hogy Oroszország kisajátítsa a Fekete tengert? Mert ha nem, akkor mi lesz? Bocs, de ez szerintem infantilis ötlet, hisz nyílván esélytelen.
2. Az orosz azt tenné, amit kifogásol? Picit fura, mert elveszik az érvelés morális alapja, ha van. Jogi szerintem amúgy sincs. Meg hát ez az állandó konfrontáció a Fekete tenger nyugati medencéjében elég nagy erőket kötne le, és valószínűleg a NATO kifárasztásos stratégiáját erősítené, ha bírná az orosz repidővel, gépekkel, felszíni és légvédelmi oltalmazás nélkül. Ha meg hajókat is küldenének, azzal az ukránok elé terelnék a megmaradt eszközeiket. Tudod, valóban nem NATO ukrán drónok és rakéták elé.
3. Ez 2022-ben és azóta sem jött össze. Gondolom látszik.
4. Ez akkor még össze jöhetett volna, de már nem, az ukránok között egyre nehezebb lesz együttműködőket találni, így az orosz befolyásolási lehetőségek is elvesznek. A fegyveres ellenállás eddig sem ment, csak Oroszországi terroristákkal és fegyverszállításokkal tudtak szeparatizmust szítani a két nyelvű területeken. Ez a hajó elment.

Viszont nekem lenne azért ötletem:
Ha Putyin legfontosabb célja, hogy a gonosz USA/NATO távol legyen Oroszországtól, így Ukrajna területén ne legyen NATO erő, akkor kérje ezt!!!
Ehhez az kell, hogy az ukrán ne akarjon harcolni! Az lenne ám a kibaszás Bidével! Hiába tolná a pénzt, fegyvert, az ukrán nem akar harcolni az orosz ellen!
De mi lenne az amiért az ukrán belemenne ebbe a két dologba (NO NATO, NO harc)?
Úgy van!
A területi sérthetetlensége! :)
Az ukrán csak akkor nem fog harcolni, ha visszakapja a megszállt területeket. Na vajon ki, mit nyerne ezzel?

Persze garanciák kellenek mindhárom félnek:
  • Az USA garantálja, hogy Ukrajna nem lesz NATO tag és nem telepít eszközöket Ukrajnába. (Ezt akarta Putyin)
  • Az orosz garantálja, hogy nem támadja meg Ukrajnát, amíg ez így is marad. (Ezt akarta Ukrajna)
  • Az ukrán garantálja a kisebbségek jogait, azért hogy ne támadják meg. (Ezt rajtunk kívül senki nem akarja, de Ukrajna csak így kaphatja vissza és tarthatja meg a megszállt területeit)
  • Ukrajna területén lehetnének akár nemzetközi (ENSZ, kínai) fegyvertelen megfigyelők.

A lényeg, hogy az igazi vesztes a ZUSA lenne! Ugyanis ő bukik mindent, amit eddig ebbe a háborúba ölt (kivéve a hitelét, de arra nem igen ad), viszont nem kerülhet az oroszokhoz közelebb.
Akkor mégis miért menne bele? Mert van garanciája arra, hogy az orosz se kerüljön közelebb a NATO határaihoz. Meg leginkább azért, mert látszat győzelmet arat hát.
Így egy kicsit mindenki győztesként adhatná el magát, illetve senki sem bukna akkorát, amit nem vállalhat be politikailag.
Ez ennyire nem egyszerű Orosz részről se.Maga Ukrajna évszázadokon keresztül az Orosz/Szovjet birodalom része volt.Nem fognak lemondani most már semmiről.Amennyi áldozatot hoztak minimum ami kellhet nekik azok az annektált megyék.Ha nagyon ki akartak volna baszni az USA-val ha beengedték volna az Unióba az a Ukránokat és nincs majdan(tudom ez igy túl egyszerű).És Ukrajnán keresztül létrejöhetett volna egy Eu-Orosz gazdasági "szuperhatalom".Én magam részéről el nem tudom képzelni hogy elég lenne egy USA garancia Putyinnak és ezért cserébe visszaadná Kelet Ukrajnai területeket Kijevnek és ezt győzelemként adhatná el otthon.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 655
48 452
113
3. A lehető leghamarabb egy 1,5-2 milliós hadsereget felkészíteni és egy teljes, átfogó támadást intézni Ukrajna ellen. Egy négyzet cm-t sem hagyva belőle. A hidakat szétlőni, infrastruktúrát 0-ra redukálni, teljes, kegyetlen, több napig tartó légi támadás sorozatot intézni minden ellen, ami számít.

Én sosem voltam katona, csak katonafeleség. Már a kezdetektől az volt a véleményem, hogy nem jó stratégiát választottak az oroszok. Az elejétől fogva nagy erőkkel kellett volna lerohanni Ukrajnát, és rendet tenni ott. Szerintem nem lett volna nagyobb veszteség, mint így tili-tolizni évekig.
Egy ok lehet, amiért nem tették: nem voltak rá felkészülve.
És lehet, hogy vannak rejtett okok, amiket nem látunk. Mindenki csak találgat, mi miért történik.
"Kijevnek sikeres kapcsolata Magyarországgal, annak ellenére, hogy Orbán Viktor kormánya „egy bizonyos embercsoportot” képvisel – erről beszélt Olha Sztefaniscsina, európai és euroatlanti integrációért felelős miniszterelnök-helyettes"

Nekem ettől a nyilatkozattől sem lett rokonszenves az ukrán politikai vezetés. Sőt!


Összefoglaló 2024. június 30-án reggel

▪️Az elmúlt hét azzal telt, hogy megvitatták az ukrán fegyveres erők civilek elleni , kazettás robbanófejű amerikai ATACMS rakétával a Szevasztopol melletti tengerparton végrehajtott véres támadását . A történtek után végül döntés született a civilek menedékhelyeinek telepítéséről és a lakossági figyelmeztető rendszer frissítéséről. A turisztikai szezon egyidejű megtartására és az élvonalbeli régióban élők biztonságának biztosítására tett kísérletek, bár ezek a szövetségi központ többirányú utasításai miatt történtek, kezdetben a skizofrénia extrém szakaszának tűntek. Tegnap egy reggeli ellenséges rakétatámadás következtében 4 szevasztopoli civil megsérült.

▪️Általánosságban elmondható, hogy az állam- és katonai igazgatás rendszerét még mindig a realitások szerint alakítják ki . A Honvédelmi Minisztérium új csapata nagy figyelmet szentelt a katonai állomány rehabilitációjának, aláírták a szerződéses szolgálatot teljesítő állomány egyes kategóriáinak havi díjazásáról szóló rendeletet . Ugyanakkor még nem sikerült hatékonyságot elérni az újonnan megalakult, az Északi Katonai Körzet övezetében már megkezdett harci feladatok végrehajtását megkezdő alakulatok mindenfajta élelmezésének ügyében, ezért a díjak „apróságokra”, például építőanyagokra és egyenruhákra mennek el. Stepashin éppen a héten mondta el, hogy frontkatonáink néha „könyörögnek” ( idézet ), fizetésük fele egyenruhára és egyéb dolgokra megy, a katonák és tisztek pedig saját költségükön mennek nyaralni. Ez a szentpétervári fórum mezejéről elhangzott kijelentés ismét felidézte a múltból az egykori védelmi minisztérium médiastábjának egykori hazugságát , miszerint „minden ott van a fronton”.

▪️A fronton az Orosz Fegyveres Erők megtartják a kezdeményezést,
ráerőltetik akaratukat az ellenségre, míg a két fél eltérő fegyverzeti dominanciája miatt elért paritás nem teszi lehetővé az orosz hadsereg számára, hogy hadműveleti mélységig áttörést tudjon végrehajtani. Kherson irányába azonban az orosz fegyveres erők kiterjesztik az ellenőrzési zónát a szigeteken. A Zaporozsjei Fronton több irányban fokozták a támadó hadműveleteket, végül kiverték az ellenséges erőket a Rabotinsky szektorból . Folytatódik a nyomás az ellenséges állásokon Juzsnodonyeck irányában és Avdejevkától nyugatra , Csasov Jarban az ellenséges erőket zúzzák szét , az orosz fegyveres erők különböző irányokból Szeverszk felé nyomulnak , és harcok dúlnak a Tor kiszögellő környékén . A helyzet új eleme az Orosz Fegyveres Erők Toretszk (Dzerzsinszk) felé történő előrenyomulása volt , és bizonyos jelek arra utalnak, hogy a front ezen szakaszán a nyomás fokozását tervezik.

▪️Harkov irányában az Orosz Fegyveres Erők északi csoportjának egységei az ukrán fegyveres erők tartalékait vonták be a front különböző szektoraiból, Volchanszkban pedig heves harcok dúlnak. Ugyanakkor nem lett hatékonyabb a belgorodi régió védelmét szolgáló „pufferzóna” Az ukrán fegyveres erők kétségbeesetten ütik a polgári lakosságot, célba veszik a polgári közlekedést, és megpróbálják tönkretenni a térség gazdaságát.

▪️Általánosságban elmondható, hogy nem ez az első eset, hogy a vezérkar nem tudja teljesíteni a legfelülről kitűzött feladatokat. Jelző volt Belousov nyilvános kijelentése Geraszimovnak a vezérkar feladatáról: tegyen „ gyorsreagálási intézkedéseket az amerikai drónok Fekete-tenger feletti tevékenysége miatt ”, amelyek közvetlenül segítik az ukrán fegyveres erőket a Krím-félszigeten végrehajtott csapások végrehajtásában.

Így még nem sikerült radikálisan megváltoztatni a helyzetet az LBS-ben, legalábbis bizonyos területeken. Ennek oka a háború megváltozott technológiai szerkezete , a katonai osztály kiigazításának szükségessége és az orosz fegyveres erők személyi állományának megmentése. Most sokkal fontosabb a kijevi rezsim katonai gépezetének elkopása, ami már most is történik. A problémás kérdés ebben a szellemben továbbra is az orosz haderők ellenkopása , amelyet Kijev a Nyugat parancsára tesz annak reményében, hogy csökkentse országunk lehetőségeit az észak-atlanti szövetséggel vívott közelgő háború előtt, amelyre a NATO gondoskodik. folytatja a nyílt felkészülést.
Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy



Nem túl megnyugtató összefoglaló, kiemeltem az eszkaláció egyértelmű kimondását!

Washington lecserélte felderítő drónjait a Fekete-tenger felett emberes repülőgépekre​

Washington, legalábbis szóban, figyelmen kívül hagyta Moszkva figyelmeztetését, hogy megtorló intézkedéseket hoz a Fekete-tenger feletti felderítőrepülő drónjaira . A Pentagon közölte, hogy a repülések „nemzetközi vizek felett és nemzetközi légtérben folytatódnak, ahol a törvények lehetővé teszik”. A valóságban azonban az államok visszahívták UAV-jaikat ebből a régióból, és felváltották őket egy emberes repüléssel .

Valójában az amerikai védelmi osztály verbális reakciója aligha nevezhető váratlannak. Senki sem remélte, hogy Moszkva szavai után az Egyesült Államok teljesen felhagy a repüléssel ebben a régióban. A szakértők azonban felhívják a figyelmet arra, hogy az amerikai katonai felderítő repülőgépeket ma már tisztes távolságban tartják. Bár a nemzetközi jog lehetővé teszi számukra, hogy a Krím partjaitól 23 kilométerre repüljenek.
...
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 529
20 622
113
Aha és az oroszok olyan jó arcok, hogy nem teszik. Ne beszélj már ekkora hülyeségeket.
Te dudigyerek, akkora arcod van, hogy az már fájdalmas. Azért kíváncsi lennék, hogy mennyi maradna a nagyképű füstölgésedből ha szemtől szemben kellene harcolnod az oroszokkal. Mert sztem vinnyogva keresnél fedezéket, mert ott már a "hősi szöveg" nem sokat segít... :D Egyszerűen hányinger néha az érvelésed...
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 731
14 058
113
Te dudigyerek, akkora arcod van, hogy az már fájdalmas. Azért kíváncsi lennék, hogy mennyi maradna a nagyképű füstölgésedből ha szemtől szemben kellene harcolnod az oroszokkal. Mert sztem vinnyogva keresnél fedezéket, mert ott már a "hősi szöveg" nem sokat segít... :D Egyszerűen hányinger néha az érvelésed...

Amúgy tényleg azok a felsőbbrendű kinyilatkoztatások és az oroszok lenézése, alábecsülése fájdalmas szinten van nála.
És már bocsánat, nem akarom a honvédséget ekézni, de ha holnap a határon megindulni egy száz fős olvasni nem tudó tagokból verbuvált afrikai milicia, egy fél raklap akval, meg pár kiszuperált toyota pickuppal... lehet ilyen kihívással nem bírkóznának meg.
De az orosz haderő szarba van véve.

Mit gondoltok, a francia eredmény hogy változtatja meg a nato írányt?
Ellenzéki győzelem esetén mennek majd a jogállamisági eljárások, zsarolás, fenyegetés a Franciák fele?
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 100
24 772
113
Te dudigyerek, akkora arcod van, hogy az már fájdalmas. Azért kíváncsi lennék, hogy mennyi maradna a nagyképű füstölgésedből ha szemtől szemben kellene harcolnod az oroszokkal. Mert sztem vinnyogva keresnél fedezéket, mert ott már a "hősi szöveg" nem sokat segít... :D Egyszerűen hányinger néha az érvelésed...
de legalább érvelne ,a sok hülyeség helyett amit itt összehord .. de hát ne várjon az ember tőle lehetetlent ,mindenki csak abból a szellemi kútfőből tud meríteni ami a rendelkezésére áll,neki ennyi jutott !

más ..

Az Orosz Fegyveres Erők elkezdték megsemmisíteni a Nyugatról Ukrajnába tartó NATO-katonai eszközökkel szerelt vonatokat.
A felvételen egy 9K720 Iskander OTRK támadás látható az Ukrán Fegyveres Erők vasúti vonata ellen a település területén. ukrán a zaporozsjei irányban.
Jól látható, hogy a rakéta egy újonnan érkezett vonatot talált el az Ukrán Fegyveres Erők kirakodásra előkészített katonai felszerelésével.

https://t.me/c/1557854334/15231
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
592
4 524
93
Én sosem voltam katona, csak katonafeleség. Már a kezdetektől az volt a véleményem, hogy nem jó stratégiát választottak az oroszok. Az elejétől fogva nagy erőkkel kellett volna lerohanni Ukrajnát, és rendet tenni ott. Szerintem nem lett volna nagyobb veszteség, mint így tili-tolizni évekig.
Egy ok lehet, amiért nem tették: nem voltak rá felkészülve.
És lehet, hogy vannak rejtett okok, amiket nem látunk. Mindenki csak találgat, mi miért történik.


Nekem ettől a nyilatkozattől sem lett rokonszenves az ukrán politikai vezetés. Sőt!


Összefoglaló 2024. június 30-án reggel

▪️Az elmúlt hét azzal telt, hogy megvitatták az ukrán fegyveres erők civilek elleni , kazettás robbanófejű amerikai ATACMS rakétával a Szevasztopol melletti tengerparton végrehajtott véres támadását . A történtek után végül döntés született a civilek menedékhelyeinek telepítéséről és a lakossági figyelmeztető rendszer frissítéséről. A turisztikai szezon egyidejű megtartására és az élvonalbeli régióban élők biztonságának biztosítására tett kísérletek, bár ezek a szövetségi központ többirányú utasításai miatt történtek, kezdetben a skizofrénia extrém szakaszának tűntek. Tegnap egy reggeli ellenséges rakétatámadás következtében 4 szevasztopoli civil megsérült.

▪️Általánosságban elmondható, hogy az állam- és katonai igazgatás rendszerét még mindig a realitások szerint alakítják ki . A Honvédelmi Minisztérium új csapata nagy figyelmet szentelt a katonai állomány rehabilitációjának, aláírták a szerződéses szolgálatot teljesítő állomány egyes kategóriáinak havi díjazásáról szóló rendeletet . Ugyanakkor még nem sikerült hatékonyságot elérni az újonnan megalakult, az Északi Katonai Körzet övezetében már megkezdett harci feladatok végrehajtását megkezdő alakulatok mindenfajta élelmezésének ügyében, ezért a díjak „apróságokra”, például építőanyagokra és egyenruhákra mennek el. Stepashin éppen a héten mondta el, hogy frontkatonáink néha „könyörögnek” ( idézet ), fizetésük fele egyenruhára és egyéb dolgokra megy, a katonák és tisztek pedig saját költségükön mennek nyaralni. Ez a szentpétervári fórum mezejéről elhangzott kijelentés ismét felidézte a múltból az egykori védelmi minisztérium médiastábjának egykori hazugságát , miszerint „minden ott van a fronton”.

▪️A fronton az Orosz Fegyveres Erők megtartják a kezdeményezést,
ráerőltetik akaratukat az ellenségre, míg a két fél eltérő fegyverzeti dominanciája miatt elért paritás nem teszi lehetővé az orosz hadsereg számára, hogy hadműveleti mélységig áttörést tudjon végrehajtani. Kherson irányába azonban az orosz fegyveres erők kiterjesztik az ellenőrzési zónát a szigeteken. A Zaporozsjei Fronton több irányban fokozták a támadó hadműveleteket, végül kiverték az ellenséges erőket a Rabotinsky szektorból . Folytatódik a nyomás az ellenséges állásokon Juzsnodonyeck irányában és Avdejevkától nyugatra , Csasov Jarban az ellenséges erőket zúzzák szét , az orosz fegyveres erők különböző irányokból Szeverszk felé nyomulnak , és harcok dúlnak a Tor kiszögellő környékén . A helyzet új eleme az Orosz Fegyveres Erők Toretszk (Dzerzsinszk) felé történő előrenyomulása volt , és bizonyos jelek arra utalnak, hogy a front ezen szakaszán a nyomás fokozását tervezik.

▪️Harkov irányában az Orosz Fegyveres Erők északi csoportjának egységei az ukrán fegyveres erők tartalékait vonták be a front különböző szektoraiból, Volchanszkban pedig heves harcok dúlnak. Ugyanakkor nem lett hatékonyabb a belgorodi régió védelmét szolgáló „pufferzóna” Az ukrán fegyveres erők kétségbeesetten ütik a polgári lakosságot, célba veszik a polgári közlekedést, és megpróbálják tönkretenni a térség gazdaságát.

▪️Általánosságban elmondható, hogy nem ez az első eset, hogy a vezérkar nem tudja teljesíteni a legfelülről kitűzött feladatokat. Jelző volt Belousov nyilvános kijelentése Geraszimovnak a vezérkar feladatáról: tegyen „ gyorsreagálási intézkedéseket az amerikai drónok Fekete-tenger feletti tevékenysége miatt ”, amelyek közvetlenül segítik az ukrán fegyveres erőket a Krím-félszigeten végrehajtott csapások végrehajtásában.

Így még nem sikerült radikálisan megváltoztatni a helyzetet az LBS-ben, legalábbis bizonyos területeken. Ennek oka a háború megváltozott technológiai szerkezete , a katonai osztály kiigazításának szükségessége és az orosz fegyveres erők személyi állományának megmentése. Most sokkal fontosabb a kijevi rezsim katonai gépezetének elkopása, ami már most is történik. A problémás kérdés ebben a szellemben továbbra is az orosz haderők ellenkopása , amelyet Kijev a Nyugat parancsára tesz annak reményében, hogy csökkentse országunk lehetőségeit az észak-atlanti szövetséggel vívott közelgő háború előtt, amelyre a NATO gondoskodik. folytatja a nyílt felkészülést.
Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy



Nem túl megnyugtató összefoglaló, kiemeltem az eszkaláció egyértelmű kimondását!

Washington lecserélte felderítő drónjait a Fekete-tenger felett emberes repülőgépekre​

Washington, legalábbis szóban, figyelmen kívül hagyta Moszkva figyelmeztetését, hogy megtorló intézkedéseket hoz a Fekete-tenger feletti felderítőrepülő drónjaira . A Pentagon közölte, hogy a repülések „nemzetközi vizek felett és nemzetközi légtérben folytatódnak, ahol a törvények lehetővé teszik”. A valóságban azonban az államok visszahívták UAV-jaikat ebből a régióból, és felváltották őket egy emberes repüléssel .

Valójában az amerikai védelmi osztály verbális reakciója aligha nevezhető váratlannak. Senki sem remélte, hogy Moszkva szavai után az Egyesült Államok teljesen felhagy a repüléssel ebben a régióban. A szakértők azonban felhívják a figyelmet arra, hogy az amerikai katonai felderítő repülőgépeket ma már tisztes távolságban tartják. Bár a nemzetközi jog lehetővé teszi számukra, hogy a Krím partjaitól 23 kilométerre repüljenek.
...
"És lehet, hogy vannak rejtett okok, amiket nem látunk. Mindenki csak találgat, mi miért történik."

Szerintem már az elején világos volt, hogy nagyvárosok elfoglalása mérhetetlen civil és katona áldozattal járna, jelentős anyagi kár mellett. Jobb ez így... Szép lassan felőrlődik az ukri oldal. Valószinüleg Harkovot sem szívesen támadják majd meg, ugyanis minden visszafoglalandó város teljesen elpusztulhat, a helyreállítás pedig nem az EU pénzén valósul majd meg.
Ukrajna vissza fog kerülni az orosz érdekszférába előbb vagy utóbb, a nyugat pedig egy fillért sem fog adni az ujjáépítésre. Akkor minek őrült rombolást véghezvinni, ha így is kapitulálni vagy az orosz érdekeknek megfelelően fog békét kötni az ukri?
Legkissebb károkozás mellett elérni a célokat, szerintem ez az orosz álláspont.
A nyugati fegyverszállításokért pedig a beigért orosz fegyverszállítások jönnek a nyugat ellenes erőknek. Éppen a szaudiakkal tárgyalnak, hogy engedélyezzék hajók elleni cirkálórakéták szállítását a jemenieknek.
Szíria felett is leesett három napja egy amcsi drón. Szép lassan alakul majd ez.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 986
5 433
113
Amúgy tényleg azok a felsőbbrendű kinyilatkoztatások és az oroszok lenézése, alábecsülése fájdalmas szinten van nála.
És már bocsánat, nem akarom a honvédséget ekézni, de ha holnap a határon megindulni egy száz fős olvasni nem tudó tagokból verbuvált afrikai milicia, egy fél raklap akval, meg pár kiszuperált toyota pickuppal... lehet ilyen kihívással nem bírkóznának meg.
De az orosz haderő szarba van véve.

Mit gondoltok, a francia eredmény hogy változtatja meg a nato írányt?
Ellenzéki győzelem esetén mennek majd a jogállamisági eljárások, zsarolás, fenyegetés a Franciák fele?
Nemzeti tömörülés továbbra is támogatná az Ukránokat annyi különbséggel hogy semmi esetre se küldene Francia katonákat Ukrajnába.És nagy hatótávú fegyverek bevetését is jobban korlátozná Orosz területek ellen.Nagyjából ennyi a "hivatalos" álláspontja az amúgy "jobbközép" felé húzó Nemzeti frontnak Ukrán kérdéssel kapcsolatban.Ebben a kérdésben náluk se lessz nagy változás ahogy az Olaszoknál se volt Meloni esetében.Ha meg esetleg a "szélsőball" győz Franciáknál náluk fejből nem tudom mi az "álláspont"
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 026
14 900
113
Közben Putyin Vietnámban van immár, most velük köti a megállapodásokat:

Ha az oroszokra azt mondjuk, hogy többe kerül nekik az ukrajnai háború, akkor mit mondjunk az Egyesült Államokról és csatlósairól? Lehet, hogy olcsóbb lett volna figyelni az oroszok aggályaira, problémáira az elmúlt 15 évben, és inkább magukhoz húzni (amelyre egyébként az oroszok áhítoztak is), nem odalökni a nyugat ellenfeleinek.

Az oroszok a szövetségeseikkel eddig is jobban álltak gyártókapacitásban a nyugatnál, de ha így folytatódik, nagyon hamar felborul majd a pálya.

Retkes férgek.... Pótanyám fia B.szászon 2 hónapja nem mer kimenni a házból, mert elviszik...úgy hogy magyar állampolgár csak oda nősült!
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
589
5 359
93
Nem nagyon szoktam írásaidra válaszolni de ezzel a kijelentéseddel megint lejjebb tetted a lécet. Nekem mindegy hogy a szomszédom az utcáról dobja be az ablakom vagy bejön a kertembe s onnan. Mindkét esetben elpicsázom. Nem tudom mi az a nemzetközi jog. Van az unióknak s országoknak jogalkotása de olyan országot hogy nemzetközi én nem ismerek. Amúgy szerintem az Oroszok azért hagyták eddig mert próbálják megtalálni az ellenszerét ennek a drónos rávezetéses rakétázásnak, bár most lehet túllőttetek a célon. Ébredj fel s ne hidd ha ötven ország támogatja az ukrikat az egész NATO azon van hogy győzzenek akkor szerinted az Oroszoknak számít melyik légtérbe van a drón?
" Nem tudom mi az a nemzetközi jog. "

Gyakorlatilag ezt senki nem tudja. Póriasan szólva a nemzetközi jog olyan, mint az ember orrlyuka. A kisujjam is belefér, de a hüvelykujjam is.
A nemzetközi jog az mindig úgy alakul, ahogy a legerősebb kutya akarja. Magyarul: a történelmet a győztesek írják. Jelenleg egy állam a legerősebb kutya. Amúgy meg sosem a kisállamok diktálnak.

Többször tanácsoltam ignoráljátok és a fotel generalsimus hiába osztja a nem létező észt, nem olvassa senki, elkullog magától, bármennyire is feladatul kapta a hülyeségek terjesztését.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 349
9 122
113
Aha és az oroszok olyan jó arcok, hogy nem teszik. Ne beszélj már ekkora hülyeségeket.
Tucatnyian leírták már neked az igazságot az ún. nemzetközi légtéről, de te csak papagájoskodsz tovább. Vedd tudomásul, ha nemzetközi légtérből harci cselekményeket hajtanak végre, egy háborúban részes fél ellen (megfigyelés, célkijelölés, rávezetés, fegyverekkel, kezelőszemélyzettel való ellátás, stb), akkor nincs nemzetközi légtér, hanem egyértelmű támadásról beszélünk. Ez nem gyermekfogócska, ahol elkiáltják magukat, hogy ház és onnantól érinthetetlenek.
Putyin melyik cselekedetéhez kellene egy magyar embernek tapsikolni?
;)
A nagyhatalmak történelmi vetélkedésében morális értékekre hivatkozni naivitás. A politikában nincs erkölcs, csak érdek és számítás.

A paranoiás diktátorok különösen nem tartoznak az erős jellemű vezetők közé, így Putyintól felesleges mást várni, mint amit eddig nyújtott. Kutyából nem lesz szalonna.
Hatalmáért írtja az oroszokat, ukránokat, politikusokat, újságírókat, bárkit. Mért lenne jobb, mint a zusa?


Az "egészséges értékítéletű magyar ember" nem hülye, ismeri az orosz uralmat.
Akkor meg minek ez a fingfestés, vele kapcsolatban? o_O

Oroszország gazdaságilag folyamatosan veszít súlyából, így már csak katonai eszköz maradt kezében a nagyhatalmi pozíciójának visszaszerzésére, imperialista törekvéseinek érvényesítésére.
Mivel Putyin 22 tavaszán a kijevi, majd harkovi vereséggel elbukta Ukrajnát, ezért kétségbeesésében az esztelen öldöklést választotta, mintha még el tudná érni céljait. Az orosz gazdaság és haderő arra még alkalmas, hogy megszállva tartsa a kelet-ukrajnai területeket, de Ukrajna egésze már elveszett Putyin és az oroszok számára. (A kifárasztásra játszó stratégia jól hangzik, de arra nem ad választ, hogyan tudná Oroszország egy ilyen öldöklés után megszállva tartani Ukrajnát? Ha nem, akkor hogyan tartaná távol a nyugatot és a NATO-t határaitól? :confused:)

Egyelőre a különleges katonai kudarc pont a céljaival és érdekeivel ellentétes eredményeket hozta:
  • A "sátáni" nyugat egységesebbé vált, a NATO "megszerezte" Svédország és Finnország területét, a NATO barát erők és fegyverek pedig Moszkvától pár száz kilométerre fognak állomásozni.
  • Az orosz befolyás pár száz évre megszűnt Ukrajnában a testvérnépek között kialakult gyűlöletnek köszönhetően.
  • A nyugati világgal való ellenségeskedés pedig Kína gyarmatává teszi Oroszországot, ami leszakadó gazdaságával a jövőben gyorsabban veszít hatalmi súlyából, mint azt demográfiai és egyéb adottságai indokolták volna. o_O

Így lett Putyin az oroszok Hitlere, Oroszország bukását okozza az értelmetlen rabló háborúval, és örökre elszalasztják a felemelkedés lehetőségét. Oroszország egy atomfegyverekkel rendelkező közép hatalom marad.
Kína, India pedig az általad kifogásolt erkölcstelen módon fogja kihasználni szerencsétlen oroszokat.
Mint ahogy teszik azt most is szomszédokkal, gyenge országokkal.
Így volt ez a római birodalom, a görög, török, mongol, brit vagy bármelyik világhatalom esetében az emberiség történelme során.
Akkor a jövőben majd ők lesznek először ruszofóbok, aztán nácik, te pedig majd a kínai birodalmat fogod szidni.




Vaaagy...
Van az orosznak annyi esze, hogy bizonyítani is kellene azt, hogy a NATO irányítja a műveletet. De azt ők is tudják, hogy a vezetés valójában ukrán. A döntéseket az ukrán katonai vezetés hozza, legfeljebb kapnak hozzá felderítési adatokat. Tehát a katonai művelet nem a Fekete tenger feletti légtérből indul és nem is onnan van irányítva.
Ugyanis a felderítő repülés nemzetközi légtérben nem bűn, csak nem szeretik az ellenérdekeltek. A kém műholdakat sem lehet (érdemes) lelőni, pedig biztos, hogy végzik a dolgukat. De a GPS műhold, ami valójában közvetlenül részt vesz a precíziós fegyverek célravezetésében, sincs veszélyben, legfeljebb zavarják a jeleit.
Ezért nem tud tenni semmit az orosz. Ha leszedné valamelyik drónt, azzal ő lépne szintet, nem az aki felderítő repülést hajt végre. A Fekete tenger feletti uralmat már elvesztette, a légteret sem lenne képes uralni, így ott belemenni egy újabb (légi) háborúba, számára nem előnyös, mert a drága és nehezebben pótólható repülő eszközök pusztításával fokozódna a darálódás (anyagi veszteségei). Ezért inkább elviseli, hogy a drónok belátnak a műveleti területre.
Tehát inkább gyengeség. o_O
Az önmérséklet 2022. februárban lett volna hasznos. Azzal jobban jártak volna.




Tisztelettel, ha lehet hozzá szólni:
1. Az ENSZ miért engedné, hogy Oroszország kisajátítsa a Fekete tengert? Mert ha nem, akkor mi lesz? Bocs, de ez szerintem infantilis ötlet, hisz nyílván esélytelen.
2. Az orosz azt tenné, amit kifogásol? Picit fura, mert elveszik az érvelés morális alapja, ha van. Jogi szerintem amúgy sincs. Meg hát ez az állandó konfrontáció a Fekete tenger nyugati medencéjében elég nagy erőket kötne le, és valószínűleg a NATO kifárasztásos stratégiáját erősítené, ha bírná az orosz repidővel, gépekkel, felszíni és légvédelmi oltalmazás nélkül. Ha meg hajókat is küldenének, azzal az ukránok elé terelnék a megmaradt eszközeiket. Tudod, valóban nem NATO ukrán drónok és rakéták elé.
3. Ez 2022-ben és azóta sem jött össze. Gondolom látszik.
4. Ez akkor még össze jöhetett volna, de már nem, az ukránok között egyre nehezebb lesz együttműködőket találni, így az orosz befolyásolási lehetőségek is elvesznek. A fegyveres ellenállás eddig sem ment, csak Oroszországi terroristákkal és fegyverszállításokkal tudtak szeparatizmust szítani a két nyelvű területeken. Ez a hajó elment.

Viszont nekem lenne azért ötletem:
Ha Putyin legfontosabb célja, hogy a gonosz USA/NATO távol legyen Oroszországtól, így Ukrajna területén ne legyen NATO erő, akkor kérje ezt!!!
Ehhez az kell, hogy az ukrán ne akarjon harcolni! Az lenne ám a kibaszás Bidével! Hiába tolná a pénzt, fegyvert, az ukrán nem akar harcolni az orosz ellen!
De mi lenne az amiért az ukrán belemenne ebbe a két dologba (NO NATO, NO harc)?
Úgy van!
A területi sérthetetlensége! :)
Az ukrán csak akkor nem fog harcolni, ha visszakapja a megszállt területeket. Na vajon ki, mit nyerne ezzel?

Persze garanciák kellenek mindhárom félnek:
  • Az USA garantálja, hogy Ukrajna nem lesz NATO tag és nem telepít eszközöket Ukrajnába. (Ezt akarta Putyin)
  • Az orosz garantálja, hogy nem támadja meg Ukrajnát, amíg ez így is marad. (Ezt akarta Ukrajna)
  • Az ukrán garantálja a kisebbségek jogait, azért hogy ne támadják meg. (Ezt rajtunk kívül senki nem akarja, de Ukrajna csak így kaphatja vissza és tarthatja meg a megszállt területeit)
  • Ukrajna területén lehetnének akár nemzetközi (ENSZ, kínai) fegyvertelen megfigyelők.

A lényeg, hogy az igazi vesztes a ZUSA lenne! Ugyanis ő bukik mindent, amit eddig ebbe a háborúba ölt (kivéve a hitelét, de arra nem igen ad), viszont nem kerülhet az oroszokhoz közelebb.
Akkor mégis miért menne bele? Mert van garanciája arra, hogy az orosz se kerüljön közelebb a NATO határaihoz. Meg leginkább azért, mert látszat győzelmet arat hát.
Így egy kicsit mindenki győztesként adhatná el magát, illetve senki sem bukna akkorát, amit nem vállalhat be politikailag.
Egy újabb, Csendes Don hosszúságú, de nem minőségű történet.
A szokásos unalomig ismételt miki történet, miki okosságokkal.
Ha csak az utolsó bekezdést írod, te is, mi is jobban jártunk volna.

Ez ennyire nem egyszerű Orosz részről se.Maga Ukrajna évszázadokon keresztül az Orosz/Szovjet birodalom része volt.Nem fognak lemondani most már semmiről.Amennyi áldozatot hoztak minimum ami kellhet nekik azok az annektált megyék.Ha nagyon ki akartak volna baszni az USA-val ha beengedték volna az Unióba az a Ukránokat és nincs majdan(tudom ez igy túl egyszerű).És Ukrajnán keresztül létrejöhetett volna egy Eu-Orosz gazdasági "szuperhatalom".Én magam részéről el nem tudom képzelni hogy elég lenne egy USA garancia Putyinnak és ezért cserébe visszaadná Kelet Ukrajnai területeket Kijevnek és ezt győzelemként adhatná el otthon.
Azért, az usa garanciák mai árfolyamát nézve, nem gondolnám, hogy Putyin ebbe belemenne.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 660
79 898
113
Tucatnyian leírták már neked az igazságot az ún. nemzetközi légtéről, de te csak papagájoskodsz tovább. Vedd tudomásul, ha nemzetközi légtérből harci cselekményeket hajtanak végre, egy háborúban részes fél ellen (megfigyelés, célkijelölés, rávezetés, fegyverekkel, kezelőszemélyzettel való ellátás, stb), akkor nincs nemzetközi légtér, hanem egyértelmű támadásról beszélünk. Ez nem gyermekfogócska, ahol elkiáltják magukat, hogy ház és onnantól érinthetetlenek.

Egy újabb, Csendes Don hosszúságú, de nem minőségű történet.
A szokásos unalomig ismételt miki történet, miki okosságokkal.
Ha csak az utolsó bekezdést írod, te is, mi is jobban jártunk volna.


Azért, az usa garanciák mai árfolyamát nézve, nem gondolnám, hogy Putyin ebbe belemenne.
Harci cselekményt? Azt nem, csupán megfigyelnek azt meg lehet.