[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 725
80 090
113
Kedves Dudi!
A klasszikus, "...támadó ék áttör, manővercsoport be, kiszélesítés, átkarolás, bekerítés...." nevű tömegharcászat ma már nem működik.
Kell hozzá:
masszív humán emberfölény,
aktív légitevékenység a front felett,
real time felderítés... az ellen ilyen tevékenységének elnyomása
elsöprő tüzérség.
Az oroszoknak, mivel korlátozott háborút vívnak, ezek közül a tüzérség fölénye van meg, a többi erősen hiányos, főleg a humán része.
Kénytelenek így harcolni a korlátozott (erre a harctérre korlátozott) erőforrásokkal.
Már nem a II. vh. harcait vívják. Meg nem is a Sivatagi Vihar szaddami serege ellen....
Kedves Littlejohn!

Minden konvencionális támadó katonai művelet alapja az erőfölény (és ez igaz erre a háborúra is amit az orosz vezetés szemérmesen különleges katonai műveletnek hazudik és börtön is járhat azért, ha háborúnak hívja valaki Oroszországben). Az oroszok nem képesek a front teljes hosszában támadni, mert nincs meg ez az erőfölényük hozzá. Viszont az tisztán látszik, hogy még lokális erőfölényt is csak korlátozottan tudnak kialakítani emiatt korlátozottak az eredményeik is (néhány km előrenyomulást már úgy ünnepel a szekta mintha a Bagratyion 2.0 lenne).
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 617
25 989
113
"Ukrajna háborúja megadással fog végződni, és nem lesz tárgyalás Zelenszkijjel” – írja Stephen Bryen volt amerikai helyettes külügyi államtitkár legújabb elemzésében, ami a Weapons and Strategy biztonságpolitikai blogoldalon jelent meg."


 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
955
11 220
93
Hát,nagyon nem ismeritek a történelmet,az biztos.
Ismered az orosz hibrid háború elméletét?Merthogy kiváló alanyai vagytok.Lenin az ilyenekre mondta,hogy hasznos hülyék.....Az ellenseg tarsadalmi egysegenek és erkölcsi egyensulyanak megbontasa.
Oroszok egyébként megsertettek a nemzetközi jogot.Pont.Oroszok ugyanugy kemkednek és adnak/adtak át információt.Nyugatiak viszont nem szoktak leloni a nemzetkozi legterben lévő ruszki eszközöket.
Magyarorszag érdeke,hogy ne kerüljön orosz erdekszferaba,ruszkik talpa alá.Elfelejtette a sok hasznos hulye,ho
Nos nem hasznos hülye ur(ak?), a történelem fontos, de amit idecitáltál(tatok?) belőle az pont semmire nem volt jó példa csak a magad generált félelmeidre.
Az hogy ki mit lő le nemzetközi vizek fölött, azt egy usa-hívőnek sem kellene felhozni. Igaz, inkább kisebb országok airlinereire mennek a begőzölt usa tengerészek...
Hogy ismerem-e az orosz hibrid háború elméletét? Inkább a nyugati gyakorlatát :)
Rettegsz egy olyan orosztól aki semmilyen nyomásgyakorlást nem tesz felénk, és meg sem említed a pressmani usa politikát? Vagy a szaúdiak nagy barátja, az Eu erkölcsi aggályait látod mértékadónak ha Magyarországról van szó? Sehol nem vélsz felfedezni semmilyen gazdasági kapcsolatot a nyugati ekézések mögött?
A tatároktól, törököktől Habsburgoktól nem rettegsz? Azokat is magunk mögött hagytuk a történelemben mint a szovjeteket.
Figyelj a jelenre. Figyelj rá, mit nyilatkoznak Magyarországról a Rutte és Juncker félék, mit nyomat Pressman, a komplett nyugati sajtó, és mit az orosz. Ki pénzel - durván beleavatkozva a belügyeinkbe - egyes hazai politikai erőket, az orosz? Ki sért szerződést lózungokra hovatkozva hogy a szerződés szerint járó pénzünket elvegye, az orosz? Kik azok akik azon mesterkednek hogy megfosszanak a vétójogtól mert épp más az érdekük, kik azok akiknek a jog tehát gumiból van? Apropó, magántulajdonod van? Ha holnap oligarchának nevezlek akkor joggal elvehetem ugye?
Hagyd a hasznos hülye szöveget, mert egyrészt túl sokszor elsütötted, másrészt látványosan ezt húzod elő ha nem tudsz miből érvelni, harmadrészt masszívan hozod az ismérveit.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 644
113

Hvg: Orbán Viktor holnap Moszkvába utazik​

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken várhatóan Moszkvába utazik – értesült a VSquare több, egymástól független nyugati és közép-kelet-európai tisztviselőtől. Minderre azok után kerül sor, hogy a magyar miniszterelnök kedden a korábbi elutasító állásponthoz képest meglepetésszerű látogatást tett Kijevben, ahol Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel tárgyalt - teszik hozzá.


Kedves Littlejohn!

amit az orosz vezetés szemérmesen különleges katonai műveletnek hazudik és börtön is járhat azért, ha háborúnak hívja valaki Oroszországben).

Kedves Dudi!
Százszor le lett írva, hogy az orosz jogrend miatt nevezik különleges katonai műveletnek. Szó sincs itt sem szemérmességről, sem hazugságról, csupán a jogrend betartásáról. Erőltesd már meg a memóriád! És próbálj már ezen végre túllépni.


Putyin szerint a tűzszünethez Ukrajnának olyan demilitarizációs intézkedéseket kell elfogadnia, amelyek visszafordíthatatlanok és elfogadhatóak lennének az Orosz Föderáció számára.

Kijev felfújható utánzatokat kaphat valódi F-16-osokkal együtt​

...
A történések hátterében egyes szakértők azt sugallják, hogy a repülőgépekkel együtt Kijev nyugati partnerei jó minőségű felfújható maketteket is átadhatnak az ukrán hadseregnek. Az egyik ilyen „megtévesztésről” készült fotó felkerült az internetre.
A fenti képből világossá válik, hogy nagy távolságból szinte lehetetlen megkülönböztetni egy ilyen próbabábut egy valódi repülőgéptől. Nem valószínű, hogy egy „felfújható” vadászgépet felismer egy felderítő drón, és egy műhold számára ez teljesen lehetetlen feladat.
Mindeközben bármennyire is igyekszik elrejteni gépeit az ukrán légierő, előbb-utóbb részt kell venniük az ellenségeskedésben, ahol az amerikai repülőgépeket már nem lehet „csalival” helyettesíteni.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 199
23 656
113
Hogy nem unjátok full ugyanazt a lemezt baszki…

-dudi: szar minden ami orosz. Az oroszok is szarok. Nem haladnak. Mert szarok.
-meszike és értelmen kívül: Putyin=sátándémonantikrisztus és csődbe is mennek.
-Pavlovplavorpavorl, gigabukta: szó és jelző nincs már rájuk és a munkásságukra.
-többiek: a dudi hülye, hülyébb, leghülyébb a nyugati fegyver mind szar. A NATO is szar és még a szar is, bezzeg az oroszok.

2 éve minden nap… kicsit el kellene mennetek pihenni, nyaralni… mindenkinek kb.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 679
45 294
113

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 044
15 023
113
Az orosz hadsereg elfoglalta a Szotnyickij kozákot, új irányt nyitva Zolocsev felé a harkovi régióban.

Idáig csak speciális beszivárgó egységek hatoltak be a faluba, azonban most a hírek szerint az hadsereg vetette meg a lábát benne.

Kíváncsian várjuk mi lesz a fejlemény


k-p-2024-07-04-183556502.png
k-p-2024-07-04-183458805.png
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 881
58 041
113
Ha elolvastad a cikket, és megnézted a videót, találat nemigen volt....
"A T-72-esnek óriási szerencséje volt: az FPV-drónok szinte kivétel nélkül elvétették a célt. Nem világos a videó alapján, hogy ez az orosz zavaróberendezéseknek köszönhető-e, vagy az ukrán drónkezelők hibáztak. Könnyen lehet, hogy az előbbiről van szó: NATO-hoz közeli források alapján az ukrán drónok 70-80%-át semlegesítik már az orosz elektronikus harcászati berendezések."

Korrekt a cikk.

Te magad emelted ki. Drónzavaró.
Magyarán az orosz tanknak nem szerencséje volt, hanem komoly műszaki fölénye!
Szóval a cikk továbbra is egy határ szar, ahogyan az összes portfóliós cikk.
Amit meg írtam, azt általánosságban írtam. Mindenki megértette, te meg félre :-S
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 106
24 845
113
Amennyiben sikeres elhárításnak vesszük azt, hogy "mellel" levették a Patriotok a Kindzsalt, akkor igaz..

külön felhivnám a figyelemét az admirálisgenerális úrnak, hogy a cikkben ismét Patriot battery szerepel, rugózhat megint vagy 2 hétig azon, hogy ez vajon üteget jelent-e, mert szerinte akkumulátort. :D
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 748
14 163
113
Te magad emelted ki. Drónzavaró.
Magyarán az orosz tanknak nem szerencséje volt, hanem komoly műszaki fölénye!
Szóval a cikk továbbra is egy határ szar, ahogyan az összes portfóliós cikk.
Amit meg írtam, azt általánosságban írtam. Mindenki megértette, te meg félre :-S

Szerencse ukrajnában az az, amikor egy nyugati "sztárfegyver" harckocsi és személyzete túléli az első bevetést.

Vagy például az, amikor nem éli túl, de olyan szinten megmarad, hogy kiállítható állapotban elvihető Kubinkába. Na ez szerencse.

 

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
682
2 087
93
Lehet en emlekszem rosszul, de Bachmutot is kozelharcban, szinte-hazrol hazra jarva foglaltak el. Volt is rola elemzes, hogy a Wagner kis letszamu rohamcsoportokat kuld, ha kell 20x, amig el nem foglalja a kovetkezo hazat/tombot. Itt epp errol van szo, azt hianyoltam, hogy nem latunk ugy telepuleseket bevenni, hogy bekeritik, elvagjak oket a hadtaptol es szepen az olukbe hull, amikor a keszletek nelkuli alakulatok megadjak magukat. Bachmutnal meg az utolso toronyhazert is napokig harcoltak, szembol tamadva.
Ja igen, akkor félreértettem. Bekerítés az tényleg nem volt talán az egy Mariupolt nem számítva, de ott is meg kellett verekedni az előrejutásért.
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
804
8 004
93
Hogy nem unjátok full ugyanazt a lemezt baszki…

-dudi: szar minden ami orosz. Az oroszok is szarok. Nem haladnak. Mert szarok.
-meszike és értelmen kívül: Putyin=sátándémonantikrisztus és csődbe is mennek.
-Pavlovplavorpavorl, gigabukta: szó és jelző nincs már rájuk és a munkásságukra.
-többiek: a dudi hülye, hülyébb, leghülyébb a nyugati fegyver mind szar. A NATO is szar és még a szar is, bezzeg az oroszok.

2 éve minden nap… kicsit el kellene mennetek pihenni, nyaralni… mindenkinek kb.
  • Dudi: szar minden ami orosz stb, de bezzeg a nato g i joek fél kézzel nyomják ki a lekvárt a buktából, ketten egy gumikacsával vlagyivosutokig hatolnak...
  • meszike kb ja
  • pavel und giga gagyi ukrán botok...
  • többiek gondolnak amit gondolnak.

Én ha kilóg a segged a nadrágból akkor marhára mindegy hogy orosz vagy nyugati fegyvered nincs. Leszólni valamit úgy hogy mêg mutatóba sincs olyan képességed az meg hát .... elég nagy ....khm... önbizalomra vall.. dudival kapcsolatban én azon vagyok kiakadva hogy vakon bízik a NATO-ban. Pedig ugye második VH alatt hirtelen hogy átálltak a románok, vagy hogy fordultak a németek ellen a finnek... Az is realitás hogy ma nagyon nincs szövetségesünk semelyik irányba. A legtöbb a semlegesség amit kaphatunk.... Továbbá egy rosszabb napon a teljes magyar hk állomány elveszik Ukrajnában... Meg kecsó is pár iszkander/fab/kh stb után lenne haszontalan.... Saját kapacitás szinte nincs, a készleteink meg egy ukrán szintű konfliktus megvívására elégtelenek. Én rühellem Orbánt, mert miatta nem parketta van már a vállamom, de speciel abban egyetértek hogy ettől a konfliktustól a lehető legtávolabb kell tartanunk magunkat.
Ja és nem szeretném ha orosz/ukrán/usa/piréz erők állomásoznának nálunk. Ugye a 12 pont....

"A’ katonaság esküdjék meg az alkotmányra, magyar katonáinkat ne vigyék külföldre, a’ külföldieket vigyék el tőlünk."
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 618
25 105
113
ukri lőszerraktárrá alakított civil sufni, gyönyörű másodlagos robbanásokkal tarkítva:

ukronackó kisbusz találkozása az FPV drónnal:

A leírás szerint ukri űrprogram:

Zaporizsjei front, ukronato erdősáv RBK500-al takarítva:

Harkovi terület, erdősáv, D30SN érkezések ukronato erdősávra:

Sadovoe, D30SN érkezése egy drónnal felderített ukrik által megszállt épületre, 2 csapás is látható a videón, de csak az egyik épületet veszi a drón:

Orosz mesterlövész:

Artemovszknál ukronato humvi semlegesítése FPV drónnal:

Harkov, valami kitelepült brigádot vertek telibe:
https://t.me/CyberspecNews/57326

-1 kokainporszívó:
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 644
113
Hogy nem unjátok full ugyanazt a lemezt baszki…

-dudi: szar minden ami orosz. Az oroszok is szarok. Nem haladnak. Mert szarok.
-meszike és értelmen kívül: Putyin=sátándémonantikrisztus és csődbe is mennek.
-Pavlovplavorpavorl, gigabukta: szó és jelző nincs már rájuk és a munkásságukra.
-többiek: a dudi hülye, hülyébb, leghülyébb a nyugati fegyver mind szar. A NATO is szar és még a szar is, bezzeg az oroszok.

2 éve minden nap… kicsit el kellene mennetek pihenni, nyaralni… mindenkinek kb.

Ha mindenki elmenne nyaralni, bezárna a topic. Ezt szeretnéd?
Tudod: "Nem adhatok mást, csak mi lényegem." -mindenki a saját meggyőződésén keresztül szűri a külvilágot, azaz többet árul el önmagáról, mint a citált valóságról. Néha izgalmas, néha nem!


Novgorodi irány

Az orosz fegyveres erők behatoltak Novgorodskoe (New York) Petrovskaya Gora területére.

Az első két sokemeletes épületet, valamint az Aiss kávézót foglalták el.

Az előrehaladás mélysége körülbelül 1 km, szélessége pedig körülbelül 500 m volt.
A megszállt terület területe közel 350.000 m²
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 322
68 545
113
Tegnap olvastam valami ukrán forrást hogy a hétvégén kb 800 kittes FAB-ot szórták le rájuk az oroszok 250-tol 3000-ig.
Azért megnéznem mi van ilyen téren a Honvédség raktaraban
Kevés nagyobb hülyeség hangzott el itt mint amit most előadtál. A városharc az elképzelhető (és elképzlhetetlen) legnagyobb veszteséggel járó harcforma. Olyan hülyeséget állítani, hogy bárki azért válassza egy település házról házra való megtisztítását, hogy ezzel veszteséget csökkentsen, hát ehhez csak gratulálni tudok. És igen, ahhoz képesség kell, hogy bekerítse egy települést, ha ez nincs meg akkor marad az arctámadás, de olyan hülye katona a világon nincs, aki a bekerítés képességének birtokában inkább úgy dönt, hogy ő házról házra tisztítja mega várost.ű


Az orosz hadsereg eljutott oda, hogy valamilyen oknál fogva nem képes századnál nagyobb szintű gépesítet alegységek és egységek harcát megvívni. Ez tökéletesen nyilvánvalóvá vált a Harkov környéki harcokban, ahol az ukrán védelem állapota (alig voltak kiépített ukrán állások) és a terep is engedte volna a gépesített csapatokkal való támadást, ehelyett mi történt? Raj és szakasz erejű gyalogos rohamcsapatokkal támadtak aminek meg is lett az eredménye: ugyanaz a nulla előrehaladás mint a front többi részén. De szívesen meghallgatom, hogy szerinted mi az oka annak, hogy az I. világháborút idéző taktikával harcolnak az oroszok olyan helyen is ahol ezt semmi nem indokolja. Mert az, hogy Donbaszban a jól kiépített ukrán védelemmel szemben így harcolnak egy teljesen logikus és érthető dolog, de hogy Harkovnál is így harcoltak, ahol kb nem létezett kiépített ukrán védelem...

Tehát arra problémára, hogy a kvázi real time az ellenség felderítés és precíziós csapásmérő képesség miatt a gépesített csapatok mozgásszabadsága nagyban lecsökken az a jó megoldás, hogy kiparancsolod a lövészeket a gépekből és gyalogosan kell harcolniuk. Vizsgáljuk meg ezt egy kicsit részletesebben:

Mi a probléma? Az hogy az ellenség lát szinte mindent és emiatt a drónokkal és precíziós tüzérségi tűzzel képes megsemmisíteni a gépesített lövész csapatokat.
Egy dologban biztos vagyok! Erre az biztosan nem megoldás, hogy kiparancsolom a katonát az APC/IFV-ből. Hisz újfent gondoljuk végig mit érünk el ezzel. Az IFV/APC nagy sebességgel képes mozogni a harcmezőn és a tűzereje is nagy úgy, hogy a védettsége bár nem elégésges (ebben nincs vitánk) mégicsak rendelkezik valamekkora védettséggel *. Viszont, ha kiparancsolod a lövészeket a harcjárműveikből, akkor önként feladtad a nagy mozgékonyságot amit a jármű biztosított, önként feladtad a nagy tűzerőt, amit a jármű biztosított és önként feladtad még azt a kis védettséget is amit a jármű biztosított.
Az a felderítő és precíziós csapásmérő képesség, ami a gépesített csapatok számára is csak óriási veszteségek árán küzdhető le, a sima gyalogos katona számára mészárszékké változtatja a harcmezőt.

*Az gyalogpsan harcoló lövészkatonával szemben értendőek a megállapítások.
Mondjuk ahhoz képest hogy a Nato 25 éve Jugoszláviába be se mert vonulni, azóta meg valahogy nem rémlik hogy Hans meg Heimdall meg Jean közösen korbezart volna egy varost valahol ahogy eloadtad, pláne Jóska a Honvédségbol talán még 80 éve se, na így ilyenforman kioktatni abból amit valaki saját maga sem csinált még hát eléggé visszataszító dolog szerintem.

Hvg: Orbán Viktor holnap Moszkvába utazik​

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken várhatóan Moszkvába utazik – értesült a VSquare több, egymástól független nyugati és közép-kelet-európai tisztviselőtől. Minderre azok után kerül sor, hogy a magyar miniszterelnök kedden a korábbi elutasító állásponthoz képest meglepetésszerű látogatást tett Kijevben, ahol Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel tárgyalt - teszik hozzá.

Kijev felfújható utánzatokat kaphat valódi F-16-osokkal együtt​

...
A történések hátterében egyes szakértők azt sugallják, hogy a repülőgépekkel együtt Kijev nyugati partnerei jó minőségű felfújható maketteket is átadhatnak az ukrán hadseregnek. Az egyik ilyen „megtévesztésről” készült fotó felkerült az internetre.
A fenti képből világossá válik, hogy nagy távolságból szinte lehetetlen megkülönböztetni egy ilyen próbabábut egy valódi repülőgéptől. Nem valószínű, hogy egy „felfújható” vadászgépet felismer egy felderítő drón, és egy műhold számára ez teljesen lehetetlen feladat.
Mindeközben bármennyire is igyekszik elrejteni gépeit az ukrán légierő, előbb-utóbb részt kell venniük az ellenségeskedésben, ahol az amerikai repülőgépeket már nem lehet „csalival” helyettesíteni.
Csak nem Trump beketervenek dolgozik be Viktor?
A felfujhato F-16-osokrol az jutott eszembe hogyha héliummal fújják talán még repülni is fog. Zeller felület rá az asszonnyal és korberepulhetik vele a birodalmukat.
Jut eszembe, már vagy egy éve nem láttam brit tudosos mateklecket az orosz raketakeszletekrol, valahogy kihagytak az előző tanévet.
Közben virágzik az embercsempeszet Kárpátalján. Saccra ilyen pörgés mellett napi pár száz fő nekivág hogy megszökjon a rezsim elől.

Kárpátalja, nem jött be a toborzás.

10 menekülőt fogtak el Kárpátalján.
Emlékszem volt egy Louis de Fines film amiben eppigy a gabonatablaban menekültek a nácik elől ahogy ezek a későn eszmelo szerencsétlenek.
Közben Zelenszkij közölte hogy van 14 dandárja amiben nincs elég létszám és fegyver, ezért a Natotol várja hogy feltoltsek ezeket.



.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 343
55 847
113
Ezt én ettől árnyaltabban látom.
Lényegében ez a háború egy újabb fokozata annak, ami a 91'-es iraki háború volt - ott akkor az volt a nagy show, hogy a "kamerák előtt" ment az egész (persze szépen kozmetikázva, de igen). Ez a háború ennek egy sok generációval modernebb megfelelője, megfejelve a megfigyelőhálózat sérthetetlenségével. Vagyis a megfigyelés elsöprő és sebezhetetlen.

Mert az orosz szerintem nem hülye, próbálkozik ő a háború első napjától ilyen tankönyvi hadmozdulatokkal - de mikor kvázi már három harcjármű összecsoportosulását is real-time közvetítik az ukránoknak az amerikai műholdak, akkor ezek nem működnek. Mert az orosz ahogy látom minden esetben megkezdte az átkarolást - csak az ukrán meg számra pontosan tudta, mikor mi indul és patikamérlegen kimért erőt tudott pontosan oda, az arcukba csoportosítani. Átkarolni nem lehet, mert minden ilyen manővert azonnal le tudnak reagálni a sérthetetlen USA megfigyelőláncnak köszönhetően, vagyis az orosz éppen ezért tért át erre - nem mert ennyit tud, hanem mert nem tehet mást. Összegyűjt 100 harcjárművet? Az ukránazonnal űátcsoportosít pontosan annyi erőt, ami ezt megfogja, mert látják nekik az amerikaiak. Semmi meglepetés. Pontos infók a támadók számáról, típusáról, helyéről, vektoráról... mindenről. Na ekkor törj át....

Szóval nem, nem az orosz hülye, hanem egy olyan fonák helyzet van, hogy minden tankönyv legelső passzusát nem lehet végrehajtani, az ellenség megvakítását. Onnan meg a többi - tehát az átkarolást - sem lehet végrehajtani. Mi marad? Mész minden ponton, nem koncentrálva semmit (mert úgyis látják) és keresik a lukakat. Amit persze amint egy picit is tágítják az ukrán betömi, így nincs áttörés, súlypont, semmi. Csak egy folyamatos, egész frontos homogén nyomás kivitelezhető.

A tankönyvek nem működnek, ha nem hajtod végre az elejétől azt, ami bennük van - és az orosz nem lőheti le az ellenség szemeit. És az lenne a kezdés...


Tudja ám ő,csak minket tesztel...


Hogy nem unjátok full ugyanazt a lemezt baszki…

-dudi: szar minden ami orosz. Az oroszok is szarok. Nem haladnak. Mert szarok.
-meszike és értelmen kívül: Putyin=sátándémonantikrisztus és csődbe is mennek.
-Pavlovplavorpavorl, gigabukta: szó és jelző nincs már rájuk és a munkásságukra.
-többiek: a dudi hülye, hülyébb, leghülyébb a nyugati fegyver mind szar. A NATO is szar és még a szar is, bezzeg az oroszok.

2 éve minden nap… kicsit el kellene mennetek pihenni, nyaralni… mindenkinek kb.


Igen,már csak én nyújtok itt,kiegyenlített tájékoztatást,magas szakmai és erkölcsi színvonalon.

Ui:ne etessétek őket.