[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 700
25 821
113
Újabb orosz, aki a fegyverével csapott le egy ukronato drónt:

Egy álcázott ukronato T72 megsemmisítése Vremevskynél:

Egy ritka ukronato jármű megsemmisítve lavr titan-ds:

Az ukri folklór, nato komisszárok:

#nemnato stryker is felketrecezve, belülről körbejárva és egy vab, ami kicsit lerobbant:

Ivano frankivszk, komisszárt kicsit megpüföltek:

SPARTA drónos montázs:
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 237
4 921
113

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 362
33 787
113
Varázsköpeny
Most is jó lett volna
Ebben az esetben is
Ehhez azért kell ész is...
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
3 034
12 491
113
A mai nap ujabb ket drom, ujra Finnorszagbol inditva...

Két drónt lőttek le a murmanszki régióban – Mash

Korábban a drónokat az Olenya repülőtértől 7 kilométerre semmisítették meg. A hírek szerint a tegnapi naphoz hasonlóan Finnországból indították útjára a drónokat.

✖️ Időközben feloldották a murmanszki régió repülőtereinek működési korlátozásait, az egyik gépet egy alternatív repülőtérre küldték – közölte a Szövetségi Légiközlekedési Ügynökség.

 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
5 094
16 525
113
Jalta lényegében a katonai realitások elfogadása volt. A SZU megszállta Kelet-Európát és a nyugat nem akart/tudott harcolni ellene. Mindegy is hogy melyik a lényegen nem változtat. Ebből még mindig nem értem hogyan tudtad levezetni hogy a nyugat a rossz és Oroszország a jó. Az 56-os forradalom se a nyugat ellen volt. Az orosz uralom az összes kelet európai nép tudatában az elnyomást és a leszakadást jeleni, esetleg népirtásokkal karöltve.

Az igaz hogy amíg volt rivális világrend addig jobban cél volt a jólét fenntartása, de ez nem azt jelenti hogy a nyugatiak rosszabbul élnének mint mondjuk az oroszok vagy a kínaiak. Még mindig a nyugati világ a fő bevándorlási célpont a jó életszínvonala miatt. Elég csak az USA agyelszívó hatására gondolni. Inkább csak a társadalmi egyenlőttlenségek nőttek meg.

Magyarországnak magának kéne megteremteni a jólétet. A saját régiónkon belül is szakadunk le. Nem az EU vagy a nyugat tehet erről hanem csak mi. Az EU-s támogatásokat nem ellopni, hanem a nemzet érdekében felhasználni kellett volna. Miért van az hogy a lengyelek hatalmas felzárkózást tudtak produkálni? Hol voltak ők a rendszerváltáskor? Nekik lett Mészáros Lőrincük?

Meszike, a közhelyek hót unalmas és semmire nem vezető pufogtatása helyett inkább témázzunk arról, hogy Hogyan alakult az Autós kalandod :rolleyes:
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 233
18 211
113

Putyin az imént azt nyilatkozta hogy az USA//NATO nagyhatótávolságú fegyverekkel oroszországra mért csapás az bizony DIREKT HÁBORÚ A NATO ÉS OROSZORSZÁG KÖZÖTT!

A mai, médiás atomtermést is figyelembe véve, a narratíva most ősszel, jövő nyárig két irányba ágazhat szét.

Tavasszal hallhattuk, hogy a Nagy Fehér Főnökünk által 2022-es év nyarán kijelentett , legalább 2 éves segélyezős, pénzégetős teszteléses folyamat minimum 2030 ig kitolódik, a Vh 2033 táján kezdődik alapos gyakorlatozás tesztelés pénzégetés felkészülés után.

Az elmúlt hónapok eseményei viszont ennek a majd' 10 éves nyugodtabb periódusnak ellentmondanak ..
lehet hogy ez csak a nép beetetése, egy kis megnyugtatása, hogy még vehet tartós tejet.

Az események menetét ugyanaz fogja eldönteni, mint 1980 - 1990 között, a folyamatos, állandó háború szimulációk a terepasztalok, monitorképernyők előtt.. Abban a pillanatban ha bármely fél úgy gondolja, hogy elfogadható (mi az az elfogadható?) veszteséggel nyerhet e atomvillám háborút - ne legyenek kétségeink, azonnal bele fognak kezdeni.

Amennyiben mákunk lesz mint az első felkészülési időszakkor (1980 - 1990) akkor bármikor bármilyen indokkal felrúgható, látszólagos békekötésre kerül sor, és pár évtized múlva újra kezdődik a Darwin díjért versengés..
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 862
16 116
113

Putyin az imént azt nyilatkozta hogy az USA//NATO nagyhatótávolságú fegyverekkel oroszországra mért csapás az bizony DIREKT HÁBORÚ A NATO ÉS OROSZORSZÁG KÖZÖTT!

Ha ez valóban bekövetkezik, az annak is a következménye, hogy szépen, türelmesen megvárták a Kremlben, hogy az üres fenyegtések miatt nyugaton már mindenki csak blöffként kezeli a "vörös vonalakat".
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 916
10 019
113
Ha ez valóban bekövetkezik, az annak is a következménye, hogy szépen, türelmesen megvárták a Kremlben, hogy az üres fenyegtések miatt nyugaton már mindenki csak blöffként kezeli a "vörös vonalakat".
A vörös vonalak nem a politikusoknak hanem a közvéleménynek szóltak mindig is.
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
416
2 720
93
Nézzük akkor a "Logikai ellentmondás" - okat.
  • Yalta egy fizikai tény. Nincs mit magyarázni rajta.
  • 54-56-68-84. Szovjet ellenes megmozdulások. A nyugat #meetoo kampányba kezd, ENSZ - bohóckodás. Majd lapoztak. Tiszteletben tartva Yaltát, azt csinált a szovjet amit akart, a mai napig "-Nincs itt kérem semmi látnivaló! ".
  • Hidegháború, Kelet - nyugat ellentét. (Na itt kezdtem el gondolkodni.)
A 90-es évek nyugat európai jóléte egy szimpla hoax volt. Az a társadalmi berendezkedés szimplán a szovjet legyőzését szolgálta. Nem tervezték hosszú távra. Miért? Mert amióta a szovjet nincs, gyakorlatilag hanyatlik az egész szinpad. Senkinek nem érdeke a fenntartása. Nézz rá dél amerikára. US homokozó, és hogyan élnek? Na, az unokáink is úgy fognak élni, mert annyi jár nekünk , szerintük. Pedig lehetne jól is csinálni lásd Kaledónia,Guyane, Mayotte, stb...
Majd pillants rá Mexico-ra. Saját szomszédjában sem érdeke a rendrakás, életszinvonal emelés, akkor 9 millio barbárral ( Rendszeresen "Hun" - oznak az angolszász kollégák. ) ki fog vajon foglalkozni? Pláne a világ másik felén.
A nyugat érdekkörébe vonta a háború után Európa éppen maradt, kis ráfordítással újraindítható részét. A földig gyalult részt odaverték a muszkának, szopjon vele ő. Ugye milyen elegáns?
Mi mindannyian papírzsebkendők vagyunk, aztán az idő megmondja éppen kik - mit fújnak belénk, vagy mit törölnek ki velünk, de a vége mindig ugyan az, retyó vagy kuka.
Nem sírom vissza a komcsi rendszert, maradjon otthon szépen mindenkinek.
De a valóságot, fizikai tényeket ne hazudjuk el.
Addig vagyunk jól tartva amíg van Iván, meg van Kang.
Ez a két akadály van csak a világkormány, és a totális diktatúra és a mai roncs társadalom és gazdasági jelenünk között.
Abban a pillanatban hogy valamelyik oldal győz, új időszámítás fog kezdődni az emberi civilizációban. Abszolút hatalom lesz. És nem te vagy én, vagy mi fogunk jól élni, lásd Afrika, Dél Amerika,Ázsia.
Európa egy életképtelen, parazita kontinens. Eddigi fejlődésünk, gazdagságunk, kultúránk a szabadrabló, kolonista rendszerből lett. A rablás éltette.
De nincs már gyarmat, nincs ingyen nyersanyag, mindenért küzdeni kell. Egyből bicsaklik még a skandináv jóléti model is.
A nagytestvér átvette a területeket , a gyarmatosítók országaival együtt. Nem fog minket jól tartani, inkább hazaviszi.
Tehát az ami az országommal történt nem szimplán a Szovjetunió mocska. De 75%- ban a nyugaté.
Mert tudták nagyon jól mi vár ránk, ennek ellenére megtették, hagyták, engedték! Majd a végén privatizáció néven, újra " szőnyegbombázták" gazdaságilag a szarból kikapaszkodott keleti népeket.
A szovjet hozta saját magát, és azt is úgy hogy a saját lakosaival sem bánt jobban.
Nincs ám elfelejtve semmi.
Igazából a Teremtés szisztematikus felszámolása folyik.Semmi nem marad ,legyen az emberi közösségek,társadalmi berendezkedés, természeti környezet ,stb.Most az következik ,hogy a fehér emberre nincs már szükség.Mindegy hogy buta "nyugati" vagy orosz.Aki ezt látja és van benne jó,próbálja menteni a népét amig még van mit.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
935
8 111
93
A vörös vonalak nem a politikusoknak hanem a közvéleménynek szóltak mindig is.
spock-shock.gif
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 095
49 851
113

Putyin az imént azt nyilatkozta hogy az USA//NATO nagyhatótávolságú fegyverekkel oroszországra mért csapás az bizony DIREKT HÁBORÚ A NATO ÉS OROSZORSZÁG KÖZÖTT!

Most őszintén, kurvára nem örülök neki, de csak kimondta a nyilvánvalót. Most már Ő, nem a láncos kutyának tartott Medvegyev. Ha ebből nem értünk, rábaszik mindenki.

Nem gondolhatja senki komolyan, hogy hagyni fogja hogy NATO felderítési adatokkal és fegyverzettel, irányítással hagyni fogja Moszkvát, Pétervárt lőni.


Itt a vége, eddig ha Ő mondott valamit, azt már többet nem ismételgette semki, hanem a szerint cselekedtek!

Szerintem kezdhetünk kapaszkodni...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 358
88 905
113
Most őszintén, kurvára nem örülök neki, de csak kimondta a nyilvánvalót. Most már Ő, nem a láncos kutyának tartott Medvegyev. Ha ebből nem értünk, rábaszik mindenki.

Nem gondolhatja senki komolyan, hogy hagyni fogja hogy NATO felderítési adatokkal és fegyverzettel, irányítással hagyni fogja Moszkvát, Pétervárt lőni.


Itt a vége, eddig ha Ő mondott valamit, azt már többet nem ismételgette semki, hanem a szerint cselekedtek!

Szerintem kezdhetünk kapaszkodni...
Ez a durva:
"A nyugati nagy hatótávolságú precíziós fegyverek Oroszország elleni bevetése a NATO-országok közvetlen részvételét jelentené az ukrajnai harci cselekményekben - jelentette ki Vlagyimir Putyin. Szerinte az ukrán hadsereg nem képes ilyen fegyverekkel önállóan csapást mérni, mert ez csak amerikai és uniós műholdak segítségével lehetséges. "És nagyon fontos, talán kulcsfontosságú - a repülési feladatokat ezekbe a rakétarendszerekbe valójában csak a NATO-országok katonái tudják bevinni. Arról szól, hogy a NATO-országok részt vesznek-e közvetlenül a katonai konfliktusban vagy sem. Ha ez a döntés megszületik, az nem jelent mást, mint a NATO-országok, az Egyesült Államok és az európai tagországok közvetlen részvételét az ukrajnai háborúban" - mutatott rá Vlagyimir Putyin. Megfogalmazása szerint a Nyugat közvetlen részvétele az ukrajnai konfliktusban megváltoztatja annak lényegét, Oroszország pedig kénytelen lesz az így kialakult fenyegetések alapján döntéseket hozni."
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 948
15 836
113

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 200
26 219
113
Ez a durva:
"A nyugati nagy hatótávolságú precíziós fegyverek Oroszország elleni bevetése a NATO-országok közvetlen részvételét jelentené az ukrajnai harci cselekményekben - jelentette ki Vlagyimir Putyin. Szerinte az ukrán hadsereg nem képes ilyen fegyverekkel önállóan csapást mérni, mert ez csak amerikai és uniós műholdak segítségével lehetséges. "És nagyon fontos, talán kulcsfontosságú - a repülési feladatokat ezekbe a rakétarendszerekbe valójában csak a NATO-országok katonái tudják bevinni. Arról szól, hogy a NATO-országok részt vesznek-e közvetlenül a katonai konfliktusban vagy sem. Ha ez a döntés megszületik, az nem jelent mást, mint a NATO-országok, az Egyesült Államok és az európai tagországok közvetlen részvételét az ukrajnai háborúban" - mutatott rá Vlagyimir Putyin. Megfogalmazása szerint a Nyugat közvetlen részvétele az ukrajnai konfliktusban megváltoztatja annak lényegét, Oroszország pedig kénytelen lesz az így kialakult fenyegetések alapján döntéseket hozni."
Valamiért mégis azt várom, hogy első körben pár" lator álam" lesz feltechnikázva, olyan országok juthatnak eddig náluk nem létező haditechnikai eszközökhöz mint pl É-Korea, Szíria, Jemen stb.. illetve nagyobb aktivitásra számítok csapásmérésben olyan területeken amit eddig nem bántottak az oroszok,a többit meg meglátjuk..

Első körben az EU-nak egy "gazdasági maflást" adnék, mondjuk 0 nyersanyag, és 0 energiahordozó formájában (hagyjuk a hülye dumát mert titokban, veszik, és úgy nyeli az EU gazdasága az orosz cuccot, mint gyöngytyúk a meleg taknyot, szóval első körben ezt lépném meg, hogy mindenből 0 amit kapnak, ennek, mivel árfelhajtó hatása lenne, igy ez egy plusz bónusz az oroszoknak)

Az ukrán támogatottság,csak addig "izgalmas" amig nincs érintve az EU közvetve, látható, hogy a lengyel is azonnal színt vallott, amikor Vova meg Lexus becsapdázta, mint meszikét a "fura" sofőr egy autós kaland során. :D :D

meg amúgy sincsenek ott dudi megmondta, ő meg mindig jobban tudja, mint bárki más, legyen az Putyin vagy bárki!!

szóval ne fossatok, minden oké.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 566
71 121
113
Talgo és az ukrán újjáépítés.


Valami mégiscsak lehet azzal a román transzponderes ukrán F-16 sztorival.

Elfogyott az ukrán tartalék és már nem megy annyi friss hús Kurszkba hogy a medve elkezdte bezárni ezt a frontot?

Katonai csatornák beszámolnak Ljubimovka és Tolsztoj Lug falvak felszabadításáról a Kurszk régióban


Ez nem a magyar szélhámosnő?
Ez még mindig él? Nem semmi egy csaj lehet. Most épp elkaszinozta az ukránok pénzét.

Már a Vöröskereszt segélyszállító teherautójat is szetlottek a banderistak. Pedig jó nagy vörös kereszt volt rajt.