Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A kitörő kíváncsiságom miatt lefordíttattam a bejegyzést a chatGPT-vel is, hogy lássuk miről is van szó:Tegnap nappal-éjjel rakétaerők és repülőgép-erők támadtak célpontokat Sumy, Harkov, Donyeck és Herson régiókban (a fegyverek teljes skálája), Poltavában és Kremencsugban (OTRK), Iljicsevszkben, Odessza régióban és Vinnitsaban (Meránium)Хроники Гераней
Вчера днем и ночью ракетные войска и ВКС наносили удары по целям в Сумской, Харьковской, Донецкой и Херсонской области(весь спектр средств поражения),Полтаве и Кременчуге (ОТРК), Ильичевске Одесской области и Винницкой (Герани) Хронология: 10.30 Константиновка - взрывы. УМПК. 9.45-10.05...t.me
Kronológia:
10.30 Konsztantyinovka - robbanások. UMPC.
9.45-10.05 Sumy régió – robbanások. 2 találat az UMPC-n.
10.35 Harkov – robbanás az ipari negyedben. Ismeretlen típusú lőszer.
10.40-10.55 Sumy régió - robbanások. 2 találat az UMPC-n.
16.00 Liman, Donyeck régió - 2 robbanás. UMPC.
15.10-15.35 Harkov régió - robbanások. 3 találat az UMPC-n.
16.50-17.15 Harkov - robbanások. UMPC.
21.15-21.25 Sumy régió - robbanások. 2 találat az UMPC-n.
21.15-21.25 Harkov régió - robbanások. 2 találat az UMPC-n. Érkezés a Kupjanszkij kerületbe.
22.00 Poltava, Kremenchug – 3-3 robbanás. OTRK.
22.10 Poltava, Kremenchug ismét 3-3 robbanás. OTRK.
22.40 Harkov külvárosa - robbanások. UMPC.
23.50 egy muskátlipár átkel a Dnyeper-deltán a Herszon régió felett. Irány az Odessza régió. 1 Gerbera északra repült Kremenchug felé.
0,00 További 5 muskátli/gerbera lép be az odesszai régióba délről a Fekete-tenger felől.
0,55 Vinnica régió - robbanások. Muskátlik
1.45 Vinnica régió – robbanások. Muskátlik.
2.45 egy muskátlipár belép Iljicsevszkbe a tenger felől.
3.00 Iljicsevszk – robbanások. Muskátlik.
Kevés muskátli volt.
Az eredmények hagyományosan későbbiekben.
Tűz a muskátlik Iljicsevszkbe érkezése után.
Sokadik alkalommal valószínűleg 4 vagy 5 muskátli támad egy bizonyos objektumot itt. Vinnica régiót írok, de lehet Odesszától északra vagy Kirovogradtól nyugatra is. Valamiféle Bermuda-háromszög. Az erre az objektumra gyakorolt hatások közvetett jelei a házakban villogó fények. Esetleg áramlökések. Hamarosan kitör a kíváncsiságХроники Гераней
В который уже раз, наверное 4 или 5 Герани атакуют некий объект вот тут. Пишу Винницкая область, но может быть и север Одесской или запад Кировоградской. Какой-то бермудский треугольник. Косвенными признаками ударов по этому объекту является мигание света в домах. Вероятно скачки напряжения...t.me
Felvételek az Ukrán Fegyveres Erők 47. Külön Gépesített Dandárának M1A1SA Abrams harckocsizóinak kiképzéséről.Cyberspec News
t.me
Az Abrams kaptak Kontakt-1 ERA-t, ARAT-1 oldalsó ERA-t, valamint rácsokat és Rakushka típusú összecsukható napellenzőt.
A szovjetek büszkék lennének
Én nem tudom, hogy kire utalsz, de én végig azt hangoztattam, hogy az oroszok nem lennének most ott ahol vannak, ha a kínaiak nem segítették volna őket. Kezdve felderítő műholdakkal, ételen és ruhán keresztől egész szerszámgépekig és félvezetőkig mindennel.Ugye az megvan, hogy még egy évvel ezelőtt is az ukránokat támogatók habzó szájjal ismételgették, Kína nem támogatja Oroszországot. Most meg már árra van a támogatásnak, akkor mos mi van?
próbálkozott, a ruszki meg megvonta a vállát, és elkezdte legyártani magának. Lásd szerszámgép, lásd eps, lásd ledfényszóró, lásd chipset, lásd stb stb stb...
Így a nagy diktálás el is maradt.
Nehezen gázolsz a hitembe tényekkel, a tiedbe viszont ugyanezek a tények folyamatosan belegázolnak.Távol álljon tőlem, hogy a hitedbe gázoljak, de per pill a fölgázt kb 50% olcsóbban adják Kínának, míg a kőolajat 20%-kal.
A cikkben írt árak:Távol álljon tőlem, hogy a hitedbe gázoljak, de per pill a fölgázt kb 50% olcsóbban adják Kínának, míg a kőolajat 20%-kal. Bár lehet ez is a zseniális mesterterv része és minden a terveknek megfelelően halad.
"Ugye az megvan, hogy még egy évvel ezelőtt is az ukránokat támogatók habzó szájjal ismételgették"Én nem tudom, hogy kire utalsz, de én végig azt hangoztattam, hogy az oroszok nem lennének most ott ahol vannak, ha a kínaiak nem segítették volna őket. Kezdve felderítő műholdakkal, ételen és ruhán keresztől egész szerszámgépekig és félvezetőkig mindennel.
A dolog jelenleg ott tart, hogy az orosz UAV fejlesztő csapat jelenleg Kínában fejleszti a drónjaikat kínai segítséggel.
Rossz az összehasonlítás, azt nézd meg, hogy ma mennyit keresnének az oroszik, ha Európába is adnának el úgy ahogy a háború előtt.A cikkben írt árak:
Ha megnézed az árgrafikont, a 271.6 USD-s áron is az oroszok jobban keresnek , mint az EU-s szállításokon, még 2020 -évben.
- Gas for China will average $271.6 per 1,000 cubic meters in 2024, versus $481.7 for buyers in Europe and Turkey.
Itt a Dán tőzsdén 100 m3-re vannak az árak megadva, és Euróban, fejben át lehet számolni, az átlag gázár 2016 január 1 és 2020 dec 31 között kb 250 USD / 1000 m3.
Tehát a 481 USD-re mesterségesen feltornázott mostani Uniós gázáron - valakik extraprofitot kaszálnak az EU-s gazdaságon, polgárokon. Igen, most nem működik az oroszok EU gázár letörő fegyvere..
Mac .. tudod hogy működik a piac ? (dolgoztál életedben kereskedelemben ? )Én nem tudom, hogy kire utalsz, de én végig azt hangoztattam, hogy az oroszok nem lennének most ott ahol vannak, ha a kínaiak nem segítették volna őket.
Távol álljon tőlem, hogy a hitedbe gázoljak, de per pill a fölgázt kb 50% olcsóbban adják Kínának, míg a kőolajat 20%-kal. Bár lehet ez is a zseniális mesterterv része és minden a terveknek megfelelően halad.
Végülis Mackensennek igaza van, csak ő azt a részletet kifelejti, hogy nem a kínaiak kapják féláron a gázt, hanem az EU kapja dupla áron. De a számok stimmelnek.A cikkben írt árak:
Ha megnézed az árgrafikont, a 271.6 USD-s áron is az oroszok jobban keresnek , mint az EU-s szállításokon, még 2020 -évben.
- Gas for China will average $271.6 per 1,000 cubic meters in 2024, versus $481.7 for buyers in Europe and Turkey.
Itt a Dán tőzsdén 100 m3-re vannak az árak megadva, és Euróban, fejben át lehet számolni, az átlag gázár 2016 január 1 és 2020 dec 31 között kb 250 USD / 1000 m3.
Tehát a 481 USD-re mesterségesen feltornázott mostani Uniós gázáron - valakik extraprofitot kaszálnak az EU-s gazdaságon, polgárokon. Igen, most nem működik az oroszok EU gázár letörő fegyvere..
Jézus ereje!Rossz az összehasonlítás, azt nézd meg, hogy ma mennyit keresnének az oroszik, ha Európába is adnának el úgy ahogy a háború előtt.
Pár napja az oroszok elvágták azt az utánpótlási vonalát az ukránoknak ami Toretsk város déli részét látta el. Megpróbáltak a bánya felől bevinni ellátmányt az ukránok de az nem volt elegendő.Mi történik Szeverszknél?Egyik napról a másikra összeomlik az Ukrán védelem? https://x.com/squatsons/status/1843948037435245023
Mivel elsősorban tájékozódni járok ide, ezért ritkán szoktam kommentálni az itt olvasottakat, de ez.. Egyet kell értenem azokkal az olvtársakkal, akik szerint neked ezekben a dolgokban nem nagyon kellene megnyilatkozni.Rossz az összehasonlítás, azt nézd meg, hogy ma mennyit keresnének az oroszik, ha Európába is adnának el úgy ahogy a háború előtt.
Nem csak ott, Ugledar felett is .Mi történik Szeverszknél?Egyik napról a másikra összeomlik az Ukrán védelem? https://x.com/squatsons/status/1843948037435245023
Jó az összehasonlítás, számold ki Te is..Rossz az összehasonlítás, azt nézd meg, hogy ma mennyit keresnének az oroszik, ha Európába is adnának el úgy ahogy a háború előtt.
"Az unióban a vállalatok kétszer-háromszor magasabb villamosenergia-árakkal szembesülnek, mint az Egyesült Államokban, a földgázárak pedig négyszer-ötször magasabbak itt – sorolta Orbán Viktor."
Egyértelmű, hogy az EU gazdasága megindult a lejtőn, irány a bányászbéka hátsója. Erről már 2 éve is írtam, azóta egyre több jel utal erre. Csak kiváncsi leszek, a kormányrudakat mikor fogják félrerántani a Zöld klímahiszti szakadék felé menő útról.
Az unióban a vállalatok 4-5-szörös földgázárakkal szembesülnek, mint az USA-ban van
Az Uniónak változnia kell, a magyar elnökség pedig a változás hangja és katalizátora kíván lenni - jelentette ki Orbán Viktor az EP plenáris ülésén.tudas.hu