[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

alfa74

Well-Known Member
2013. március 15.
1 119
153
63
Ha maradtam volna, akkor tőlem már el vették volna régen az éles lőszert ,mert rendeztem volna egy spontán céllövöldét a felső vezetésnél! ;-)
 

csakb

Well-Known Member
2014. március 2.
396
651
93
A' indexen most az az ijesztgetés tárgya, hogy Kapusztyin Jarban Topol tesztindítás volt. Amit nem írnak, hogy október óta ez már a negyedik teszt, nyilván tervezett volt.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
Az új szvobodás főügyész lánya jó bőr, nyilván apuci spórolt pénze van a háttérben, aki természetesen egy becsületes ukrán közhivatalnok:

http://kuleshovoleg.livejournal.com/266359.html#cutid1
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 831
30 925
113
Ha ez igaz, komoly balhé lehet...
http://www.turnerradionetwork.com/news/340-pat

A hordozókról felszálló F-22-esek után nem hiszem, hogy igaz lenne. Ha Molni a cikket olvassa szerintem az agyvérzés kerülgeti.

A nagykövet bekéretése meg remélhetőleg csak PR és elmondják neki, hogy nagyon sajnálják, mert biztosan sok a dolga, de ezeket a kötelező köröket le kell fussák, mert hanem kezdik terrorizálni Magyarországot az USA, az EU és akinek még eszébe jut. Ezeknek a bekéretéseknek a témája meg az elhangzottak amúgy sem publikus, lehet ha kárpótlásul az elcseszett ideje miatt kapott két kurvát és egy doboz kubai szivart a nagykövet, a két ország közti kapcsolatot ezzel egy mégjobb szintre emelve.
 

ap0ll0

New Member
2013. augusztus 29.
6
0
1
Sziasztok! Az F-22-esek esetét egy rephordozón én is olvastam és csodálkoztam. A fórumot folyamatosan olvasom nálatok, sokszor több új infó van itt mint más nagy oldalakon. :D

/egy egyszeri reklám/ újraindítottam a honlapomat egy uj névvel, maradt a haditechnikai vonal csak tervezek másról is írni rajta. akit érdekel nézzen át: http://szittya.net/

arról van valakinek fogalma, hogy kína - ázsia irányba az oroszoknak milyen gázvezetékeik vannak és azok mire elegendőek? illetve mennyi idő alatt lehet kiépíteni egy vezetékrendszert? A kínaiak egy hét alatt felépítenek egy új várost szinte, gondolom nem lenne nekik nagy feladat egy vezetékrendszer kiépítése sem
 

ap0ll0

New Member
2013. augusztus 29.
6
0
1
bocs a dupla postért, de eszembe jutott még valami. az egy dolog, hogy egy f-22-esen nincs horog nem tud, hogy leszállni a hordozóra. de ha már egyszer valahogy rávarázsolták, fel tudna szállni róla fegyverterhelés mellett?
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 831
30 925
113
ha már egyszer valahogy rávarázsolták, fel tudna szállni róla fegyverterhelés mellett?
ahoz tényleg varázslat kell, vagy az, hogy valamelyik kikötőben daruval rátegyék. Csak éppen azt nem tudom mi haszna lenne. A felszálláshoz a katapultot nincs ahova beakasztani, és nincsenek meg a szükséges megerősítések a repülőn, amik a katapult használatát lehetővé teszik stb. De végülis max utánégetővel, széllel szemben ami hurrikán erejű, ha a hordozó is felvesz 100-200 km/h sebességet ugyanacsak széllel szembe, a fizika törvényei szerint összejöhet a felszállás :)
 

bagira

Member
2013. február 26.
132
10
18
"Egyébként Krim egy csodalatos hely, csak pár dolog"

Szia Dima!

Jómagam is voltam ott, és egyetértek azzal, hogy csodás helyek is vannak (többek közt azok, amelyeket betettél meg Szudak, Bahcsiszeráj, a görög ókori romok, a Krím-hegység, Balaklava).

Azonban mindig van egy másik oldal: nekem több megdöbbentő élményem is volt ott.
Az egyik Szudakban (ahol a genovaiak által épített gyönyörű középkori vár is látható). A városkától keletre pedig egy völgyben a hulladéklerakó, amely sosem telik be. Mert a völgy a tengerre néz, így a városi szemetet elég ott ledózerolni egyenest bele a tengerbe.
A másik az autópihenők környéke volt. Életemben nem láttam annyi használt injekciós tűt, mint azoknál elszórva.

A livádiai nyári palota volt az, amely egy magyarnak azért végképp nem egy pozitív hely. A jaltai konferenciát ott rendezték a győztes nagyhatalmak. Ott dőlt el sajnos, hogy ez az ország 1945 után szovjet érdekszféra lett. Annak minden máig ható következményével.

Szép estét!

B.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 615
79 825
113
ap0ll0

Van rajta fékhorog de ez önmagában kevés a hordozós alkalmazhatósághoz.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 287
68 354
113
A nagykövet bekéretése meg remélhetőleg csak PR és elmondják neki, hogy nagyon sajnálják, mert biztosan sok a dolga, de ezeket a kötelező köröket le kell fussák, mert hanem kezdik terrorizálni Magyarországot az USA, az EU és akinek még eszébe jut. Ezeknek a bekéretéseknek a témája meg az elhangzottak amúgy sem publikus, lehet ha kárpótlásul az elcseszett ideje miatt kapott két kurvát és egy doboz kubai szivart a nagykövet, a két ország közti kapcsolatot ezzel egy még jobb szintre emelve.

Ha hozzám jönne bekéretésre így lenne. :)
Kérdés ti hogy látjátok mi lesz ezután? Putyin most kénytelen volt kissé meghátrálni. Így sanszos hogy ukrajna egyben marad, egy nagy szűz piacként az eu számára, és nyilván a nato is magáévá teszi. Az ukrán orosz viszony megromlott eléggé. A déli keleti részek valszeg maradnak szintén. Miért jó egy újabb puskaporos hordó? Ki lesz a következő? Belorusszia? Vagy Oroszországnak mennek?
 

ksspsta

Member
2013. február 18.
452
0
16
Az úgy kemény....

Viszont remélem,hogy nem olyanok az említett emberek,hogy szétszaladnának..

Nem, nem olyanok.

Nem akkor van baj mikor "oda kell tenni magad"...
(ill senki sem tudja, hogy mit bír az idegrendszere mikor B-52esek szőnyegbombáznak...)
De 80-ból gyereket nevelni, vagy egzisztenciát teremteni... kényszerből. Talán.
Agyonlövetni magad vmi hóbortos politikai áramlat miatt az ostobaság. Van sztem egy határ. Ezt még igen, azt már nem. Ezt a határt emelni lehet pénzzel, vagy vmi mással. Egyszer beszéltem egy volt katonával. Volt misszióban Afganisztánban. Leszerelt, visszament ugyan azt csinálni. Persze amcsi céghez. Vmi őrség v kocsik ellenőrzése. Kérdeztem mennyi? "Nagyon sok." Érted. Nem azt hogy jó vagy jól fizetnek.
"Nagyon sok."
Nem zsoldos volt, hanem biztonsági őr féle.
67-80-150-200 az nem "nagyon sok".
 

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 919
113
bagira

Hát igen, erről beszélek, hogy ukránok alatt kezdett pusztulni és szemétben úszni az egész....
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 114
82 857
113
"Kína közölte az Egyesült Államokkal, hogy további amerikai nyomásgyakorlás esetén az ukrajnai szituációban az USA-nak el kell kezdeni a Kína felé fennálló államadósságának a törlesztését. A kijelentés érdekes része, hogy Kína aranyban kéri vissza az adósságot. Ezzel igen érzékeny pontra gyakoroltak nyomást, hiszen köztudott, hogy az USA-nak nincs elegendő aranya ehhez már nagyon rég óta, hiába rabolták ki Khadafit és Szaddam Husszeint is."