[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
http://www.youtube.com/watch?v=V7ePnbE9gpM

http://www.youtube.com/watch?v=J9DFdbdrQdg

http://www.youtube.com/watch?v=Bup5UNg68PU
 
2013. december 7.
934
4
18
Ezért kellett volna lezárni egész K Uk anektálását mostanra. De a nyugat csak ijeszteni fog, az ami polgárok nem hajlandók meghalni még Iránért sem mertek
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
http://fotelkalandor.blog.hu/2014/02/28/a_szent_gratol_a_fekete_halalig_folytatasos_krimi_i

http://fotelkalandor.blog.hu/2014/03/02/amikor_nem_hajt_a_tartar_hanem_hajtjak_folytatasos_krimi_ii

http://fotelkalandor.blog.hu/2014/03/04/mit_hoz_a_jovo_a_krimnek_folytatasos_krimi_iii
 

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 638
876
113
<blockquote>
A nagykövet bekéretése meg remélhetőleg csak PR és elmondják neki, hogy nagyon sajnálják, mert biztosan sok a dolga, de ezeket a kötelező köröket le kell fussák, mert hanem kezdik terrorizálni Magyarországot az USA, az EU és akinek még eszébe jut. Ezeknek a bekéretéseknek a témája meg az elhangzottak amúgy sem publikus, lehet ha kárpótlásul az elcseszett ideje miatt kapott két kurvát és egy doboz kubai szivart a nagykövet, a két ország közti kapcsolatot ezzel egy még jobb szintre emelve.

Ha hozzám jönne bekéretésre így lenne. :)
Kérdés ti hogy látjátok mi lesz ezután? Putyin most kénytelen volt kissé meghátrálni. Így sanszos hogy ukrajna egyben marad, egy nagy szűz piacként az eu számára, és nyilván a nato is magáévá teszi. Az ukrán orosz viszony megromlott eléggé. A déli keleti részek valszeg maradnak szintén. Miért jó egy újabb puskaporos hordó? Ki lesz a következő? Belorusszia? Vagy Oroszországnak mennek? </blockquote>


Putyin meghátrálni? Szerintem egyenlőre még csak Kína játszik, ez mellett ott lehet a ruszkik tarsolyában India,ami azért szintén gazdag vezetőkkel van teli és van 1 kis amcsi piac ott is... (még ha a nép iszonyatosan szegény is). Továbbá ha az amcsi ellenes arab országokat is maga mellé tudja állítani akkor... De hergelhetők a Dél-Amerikai államok közül is pár.

Az ukrán - orosz viszony megromlását sem merném olyan biztosra állítani, hisz Putyin bácsi próbálja tartani az átlag (nagy többség) lakosság szemében,hogy nem az országukat akarja lezúzni, hanem a saját nemzet társait megvédeni. Teszi ezt olyan helyzetben, amikor nincsenek törvények, mivel nincs ki betartassa. (A rendőr nem lőhet vissza, a fegyveresek meg egyik sem rambózza le,ügyészség,bíróság ... érdekes emberek kerülhettek oda is.) Szerintem itt az is kérdés,hogy az ukrán nép,hogy áll a jelenlegi kormányhoz, mivel jelenleg tényleg káosz van.
 

ehnaton

Well-Known Member
2013. február 27.
522
2 411
93
Az oroszok csak nincsenek egyedűl kínánal meg jobb szövetséges nemhiszem hogy akadna ebbe a helyzetbe
 

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 464
142
63
Közeledik az újabb '56, de azért remélem az oroszok végleg visszabújtak oda ahonnan jöttek. Amerika kivételesen jó bábuval lépett a sakkjátszmában, hiszen meglátszik Putyinnak is sokkal fontosabb a pénz mint üres nemzeti lózugok.
 

bartinieffektus

Well-Known Member
2012. december 4.
1 149
357
83
ezt is megint mi szpjuk meg, mert a sok mini Mercedes meg a baba Audik helyett a ruszkik azokat a Gaz Tigriseket fogjak venni.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 671
79 923
113
ksspsta

És ez feladattól függően lehet több is(egy contactor többet kap mint egy sima átvizsgáló aki a reptér kapujában nézi át az embereket és járműveket.).
 

bartinieffektus

Well-Known Member
2012. december 4.
1 149
357
83
Közeledik az újabb '56, de azért remélem az oroszok végleg visszabújtak oda ahonnan jöttek. Amerika kivételesen jó bábuval lépett a sakkjátszmában, hiszen meglátszik Putyinnak is sokkal fontosabb a pénz mint üres nemzeti lózugok.

most keltel fel ? a ruszkik meg a kinaiak epp most szopattak duplacsore az egesz nyugatot
 

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 919
113
Panoz

Amikor Amerika megtámadta Grenadát, Panamát, Irakot, Jugoszláviát, Afganisztánt, Líbiát....akkor nem gondoltál újabb 56-ra?
 

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 919
113
Még talán a Falkland szigetek egy jó példa...hogy kell fellépni saját állampolgárok érdekében....
 

grofbejczy

Member
2014. március 4.
87
0
6
Nos azt hiszem, hogy kb ezt említettem nemrég! Oo nem tette volna meg a Krími kiruccanást megfelelő támogatás nélkül! Számomra úgy néz ki a helyzet, hogy ezt a játékot most ők irányítják!
 

bagira

Member
2013. február 26.
132
10
18
"Még talán a Falkland szigetek egy jó példa...hogy kell fellépni saját állampolgárok érdekében...."

Üdv!

Szerintem ez téves párhuzam: a Falkland-szigetek de jure és de facto is Nagy-Britannia része volt, és az ottlakók döntő többsége is ezen állam állampolgárainak vallották magukat, és támogatták a 82-es akciót. A Krími Autonóm Köztársaság, amely jogilag ma is Ukrajna része szerintem ennek sok szempontból ellenpéldája (kivéve az akkori argentin és a mostani orosz katonai megszállást, amely kész helyzetet teremtett).

Jugoszláviához annyit, hogy szerintem az ott kialakult helyzethez nagy mértékben hozzájárultak a nagyszerb nacionalizmus és államkép, a hadsereg és a szerb félkatonai alakulatok támadásai, vérengzései. Természetesen az egyik alapelv ott is a horvátországi, boszniai, koszovói szerbek védelme és a Kis-Jugoszláviához/Szerbiához csatolása volt szerb részről.

Ideje volt szerintem katonai erővel megállítani 1999-ben azt, ami már 1991 óta folyt a szomszédban.

Iraknál 1991-ben a koalíció egy szomszéd országot (Kuvait) megtámadó és azt elfoglaló diktátor ellen lépett fel. Ez természetesen most nem elképzelhető egy atomfegyverekkel rendelkező középhatalom/európai nagyhatalom ellenében.

Panama, Grenada, Afganisztán (mindkét oldalról!), Irak (2002) esetén szerintem is megállja a helyét a nagyhatalmi katonai beavatkozás. Az is kérdés, hogy Amerika annektálta-e ezeket a területeket? Vajon Oroszország fogja-e a Krímet? Putyin szerint nem, hát meglátjuk mégis milyen módot találnak rá, hogy megoldják. Ebből a szempontból a kercsi híd terve és Szevasztopol szimbolikus jelentőségű.

Üdv:

B.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
Közeledik az újabb '56, de azért remélem az oroszok végleg visszabújtak oda ahonnan jöttek. Amerika kivételesen jó bábuval lépett a sakkjátszmában, hiszen meglátszik Putyinnak is sokkal fontosabb a pénz mint üres nemzeti lózugok.

Magyarországon egyetlen ötvenhat lehetséges, az pedig egy erősen oroszbarát lázadás az EU tagság és az országot és fegyveres erejét szétzüllesztő demokratikus rendszer ellen! Nem tudom hol élsz te, ha azt hiszed, hogy magyar embert oroszokkal itt és most riogatni lehet.