[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Boki....... :)

Emel.....
Bagirával köll 1-et értenem. A Falklandnak és a Krímnek egyetlen közös aspektusa van: mindkettőt sós víz mossa.....
.......

Littlejohn
Tényszerűen igazad van, én csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy ennek nem így kellene lenni. Ha X helyén a világnak az ott élők szavazatai döntik el, hogy melyik országhoz tartozzanak, akkor - ha egyenlő jogokat és lehetőségeket akarunk biztosítani mindenkinek, és erre számos esetben hivatkoznak is a "nagyok" - akkor ugyanígy kéne lennie Y helyén is a világnak, sőt, szerintem a világ bármely pontján. Objektív akadályok persze lennének, pl. Ceglédet kissé problémás lenne Nagy-Britanniához csatolni (szegény ceglédieknek így le kellene mondani a lehetőségről), de mint ahogy a Falklandoknál ez nem volt probléma, úgy a Krím esetében sem lenne földrajzi probléma az ország-választás - csak meg kellene kérdezni az ott élőket!
Üdv ML

Azért valamivel többet, ha a Búvár Kundokat is számítjuk... :) :)
Nekik viszont létszükséglet az erős flotta. Mínusz a Grószpéter/Nagykörút, mert az már magyar.... :) :)
az ukránoknak meg köszönjék meg, hogy megspórolták nekik a renoválási költséget. A Getman Szagajdacsnij úgyis csak addig fog úszni, amíg meg nem eszi a rozsda.....

Azért 45 millios országnak kétlem , hogy elég lenne egy fregatt, meg egy korvett.....kisebb hajokrol ne beszéljunk, mert azok tobbsége mukodésképtelen... Hajogyárakat orokoltek a SZU szétesése után, lehetne az egyik huzo iparág a hajogyártás, de hát.....
Épul az uj korvett, már régota, de valohogy mindig késik a befejezése....

Pocok 75
Attol joval tobb.

Azután visszafoglaljuk az oroszoktól az ősi jussunkat, a Ferenc József Földet.....
Már megint ezek a nagyhatalmi ambíciók...
Megkérdezted az összes ott lakót a véleményéről? Hogy szavaztak a fókák és a jegesmedvék?! :-)
ML

Emel......
Aranyos, amit írsz, értem is......
De most képzeld el, ha holnap Magyarországon lehetne erről népszavazást tartani, lehet, hogy holnapután mi lennénk az USA x-edik tagállama.......
Népszavazást nem lehet elveszíteni, csak a kérdést lehet rosszul feltenni (Napoleon)

Az ukranoknal is az a helyzet mint nallunk hogy a korrupcio elszivja a penzt mindenhonnan. Nalluk is a hadsereg alulfinanszirozott aminek a kovetkezmenye a "hadsereg reformok" sorozata az az laktanyabezarasok, leepitesek stb stb.

A Feketetenger eleg spec hely. Ha uralod a legteret es meretebol adodoan szarazfoldi bazisokrol ez konyen megoldhato akkor igazabol elegge letudod korlatozni vagy ha ugy alakul megsemmisiteni az ellenseges felszini egysegeket.
A tengok megint jatszananak de a helyzet az hogy legiernyo nelkul elobb utobb megtalaljak oket.

Inkabb raketas gyors jarorhajok konyu fregattok korvettek kellenek oda es persze partraszallo kapacitas.

Emel......
Aranyos, amit írsz, értem is......
De most képzeld el, ha holnap Magyarországon lehetne erről népszavazást tartani, lehet, hogy holnapután mi lennénk az USA x-edik tagállama.......
Népszavazást nem lehet elveszíteni, csak a kérdést lehet rosszul feltenni (Napoleon)

Ezért írtam OBJEKTÍV akadályról, no meg azért az általad említett ügyben illene megkérdezni az USA véleményét is.
Mint ahogy az általam említett másik ügyben meg a Krímben élők véleményét, utána meg az általuk választott országét is! Hogy teljesen világos legyen a véleményem. Az más kérdés, hogy a világ nem így működik, de szerintem pont ezért tart itt a világ, ahol... és bárki is mondja, hogy azért halad a világ, haladni lehet rossz irányba is (itt-ott azért van szakadék is, garanciát meg senki nem adott semmire).
Üdv ML

Gyorsan osszeszámolva kb 16 . (rombolo,fregatt, korvett). Ebbe benne a még nem átadott, de vízen lévo(befejezés -tesztelés alatt állo) 4 hajo

Gyorsan osszeszámolva kb 16 . (rombolo,fregatt, korvett). Ebbe benne a még nem átadott, de vízen lévo(befejezés -tesztelés alatt állo) 4 hajo
Ok! Én a korvetteket már nem számoltam bele! :-) nálam az már nem komoly! :-) igaz én blue navyben gondolkodtam! Bocsi! :-)

<blockquote rel="boki">Egyébként ezt a hajot az ukránok még 1994-ben lopták el Szevasztopolbol az oroszoktol.....
Azt hogy csinálták???
</blockquote>

Nagyon egyszerűen, amikor az ukrán nép kikiáltotta függetlenségét akkor minden ukrajna területén lévő eszközt, fegyvert az ukrán nép tulajdonává nyilvánított!

Rovid hírek:

Oroszország nemzetkozi elfogatoparancsot adottki Dmitrij Jaros , a jobb szektor -banderista , radikális nacionalista katonai szárnyának parancsnoka ellen,mivel néhány napja felhívásban kérte a kaukázusi terroristáktol robbantásos merényletek végrehajtását orosz célok ellen.

Nyugati sajto szerint az USA által bevezetésre kerulo szankciok nem Oo-t, hanem foleg az EU-t fogják sújtani.

http://www.youtube.com/watch?v=iyB4Lt6PzXc

http://www.youtube.com/watch?v=69EgFdFg_Ms

1559570_10152282111343659_1009073637_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

likeolni nem tudom joker , mert nem tetszik, de jó a mondani valója , elgondolkodtató remélem mások számára is.

Krími utazásunkat, legalább is virtuálisan e poszttal fejezzük be. Sok szó volt már a múltról, és a jelenről. Most megpróbálunk a jövőbe tekinteni.
Az orosz csapatok - most már senki nem tagadja - megszállták a félszigetet. A helyi lakosság pedig nem állt ellen - miért is tette volna. Történelmileg úgy érzik rendjén való ez így. Ukrajna viszont fenekedik, a NATO ülésezik, mi pedig csak nézünk, és próbálunk okosak lenni. Megpróbálunk alapvetően a Krímre koncentrálni, be persze ez függ az egész ország (két ország) és a térség jövőjétől. A különböző szcenáriókat állítunk fel, és megnézzük ezekben mi történik kedvenc félszigetünkkel.
http://fotelkalandor.blog.hu/2014/03/04/mit_hoz_a_jovo_a_krimnek_folytatasos_krimi_iii

Nem vagyok és valami lájk-kurva :) Csak a mondanivalójáért tettem ki. A képnek amúgyis csak ajobboldalán van lájkolnivaló.