[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

chimera

Member
2010. április 19.
560
1
18
Két észrevételem van!
Az első hogy az USA imádta az arab tavaszt ,mert gyengített szinte mindenkit rajta kívül, de nem szereti az Orosz tavaszt bármennyire demokratikus is ,mert az Orosz medve felébredését jelzi!
A második hogy az Ukránok eddíg bárkit küldtek a körzetbe, mindenki átáll? Ha az Ukrán alkotmány tiltja a hadsereg bevetését a polgári lakosság ellen (nincs rendkívüli állapot) akkor ez a hadsereg részéről jogos parancs megtagadás,mellesleg nem egy illegitim önjelölt kormányra esküdtek fel !
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 243
83 378
113
Mackensennek
Ma Ogyesszában az antimajdanosok (antifasiszták) kikiálltották az Ogyesszai nemzeti koztársaságot.
Egyébként elég sok jobb szektoros tartozkodik Ogyesszában (nyugat-ukrajnai). A sajto nem nagyon írt róla, hogy a múlt héten majdnem agyonverték Andrej Carev képviselot, aki indul az ukrajnai elnokválasztásokon. Súlyos állapotban van az ogyesszai korházban.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Ukrán katonák orosz zászlót vontak fel Szlavjankszban
http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_04_16/271268688/
 
2013. december 7.
934
4
18
Az egy szál rombolónak semmi esélye nincs, ezért is küldték (azt közvetítendő hogynincs tényleges harci szándék ami részről) erre az oroszok is hasonlóan reagáltak: az egy szál fegyvertelen Szu-24 esnek sem lett volna esélye eredményes támadásra. Csak a ladik legénysége ilyedt meg kissé. Mindig a hasznos idióták szívnak amikor a főnőkök sakkoznak velük.
 

laudarage

Active Member
2014. február 3.
1 689
4
36
warrior te direkt égeted magad?
<blockquote>Az amerikaik többsége már kivonult Irakból és Afganisztánból. Arról viszont még nem hallottam, hogy az oroszok kivonolnának a Krímből...!
Épp 10+ éve vannak mindkét helyen, a világ túlsó végén van mindekttő hozzuk képest, semmi közük az ottani népekhez, százezreket öltek meg mialatt ott voltak, háborús bűn annyi van, hogy Hágában ha neki tudnának fogni, rég halott lenne 90%-a az elkövetőknek mire sorra kerülnének, szétlőtték az mindkét országot, maximálisan kifosztották és az odatett bábuikkal a kivonulás után is évekig vagy évtizedekig megy az ország kifosztása, mert a biztonság kedvéért azért ottmarad néhány tízezer "tanácsadó".
Ehez képest az oroszok a krímben mit csináltak? Semmit. Ha Hruscsov nem ajándékozta volna az ukránoknak a krímet, akkor Oroszország része maradt volna, a lakosság nagy része orosz, az egész megszállás egy lövés nélkül végbement, az elszakadást népszavazás döntötte el.
De szerinted most is Putyin a geci és messze aljasabb amit elkövettek a krímben az oroszok. </blockquote>

Plusz ráadásul épp a Szovjetunió volt az, amely vér nélkül kivonult Kelet-Európából, ahova az USA/NATO meg bevonult. (Illetve az USA Németországból ki sem vonult.)
Sőt, hab a tortán, hogy a mostani konfliktus miatt az USA előbb-utóbb személyesen is bevonul Kelet-Európába.
Ennek mondjuk annyi előnyét látom, hogy azok, akik a szovjet katonáknak a mai napig felróják, hogy magyar nőket erőszakoltak meg, lesz némi tapasztalatuk arról, hogy milyen az, amikor az anyjukon n. amerikai katona lovagol.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Vlagyimir Putyin néhány hét alatt átírta a 21. századi hadviselés szabályait: a titkos hadserege a semmiből bukkan elő, és már rég túl van a feladat végrehajtásán, mire a nyugati hatalmaknak leesik, hogy mi történt. Nem csoda, hogy a Fehér Ház ideges: Putyin minden lépése felkészületlenül éri a hírszerzőket, akik most jönnek rá, hogy képtelenek belelátni az orosz elnök fejébe.
http://www.origo.hu/nagyvilag/20140416-vlagyimir-putyin-ukrajnaban-atirta-a-21-szazadi-hadviseles-szabalyait.html
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 889
31 447
113
Vlagyimir Putyin néhány hét alatt átírta a 21. századi hadviselés szabályait
egy amerikai tiszt mondta, mondjuk a fegyverfejlesztésekkel kapcsolatban, de erre a helyzetre is tökéletesen ráillik, hogy <i>mindig az előző háborúra készülnek az amerikaiak</i>
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 174
7 519
113
A Krímről csak annyit, hogy Hruscsov ugyan odaadta Ukrajnának, de Szevasztopol nélkül.
Szevasztopol a Szovjetunió felbomlásáig Orosz irányítás alatt Moszkvához tartozott, és a SZU felbomlásakor egyszerűen azt mondták az Ukránok, hogy akkor mostantól az is az övék. Szóval Szevasztopol csak 1991 óta volt Ukrán.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 457
14 367
113
Boki én a szememet Odesszán tartom. Az a város sokkal fontosabb mint egész Kelet-Ukrajna. Oroszország egyik legfontosabb geostratégiai törekvése a Balkán jó 200 éve legalább. És amíg lesz Oroszország, ez így is marad.
 

warrior

Member
2014. február 25.
170
4
18
Janukovicsot csalással választották, ráadásul Moszkvában. Sajnos Ukrajnában tiszta választás még nem volt. Oroszországban sem sok!

Nekérdeznek:
Dani Zoltán azt is "mesélte", hogy lelőtte a B-2-est! Szép álmokat!

Roni, te meg tanulmányozd Izrael állam történelmét, különös tekintettel 1948-ra. Megtanulhatod, hogy ki volt a támadó...!

Féloff:
A továbbiakra saját érdekemben nem reagálok. Már túl sok, a krími agressziót elítélő hozzászóló tűnt el "érdekes módon" az oldalról. Én is ki lettem tiltva, pedig nem vétettem a szabályok ellen. Miközben az oroszpárti hozzászólók ..idózhatnk, .ácizhatnak és személyeskedhetnek...
Ennyit a demokráciáról. Vagy még mindig statárium van...?!?
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 457
14 367
113
Közben kicsit rákerestem, hogy mi is a szitu a Transznisztriai szakadár álammal és meglepetés, az orosz hadsereg még mindíg ott van és ők is nekiálltak gyakorlatozni:)
http://www.ibtimes.com/russia-conducts-military-exercises-moldovas-breakaway-region-transnistria-near-ukraines-western
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 243
83 378
113
Boki én a szememet Odesszán tartom. Az a város sokkal fontosabb mint egész Kelet-Ukrajna. Oroszország egyik legfontosabb geostratégiai törekvése a Balkán jó 200 éve legalább. És amíg lesz Oroszország, ez így is marad.

Igen. Stratégiai jelentoségu Ogyessza, mivel a tengeri kikotoje révén fontos áruforgalmi kozpont, az ukrán flotta(ha lehet annak nevezni) új bázisa.....stb.
 

laudarage

Active Member
2014. február 3.
1 689
4
36
http://en.ria.ru/world/20140414/189220037/EU-Aggravated-Ukrainian-Crisis-by-Legitimizing-Regime-Change-.html

Ugyanez magyarul:

http://www.hidfo.net/2014/04/16/francia-politikus-az-eu-nak-fuggetlenednie-kell-az-amerikai-kulpolitikatol
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 889
31 447
113
Janukovicsot csalással választották, ráadásul Moszkvában.
az első része igaz, mert minden oldal minden választáson pofátlanl csal az összes országban, a moszkvai rész viszont értelmezhetetlen.

Dani Zoltán azt is "mesélte", hogy lelőtte a B-2-est! Szép álmokat!
szerintem az F-117-esere gondolt, azt meg biztosan leszedte.

Már túl sok, a krími agressziót elítélő hozzászóló tűnt el "érdekes módon" az oldalról. Én is ki lettem tiltva, pedig nem vétettem a szabályok ellen.
megszakad a szivünk, de nyugi az oroszpártiak is voltak kitiltva.

Miközben az oroszpárti hozzászólók ..idózhatnk, .ácizhatnak és személyeskedhetnek...
Ennyit a demokráciáról.
- nem értem mi köze a zsidózásnak a demokráciához. A demokrácia a nép általi vezetést / döntést jelent, se többet se kevesebbet. Ha valaki zsidózik vagy nácizik (és ezt általában két ellentétes csoport szokta tenni) annak max a szólásszabadsághoz van köze a társadalomban, a fórumon meg a fórumszabályzathoz és hogy mennyire rugalmasak az adminok. A fórumon egyébként nincs demokrácia, itt diktatúra van, mert egyik oldalon vannak a látogatók, másikon az adminok és soha nem voltunk és nem is leszünk megkérdezve a fórumszabályzatról, de ez így van jól.

Vagy még mindig statárium van...?!?
Az
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 609
15 802
113
Ha valaki olvasta Dale Brown: A parancs c. könyvét, akkor érdekes lehet mostanában. Igaz ő nem számolt a számos átálló ukrán egységgel, illetve nukiban gondolkodott, de azért....... érdekes....
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 655
113
"Ja de texaszból nem mert annó az mexikóé volt!"
Nyugi, 50 év múlva megint azé lessz. Mindjárt Kaliforni után.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 655
113
Az egy szál rombolónak semmi esélye nincs, ezért is küldték (azt közvetítendő hogynincs tényleges harci szándék ami részről) erre az oroszok is hasonlóan reagáltak: az egy szál fegyvertelen Szu-24 esnek sem lett volna esélye eredményes támadásra. Csak a ladik legénysége ilyedt meg kissé. Mindig a hasznos idióták szívnak amikor a főnőkök sakkoznak velük.
Egy frászt. Mindkét fél tudta mi folyik ott. Az orosz repülő meg akarta tudni a ladik harci üzemmódjait. Azok tudták ezt, és a fülük botját se mozdították.