[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ehnaton

Well-Known Member
2013. február 27.
518
2 389
93
azért egyik hatalom se éri meg hogy öljuk egymást a fórumon,lehet választani melyik szinpatikusabb én pl jelen helyzetbe orosz párti vagyok egyszerüen azért mert a nyugat kezte felborítani a renszert ezért obi egy balegyenest megérdemelne,és akkor mondhatná jaj ehnaton hatalmas fáraó meghajolok előtted:)
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
Térjünk vissza Ukrajnához :D :D
http://www.hidfo.net/2014/05/07/haboru-nep-ellen-kijev-uj-fegyvere-szomjusag
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 362
113
Térjünk vissza Ukrajnához :D :D
http://www.hidfo.net/2014/05/07/haboru-nep-ellen-kijev-uj-fegyvere-szomjusag
semmi gond. Majd Szu-34 gát romlosódit játszanak.
Valamint megunják és a zöld emberekék átmennek szarvast vadászni távcsöves puskákal.
 

Unio

Member
2011. május 5.
663
3
18
Amúgy a kerozingőzösön Az ukrán szűz és a gonosz orosz medve – meg a többiek cikk nagyon jó lett, aki még nem olvasta az pótolja, még akkor is ha már jól informált. Van humora az egésznek :).
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 309
4 574
113
Aki akar, menjen át Oroszországba, ha neki Ukrajna nem tetszik. A terület marad....
Trianon kapcsán is ugyanezt szoktad mondani? ::)

Beregisztrál óra hétkor, és fél órával később ezzel a kommentel mutatkozik be, ahol egy olyan embert minősít (szerencsére csak a saját szellemi szintjén, a megtámadottét nem nagyon éri el) aki több könyvnyi ismeretanyaggal bővítette az oldalt és a közösség ismereteit.... Hát van arc.
A fórumszabályzatban semmi olyan nem szerepel, hogy aki ír legalább egy, a HTKA-n megjelent cikket/értekezést/hírt, az lehet bunkó. A felháborodásod jogos, csak kissé egyoldalú, IMHO.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Video: Crimea's Sevastopol rehearses V-day parade
http://www.youtube.com/watch?v=XOo1wedSfwY

Ukraine: Army dig in opposite anti-Kiev militants
http://www.youtube.com/watch?v=D0bNmr8jas8

Ukraine: Slavaynsk mourns anti-Kiev activists
http://www.youtube.com/watch?v=C8t8zrB7rcw

Ukraine: Female self-defence guards on Donetsk's frontline
http://www.youtube.com/watch?v=Ai7gEcpEP1M
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 591
113
@cinikus
Nem ezt akartam mondani vele, hanem hogy nem szerencsés dolog első bejegyzésként rögtön támadni, főleg nem ilyen formában.


Részemről nem kívánok többet foglalkozni a dologgal.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Nem hivatalos értesülések szerint az ukrán biztonsági erők visszafoglalták szerdán a szakadároktól a városházát a Donyeck megye déli részén lévő Mariupolban.
http://www.hir24.hu/kulfold/2014/05/07/felulkerekedhettek-a-biztonsagi-erok-ukrajnaban/

Az oroszbarát szakadárok Fagot páncéltörő rakétarendszereket telepítettek a kelet-ukrajnai Donyeck megye északi részén lévő Szlovjanszk városa körüli ellenőrzőpontokon.
http://www.hir24.hu/kulfold/2014/05/07/a-szakadarok-epuletrobbantasokra-keszulodhetnek-ukrajnaban/
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Belefáradtak a harcokba a Szlovjanszkban élők
http://hu.euronews.com/2014/05/07/belefaradtak-a-harcokba-a-szlovjanszkban-elok/
 

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 640
886
113
pela3 ez így oké amit leírsz, annyival kiegészíteném, hogy a parasztkodást (előre is elnézést minden paraszttól) Molni kezdte, addig nem volt itt semmi cécó...
Nem követte az eseményeket, arra kérte a "népet" zanzásitva adják elő. Előadták- nem tetszett, nekiállt bunkóskodni aztán meg csodálkozik.

Erre próbáltam célozni a hangnememmel.. :)

A lényeg az ,hogy se molniék, sem pedig molniékkal szemben állók táborát ne öljük meg. :D Szegény GrGLy már pedig dörzsölhette a tenyerét,hogy TIZEDELÉS!!! :D


Ez a Cyber Berkut, pontosan micsoda? Mármint ők is orosz oldalra kerültek?
 

Unio

Member
2011. május 5.
663
3
18
Belefáradtak a harcokba a Szlovjanszkban élők
http://hu.euronews.com/2014/05/07/belefaradtak-a-harcokba-a-szlovjanszkban-elok/

Én megértem, hogy rossz nekik ez az egész meg, hogy legyen vége minél hamarabb, de ebbe belefáradni? Ez azért még nem egy Leningrád (szerencsére), ahol 872 napon át elvoltak zárva, na az ostrom volt.
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 309
4 574
113
<blockquote rel="Python">Belefáradtak a harcokba a Szlovjanszkban élők
http://hu.euronews.com/2014/05/07/belefaradtak-a-harcokba-a-szlovjanszkban-elok/

Én megértem, hogy rossz nekik ez az egész meg, hogy legyen vége minél hamarabb, de ebbe belefáradni? Ez azért még nem egy Leningrád (szerencsére), ahol 872 napon át elvoltak zárva, na az ostrom volt. </blockquote>
A nagyszüleik/dédszüleik ezért felképelnék őket, az fix. Aztán megmutatnák, hogyan is kell ezt csinálni. :)
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 591
113
Ők oroszok, más tapasztalatokkal, más társadalommal, más morállal. Hát akkor nálunk mi lenne, mikor itt egy betörőbandától nem tudja magát megvédeni egy közösség, nem egy reguláris haderőtől...
 

Unio

Member
2011. május 5.
663
3
18
:)
Tényleg nem akarok ilyen dolgokba pofázni mert (szerencsére) én még ilyet nem éltem meg, de azért csak oroszok/ukránok, nekik ezt bírni kellene!
Elpuhult az emberiség :)
 

Unio

Member
2011. május 5.
663
3
18
biztos ez is valami amcsi-eu-s propaganda része, ahova beraktak pár nem is odavalósit, hogy sírja el milyen rossz ez nekik. Átlátok én a szitán! gyíkemberek meg holdnácik!

Na jó ezzel nem szabad viccelni, elnézést.
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 591
113
Julia, Julia... Szlavjanszkban is szeretnek...
41d0bbcac377974d8f268e50067120f3.png
 

Vitya

Member
2010. április 22.
89
0
6
"A világ legnagyobb katonai szövetsége az utóbbi napokban tett jelzései alapján is egyértelművé tette, hogy ha esetleg Oroszország "lerohanná" Ukrajna keleti felét, akkor sem avatkozva be katonailag, de a NATO keleti határain állomásozó haderő létszámát és felszereltségét elkezdte megerősíteni és tartósra tervezi jelenlétüket. Ezt azért is szükségesnek tartja a katonai szövetség, mert elhúzódó válság körvonalazódik Oroszország és Ukrajna között.


Herman van Rompuy, az Európai Tanács elnöke egy kínai lapnak nyilatkozva ma (is) kizárta a katonai beavatkozás lehetőségét az ukrajnai válságban, érvelése szerint más módon, gazdasági segítséggel és intézmények építésével kell segíteni Ukrajnának a külső, extrém elemek destabilizáló hatásának ellensúlyozására.


Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a nagyhatalmak által előkészítés alatt álló újabb genfi találkozó kapcsán tegnap azt vetette fel, hogy a tárgyalóasztalhoz meg kellene hívni az ukrán ellenzéki (azaz a keleti tartományok felkeléseit szervező) erőket is, amelyet a kijevi vezetés azonnal elutasított. Lavrov szerint ha nem hívják meg a felkelést szervezőket, akkor az orosz-ukrán válság zajlik tovább, egyúttal pedig felszólította az ukrán hatóságot, hogy azonnal állítsa le a keleti ukrán tartományokban zajló "terrorista-ellenes" hadműveletet, amely civil emberek életével is járt."