[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 919
113
Egy igazi Western-be való tömeg verekedés tört ki török Kemer egyik luxus szállodájában orosz és ukrán turisták között.... Vacsoránál ukránok sértegető megjegyzéseket tették oroszok felé és addig nem álltak, amíg nem indult kegyetlen bunyó....Felek mindent használták: székeket, asztalokat, napernyőket....valakit medencében is fojtogattak...Később a nyugati turisták is beszálltak...érdekes, hogy a franciák oroszokat támogattak..../Mistral?/....Fehéroroszok és kaukázusiak is orosz oldalon volták.....így végül is ők győztek...Rendőrség nagyon lustán reagált az egészre....pár autóval végül kivonultak....Most orosz zászló lobog szálloda fölött.....
turtsiya.jpg
06194872.jpg
 

papichulo

Member
2011. szeptember 2.
273
0
16
Na látod rájöttél a lényegre,épp ez megy most nyugatról a maláj géppel kapcsolatban.:D

Ezzel ellentetben eddig megis a kezdeti "nyugati" verzio latszik igazolodni. Nem volt semmifele Su25 raketakkal, nem voltak elore felpakolt hullak a gepen, nem az MH370-es geprol van szo, nem volt semmifele bomba a fedelzeten, sem pedig muszaki hiba, nem az ATC iranyitotta a gepet a terulet fole, nem ez volt az egyeduli polgari gep a kozelben, lehet a Buk-ot autonom uzemmodban cellekuzdesre hasznalni es volt is ilyen rendszeruk a szeparatistaknak, stb... ha meg az is bebizonyosodik, hogy tenyleg volt egy indonez diak aki a Thompson egyetemen tanult, akkor mar eleg rosszul fog allni az oroszbaratok szenaja.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 303
68 420
113
dima , jó hogy vagy! Ezt nem értem, oroszország területén levő magaslatért harcoltak az ukránok meg a DNR? 200m -re orosz területen vagy 200 m-múlva orosz terület? Dibrivka lehet nem Dubrovka.

Продолжается тяжелый бой за Саур-Могилу, она остается в руках ополчения. Отражены атаки противника на высоту 198.3, которая находится южнее населенного пункта Дубровка. Высота остается в наших руках, она находится в 200 метрах от территории России", – сообщил Стрелков.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 375
14 041
113
Dima, a felső képen valamilyen posztmodern homoerotikus performasz pillanatait látjuk?
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 931
13 269
113
Ezt ugy oldjak meg hogy az indito jarmu orraban levo antennan ket radartolcser van ket kulon frekvenciaval . Az egyik a felderito uzemmod dopler frekijet nyomja es kovetesbe tudja venni a celt. Egyben ez az uzemmod az ami felderitesre is szolgalhat . Ha meg megvan a cel akkor bekapcsol a folyamatos megvilagitas egy masik frekin de ugyan azon az antennan mikodve. Igy rendszer egyszerre kovet es megvilagit.

Regi cca 60 as evekbeli megoldas de meg ma is igen elterjed !!!</i>

Mert ez, ha így van, megmagyarázná a TELAR, mint valamennyire autonóm egység értelmét és azt, hogyan tud egyszerre követni és megvilágítani egyetlen radarral.

A transzpondervevővel kapcsolatban meg, ahogy olvasom (nem hiteles infó, csak a neten pár kommentben), a Buk M1 TELAR jó eséllyel nem képes polgári transzponderjelet érzékelni.

Mint ahogy közvetlenül Kuruc71-nek is írtam a két tölcsérsugárzós elrendezés egy általános elméleti megoldás. Konkrétan a BUK TELAR-jának 9S35 radarja a számomra rendelkezésre álló információk szerint nem ilyen. De mint már akkor is írtam, ezt el lehet dönteni. Kéretik betenni egy képet a 9S35-ről, amin látszik a két tölcsérsugárzó. Na erre mély csönd volt a válasz.

A KUB-nál ez például így működik:
http://www.ausairpower.net/XIMG/1S91-ZRK-Kub.png

Nem hogy két külön sugárzó van, hanem az eltérő karakterisztikájú, eltérő nyílásszögű nyalábok miatt két külön antenna is, ami másként fókuszál.

Ezzel szemben a BUK esetében a követésre használt tűnyaláb paraméterei (2,5x1,3 fokos nyílásszögű, X sávú, 0,5-1,0 kW kisugárzott teljesítménnyel) és megvilágításra használt tűnyaláb paraméterei (2,65x1,4 fokos nyílásszögű, X sávú, 2 kW kisugárzott teljesítménnyel) közel azonosak, csak követéskor impulzus üzemben, megvilágításkor folyamatosan sugároz.

Ha ugyanabba a frekvenciasávban egy erős sugárzó folyamatosan nyomja a megvilágító adást a vevő közelében, akkor hiába is működne ugyanott egy impulzus üzemű adó is, mert a jó néhány nagyságrenddel kisebb visszavert impulzus jelet elnyomná a saját kisugárzás (sőt a visszavert jelet még a megvilágító jel visszaverődése is elnyomná). Ezért a két kisugárzós felépítés esetén érdemben eltérő frekvenciát kell használni. Ezt Kuruc71 is így írta. Azonban a 9S35 esetében mindkét jel ugyanazon frekvencia sávban megy.

A transzponderről:
Én még olyat is olvastam fórumokon, hogy az IFF nem a TELAR-on van, hanem célkereső radaron. Csakhogy ez nettó nem igaz. A TELAR-nak van IFF egysége. A katonai és a civil azonosító rendszerek kompatibilisek egymással. Butaság is lenne, ha nem lennének azok, mert a civil gépek egységes azonosító rendszert használnak. Ha ennek jelét egy katonai IFF nem tudná venni, akkor a saját polgári gépeket is lelövöldöznék. Az eltérés a kódolásban van. A katonai transzponder titkosított, a polgári nyílt (semmi értelme nem lenne titkosítani). A polgári transzponder jelet bárki tudja venni.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 122
82 878
113
dima , jó hogy vagy! Ezt nem értem, oroszország területén levő magaslatért harcoltak az ukránok meg a DNR? 200m -re orosz területen vagy 200 m-múlva orosz terület? Dibrivka lehet nem Dubrovka.

<blockquote>Продолжается тяжелый бой за Саур-Могилу, она остается в руках ополчения. Отражены атаки противника на высоту 198.3, которая находится южнее населенного пункта Дубровка. Высота остается в наших руках, она находится в 200 метрах от территории России", – сообщил Стрелков.
</blockquote>

Nehéz harcok folynak Szaur Mogila-ért, még a felkelok kezén, visszaverték az ukránok támadását a 198,3m magaslatért, amely Dubrovka telepuléstol délre találhato(nem keverendo a moszkvai Dubrovka színházzal, amelyet a csecsen terroristák korábban megtámadtak) A magaslat az onvédelmi erok kezében maradt és csak 200 m-re találhato az orosz határtol.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 303
68 420
113
Ukrán SZU-25-ös pilótája állítja, hogy ő lőtte le a Boeing-ot



Egy SZU-25-ös csatarepülőgép ukrán pilótája a Wahrheit für Deutschland német kiadványnak adott interjújában felelősséget vállalt a Malaysia Airlines utasszállító repülőgépének megsemmisítéséért Ukrajna keleti részén.

A pilóta elmondta, hogy július 17-én a repülőgép fedélzeti kétcsövű 30 mm-es ágyújából lőtt a Boeing 777-esre és hogy állítólag éppen az ő gépe látható az orosz védelmi tárca által bemutatott műholdas felvételeken. A kiadvány nem közli a beszédes pilóta nevét.

A malajziai repülőgép közelében orosz objektív megfigyelési eszközök észlelték SZU-25-ös jelenlétét.
wahrheitfuerdeutschland.de/?p=3622
 

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 919
113
Boki már írt akkor......orosz-ukrán határ nagyon érdekes képződmény.....néha egy települést vágja ketté....az utca egyik oldala orosz, másik ukrán...
Mack, nem tudom, cikkhez volt csapva.....gondolom csal illusztráció...de jó!
 

vadani

Member
2014. május 3.
417
0
16
Nem lehet, hogy az ukránok azért rohannak ennyire, mert augusztustól még ennyit se várnak a katonáktól zsold hiányában?
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 833
30 929
113
<blockquote rel="joker">Jacenyuk visszatért ma a miniszterelnöki székbe, csak kavarodás van, mert közbe kineveztek egy ügyvezető kormányfőt a helyére.
http://hir.ize.hu/click.php?id=237881&categ_id=12&url=http%3A%2F%2Fad.adverticum.net%2FC%2F1610749%2F2230229%2F223057700%3Fct0%3Dhttp%253A%252F%252Ffeol.hu%252Fkulfold%252Fcsutortokon-lemondott-hetfon-visszatert-posztjara-az-ukran-kormanyfo-1636589%26utm_source%3Dhabostorta%26utm_medium%3Drss%26utm_campaign%3Dhirize
:DD A nyugati főnökei visszaparancsolták. Valamitől megijedt...
</blockquote>

Valószínűleg szóltak, hogy az IMF-hitel következő töredékét le kell hívatni, mert hanem leáll a hadsereg és az ország eladósítása, és mégfontosabb, hogy szarér-húggyér privatuizálni kell a vezetékeket, mert az ami még érték Ukrajnában és ami csak a puszta létével pénzt tud teremteni.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
<blockquote rel="duckdodgers">
1 Hinni ugye a templomban kell :D

Zsenialisan frappans es pajkosan humoros... ezzel beirtad magad a komedia nagyagyui koze ;)

2 Én 10++ évig voltam katona akkor nekem jobban hiszel? :D

Jobban nem, de hasonlo korulmenyek kozott - termeszetesen - neked is.
</blockquote>

Mivel ez egy mondható szakmai fórum, így a tényeket kellene nézni és a rendelkezésre álló infók alapján véleményt mondani.
Mivel eddig komoly adatokkal alátámasztott publikáció csak orosz oldalon történt így bocsáss meg, de én elég szkeptikusan fogadom az ukrán /usa oldal digital globe (LOL) képekre MSPainttel rajzolt bizonyítékát. Ugyanis akkor amikor a nyugati média hemzsegett az orosz tankokat ábrázoló valódi műholdas fotókkal, most egy árva műhold sincs a környéken? Ne vicceljünk már!
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 833
30 929
113
Nem lehet, hogy az ukránok azért rohannak ennyire, mert augusztustól még ennyit se várnak a katonáktól zsold hiányában?

Figyelembe véve, hogy eddig sem nagyon kaptak fizetést, kár ennyire sietni.
 
T

Törölt tag 008

Guest
A deli katlan korulzarasa gondolom jelentos eroket lekot, igy eszakon gyengebbek szoval most tudja az ukran sereg nyomni oket.

Eddig azt hittem ez a szaur mogila valami vicc. Olyan mintha minas mogul lenne amit szauron seregei ostromolnak. :)
 

vadani

Member
2014. május 3.
417
0
16
A deli katlan korulzarasa gondolom jelentos eroket lekot, igy eszakon gyengebbek szoval most tudja az ukran sereg nyomni oket.

Eddig azt hittem ez a szaur mogila valami vicc. Olyan mintha minas mogul lenne amit szauron seregei ostromolnak. :)

Nagyon brutálisan néz ki valóban. Talán ahogy a déli katlanban fogyatkoznak, úgy tudnak átcsoportosítani is. Gondolom már maguktól is szökdösnek oroszokhoz az ukránok onnan.
 

papichulo

Member
2011. szeptember 2.
273
0
16
Mivel eddig komoly adatokkal alátámasztott publikáció csak orosz oldalon történt

Ezzel ellentetben eddig megis a kezdeti "nyugati" verzio latszik igazolodni. Nem volt semmifele Su25 raketakkal, nem voltak elore felpakolt hullak a gepen, nem az MH370-es geprol van szo, nem volt semmifele bomba a fedelzeten, sem pedig muszaki hiba, nem az ATC iranyitotta a gepet a terulet fole, nem ez volt az egyeduli polgari gep a kozelben, lehet a Buk-ot autonom uzemmodban cellekuzdesre hasznalni es volt is ilyen rendszeruk a szeparatistaknak, stb... ha meg az is bebizonyosodik, hogy tenyleg volt egy indonez diak aki a Thompson egyetemen tanult, akkor mar eleg rosszul fog allni az oroszbaratok szenaja.

most egy árva műhold sincs a környéken

dni-2a.png


Ilyesmikre gondolsz? Gondolom azonnal rakezdi a korus, hogy "ez csak nyugati hazugsag" :)
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Újabb “Fekete Nap” <i>A Szaur-Mogil DOMB felett továbbra is a népfelkelők zászlaja lobog.</i>
http://balrad.wordpress.com/2014/07/29/valcman-naploja-julius-28-ujabb-fekete-nap/

Luhanszkban “kiváló eredményeket” hozott tegnap az “Új Taktika” (18+)
http://balrad.wordpress.com/2014/07/29/luhanszkban-kivalo-eredmenyeket-hozott-tegnap-a-valcmani-uj-taktika/


Újabb videó jelent meg a malajziai gép becsapódásáról
http://hu.euronews.com/2014/07/29/ujabb-video-jelent-meg-a-malajziai-gep-becsapodasarol/