[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_09_21/Porosenko-a-nyugati-vilag-vedelmezojenek-nevezte-az-ukran-hadsereget-3538/
„Hiszen nem az ellenség megsemmisítéséért harcolunk, hanem a világ védelme érdekében"
Az igen!

Ez inkább elgondolkodtató a magyar helyzettel kapcsolatban. Hiszen mi a történelmünknek is valóságos eleme, hogy mindahányszor déli vagy keleti ellenséggel harcoltunk azt úgy látjuk, mint egyfajta szívességet a tőlünk nyugatra élőknek, akik ténylegesen lelkesen gyakorolták a hátbaszúrás/cserbenhagyás politikáját, ahogy ez a motívum a jelen események értelmezésében is fel fog tűnni az ukrán közeljövőben.

De vajon nem a saját őrült háborúnkról beszéltük be magunknak, hogy az a civilizáció védelmezése volt? Nem jártunk volna jobban mindahányszor, ha a végül ránk támadó és nyomasztó túlerőben lévő ellenséggel szövetségre lépve együtt támadunk a tőlünk nyugatra éppen hátbaszúrásunkra vagy jobb esetben csak a nasit és sört a fotel mellé bekészítőkre?

Mi a franc ez az elmebeteg motívum a kelet-európai népek lelkületében, hogy a saját irhájukon kívül bármi mást védelmezni akarnak?
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
Úgy értem, hogy geostratégiai értelemben lehet, hogy a románok az épeszűek egyedül, akik nem kevernek erkölcsi és kulturális szempontokat a külkapcsolataikkal. Van egyáltalán az kormányunknak kiugrási stratégiája az azt megalapozó nemzetstratégiai célokkal? Vagy egy a negyvenes években anno hónapok alatt összeomló és belesodródássá, majd tárt karokkal belerohanássá fajuló hintapolitikai kísérletet akarunk itt most megismételni egy magasan képezett és az európai elitek közé mélyen beágyazott, rendkívül hozzáértő vezető réteg helyett kontraszelektált tolvaj tökfilkókkal teletömött rezsimmel?
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 003
113
Mintha meg lehetne élni belőle :(

http://www.karpatinfo.net/cikk/gazdasag/nyugati-szakertok-nyugdijcsokkentest-javasolnak-jacenyuknak

A "mi" "bajusz" Bé-csomagos Lajosunk is ezt ígérte nekünk arra az esetre, ha esetleg bejutna abba bizonyos székbe ...
Amúgy meg mindenkit lehülyéz, és közgazdasági analfétabétának nevez aki ennek az ellenkezőjével áll elő. Vagyis az ő olvasata szerint csak ez az egy út járható. Azt is mondta egy lakossági fórumon, hogy túl sokat keresünk, és meg kéne fontolni a bércsökkentést az állami és a magánszférában is.
No comment. Asszem inkább maradjunk hülyék.
 

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 919
113
849655.jpg
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Az ukrán hazafiak dilemmája: folytatni a „forradalmat” vagy harcolni a szeparatizmus ellen?
http://www.magyardiplo.hu/1635-az-ukran-hazafiak-dilemmaja-folytatni-a-forradalmat-vagy-harcolni-a-szeparatizmus-ellen
 

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 638
876
113
Én is orosz párti vagyok,de vigyázzunk a kívánságokkal ne sírjuk vissza a CCCP-t és társait.
 

vendeg

Member
2014. augusztus 26.
64
0
6
Én is orosz párti vagyok,de vigyázzunk a kívánságokkal ne sírjuk vissza a CCCP-t és társait.

Meglepődnél, hogy hányan tennék be az ikszet ha lenne rá mód.
Magyarországnak a nagy nyugati demokráciából csak a szolgaszerep jutott. Ma jobban kémkednek utánunk mint az átkosban, kifosztották az országot, kifosztották a népet, lepusztították az oktatást meg az egészségügyet és amit én a legrosszabbnak tartok: beleneveltek a fiatalságba egy buta bűntudatot a múlt vélt és valós bűneiért. Most arról ne is beszéljünk, hogy a mai kis "buzipalánták" a konzumidiotizmuson kívül semmit nem tanultak meg. Arról nem beszélve, hogy régen mindenki tudta, hogy lopni bűn, ma már ez is megitélés kérdése. Ölni bűn de ma már ez is megitélés kérdése mert ha a jó érdekében teszed akkor még hős is lehetsz. Ma már a jog nem az erkölcsöt védi hanem pont az ellentkezője, sokszor választani kell, hogy jog vagy erkölcs. Egy demokratikus rendszer alappillére a jog előtti egyenlőség de ugye tudjuk, hogy míg a kisembert kerékbetörik addig a gazdag megússza egy háziőrizettel...
Én csak 14 voltam amikor összeomlott a keleti blokk ráadásul pont akkor emigráltunk Erdélyből Magyarországra de én azt mondom, hogy ha most kellene emigrálnom és választhatnék a mostani vagy az akkori Magyarország közt akkor a régit választanám.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
Az már a volt szocialista országokat nem fenyegeti.

Akkor sem kellene cccp feliratos ruhákban harcolni, szovjet zászlót lobogtatni és a Lenin szobrokat védeni. Értem én hogy az ő történelem könyveikben az szerepel, hogy a szocializmus/kommunizmus egyszer már legyőzte a nácikat. Viszont ez sokakban - nem alaptalanul - rossz emlékeket ébreszt. Tudomásul kellene venni, hogy az eu polgárainak így eladhatatlan a szakadárok ügye. Putin nem véletlenül választotta inkább a György-szalagot...
Sőt, a ma nyugaton hatalmon lévő emberek mind megélték a hidegháború évtizedeit és arra készültek, hogy egy nap majd összecsapnak a sarlóval és a kalapáccsal. Nem kellene feldobni a labdát nekik.


Meglepődnél, hogy hányan tennék be az ikszet ha lenne rá mód.
...
ha most kellene emigrálnom és választhatnék a mostani vagy az akkori Magyarország közt akkor a régit választanám.

Csak mert a '80-as évek végéről jó emlékei vannak sok embernek. Ezért vissza is tapsolták háromszor a baloldalt, az eredmény köztudott...

Sokan elfelejtik, hogy a "régibe" nem csak a '80-as évek engedékeny világa tartozik, hanem '56-tól '89-ig. Szerencsére azt ma már kevesen választanák...
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
Putin nem véletlenül választotta inkább a György-szalagot...

És PONT!

Az ukrán nacionalisták jöttek a náci jelképekkel stb a szakik meg emlékeztetik őket hogy kik verték pofán a nácikat.

De a hivatalos ukrán erőknél a náci (akiket a legjobban utálnak világszerte) jelképes sisakok na azok már igazán felháborítónak kéne lenni ellenben ezzel kurvára nem foglakozik senki sem, de még csak nyugatiak sem.

Ez kb olyan mikor az Iszlám ellen tüntetnek Nyugat-Európában és az Izraeli zászlót lebegtetik.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
...

Az ukrán nacionalisták jöttek a náci jelképekkel stb a szakik meg emlékeztetik őket hogy kik verték pofán a nácikat.

De a hivatalos ukrán erőknél a náci (akiket a legjobban utálnak világszerte) jelképes sisakok na azok már igazán felháborítónak kéne lenni ellenben ezzel kurvára nem foglakozik senki sem, de még csak nyugatiak sem.

Ez kb olyan mikor az Iszlám ellen tüntetnek Nyugat-Európában és az Izraeli zászlót lebegtetik.

Más hülyesége nem mentség a sajátunkra.
A nácik rosszabb hírére építeni...?! Nem is vagyok benne biztos, hogy ők a "legjobban utáltak", és az ellenségem ellensége (én vagyok. :D) pedig egyáltalán nem biztos, hogy a barátom. Pl.: Aszad ellenzékéről - ha nem direkt ez (IS) volt a terv a kezdetektől - hülyeség volt azt hinni, hogy a nyugat barátja, de az már egy másik topic...
Hiba azt hinni, hogy a nyugatot felkavarja az ha nácik ölnek oroszokat. Ez pont sose zavarta őket... Ma neonáci ukránok és oroszok halnak meg miközben kipörgetik a volt szovjet technikát (, és még az eu is lábon lőtte magát). Usa szemmel eddig ez négyből négy win.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
@zeal igazából az Ukrán helyzet beinditása az Amerika stratégia szerint WIN-WIN esete , mindenképpen nyernek. Bár szerintem ideig óráig , mert sok szövetségesük igazából nem a szövetségesük , hanem még az Ő oldalukon lévő ország csak, a 2 között nagy a különbség , ahogy látnánk megbicsaklani Amerikát itt pár ország szerintem teketoriázás nélkül neki esne az amcsiknak.
 

papichulo

Member
2011. szeptember 2.
273
0
16
Tens of thousands of people have marched in Moscow to protest against Russia's involvement in the Ukraine conflict.

People carrying Russian and Ukrainian flags chanted "No to war!" and "Stop lying!" Similar rallies took place in St Petersburg and other Russian cities.
http://www.bbc.com/news/world-europe-29300213
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 833
30 928
113
Napi ukrán agymenés: a szakikat vádoljáka tűzszünet megsértésével, és szerintük emiatt nem lehet létrehozni a 30km-es pufferzónát. Mintha nem lőttek volna szét egy vegyiüzemet az ukránok a tűzszünet jegyében.
http://news.yahoo.com/ukraine-says-ceasefire-violations-hold-creation-buffer-zone-173240856.html
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 572
18 443
113
<blockquote rel="pela3">Én is orosz párti vagyok,de vigyázzunk a kívánságokkal ne sírjuk vissza a CCCP-t és társait.

Annak már semmi esélye, reálpolitikai abszurdum.
Ezzel tisztában is van mindenki, kivéve A. Jacenyukot.</blockquote>

Reméljük. Bár hozzá tenném, hogy ennek az Eurázsiai uniónak is kb EU szaga van. Valahogy Európába nem valók ezek az uniók.
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 003
113
@zeal igazából az Ukrán helyzet beinditása az Amerika stratégia szerint WIN-WIN esete , mindenképpen nyernek. Bár szerintem ideig óráig , mert sok szövetségesük igazából nem a szövetségesük , hanem még az Ő oldalukon lévő ország csak, a 2 között nagy a különbség , ahogy látnánk megbicsaklani Amerikát itt pár ország szerintem teketoriázás nélkül neki esne az amcsiknak.

A jenkik a szövetségeseiket vásárolják. Ez ugyanolyan árucikk náluk mint bármi más.
Ukrajna is ebbe a státuszba manőverezik éppen. Bár nagyon erősen rámentek Kijevre, szerintem uo. esélye van annak, hogy a nép elzavarja a jelenlegi bagázst (miután a bőrén fogja érezni a jótéteményeit) és visszarendeződik.

Pl. Irak sem pont abba az irányba tart amit elképzeltek Washingtonban. Az iraki haderőt lenyomták, de az országot nem, ami jelenleg szép lassan kezd kicsúszni a markukból.