[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 684
7 996
113
36875_original.jpg


27-01.jpg

68265_original.jpg

69148_original.jpg
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 684
7 996
113
60t segély:
https://www.youtube.com/watch?v=IMAFq8xLKf4

Luganszk:
https://www.youtube.com/watch?v=oRiAXO_vlnc

Deblatszevo:
https://www.youtube.com/watch?v=QwGRggJFCxo
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 684
7 996
113
26 perces dokumentumfilm: BBC a donyecki harcokról
https://www.youtube.com/watch?v=onyPvwGvkhA
 

czulu

Well-Known Member
2014. február 1.
2 242
95
48
Kárpátalján a behívók 75%-a nem jut célba.
http://www.origo.hu/nagyvilag/20150127-karpataljan-a-mozgositasra-kotelezettek-75-szazaleka-nincs-otthon.html
Kár, hogy az a 25% eléri akinek szánták.

Van olyan román esetleg aki hasonlóan érintett lenne a sorozásban? Bár lengyelekről se nagyon hallani, ez már zavaró. Biztos nem korruptak.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
16 192
58 398
113
Nem mennek a dolgok nagyon jól a szakik részére. A harcok 27-i fejlődése alapján ugy tünik, hogy a szakik támadása kezd veszteni az erejéből. Debaltsevo kivételével sehol nem sikerült valóban jelentős eredményeket elérni a szivós uki védekezéssel szemben. Nincs több tartalékuk? Kezdenek beszámolni löszer hiányról is a szakik. Lehet, hogy az oroszok megint visszafogják őket, hogy valamilyen fegyverszünet jöjjön létre? (Forrás:Cassad)
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 428
84 344
113
Nem mennek a dolgok nagyon jól a szakik részére. A harcok 27-i fejlődése alapján ugy tünik, hogy a szakik támadása kezd veszteni az erejéből. Debaltsevo kivételével sehol nem sikerült valóban jelentős eredményeket elérni a szivós uki védekezéssel szemben. Nincs több tartalékuk? Kezdenek beszámolni löszer hiányról is a szakik. Lehet, hogy az oroszok megint visszafogják őket, hogy valamilyen fegyverszünet jöjjön létre? (Forrás:Cassad)

Az ukránok 3,5-5 x folényben vannak.. Nehéz kevés emberrel túleroben lévo félre támadni, amely eros védelmi állásokat épített ki az elmúlt 4 hónapban. Hiba volt megállni szeptemberben. Putyin(akinek az 5. hadoszlopos Szurkov tanácsolta) a bunos, hogy tuzszunetre kényszerítette a szakikat.

Nagyok a veszteségek a szakiknál. Tegnap 60-80 embert vesztettek.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 744
31 274
113
Ezt az oroszok cseszték el. A Mistral és a szankciók miatt belementek olyan egyezményekbe, amiknek az ukránok általi be nem tartását rajtuk verik le. A mindegyre felrúgott tűzszünet nekik is intő jel kellett volna legyen, hogy megbízhatatlanok az ukránok és a főnökeik.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 377
30 757
113
Nem lehet minden nap töretlenül előrenyomulni, úgy, hogy minden biztosítva legyen, szárnyak, utánpótlás, pihenőidők. Hányszor volt már a konfliktus során, hogy na most aztán mindennek vége, 'két napja' nem nyomultak előre a szakik... aztán meg csak ők jöttek ki jól az adott helyzetből.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 428
84 344
113
Íme Strelkov értékelése, aki pontos infokkal rendelkezik:
Наступление ВСН фактически остановлено на всех направлениях. ВСУ повсеместно контратакуют. Моя личная оценка (по имеющимся в моем распоряжении неполным данным): планирование операции - на "три с минусом", исполнение - на "твёрдое два".
Пески и Авдеевка остаются под полным контролем ВСУ.
Сейчас ВСУ по численности личного состава и технике повсеместно превосходят ВСН в 3-5 раз (местами - и более). Наступление меньшими силами на более крупные силы противника возможно только при наличии благоприятных факторов, к каковым относится высокий моральный дух, грамотное планирование и умелый маневр силами в целях обеспечения локального превосходства. По первому пункту - в наличии. По второму и третьему - полное отсутствие. Результат окончательно прояснится в ближайшие дни."
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 428
84 344
113
Roviden magyarul.
Novorossia fegyveres eroinek elorenyomulása szinte minden teruleten megállítva, az ukránok sokszor ellentámadásba lendulnek.
Az o személyes értékelése-osztályzata : a muveletek tervezése 3-
A muveletek végrehajtása kemény 2.
Az ukránok technikai és emberi folénye 3 -5 szor nagyob,néhol még ennél is tobb.
Peski és Avgyejevka ahonnét Donyecket lovik tuzérséggel továbbra is az ukránok ellenorzése alatt.

Az ilyen folényben lévo ellenfélre csak úgy érdemes támadni, ha magas a harci morál, okos a tervezés és mesteri a kivitelezés a lokális folény biztosítására.Az elso rendben van (harci morál) A második és a harmadik dolog (tervezés, végrehajtás)teljesen hiányzik.
 

hetyke

New Member
2014. november 26.
6
0
1
Akkor vezesd le kérlek, de pontosan.
Mert amennyire fejfájásom engedte ránéztem ezekre a a khmm.. bizonyítékokra, és némi papgájszerű mondaton kívül nem láttam semmit.

"Közelről lőtteék, mert nem laposan jött a rakéta." Messziről lőtték, mert nem egyszerre csapódtak be, lemaradtak útközbern."
Na ez két gyöngyszem volt.
Ezért is kerestem meg egy volt rakétás ismerőst, átküldtem ezeket neki, a leggyakoribb "érvekkel". Kiváncsi leszek az ő véleménylre.

Te pont annyit fogsz megtudni az esetről, amennyit a nyugati média enged... Jelenleg nincsen sajtószabadság, bár nagyon hirdetik, de bőven cenzúrázott információkkal találkozol a hivatalos hírközlő szerveknél. Szólás szabadság se nagyon van... Ezt most szépen megmutatták a Charlie Hebdoval. Nincsen elfogadott különvélemény, mert az orosz bérenc, aki másként gondolkodik.
Ezzel szemben itt-ott találsz keleti sajtóból származó infókat, és a 2 dolgot összevetve lehet levonni konzekvenciát. Egy biztos! Aki a jelenlegi sajtó állításait úgy elfogadja, ahogy megjelennek a médiában, az vagy bolond, vagy naiv, vagy pedig nagyon elvakult az egy irányvonal hitében.
Én még egy olyan bizonyítékot nem találtam, ami alapján elítélhetném bármelyik oldalt, és addig, míg a bíróság ki nem mondja, mindkét fél ártatlan.