[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 323
68 555
113
1435690421646.cached.jpg
thedailybeast.com/articles/2015/06/30/apparent-russian-base-found-in-ukraine.html
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/kijev-szerint-szakadarok-tuzszunetrol-tett-bejelentesuk-ellenere-tovabb-lonek
"A kelet-ukrajnai szakadárok az elmúlt egy napban is lőtték az Azovi-tenger partján fekvő, a stratégiai fontosságú Mariuopol kikötőváros melletti Sirokine falut annak ellenére, hogy szerdán bejelentették, egyoldalúan beszüntetik a tüzet és demilitarizált övezetté nyilvánítják a települést - állt csütörtökökön a kijevi hadműveleti parancsnokság szokásos reggeli közleményében..."

http://www.karpatinfo.net/cikk/kulfold/moszkva-biralja-az-ukran-alkotmany-tervezett-reformjat
"Oroszország bírálta csütörtökön az ukrán alkotmány reformjának előző nap Kijevben ismertetett tervét, mert Moszkva szerint az nem veszi figyelembe a donyecki és luganszki javaslatokat...
..."A kijevi hatóságok sokat beszélnek a reformról, de teljes mértékben figyelmen kívül hagyják Donyeck és Luganszk képviselőinek a javaslatait a politikai reformra. Ez az ukrán hatóságok lépéseinek legnagyobb hibája" - jelentette ki bírálóan Grigorij Karaszin külügyminiszter-helyettes.
A Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov hasonló hiányosságról beszélt újságírók előtt. "Az ilyen törvények előkészítése a Donyec-medence képviselői véleményének megfontolása nélkül nehezen tekinthető a minszki megállapodások teljesítésének" - mondta..."
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 910
15 242
113
Mariupolt az ukrik "bevehetetlenül" megerődítették. Így viszont az ottani erőket ki lehet csalogatni és akár -a lakosság segítségével- hátbatámadni. Magukra húzni, aztán kitörni a nyakukat...
Ez az én véleményem...
Shirokino kiürítése kiváló húzás is lehet !
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Mint Marinkából kivonulni miután elfoglalták? Télen még Mariupol körül voltak.. Nem látom jelenleg a zseniális hadvezért aki a szakiknál egy ilyen taktikát végre tudna hajtani!
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Járőrök - Deblacevo:
https://www.youtube.com/watch?v=lu04RHZq84Q

Úton:
https://www.youtube.com/watch?v=OXkqTNajbZk
 

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
szaki01-et idezve (remelem jol van) "az Ukik pont azt latjak amit latniuk kel!" Sajnos mi is csak azt lathatjuk amit az Ukiknak szabad latniuk :(
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
https://www.youtube.com/watch?v=U3Eaq1LELSM
https://www.youtube.com/watch?v=MNQcoE_AwTA
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 348
20 829
113
Lemondott Ukrajna grúz egészségügyi minisztere

Benyújtotta lemondását csütörtökön Ukrajna egészségügyi minisztere, Olekszandr Kvitasvili. Ezt a grúz származású politikus maga jelentette be, hozzátéve, hogy továbbra is Ukrajnában marad, és kész segíteni az új miniszter munkáját. ......
A lehető legjobbat kívánom Ukrajnának" - mondta. Leszögezte: számára fontosabb a reformhoz szükséges jogszabályok elfogadása, mint az, hogy a tárca élén maradjon. Véleménye szerint ártana Ukrajnának, ha maradna a miniszteri poszton. Reményét fejezte ki, hogy minisztériumi munkatársai - akiket "kiváló csapatnak" nevezett - a helyükön maradnak. "Az elmúlt 25 év alatt bebetonozódott rendszer zavar bennünket, amely a reformokat mint idegen testet kiveti magából. Sajnálom, mert csak egy kis lépés hiányzik az egészségügyi rendszer megváltoztatásáról szóló törvény elfogadásához......

https://kuruc.info/r/4/145192/
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 348
20 829
113
ÚJABB OROSZ SEGÉLYSZÁLLÍTÓ KONVOJ INDUL

Július 16-án indul a következő orosz segélyszállítmány Kelet-Ukrajnába.
A következő, már a 32. orosz humanitárius segély konvoj július 16-án indul a Donbásszra – írja a TASS Vlagyimir Pucskovra, az orosz Katasztrófaügyi Minisztérium vezetőjére hivatkozva. „A konvoj indulását július 16-ra tervezzük. Élelmiszert, létszükségleti tárgyakat és gyógyszereket fog szállítani. Többek közt olyan gyógyszereket is, amelyeket cukorbetegeknek és más súlyos betegségben szenvedőknek küldünk” – mondta a miniszter megjegyezve, hogy a donbásszi tűzoltóknak is küldenek felszereléseket, akiknek a legnehezebb körülmények között is szolgálniuk kell.
.......

http://alfahir.hu/ujabb_orosz_segelyszallito_konvoj_indul
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 348
20 829
113
Korrupció gyanúja miatt menesztették Ukrajában a minisztert
MTI2015.07.02. 13:15

Korrupció gyanúja és a kormányzati tisztségviselőtől elvárt viselkedési követelmények megsértése miatt menesztette posztjáról szerdán az ukrán palament Ihor Sevcsenko környezetvédelmi minisztert.

A kormány előterjesztését a tárca vezetőjének leváltásáról a 450 fős parlament 235 tagja támogatta a szavazáskor jelen lévő 380 képviselőből. Több honatya nemtetszését fejezte ki amiatt, hogy

vita nélkül bocsátották szavazásra a miniszter menesztéséről szóló határozatot.
.........

http://www.origo.hu/nagyvilag/20150702-korrupcio-ukrajna-menesztettek-a-kornyezetvedelmi-minisztert.html
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 910
15 242
113
Krokomach !
Ne gondoljuk magunkat mindentudónak, de szerintem az ellenség altatása a legjobb módszer. Amúgy meg kiváló Orosz tábornokaik vannak. Eztet még ulippo is megmondotta...
Még ha a "kiváló"-t le is tagadja utólag !
 

fedhdhhdgy

New Member
2015. június 24.
11
0
1
Ulippo, ezek az abszolut hiteles információid az állítólagos orosz tábornokokról -ha jól olvastam - az Ukrajna Press, az Euromajdan Press stb hírportálokról származik.
Ha az 58.deszant valóban ott lenne Donbasszaban, mint dél-oszétiai jelenlétük esetében, az ukrajnai balhé már rég véget ért volna ( nem is beszélve az általad citált többi tábornokról+ az irányításuk alatt levő egységekről) Nagyon kifinomult módszerekkel dolgozol; hol tanultad? Én is szert tennék egy ilyesfajta tudásra, csak a biztosabb elemzések kedvéért!