[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 348
20 829
113
POROSENKO MEGERŐSÍTETTE MARIUPOL VÉDELMÉT

Mariupol védelmének megerősítésére Mikolajiv megyéből három zászlóaljat és egy tengerészgyalogos divíziót vezényelnek a városba – írja a Vesztyi.

„Ukrajna tengerészgyalogsága jelentős mértékben megerősíti Mariupol védelmét. Ez a válaszunk arra a pánikra, amit az agresszor ország próbál meg terjeszteni a tenger felőli támadásról Novoazovszk irányából. Három zászlóalj és egy divízió érkezik technikákkal felszerelve Mariupol városába. Erősíteni fogjuk Mariupol és Donbássz védelmét” – mondta Porosenko elnök megjegyezve, hogy Ukrajna területi egységéért vívott harcban 36 db Humvee páncélozott terepjárót is használni fognak.

Forrás: Vesztyi

http://rapidpress.info/porosenko-megerositette-mariupol-vedelmet/
--------------------------------

A DONYECKET ÉRT BOMBÁZÁSOKBAN EGY GYERMEK IS SÚLYOSAN MEGSÉRÜLT

Az ukrán katonák bombázták Donyeck Kujbisevszkij kerületét, egy gyermek is megsérült – írja a TASS. Erről Ivan Prihogyko, Donyeck kerületi adminisztrációjának vezetője nyilatkozott.

„Nagyjából fél órával ezelőtt tűz alá vették a Kujbisevszkij kerületet. A Kujbisev utca 169 házszám alatt közvetlen találat ért egy házat. Egy kislány megsérült” – mondta Prihogyko.

Az ukránok kétszer is megszegték a tűzszünetet a múlt éjjel. Egy ember meghalt. Első esetben helyi idő szerint este tíz körül kezdték bombázni Hrascsevka települést 82 mm-es aknavetőkkel. A második támadásra hajnali kettőkor került sor. Akkor Hrisztovo település ellen intéztek támadást, ahol egy ember vesztette életét.

forrás: TASS

http://rapidpress.info/a-donyecket-ert-bombazasokban-egy-gyermek-is-sulyosan-megserult/
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 348
20 829
113
AZ UKRÁNOK HAJLANDÓAK ELISMERNI OROSZORSZÁG JOGOSULTSÁGÁT A KRÍM-FÉLSZIGETRE?

Amíg Porosenko harcosai csak növelik a létszámukat és haderejüket, és ezzel gerjesztve az feszültséget az országban, addig egy kijevi nemzetközi intézet felmérése azt mutatja, hogy az ukránok 47,5 százaléka hajlandó lenne megadni az orosz nyelvet hivatalos nyelvként a Donbássznak, hogy végre véget érjen ez a konfliktus – írja Novorosszia hírügynöksége.

Érdemes megemlíteni, hogy Porosenko korábban úgy nyilatkozott, hogy csakis az ukrán nyelv lehet állami hivatalos nyelv az országban. „Kész vagyok népszavazásra bocsátani a második állami nyelv kérdését és a föderalizációt. Biztos vagyok benne, hogy az ukrán nép határozott nemet fog mondani” – mondta Porosenko.

Az Anton Gruseckij nevét viselő Kijevi Nemzetközi társadalomkutató Intézet egyik vezetője szerint az ukránok 33 százaléka a béke elérése érdekében hajlandó lenne elismerni a Krím-félsziget különválását Ukrajnától. Szerinte az ukrán nép 15,3 százaléka még abban is biztos, hogy a Donbássznak Oroszország részének kellene lenni.

forrás: Novorosszia

http://rapidpress.info/az-ukranok-hajlandoak-elismerni-oroszorszag-jogosultsagat-a-krim-felszigetre/
-----------------------------------------------

FEGYVERCSEMPÉSZEKET FOGOTT EL AZ OROSZ KÉMELHÁRÍTÁS

Oroszország Szövetségi Kémelhárító Szolgálata (FSZB) fegyvercsempészeket kapott el, akik a EU-ból Ukrajnába szállították az „árut”. (FSZB-Videóval). A banda két vezérét és 14 tagját fogták el, amint éppen nagy mennyiségű fegyvert próbáltak átadni a „vevőknek” -írja LifeNews.

„Az akció helyszíne a Moszkvától mintegy 400 km-re fekvő Szmolenszk város környéke volt, de a művelet kiterjedt Oroszország 12 régiójára. Az azerbajdzsáni állampolgárságú bandavezér három rendőrségi tisztviselőt is beszervezett a rendkívül jól jövedelmező üzletbe” –jelentette ki a kémelhárítás szóvivője.



A helyszínen lefoglalt „zsákmány” 150 db különböző kaliberű fegyver, 2500 db tartalék lőszer, kézigránátok és a robbanóanyagokhoz használatos detonátorok voltak. A „halált csempésző” bandatagok számára nem ez volt az első bevetés, lakóhelyüket, papírjaikat állandóan váltogatták, csakúgy mint lopott gépjárműveik rendszámtábláit és dokumentumait. Mindez nem segített az elkövetőknek, ugyanis az elhárítás operatív csoportja már jó ideje figyelemmel kísérte a banda „üzletmenetét”, és így sikerült a kiterjedt kapcsolatokkal rendelkező csempészcsapatot teljes mértékben felgöngyölíteni.

forrás: LifeNews

http://rapidpress.info/fegyvercsempeszeket-fogott-el-az-orosz-kemelharitas/
-----------------------------------

+1

A MOLDÁV, ROMÁN ÉS AMERIKAI HADSEREGET A TÜNTETÉSEK LEVERÉSÉRE KÉPZIK

http://rapidpress.info/a-moldav-roman-es-amerikai-hadsereget-a-tuntetesek-leveresere-kepzik/
 

eevil

Active Member
2015. július 3.
240
70
28
...ha venné a fáradtságot és átlapozna a HTK ezen fejezeteit.
Szerintem olvassák, s aztán továbbelemzik, aminek az eredményéről jelentés is készül. Azonban teljesen mindegy, hogy egy szempontból mennyire korrekt az elemzés, ha az a tápláléklánc aljáról érkezve nem találkozik a politikai érdekkel.
Én biztos vagyok abban, hogy az elhangzott nyilatkozatnak célja volt, amit az átlagember (értsd: mi) nem lát át.
Aki eddig meggyőződéssel vallotta, hogy a kormány tagjai tanulatlan hülyék, jobb, ha megbékél a gondolattal, hogy téved. Egyszerűen csak nem értjük, mi történik a háttérben, amitől ilyen hétköznapi szemmel nézve nettó baromságot hallunk vissza.
 

eevil

Active Member
2015. július 3.
240
70
28
...akik a EU-ból Ukrajnába szállították az „árut”. ... „<i>Az akció helyszíne a Moszkvától mintegy 400 km-re fekvő Szmolenszk város környéke volt</i>, de a művelet kiterjedt Oroszország 12 régiójára.

Ezt külön köszönöm! Jót nevettem! :)
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 003
113
Függőség újratöltve:
A legfontosabb, hogy az Egyesült Államok kész segíteni abban, hogy Ukrajna energetikai szempontból függetlenné váljon Oroszországtól, igaz ehhez át kell alakítani a gázpiacot, amihez viszont pénzre, sok pénzre van szüksége Kijevnek. Még szerencse, hogy Washington, illetve a Világbank, a Nemzetközi Valutaalap (IMF), valamint az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) ezer örömmel finanszírozza az ukrán reformokat.
http://alfahir.hu/majdan_ertelme_megnyilt_ukrajna_kapuja_az_amerikai_energetikai_cegek_elott

Ki a fene gondolta volna ? :)))) Abszolúte érthető nem ? Ismerős jelszavak: demokratizálás, európaizálás, harmonizálás :)))

A legnagyobbat a korrupció elleni harc erősítése érdekében hozott jogszabályokon röhögtem :)) Európa legkorruptabb országa, ahol biztos le fog majd csökkenni, az amerikai gyarmatosítás következtében jelentkező szegénység gigafokozatra váltásával ...
 

melampo

Well-Known Member
2014. április 20.
2 192
2 888
113
Én biztos vagyok abban, hogy az elhangzott nyilatkozatnak célja volt, amit az átlagember (értsd: mi) nem lát át.
Aki eddig meggyőződéssel vallotta, hogy a kormány tagjai tanulatlan hülyék, jobb, ha megbékél a gondolattal, hogy téved. Egyszerűen csak nem értjük, mi történik a háttérben, amitől ilyen hétköznapi szemmel nézve nettó baromságot hallunk vissza.
Nekem sem látszott ez akkora baromságnak nekem is sokkal inkább úgy tűnt, hogy az ukrajna feldarabolásnak óvatos előkészítse, a gondolkodásba történő fokozatos beépítése indult el ezzel a nyilatkozattal.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
A minszki tárgyalások újabb fordulóján részt vett az Ebesz soros elnöke a szerb Ivica Dacsics, a háromoldalú kontaktcsoport képviselői, és a biztonsági, humanitárius, politikai, és gazdasági munkacsoportok vezetői.
CKcXTSNWUAAmC6n.jpg
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Dnyipropetrovszkban is felállt az új rendőrség.
CKcGCklUcAAzhn0.jpg

Odesszában már dolgozik az új alakulat.
CKb7GW6WEAAksE6.jpg
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 910
15 242
113
ukri gyakorlat Mariupolnál :

https://www.youtube.com/watch?v=t-dID5S36Kw&feature=player_detailpage
 

ecso

Active Member
2014. szeptember 15.
1 201
0
36
http://francia-idegenlegio.blog.hu/2015/05/28/109_ket_zsak_ruha_ukrajnanak

Rá néhány napra az egyik ukrán srácot kapták el a kapuban két zsáknyi egyenruhával és egyéb felszerelésekkel. Az öccsét besorozták az ukrán hadseregbe, és az ottani állapotra jellemző, hogy ruha és bakancs se volt a méretére. Helyette annyit mondtak neki, hogy oldja meg maga, a bátyja meg így akarta kisegíteni. Már nem először éreztette itt magát az ukrán polgárháború. A parancsnokság a fejét fogta, amikor a TV-s vagy netes felvételeken francia uniformisban látták a katonákat, mindkét oldalon. Más ruhaküldemények célba értek. Két haverom, akikkel még anno együtt csináltuk az alapkiképzést az ezredben, egyszerre léptek le, hogy az orosz oldalon harcolhassanak. Az egyikük azóta már megsebesült. A 1REG-ből az egyik srác hősi halált halt az ukrán oldalon. Egy ismerősöm egyenesen Guyaneból repült haza, hogy a szülővárosát, Donyecket védje.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 910
15 242
113
Januári video az ukri armyról :

https://www.youtube.com/watch?v=UMUo-T9CRlU&feature=player_detailpage
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 910
15 242
113
FSB video az ukrajnába tartó fegyvercsempészek elfogásáról :

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=BMTZNfukQbg
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 910
15 242
113
Donyeck éjszakai lövetése :
https://www.youtube.com/watch?v=A1dQ5qPXMms&feature=player_detailpage