[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

meister

Active Member
2015. május 8.
798
31
28
<blockquote>Nem értem: Szíria területi integritása nem számít. Csak Ukrajna területi egysége szent?

Az előbb pont ezen a kettős mércén gondolkodtam ,de csak annyit sikerült elérnem hogy jól felhúztam magam , lementem a pincébe és átzsíroztam az AK-m ,biztos ami biztos alapon..</blockquote>
remélem, nem az 50 ezres kínai klón, amit az MNA köreiben árulnak... :)
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 428
84 335
113
Az ukránok legújabb agymenése, hogy a szakik" piszkos" bombát akarnak létrehozni.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 684
7 996
113
Ukrajna: önállóságot kaphatnak a keleti szakadár területek
https://www.youtube.com/watch?v=2nz7E5T6joc
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 684
7 996
113
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) ügyvezető igazgatósága lezárta pénteken az Ukrajnával kötött kibővített megállapodás első felülvizsgálatát és ezzel engedélyezte újabb 1,7 milliárd dollár átutalását - közölte a washingtoni székhelyű nemzetközi pénzintézet sajtószolgálata.
http://kitekinto.hu/europa/2015/08/01/az_imf_ujabb_hitelt_folyosit_ukrajnanak/
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 684
7 996
113
Ukraine: Azov fighters protest in Kiev against sale of training base
https://www.youtube.com/watch?v=9mN13gN4URo

Ukraine: US and Ukrainian troops train on final day of NATO's Rapid Trident drills
https://www.youtube.com/watch?v=tpj5XtXimR0
 

tomsinner

Well-Known Member
2015. június 13.
1 470
1 874
113
<blockquote rel="hadtap"><blockquote>Nem értem: Szíria területi integritása nem számít. Csak Ukrajna területi egysége szent?

Az előbb pont ezen a kettős mércén gondolkodtam ,de csak annyit sikerült elérnem hogy jól felhúztam magam , lementem a pincébe és átzsíroztam az AK-m ,biztos ami biztos alapon..</blockquote>
remélem, nem az 50 ezres kínai klón, amit az MNA köreiben árulnak... :)
</blockquote>

Az MNA-sok 35 ezres kínai klónnal nyomják (ami az én időmben beszerezhető volt 19-20-ért. Az a fránya infláció.)
 

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 322
3 315
113
Jatszadozni lehet a Kinaival is, de eloben az eleted mullik rajta. Nem mindegy, h a masodik tarat mar csak kikopi, vagy celozni is lehet meg
 

reichundroll

Member
2014. október 8.
177
0
16
<blockquote rel="stendre">Ha az életed múlik rajta, akkor még a kínai is jobb mint a semmi.
Én airsoft klónról beszéltem, meg gondolom meister is. Az éles klón, az 56-os típus simán jó lehet.</blockquote>

gondolom senki nem írja itt le, ha nem airsoft-ról van szó... :)
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 047
1 786
113
Mozgósítás: hatezer kárpátaljai után nyomoznak

A jelenleg is zajló hatodik mozgósítási hullámban a kárpátaljai hadkiegészítő dolgozói a közúti ellenőrző pontokon, a határátkelőkön, a vonatokon és még az utcán is katonai behívókat osztogatnak – derült ki az ukrán ICTV Fakti című műsorának riportjából.
Az összeállítás rámutat arra, hogy a július 19 és augusztus 17 között zajló hatodik mozgósítási hullámban a Kijev által előirányzott 1100 férfiból eddig mindössze 180 személyt tudtak mobilizálni. A hadkötelesek közül, aki csak teheti megpróbál kibújni a behívás alól. Külföldre menekülnek, alkalmatlanságról szóló igazolást vásárol orvosoktól. Ezért a hadkiegészítők példátlan módszerekhez folyamodtak, hogy javítsák a statisztikákat.
A riportból kiderül, hogy a munkácsi közúti ellenőrző pontnál rendőrök a helyi hadkiegészítő dolgozóival közösen igazoltatnak. A nyilatkozó rendőr elmondja, hogy amennyiben a megállított személy neve szerepel mozgósítás alá esők névsorában ott a helyszínen behívót kap. Az említett listában közel 3000, 27 és 55 év közötti munkácsi és munkácsi járási férfi neve szerepel. A katonai szervek elismerik, hogy a módszer radikális, viszont nem túl hatékony, ugyanis sokan tudnak az akcióról így az ellenőrző pontot messze elkerülik. A riporter az ungvári egyesített parancsnokságot is forgatott, az itt megszólaltatott férfiak többsége azt nyilatkozta életkoruk és vagy egészségügyi okokból alkalmatlanok a szolgálatra. A megkérdezett ungvári Olekszandr Pereszoljak elmondja, hogyan kapott behívót az Ungvár-Kijev között közlekedő vonaton.
„Arra ébredtem, hogy a szomszéd kupéban a hadkiegészítő két dolgozója és egy rendőr valakit arról győzköd, hogy vegye át a behívóját. Azzal fenyegetőztek, ha nem veszi át leszállítják a vonatról, és szabálysértési eljárást indítanak ellene. Kis vártatva hozzánk is benéztek, kérték, hogy igazoljuk magunkat, majd kitöltötték a behívót és átadták” – mesélte Olekszandr Pereszolják
Oleg Vinnickij, a megyei hadkiegészítő parancsnokság vezetője az összeállításban, arra panaszkodott, hogy a helyi önkormányzatok nem működnek együtt. Úgy véli az alulteljesítés oka, hogy a Kárpátalján élők többsége külföldön dolgozik, sok a kettős állampolgár.
„A Rahói, a Técsői és az Ökörmezői járásban élők nagy hányada Oroszországban dolgozik, míg a magyar határhoz közeli régiók lakói Ukrajna és Magyarország között ingáznak. A hatodik hullám célja, hogy rotálják a korábban mobilizáltakat, többek között a munkácsi 128-as gépesített hegyivadász dandár katonáit. Nem állunk valami jól” – fogalmazott a parancsnok.
Az összeállításból az is kiderül, hogy a megyei hadkiegészítő parancsnokság közel hatezer olyan hadköteles személy adatait adta át a nyomozóhatóságoknak, akik eddig kibújtak a mobilizáció alól.

http://karpathir.com/2015/08/01/mozgositas-hatezer-karpataljai-utan-nyomoznak/
 

hadtap

Active Member
2015. március 25.
459
90
28
<blockquote rel="tomsinner"><blockquote rel="stendre">Ha az életed múlik rajta, akkor még a kínai is jobb mint a semmi.
Én airsoft klónról beszéltem, meg gondolom meister is. Az éles klón, az 56-os típus simán jó lehet.</blockquote>

gondolom senki nem írja itt le, ha nem airsoft-ról van szó... :)</blockquote>
Akkor ezek szerint valaki vagyok.....
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 047
1 786
113
Akár 35 hrivnya is lehet egy liter benzin ára

A kremencsugi olajfinomító leállása esetén a benzin literje akár a 35 hrivnyát is elérheti – fogalmazott Szerhij Koseljuk az Ukrtatnafta alelnöke. „Valakinek nagyon csíphetjük a szemét. Konkurenseink „Ami olcsó az nem is jó minőségű” szlogenekkel próbálják rontani cégünk hírnevét.
A lejárató kampány az importőrökhöz köthető. Háborút indítottak ellenünk, azt szeretnék elérni, hogy Ukrajnában csak import üzemanyagot lehessen kapni. Ez ahhoz vezethet, hogy a benzinkutakon az üzemanyagok literenkénti ára megközelítheti a 35 hrivnyát” – mondta az Igor Kolomojszkij ukrán oligarcha, dnyepropetrovszki kormányzó érdekeltségébe tartozó olajipari vállalat alelnök.
Vaszilij Homenko a Ukrtatnafta szakszervezeti szövetségének elnöke bejelentette, hogy péntek óta nem érkezik kőolaj a finomítóba, ami, akár a teljes leálláshoz is vezethet. „Egyik napról a másikra ötezer munkás kerülhet az utcára. Békés demonstráció keretében tiltakozunk és követeljük, hogy állítsák vissza a kőolaj szállítását„ – fogalmazott a szakszervezeti elnök.
Homenko cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint a tüntetők megrohamozták a finomítót és épületeket foglaltak el. A legfrissebb információk szerint a demonstráció már feloszlott.

http://karpathir.com/2015/08/01/akar-35-hrivnya-is-lehet-egy-liter-benzin-ara/
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 961
15 960
113
Hihetetlen mennyire nem történik semmi. Mindenki a hazánkban ideiglenesen állomásozó szovjet csapatok által árusított és 25 évvel ezelőtt mai árnál olcsóbban vásárolt kínai Ak klónokról beszélget...
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 961
15 960
113
Ja igen és persze airsoft-klónokról.

"Lazán" kötődik ide, most láttam, "Dnyeszteren túli terület katonai támogatása" ilyen cuccok vannak ott ??? Akkor fontosabb nekik mint gondoltam :

https://youtu.be/EqMshDj24Fs
 

reichundroll

Member
2014. október 8.
177
0
16
Hihetetlen mennyire nem történik semmi. Mindenki a hazánkban ideiglenesen állomásozó szovjet csapatok által árusított és 25 évvel ezelőtt mai árnál olcsóbban vásárolt kínai Ak klónokról beszélget...

Beszélgethetnénk a Munkásőrségtől elkopott nem kevés AMD-ről vagy néhány AMP-ről, de mivel törvénytisztelő polgár ilyenekkel nem rendelkezik, így nem is tartja karban... :)

Ez a csend pedig, gondolom egyrészről jó, mert hullanak nagy számban az emberek, másrészről már nem vagyok biztos benne.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 961
15 960
113
Dzsínó a hátsó udvarból :

U4a_IvwRB7c.jpg
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 961
15 960
113
Egy régi dal jutott az eszembe.

"Kézigrátát kell, kézigránát kell, kézigránát kell ide, belevágni mindenkibe "

original.jpg


original.jpg