[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 826
113
Spanyol " La Republica" írta:
Minszkben a tárgyalások zsákutcába vezettek, mivel az ukrán vezetés nem hajlandó teljesíteni a Minszk2megállapodásokt(nehézfegyverek kivonása). Kijevnek két okmiatt van szuksége a háborúra:
1. Mert parancsot kapott Wahingtonból a háború folytatására, ezzel folyamatosan nyomás alatt tartani Oroszországot.
2. Háború nélkul a kijevi rezsimnek a mindennapi élet dolgaival kellene foglalkoznia és nem lenne képes ezt rendezni ezáltal osszeomlana.

Kozben a Nato saját egységeit telepíti Harkovba, Zaporozsiebe, Dnyepropetrovszkba kozos" Ukrán-Nato" dandárokban készítik elo a támadást Donbassz ellen, mint anno a horvátok a Szerb Krajina ellen...
A háború , a befagyasztott konfliktus az amerikai elit , amerikai politika érdeke. A béke eljovetele a kijevi rezsim bukását jelentené -jobb esetben onként lemondana, rosszabbik esetben elsopornék(forradalom).
A donbasszi háború egy lehetoség , hogy minden problémát az oroszokra, Putyinra kenhetnek.....
 

csokibacsi

Member
2015. június 19.
201
0
16
<blockquote rel="Eltorro"><blockquote rel="chimera">Ejha , vízhűtéses Maxim ! Nagy a baj ha már ezek is előkerültek !

Vízhűtésnek van egy olyan tulajdonsága, ami hiányzik a modern géppuskáknál:
Ezekkel addig lehet folyamatosan tüzelni míg van víz utánpótlás, nem kell túlmelegedéstől tartani.
Ha nem használnak nyomjelzőt akkor a felderítést is megúszhatják elég hosszú ideig.</blockquote>

Itt a pont...plusz ha ezzel lõnek làbon az azonnali amputàciót jelent. </blockquote>

Miért más ha ezzel lábon lőnek?
 

norbi1985

Member
2015. május 11.
150
2
18
Tovább gyűrűzik a liba botrány, a magyar libák lázadnak!:

2015081612.jpg


http://www.origo.hu/nagyvilag/20150816-memek-lettek-az-tatarfoldon-eltaposott-magyar-libakbol.html
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 826
113
Napi szinten érkezik az ukrán haditechnika(erosítés) a frontvonalra.
https://vk.com/video-57424472_171502672?hd=0&t=16s
https://www.youtube.com/watch?v=oTQFFUrZYBc
 

chimera

Member
2010. április 19.
560
1
18
Miért és mitől bukdácsolna egy Maximból kilőtt lövedék? A kora miatt? Azt gondolom az orosz raktárakban tízezerszámra van még hozzá való gyári állapotú tartalék cső !
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 826
113
Az éjjel ismét lotte Donyecket az ukrán tuzérség..
https://www.youtube.com/watch?t=14&v=Nihvtkop8mE
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Oroszországban mémek lettek a lánctalpakkal kilapított magyar libákból :)

"Nem mi kezdtük ezt a háborút."
201508169.jpg

"Ne feledjétek, egy szót se magyarul!"
2015081611.jpg

"Pánikovszkij megmenti a tiltott libát a megvadult pufajkásoktól"
2015081613.jpg
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 566
79 739
113
Tekintve,hogy a Maxim is ugyan azt a lőszert használja mint a PKM így bukdácsolni biztosan nem fog.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Két civil vesztette életét, és hatan sebesültek meg az eddigi információk szerint hétfőre virradó éjjel Kelet-Ukrajnában, miután a szakadárok tüzérségi támadást indítottak a kelet-ukrajnai front déli részén, az Azovi-tenger partján fekvő Mariupol kikötőváros peremén lévő települések ellen.

Helyi források szerint a szakadár erők a Mariupoltól keletre fekvő Lebedinszke és Szartana településeket lőtték 152 milliméteres önjáró tüzérségi lövegekkel és 120 milliméter kaliberű aknavetőkkel. A súlyosabb csapás Szartanát érte, ahol legalább 54 ház rongálódott meg, köztük ötöt telibe találtak a lövedékek.

Az eddigi információk alapján egy 34 éves férfi és egy 22 esztendős fiatal nő vesztette életét a támadásban. Mindketten a szakadárok által megszállt területről menekültek át az ukrán ellenőrzésű településre. Megsebesült további hat civil lakos, köztük egy tízéves kislány, akinek bokából amputálni kell a lábát.

http://mandiner.hu/cikk/20150817_mariupol_melletti_telepuleseket_lottek_a_szakadarok_ukrajnaban
 

szaki01

Member
2015. március 13.
352
0
16
Miért más ha ezzel lábon lőnek?

Gondolom bukdácsol a lövedék a röppályán és csúnyább a lőtt seb.</blockquote>

Igaz. Nem a lõszerben van a diferencia hanem a szerkezetben. A lõtàv is 5-600 méter. E felett fenomenàlis szóràst produkàl.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 566
79 739
113
Ha nem stabil a röppálya akkor előfordulhat,hogy nem heggyel előre csapódik a lövedék a célpontba.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Mariupolban a hétfőt gyásznappá nyilvánították a szartanai elhunytak emlékére, akik a tegnapi szakadár bombázásban vesztették életüket. A Donyeck megyei ügyészség terrorcselekménynek minősítette a kikötőváros peremvidéke ellen végrehajtott tüzérségi csapást.

Csaknem pontosan egy éve, tavaly augusztus 25-én hatolt be egy orosz harckocsikból álló hadoszlop Donyeck megye déli részénél. Egészen a Mariupoltól mintegy 20 kilométerre keletre fekvő Novoazovszk városáig nyomultak előre, és elfoglalták a települést. Az orosz katonai segítségnek köszönhetően a szakadár erők északról délre előrenyomulva néhány nap alatt kiterjesztették területüket az államhatár mentén egészen az Azovi-tenger partjáig.

Tavaly novemberben már történt egy súlyos tragédia Szartana településen: a szakadárok rakétával eltaláltak egy gyászmenetet. Akkor hét civil veszette életét, és 17-en sebesültek meg.

http://kitekinto.hu/europa/2015/08/17/meg_mindig_lnek_ukrajnaban/#.VdHaibLtmko
 

szaki01

Member
2015. március 13.
352
0
16
Ha nem stabil a röppálya akkor előfordulhat,hogy nem heggyel előre csapódik a lövedék a célpontba.

Ezért amputàl.
A sisakom az àltalad emlìtett. A mellény orosz 5 cat. 10 métertõl fog mindent (ak,pkm,svd.7.62-5.45 normàl-pàncéltörõ)pkm és ak bzt kivételével.Ezeket 200- tól fogja. Két lap 23 kg.