[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

norbi1985

Member
2015. május 11.
150
2
18
17-08_eng.jpg
 

chimera

Member
2010. április 19.
560
1
18
Miért és mitől bukdácsolna egy Maximból kilőtt lövedék? A kora miatt? Azt gondolom az orosz raktárakban tízezerszámra van még hozzá való gyári állapotú tartalék cső !
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
81 006
113
Az éjjel ismét lotte Donyecket az ukrán tuzérség..
https://www.youtube.com/watch?t=14&v=Nihvtkop8mE
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Oroszországban mémek lettek a lánctalpakkal kilapított magyar libákból :)

"Nem mi kezdtük ezt a háborút."
201508169.jpg

"Ne feledjétek, egy szót se magyarul!"
2015081611.jpg

"Pánikovszkij megmenti a tiltott libát a megvadult pufajkásoktól"
2015081613.jpg
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 282
76 858
113
Tekintve,hogy a Maxim is ugyan azt a lőszert használja mint a PKM így bukdácsolni biztosan nem fog.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Két civil vesztette életét, és hatan sebesültek meg az eddigi információk szerint hétfőre virradó éjjel Kelet-Ukrajnában, miután a szakadárok tüzérségi támadást indítottak a kelet-ukrajnai front déli részén, az Azovi-tenger partján fekvő Mariupol kikötőváros peremén lévő települések ellen.

Helyi források szerint a szakadár erők a Mariupoltól keletre fekvő Lebedinszke és Szartana településeket lőtték 152 milliméteres önjáró tüzérségi lövegekkel és 120 milliméter kaliberű aknavetőkkel. A súlyosabb csapás Szartanát érte, ahol legalább 54 ház rongálódott meg, köztük ötöt telibe találtak a lövedékek.

Az eddigi információk alapján egy 34 éves férfi és egy 22 esztendős fiatal nő vesztette életét a támadásban. Mindketten a szakadárok által megszállt területről menekültek át az ukrán ellenőrzésű településre. Megsebesült további hat civil lakos, köztük egy tízéves kislány, akinek bokából amputálni kell a lábát.

http://mandiner.hu/cikk/20150817_mariupol_melletti_telepuleseket_lottek_a_szakadarok_ukrajnaban
 

szaki01

Member
2015. március 13.
352
0
16
Miért más ha ezzel lábon lőnek?

Gondolom bukdácsol a lövedék a röppályán és csúnyább a lőtt seb.</blockquote>

Igaz. Nem a lõszerben van a diferencia hanem a szerkezetben. A lõtàv is 5-600 méter. E felett fenomenàlis szóràst produkàl.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 282
76 858
113
Ha nem stabil a röppálya akkor előfordulhat,hogy nem heggyel előre csapódik a lövedék a célpontba.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Mariupolban a hétfőt gyásznappá nyilvánították a szartanai elhunytak emlékére, akik a tegnapi szakadár bombázásban vesztették életüket. A Donyeck megyei ügyészség terrorcselekménynek minősítette a kikötőváros peremvidéke ellen végrehajtott tüzérségi csapást.

Csaknem pontosan egy éve, tavaly augusztus 25-én hatolt be egy orosz harckocsikból álló hadoszlop Donyeck megye déli részénél. Egészen a Mariupoltól mintegy 20 kilométerre keletre fekvő Novoazovszk városáig nyomultak előre, és elfoglalták a települést. Az orosz katonai segítségnek köszönhetően a szakadár erők északról délre előrenyomulva néhány nap alatt kiterjesztették területüket az államhatár mentén egészen az Azovi-tenger partjáig.

Tavaly novemberben már történt egy súlyos tragédia Szartana településen: a szakadárok rakétával eltaláltak egy gyászmenetet. Akkor hét civil veszette életét, és 17-en sebesültek meg.

http://kitekinto.hu/europa/2015/08/17/meg_mindig_lnek_ukrajnaban/#.VdHaibLtmko
 

szaki01

Member
2015. március 13.
352
0
16
Ha nem stabil a röppálya akkor előfordulhat,hogy nem heggyel előre csapódik a lövedék a célpontba.

Ezért amputàl.
A sisakom az àltalad emlìtett. A mellény orosz 5 cat. 10 métertõl fog mindent (ak,pkm,svd.7.62-5.45 normàl-pàncéltörõ)pkm és ak bzt kivételével.Ezeket 200- tól fogja. Két lap 23 kg.
 

chimera

Member
2010. április 19.
560
1
18
Szerintem csak egy egyszerű fordítógép ulippo ( lehet ez a program neve ) , ami csak lefordítja az Ukrán kormány cikkeit :)
 
S

szpg9

Guest
Ulippo, az elmúlt egy évben meghalt, megnyomorodott civilek száma több ezer, akiket az ukrán hadsereg mészárolt le. Neked ezek az áldozatok nem fájnak, vagy nem fájhatnak., Mert sosem botránkozol meg azokon, akik pld. Donyeckben haltak meg... A magam részéről nekem minden oldal vérrel való áldozata fáj, mert ez a háború teljesen felesleges, elkerülhető lett volna...
 
T

Törölt tag 1526

Guest
szpg9, ezt már megbeszéltük, hogy szerintem is teljesen felesleges és értelmetlen ez a háború. És én is úgy vagyok vele, hogy az ártatlan civil mindegy melyik oldalon hal meg, ugyanolyan értelmetlen halált hal. Azért teszem ki a szakadárok által leölt civilekről szóló híreket, mert ezeket itt senki más nem teszi ki.

Azért fura, amikor valaki kiteszi az ukránok által eltalált civilekről szóló híreket, akkor mindenki szomorú meg dühös, amikor meg a szakadárok civil áldozatairól teszek be hírt, akkor senki se szidja a gyilkosaikat, senki nem botránkozik meg, csak a szmájlik jönnek, hogy ez csupán trollkodás...
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 282
76 858
113
szaki01

Ezek titán lapok vagy kerámia lapok?Ha igen akkor 6B5(vagy 6B3,6B4 bár ezek elég ritkák)mellényed van.
Ez a 6B5 mellény:
333_001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg


Itt van a lövedékálló mellények rendszere.Orosz és nyugati :
http://htka.hu/2007/11/21/lovedekallo-mellenyek/