[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 329
18 937
113
"Az ukránok legújabb alkotása . Bandera és Jaros az iskolai fuzetek borítóján."

Szerencsétlenek!!!
Azt hiszik ezek a birkák hogy ha nyernének az oroszok ellen megmaradhatna ez a zsidó cigány gyűlölet meg nagy hazafias nevelés részükről?
Csak addig engedik szerencsétleneket játszani amíg az oroszok ellen felhasználják őket.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 428
84 340
113
Porosjankó ma beismerte:
Azért írta alá a minszki egyezményt, hogy idot nyerjen . Ez alatt az ido alatt sikerult az ukrán hadsereget felfejleszteni, megerosíteni. Addig a szakik folényben voltak, de mára már jelentos technikai és emberi folényben van az ukrán hadsereg, koszenhetoen a nyugati kiképzésnek és haditechnikai eszkozok szállításának.....
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 329
18 937
113
Szegcsap?

Szerinted az Ukránok nem motiváltak modern öltözékben és új fegyverekkel?
Ezek után csak elkeseredés lehet a szakiknál.
 

stendre

Active Member
2014. december 4.
409
198
43
Miért lennének az új ruhájuktól motiváltak? Az irakiakat évek óta képezik az USA és az NATO tagállamok kiképzői de szétszélednek harckocsikat hummereket hátrahagyva pár dzsihádista megjelenésekor. Ne legyél elájulva az ami kiképzéstől, amikor a ukik bőrére megy majd a játék, valószínűleg utolsó perceikben családjukra gondolnak nyugat ukrajnába és nem a kék-sárga dicsőségre. Akik meg elsőt túl élik megindulnak másfele.
 

krova

Well-Known Member
2010. december 13.
243
759
93
ÜDV.Mivel az ukik először területeket fognak nyerni azonnal öröm ódák jönnek uli ge...ől,és nem fogja beismerni hogy ők csak védekeznek.
És ekkor kimerül az uki támadás jönnek a veszteségek,és elkezdi ordítani Az oroszok spájzban vannak .
Na malysztró,most már agyalhatsz valami sablont amin röhög hetünk ,mi is már egy kicsit.
 

krova

Well-Known Member
2010. december 13.
243
759
93
A szakik motiváltabbak,minden politikai balfas...guk dacára is.
És lehet hogy a katonai szárny hagyta hogy így alakuljanak a dolgok.
Területi veszteség,morál gyengül,erre népszavazás és ők ujra a lovak közé csapnak,hisz azért bárhogy nézzük a Putyini Oroszország mögöttük áll.Kéne valami orosz napilapot olvasni hogy bele lásunk kicsit mi zajlik keleten.
Egyértelmű nem jó ha vesztenek-de nagy területet nem irányíthatnak.Teli van az orosz határ ilyen leszakadó csetepatés országokkal.Csak ez itt van mellettünk,egy gyenge központi hatalommal.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 961
15 961
113
A leghitelesebb forrás számomra Szaki01. Úgy mondom ezt, hogy nem is ismerem. A hozzászólásai viszont meggyőzőnek és őszintének tűnnek. Amikor korábban a motiváció meglétére irányuló kérdésre igennel felelt, majd hozzátette : SŐT (!), na akkor nyugodtam meg csak igazán.
 

reichundroll

Member
2014. október 8.
177
0
16
Magam is azt gondolom, hogy ilyen jellegű kérdésekben a legbiztosabb és hitelesebb. Nem hiszem, hogy a szakiknak könnyű dolguk lesz, ha elkezdődik valami, de az ukik az új cuccaikat nyugodtan feldughatják maguknak, mert azok motiváció és harckészség nélkül semmit nem érnek. Ez utóbbi két dolog pedig addig teng túl náluk míg meg nem kell indulniuk ismét a darálóba. Csúnyán emlékeznek még ők az eddigi támadásaik kimeneteleire -gondolok itt a frontharcosokra és nem az otthon meg máshol fényképezkedő harcimarcikra. A hátuk közepére nem kívánják ők, hogy újra elinduljanak a szaki vonalak ellen.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 961
15 961
113
Nem is volt még senki, aki csak azzal ment háborúzni...
És a szakiknak van technikájuk és lőszerük is dögivel, én nem féltem őket, nem most jöttek ki az ovodából.
 

reichundroll

Member
2014. október 8.
177
0
16
Ez így van dudi, de azért a szakiknál több is van, mint csak motiváció. Egyrészt párszor már bizonyítottak, ellenben az ukránokkal, akik semmilyen szinten nem tudtak felnőni a számukra szabott feladatokhoz és ezen nem fog változtatni több vagy kevesebb új technika. És szerintem itt inkább kevesebbről beszélhetünk, mint többről.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 961
15 961
113
Az ukrik nagyon fejlesztenek. bemutatták az új négykerekű pszh-t :

original.jpg
 

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 322
3 315
113
Miért lennének az új ruhájuktól motiváltak? Az irakiakat évek óta képezik az USA és az NATO tagállamok kiképzői de szétszélednek harckocsikat hummereket hátrahagyva pár dzsihádista megjelenésekor. Ne legyél elájulva az ami kiképzéstől, amikor a ukik bőrére megy majd a játék, valószínűleg utolsó perceikben családjukra gondolnak nyugat ukrajnába és nem a kék-sárga dicsőségre. Akik meg elsőt túl élik megindulnak másfele.

Az usa kiképzés csak 1000 az 1 hez működik. De bátran rám lehet cáfolni.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 505
21 525
113
http://alfahir.hu/teljes_orosz_embargo_johet


2015. 08. 22. 10:37
OROSZ-UKRÁN KONFLIKTUS: TELJES OROSZ EMBARGÓ JÖHET

Az ukrán miniszterelnök szerint Oroszország 2016 januárjától betiltja az összes ukrán agráripari termék behozatalát - írja a Karpathir.com.
Erről Arszenyij Jacenyuk Kijev megyében beszélt az agrárium vezető képviselőivel való találkozóján. Szerinte ezt Moszkva azért fogja megtenni, mert jövőre életbe lép az Ukrajna és az Európai Unió közötti szabadkereskedelmi egyezmény. Jacenyuk arra kérte az agrártársaságokat, hogy készüljenek fel erre, de más alternatívát az orosz piac helyett nem tudott megnevezni a számukra. Az utóbbi időben már így is nagyot zuhant az ukrán agrárexport Oroszországba.
-----------------------------------

http://alfahir.hu/maketthadsereggel_rohamoz_ukrajna



2015. 08. 22. 14:51
OROSZ-UKRÁN KONFLIKTUS
MAKETTHADSEREGGEL ROHAMOZ UKRAJNA?

„Kijev serege harckocsik és egyéb fegyverek mellett azok makettjeit is felállította a frontvonal mentén. A szokatlan kiállítás célja az lehet, hogy ilyen módon akarják kiprovokálni a Donbássz felkelőinek támadását” –jelentette ki Eduard Baszurin a felkelők sajtófőnöke.
„Kiderült, hogy Zselannoje, Jevgenovka, Rozovka, Novopokrovszkoje, Novoszelovka-Pervaja, Szuhaja Balka mellett az ukrán hadsereg a harci technika makettjeit állította fel, így kívánva megtéveszteni minket. Ezeket az információkat azoktól az egykori ukrán harcosoktól kaptuk, akik a továbbiakban nem akarják Kijev parancsait végrehajtani, és folytatni a testvérgyilkos háborút” –jelentette ki Baszurin.

A frontvonalban fekvő települések lakosait „elsötétítési rendelettel” kényszerítik a világítás teljes kikapcsolására, nehogy kiderüljön a makettek körüli turpisság.

A napokban a DNR védelmi minisztériuma közleményt adott ki, amelyben elemezték az ukrán hadsereg támadó potenciálját, és a szándékot Donyeck körülkerítésére. Baszurin szerint e célból Kijev mintegy 90 ezer embert mozgósított (TASS)
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 505
21 525
113
https://kuruc.info/r/4/147325/



Külföld :: 2015. augusztus 22. 17:32 :: 4 hozzászólás

Porosenko nem enged: csak egy kis tessék-lássék decentralizációra nyitott az ukrán államfő

Reklám Ukrajna elnöke csak egyetlen engedményre hajlandó a donbásszi konfliktussal kapcsolatban, mégpedig az alkotmánymódosítására, és decentralizálni a központi hatalmat – írja a TASSZ. Valószínűleg ezen az állásponton lesz az augusztus 24-i berlini találkozón, amit Angela Merkel német kancellárral, és Francois Hollande francia elnökkel fog folytatni. „Ukrajna sosem fog beleegyezni, hogy korlátozzák a szuverenitását” – mondta az Apostrophe forrása megjegyezve, hogy a különleges státuszról szóló rendeletet bármely pillanatban eltörölhetik. Ukrajna február 12-én a minszki egyezmény aláírásával magára vállalta, hogy decentralizálja a hatalmat sok más kötelezettséggel együtt. Vlagyimir Grojszman, az ukrán parlament házelnöke augusztus 20-án bejelentette, hogy augusztus 31-én soron kívüli ülést tartanak a decentralizációval kapcsolatos törvénytervezet megtárgyalása miatt.

(KárpátHír)
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 684
7 996
113
Ukraine: Minsk agreements gave time rearm and boost defence - Poroshenko
https://www.youtube.com/watch?v=chwJePzu0Ic