[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

kokusz

Member
2015. augusztus 23.
458
0
16
Merénylet a hadkiegészítő ellen
2015/10/07 - 10:10

Forrás:Kárpáthir.com

Ma hajnalra virradóan ismét robbantás volt Odessza megyében.

Ezúttal a Belgorod-Dnyisztrovi hadkiegészítő parancsnokság irodaépületét rázta meg detonáció. Ennek eredményeként az egyik ablak keretestől együtt kiszakadt, és más károk is keletkeztek az épületben. Személyi sérülésről nincs hír. Szakértői vélemény szerint 200 gramm trotillal robbanthattak.

Legutóbb szeptember 27-én volt robbanás a tengerparti megyében, akkor a megyei titkosszolgálat előtt lépett működésbe egy robbanószerkezet. Több száz méteres körzetben keletkeztek kisebb-nagyobb károk. Odessza megyében menetrendszerűen történnek hasonló merényletek a nyugalom és a közbiztonság megzavarása céljából.
 

kokusz

Member
2015. augusztus 23.
458
0
16
Korszerű felszerelést küldött egy amerikai a munkácsi katonáknak
2015/10/06 - 11:06

Forrás:Kárpáthir.com

Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója helyettesével, Mihail Révésszel együtt korszerű harci felszerelést adtak át a Munkácson állomásozó 128-as hegyi brigádnak.

Mindezt egy Egyesült Államokban élő kárpátaljainak, Anatolij Csizmarnak köszönhetően. A sikeres üzletember három éve költözött el Nagyszőlősről az Egyesült Államokba. Moszkal szerint ez a korszerű felszerelés megmentheti a katonák életét is.

„Különösen akkor lesz nagy szükség erre, amikor aktivizálódnak a felderítő csoportok bevetései, akiknek a mozgásait és állomáshelyének felderítését a kvadrokopter is segít felderíteni” – mondta Moszkal.
Ivan Sztahov, a 128-ok parancsnoka szavai szerint a kvadrokopter egyik fő jellegzetessége, hogy automatikusan visszatér a kiindulási pontjába. Egy éjjellátó eszközt is kaptak.
 

kokusz

Member
2015. augusztus 23.
458
0
16
A kelet-ukrajnai felkelők beleegyeztek a választások elhalasztásába
2015/10/06 - 16:40

Forrás:Kárpáthir.com

A felkelők vezetői kedden beleegyeztek abba, hogy a jövő évre halasszák a helyhatósági választásokat a Donyec-medencében.

Ezt Denisz Pusilin és Vladiszlav Dejneho, a DNR, illetve az LNR képviselői jelentették be Minszkben kiadott közös közleményükben, a két felkelő terület első számú vezetőinek, Olekszandr Zaharcsenkónak és Ihor Plotnickijnak az utasítására hivatkozva.

Leszögezték egyúttal, hogy ez idő alatt Kijevnek teljesítenie kell minden kötelezettségét, amelyet a minszki megállapodásokban vállalt.

Az önkormányzati választásokat eredetileg a donyecki területen október 18-án, a Luganszk megyein pedig november 1-jén készültek megtartani.

Hát én ezt nem értem , vajon mi lehet a háttérben.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 081
82 665
113
Furcsa emberek az ukránok:
Banderához imádkoznak,
zsidóknak dolgoznak,
amerikaiakért halnak meg,
és mindenért az oroszokat hibáztatják.
 

ecso

Active Member
2014. szeptember 15.
1 201
0
36
Montezuma!

A honfoglaló sírokban kb 24-25% a mongoloid elem, a közsírokban u.e. az időben 1-2%. Tehát az ősmagyarok többsége europid volt.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://hidfo.ru/2015/10/a-radikalis-atlantistak-informacioval-tamogatnak-az-iszlam-allamot/
"Az ukrán belügyminiszter tanácsadója, Anton Gerascsenko javasolta, hogy a hatóságok – és más országok – hozzanak nyilvánosságra minden, a szíriai beavatkozásban résztvevő orosz pilótáról ismert személyes adatot.
A politikus szerint ez amiatt lenne szükséges, hogy
ezáltal az Iszlám Állam tagjai Oroszországban megtalálhassák a beavatkozásban résztvevő pilóták rokonait, és a saría törvényeinek megfelelően bosszút állhassanak rajtuk...
...A radikális atlantista politikus tegnap gyakorlatilag azt indítványozta, hogy információval kell ellátni egy nemzetközi terrorszervezetet, hogy az Oroszország területén civileket gyilkolhasson..."



Már amikor a Fehér özvegy tavaly az Uránok oldalán harcolva halt meg, lehetett feltételezni egy "érdekes" kapcsolati hálót. Ez most még inkább elgondolkodtató, amikor egy hét alatt meg tudták az Oroszok rendíteni a Szíriában az ISIS-t, míg az évekig nem sikerült az USA-nak. Ellenben most az USA által támogatott Ukrán államszervezet egy (gyakorlatilag) tagja kvázi nyílt támogatásra szólít fel az ISIS érdekében!!
 

rumcajsz

Well-Known Member
2015. április 30.
703
1 034
93
Két órakor ideiglenesen feloldották a határzárat. Nekem sajnos munkában kellett lennem ezért nem tudok részleteket. A szervezők határozata alapján a több mint 48 órája várakozókat humanitárius okok miatt átengedtük. Voltak kamionosok akiket még a pogány is megszánt volna (oroszok, szerbek, beloruszok) és nem akarjuk a jóindulatukat elveszíteni. A forgalomkorlátozás viszont tovább tart. Holnapra szorítsatok, a járási tanács rendkívüli ülést hívott össze. Ott leszek és de a szolgálati dupla helyett golyóstollal és igyekszem tájékoztatni a médiát. Figyeljétek a kiszo.net-et. ott fogok publikálni, ha nem visz el a "nagy fekete autó"
 

rumcajsz

Well-Known Member
2015. április 30.
703
1 034
93
Ja ha ullipo szeret konyhatündérkedni most megmutathatja, hogy rendes gyerek. Kap egy testhezálló munkát. Jöhet krumplit pucolni, mert nap 150-200 emberre főzni nem egyszerű. Már két birka esett a demonstráció áldozatául. Különben kemény alkohol stop van. Hagytam szondákat a fiuknál és italos ember nem lehet jelen a demonstrálók között.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_76823
Egy Donyecki nő kommentje, aki leírja hogy kezdenek banánköztársasággá válni. Folyamatosan keresik ezért ki a hibás (sok példát leír) Általános a korrupció. Egy 75 éves tanárnő, aki a nyugdíj mellett még mindig tanít, szemműtétre szorul, hogy ne vakuljon meg, és tovább tudjon tanítani. De a műtéthez csak megvesztegetés útján tud hozzájutni.. Sokan sajátjukként adják el az Oroszok segélyét: Élelmiszert, gyógyszert. Azok is, akiket ő a háború előtt lumpeneknek tartott, aztán katonaruhába bújtak, de aztán teherautószámra adják el a konzerveket, benzint.
Tavaly a páratlanul magas aránnyal megszavazott népszavazás után várták hogy felépítenek egy valóban demokratikus köztársaságot. Donbass várta a szabadságot, aztán csak rohad belülről.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_76818
Basurin: Az Ukránok továbbra is megsértik a tűzszünetet.
Ezenkívül továbbra is egységeket, ágyúkat és aknavetőket csoportosítanak akár közvetlen a frontvonal mellé is. Ez mindenfelé megfigyelhető. Rohamlövegek, 122 mm aknavetők, D-30-ok, páncélozott járművek.
 

norbi1985

Member
2015. május 11.
150
2
18
Az ukrán hadsereg legnagyobb problémáját az alkoholizmus jelenti
Kárpátinfo.net | 2015/10/01 - 11:38 | Módosítva: 2015/10/01 - 11:38 | Belföld


Sztepan Poltorak védelmi miniszter elmondása szerint az ukrán hadsereg legnagyobb problémáját az alkoholizmus jelenti.

Az Orvosok Határok Nélkül nyomozást követel a kunduzi bombázásról
Az Orvosok Határok Nélkül nyomozást követel a kunduzi bombázásról
Kijevben lebuktatták az SZBU egyik vesztegető ezredesét
Kijevben lebuktatták az SZBU egyik vesztegető ezredesét
Egy szlovák állampolgár antik ikonokat csempészett ki Ukrajnából
Egy szlovák állampolgár antik ikonokat csempészett ki Ukrajnából


Poltorak szerint az Ukrán Fegyveres Erők katonái tömegesen fogyasztanak alkoholt, és fokozottan gyakoriak az emiatt bekövetkező balesetek is. Emiatt is példaértékű, hogy a Védelmi Minisztérium elbocsátott az utóbbi időben két magas rangú katonai vezetőt: Mikolaj Petrusenko parancsnokot és Konsztantyin Horlo ezredest.

Poltorak elmondása szerint Horlo ezedes ittas állapotban volán mögé ült, és randalírozott a városban. Petrusenko altábornagy tudott az esetről és nem intézkedett az ügyben. A védelmi miniszter szerint ez az incidens szégyenletes a Ukrán Fegyveres Erőkre nézve.

Korábban írtunk róla, hogy az ukrán katonák egyre növekvő ütemben vesztik életüket különböző balesetek miatt, melyek nem kapcsolhatók össze a harcokkal.

Olekszandr Bakulin, a 41. gépesített osztag parancsnoka szerint a halálos balesetek mintegy 50%-át az alkohol okozza. A szeszes italok nemcsak a tragikus közúti balesetekért felelősek, hanem sok esetekben a katonák egyszerűen alkoholmérgezés miatt halnak meg. Számos olyan esetről is beszámoltak, amikor ittas katonák egymásra és civilekre lövöldöztek.

Az alkohol problémák az egész régióra jellemzőek.. miért pont az Ukrán hadsereg maradna ki belőle...

https://www.youtube.com/watch?v=SxwKrChG5MU
 

norbi1985

Member
2015. május 11.
150
2
18
07-10_eng1.jpg
 

meister

Active Member
2015. május 8.
798
31
28
Az eredeti árják indiai katonai kasztja voltak, kreol bőr, barna szem és fekete haj.
A németek elgermánosodott szlávok, a genetika sok minden elmélet végére pontot tesz. Ugyanúgy Izrael és a szidóság: az eredeti zsidóság kreol bőr, sötét szem és sötét haj, egyébként a mai palesztinok a leszármazottai az egykori zsidóknak és filiszteusoknak.
Netanyahunak és a hozzá hasonlóknak semmi köze az Ószövetség zsidóságához, a kazárokhoz annál inkább.
Az ősmagyaroknak mandulavágású volt a szeme, a hajukat varkocsba fonva hordták és szőrén ülték meg a lovat. A mai kínai bevándorlók jobban hasonlítanak az ősmagyarokra, mint mi magunk.
A fajelmélet egy baromság, főleg, mióta az is kiderült: az eszkimóknak és a négereknek is ugyanolyan az őssejtjük, mint a fehéreknek vagy a sárgáknak.
Mint írtam korábban, ne keverjük a poroszokat bele, ők a drag nach osten genetikai maradványai, a fajelmélet meg jó arra, hogy kidomborítsa az egyes halep-csoportok közötti különbséget.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Porosenko: "Az, hogy nem jönnek nap mint nap a jelentések halottakról és sebesültekről óriási eredmény. Minden nap amikor senki sem sérül meg a frontvonalnál számomra ünnep. Ez az eredmény a tárgyalásoknak köszönhető New-Yorkban és Párizsban, ahol sikerült leállítani a háború forró szakaszát. Köszönet illeti az Ebeszt is amely képes volt ellátni a feladatát."
12088050_683140608487001_7797726454380811649_n.jpg
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Porosenko: "A háború úgy fog véget érni hogy Ukrajna visszakapja az összes megszállt területét."
CQtK3msUYAAC284.jpg