[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

lgabo

Well-Known Member
2015. március 18.
998
810
93
<blockquote rel="ulippo">Oroszországban 185 nemzeti kisebbség van akiknek nem rendeztek ilyen népszavazást, Ukrajnában meg 6-7, no akkor ki az elnyomó diktatúrák koronázatlan királya az igazi népek börtöne?

Az USA-ban hányféle nemzetiség él? Akkor az USA is a "népek börtöne"? Bontsuk fel?

</blockquote>

És hány élhetne ha nemes egyszerűséggel nem írtják ki őket... De hát a demokráciának ára van tudjuk jól
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 029
113
<blockquote rel="emel"><blockquote rel="ulippo"><blockquote rel="emel"><blockquote rel="ulippo"><blockquote rel="emel"><blockquote rel="ulippo"><blockquote rel="emel"><blockquote rel="ulippo">Oroszországban 185 nemzeti kisebbség van akiknek nem rendeztek ilyen népszavazást, Ukrajnában meg 6-7, no akkor ki az elnyomó diktatúrák koronázatlan királya az igazi népek börtöne?

Csillagocskám, az oroszországi kisebbségek túlnyomó többsége országon belül van, akárhogy is szavaznának, nincs velük határos anyaország, akikhez csatlakozhatnának! Nézz már utána, hogy is áll ebből a szempontból szeretett diktatórikus Ukrajnád! Egyébként különösebben nem érdekel Oo. (kivéve a világpolitikára gyakorolt hatását), mivel ott nincs magyar kisebbség, én már csak ilyen hülye vagyok, hogy első másod és harmadsorban a saját népem sorsa érdekel, mert az mindenki mást hidegen hagy.</blockquote>

Ha érdekel az ukrajnai magyarok sorsa akkor miért akarod, hogy rosszban legyenek az ukránokkal akiknek az országában élnek? De még ha Kárpátalja független is lenne az ottani magyar kisebbség még akkor is az ukránok országában élne.</blockquote>

Egy szót nem írtam Kárpátaljáról, így egészben úgysincs magyar többség, viszont anno mindenkit elfelejtettek megkérdezni, kinek az országában akarnának élni. Mivel a határmenti három járásban magyar többség van, én kétlem hogy ott Ukrajnát választanák. Már ha demokrácia lenne ott, és választhatnának. Ugyanígy van "némi" lengyel lakosság - na hol is - hát a lengyel határ környékén. Talán őket is meg kellett volna kérdezni ez ügyben, ha már demokráciát kíván Ukrajna. De ezek szerint nem kíván csak mondják, ha csinálni kellene a demokráciát, akkor inkább felháborodnak és szeparatizmust emlegetnek. Pedig ők is szeparatisták voltak mikor kiugrottak a Szu.-ból, szóval ez csak akkor bűn szerintük ha más csinálja?!. Vagy speciális ukrán demokráciáról van szó, ahol az ukránok mondják meg mi a jó másoknak?! Csak szerintem ezt nácizmusnak vagy kommunizmusnak hívják inkább.....</blockquote>

Melyik az a három járás ahol magyar többség van? És pontosan hol vannak többségben a lengyelek? Konkrétumokat is tudsz mondani vagy csak beszélsz össze-vissza mint egy idióta?</blockquote>

Sértegesd a jó édes ..... te jellemtelen bunkó, anélkül még kérdezni se tudsz?!</blockquote>

Te meg válaszolni nem tudsz?</blockquote>

Nagyszőlősi, Beregszászi és Ungvári járások, csak hogy ne halj meg teljesen hülyén, a jellembeli állapotodon ez a tudás meg sajnos úgyse segít....</blockquote>

Ebből két járás ukrán többségű. Leülhetsz. Kettes mert egyet azért tudtál.</blockquote>

Na látod gyenge jellemű csillagocskám tudod te a neked tetsző választ, akkor miért sértegeted a beszélgetőtársadat kérdezgetés ürügyén ha te vagy az állítólagos nagytudású ukrán professzor?!
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 117
82 868
113
Az Észak-Írek az ukrán-észak-ír meccsen azt énekelték, hogy Ukrajna Oo része.
https://twitter.com/RorySmithTimes/status/743483120167575552
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2016/06/16/lavrov-a-nyugat-kijevet-birja-ra-minszki-megallapodasok-vegrehajtasara/
"Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Valdaj Nemzetközi Vitaklub szentpétervári ülésén azt hangoztatta, hogy a minszki megállapodások végrehajtására, főleg a Donyeckkel és Luganszkkal folytatandó párbeszédre a Nyugatnak elsősorban Kijevet kellene rávennie – írta az MTI..."

http://karpathir.com/2016/06/16/sarkozy-ukrajnanak-nincs-helye-az-eu-ban-es-a-nato-ban/
"Nicolas Sarkozy, Franciaország korábbi elnöke felszólalt az oroszellenes szankciók eltörlése mellett, illetve Ukrajna EU-csatlakozása ellen..."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2016/06/16/timosenko-megvadolta-gontyarevat/
"Julia Timosenko, a Batykivscsina vezetője azzal vádolja a Nemzeti Bank vezetőjét Valeria Hontarevát, hogy a nemzeti valuta értékének csökkentésével szándékosan dönti romba az ukrán gazdaságot, amivel elpusztítják az ukrán lakosság fizetőképességét is..."

http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/az-ukran-legfobb-ugyeszseg-szerint-terrorcselekmeny-volt-mult-nyari-munkacsi-lovoldozes
"Az ukrán legfőbb ügyészség befejezte a tavaly nyári munkácsi lövöldözés vizsgálatát, és terrorcselekménynek minősítette a Jobb Szektor (PSZ) tagjai által kirobbantott fegyveres összecsapást - adta hírül csütörtökön az Ukrajinszki Novini ukrán hírügynökség..."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.balrad.com/2016/06/16/jarvany-pusztit-donbassz-hataran/
"Ma délután látott napvilágot a hír: Donbasszban mára virradóan ismét “baráti tűz” aprította a valcmanista martalócokat..."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://rusnext.ru/news/1466060402
Az LNR Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint, az Ukránok az elmúlt napon 19 alkalommal lőtték LNR egységeit, területét.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/az-ukran-legfobb-ugyeszseg-szerint-terrorcselekmeny-volt-mult-nyari-munkacsi-lovoldozes
"Az ukrán legfőbb ügyészség befejezte a tavaly nyári munkácsi lövöldözés vizsgálatát, és terrorcselekménynek minősítette a Jobb Szektor (PSZ) tagjai által kirobbantott fegyveres összecsapást - adta hírül csütörtökön az Ukrajinszki Novini ukrán hírügynökség..."

Ha jól értem, akkor Kijev maga ismerte el, hogy a PSZ egy terrorista szervezet?
 

rumcajsz

Well-Known Member
2015. április 30.
703
1 034
93
Júniusban a megyei környezetvédelmi hivatal permetezéseket végez az ungvári, munkácsi, beregszászi járások területén. Mindmáig titkolják, hogy milyen anyagokat kívánnak kijuttatni és konkrétan hova. A munkát mellesleg az a cég végzi amelyik a tavalyi Nagybereg környéki méhpusztulásért felelős. (Egy kanyi vasat nem fizettek!!!) A "környezetvédők" hosszas titkolódzás után tegnap azt állították gyomirtást fognak végezni, de a szer megnevezését, specifikációját, hatásmechanizmusát nem voltak hajlandóak közölni. A felvetésre mi szerint ugyanmár árulják el ki rendelte meg a dolgot és ki fizeti, ment az ötölés-hatolás.
Uraim, lehet gyártani a konteókat! Egyszerű pénzlenyúlás? Emberkísérlet? Chemtraill? A Lemberg mellett lángoló szeméttároló levegőbe jutott mocskának semlegesítése?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 021
87 759
113
<blockquote rel="haubagoi"><blockquote rel="ulippo">Oroszországban 185 nemzeti kisebbség van akiknek nem rendeztek ilyen népszavazást, Ukrajnában meg 6-7, no akkor ki az elnyomó diktatúrák koronázatlan királya az igazi népek börtöne?

Az USA-ban hányféle nemzetiség él? Akkor az USA is a "népek börtöne"? Bontsuk fel?

</blockquote>

És hány élhetne ha nemes egyszerűséggel nem írtják ki őket... De hát a demokráciának ára van tudjuk jól </blockquote>

Ugyanők klasszul meg is fogalmazták, hogy a népírtás csak a XX. század tizes éveitől él, mint fogalom. :)
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 117
82 868
113
Megjelent Oliver Stone "Ukrajna lángban" filmjének elozetese
https://www.youtube.com/watch?v=Pnyy0YfsQ6k
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2016/06/17/najjem-a-minszki-egyezmeny-puskacsovek-arnyekaban-kottetett/
"A minszki tűzszüneti megállapodás életbe lépése óta, nem volt olyan nap, hogy a kelet-ukrajnai felkelők ne lőtték volna az ukránok állásait, mindeközben a nyugati partnerek Ukrajnát sürgetik, hogy teljesítse a szerződésben vállaltakat – jelentette ki Musztafa Najjem, az ukrán államfőt támogató, Petro Porosenko Blokk (BPP) pártszövetség parlamenti képviselője...
...„Közben a partnereink sürgetve követelik tőlünk a minszki egyezmények végrehajtását. Szeretném megjegyezni, hogy ezt az egyezményt automata fegyverek csöveinek, és a katonáink tömeges meggyilkolásának a veszélye hatására írtuk alá..."

http://karpathir.com/2016/06/17/raeroltetik-az-ukran-zeneket-a-hallgatokra/
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/ukrajnaban-sulyos-penzhiany-van-vedelmi-szferaban
"Az Ukrán Legfelsőbb Tanács elnöke megerősítette, hogy az utóbbi időben a pénzhiány miatt nem javítják a páncélozott felszereléseket.
Ukrajnának nincs pénze a páncélozott felszerelések karbantartására, s összességében is elégtelen a védelmi szféra finanszírozása - mondta Andrij Parubij, a Legfelsőbb Tanács elnöke..."

Ez egy nagyon fontos hír. Annyira nincs pénzük, hogy nemhogy új technikát nem tudnak érdemben gyártani, de a meglévő sérültet sem tudják megjavítani.
Hamarosan a lakosság hamarosan tömegesen fog éhezni, mert az újabb emelésekkel a rezsi önmagában több lesz mint a keresetek nagy része pláne a nyugdíj, ami egy gyakorlatilag csődbement, háborúzó és piacait elvesztett elvesztett ország esetében nem meglepő. Viszont amikor már a háborúzó hadsereg eszközeinek a javítására nincs pénz, akkor Ukrajna esetében különösen felmerül még valami.
Ugye azt tudjuk- mert már történelem - hogy az Ukrán mozgósítási hullámok katasztrofálisak voltak. Az orosz ajkúakat megbízhatatlannak tartják, a frontvonalban önkéntesek, a Nemzeti Gárda és Nyugat-Ukrajnai területekről származó zászlóaljak vannak leginkább, és pláne az első vonalban. A megszállt területeken is csak megbízható Nyugat-Ukrajnaiak vannak mind a megszálló erőknél, mind a lassan de biztosan kicserélődő közszférában. ( az igaz, hogy töltelékként kényszerből maximális arányig használnak hátrébb orosz ajkúakat is) A nagy veszteségeket és az ezek miatti létszámhiányt kényszerűségből szerződéses katonának vállalkozókkal töltik fel. Meg külföldi "zsoldosokkal. Azzal dicsekedtek nemrég is, hogy a hetedik mozgósításra nem lesz szükség, mert már így is 30000 a szerződésesek száma, és minden hónapban több ezren jelentkeznek (erről a HR szempontból is téves irányról korábban már írtam) A szerződésesek havi minimum fizetése 7000 hrivnya. A tiszteké több, a külföldi "zsoldosoké ennek a sokszorosa (amit vagy Ukrajna fizet, vagy esetleg más állam) Ezek a kifizetések havi szinten hatalmasak. És ehhez jönnek a megszállt területek adminisztrációjába, iskoláiba, hivatalaiba Nyugat Ukrajnából frissen odahelyezett vélhetően tízezrek tömegének fizetése..
Ha viszont addig eljutott az "állam" költségvetése, hogy már javítani sem tudnak, akkor a szerződésesek és "zsoldosok " kifizetése is napi problémát jelent. Sőt, ebből arra is lehet következtetni, hogy minden téren kevés a pénz. Ez bármikor begyűrűzhet a hadtápba ( korábban erről is írtam) ami nem csak az élelmezést, a hadianyag utánpótlást (nemrég volt hír, hogy kifogytak a szovjet raktárkészletből, és nagyon akadozik az újak gyártása) hanem az üzemanyagot is bármikor elérheti. Üzemanyag nélkül pedig nehézkes támadni ( még a kezdetben sikeres Ardenneki offenzíva is lényegében ezért halt el a Németeknél), de ha akadozik, sok leáll a benzinutánpótlás, akkor a hatalmas hadtápvonalak megbénulnak, a "zseniális" ötlet alapján kisebb egységekre szétszórt hadsereg éhezni fog, nem lesz zsoldja, vize, lőszere, és bár most kezdődik a nyár, őszre mégis miből fognak ruházkodni? Többek közt.
Nagyon durva lehet majd egy pénzügyi összeomlás következménye arrafelé az Ukránok számára.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.balrad.com/2016/06/17/donbassz-161/
"Donbasszban tegnap és a mára virradó éjszakai a legfőbb téma a látszatnál súlyosabb latorbelviszály, amely egyre több “baráti tűz” formájában nyilvánul meg..."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_105562

Jaszinovatajai ellenőrzőpont.

https://www.youtube.com/watch?v=ACQnjmY70fs
 

rumcajsz

Well-Known Member
2015. április 30.
703
1 034
93
http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/ukrajnaban-sulyos-penzhiany-van-vedelmi-szferaban
"Az Ukrán Legfelsőbb Tanács elnöke megerősítette, hogy az utóbbi időben a pénzhiány miatt nem javítják a páncélozott felszereléseket.
Ukrajnának nincs pénze a páncélozott felszerelések karbantartására, s összességében is elégtelen a védelmi szféra finanszírozása - mondta Andrij Parubij, a Legfelsőbb Tanács elnöke..."

Ez egy nagyon fontos hír. Annyira nincs pénzük, hogy nemhogy új technikát nem tudnak érdemben gyártani, de a meglévő sérültet sem tudják megjavítani.
Hamarosan a lakosság hamarosan tömegesen fog éhezni, mert az újabb emelésekkel a rezsi önmagában több lesz mint a keresetek nagy része pláne a nyugdíj, ami egy gyakorlatilag csődbement, háborúzó és piacait elvesztett elvesztett ország esetében nem meglepő. Viszont amikor már a háborúzó hadsereg eszközeinek a javítására nincs pénz, akkor Ukrajna esetében különösen felmerül még valami.
Ugye azt tudjuk- mert már történelem - hogy az Ukrán mozgósítási hullámok katasztrofálisak voltak. Az orosz ajkúakat megbízhatatlannak tartják, a frontvonalban önkéntesek, a Nemzeti Gárda és Nyugat-Ukrajnai területekről származó zászlóaljak vannak leginkább, és pláne az első vonalban. A megszállt területeken is csak megbízható Nyugat-Ukrajnaiak vannak mind a megszálló erőknél, mind a lassan de biztosan kicserélődő közszférában. ( az igaz, hogy töltelékként kényszerből maximális arányig használnak hátrébb orosz ajkúakat is) A nagy veszteségeket és az ezek miatti létszámhiányt kényszerűségből szerződéses katonának vállalkozókkal töltik fel. Meg külföldi "zsoldosokkal. Azzal dicsekedtek nemrég is, hogy a hetedik mozgósításra nem lesz szükség, mert már így is 30000 a szerződésesek száma, és minden hónapban több ezren jelentkeznek (erről a HR szempontból is téves irányról korábban már írtam) A szerződésesek havi minimum fizetése 7000 hrivnya. A tiszteké több, a külföldi "zsoldosoké ennek a sokszorosa (amit vagy Ukrajna fizet, vagy esetleg más állam) Ezek a kifizetések havi szinten hatalmasak. És ehhez jönnek a megszállt területek adminisztrációjába, iskoláiba, hivatalaiba Nyugat Ukrajnából frissen odahelyezett vélhetően tízezrek tömegének fizetése..
Ha viszont addig eljutott az "állam" költségvetése, hogy már javítani sem tudnak, akkor a szerződésesek és "zsoldosok " kifizetése is napi problémát jelent. Sőt, ebből arra is lehet következtetni, hogy minden téren kevés a pénz. Ez bármikor begyűrűzhet a hadtápba ( korábban erről is írtam) ami nem csak az élelmezést, a hadianyag utánpótlást (nemrég volt hír, hogy kifogytak a szovjet raktárkészletből, és nagyon akadozik az újak gyártása) hanem az üzemanyagot is bármikor elérheti. Üzemanyag nélkül pedig nehézkes támadni ( még a kezdetben sikeres Ardenneki offenzíva is lényegében ezért halt el a Németeknél), de ha akadozik, sok leáll a benzinutánpótlás, akkor a hatalmas hadtápvonalak megbénulnak, a "zseniális" ötlet alapján kisebb egységekre szétszórt hadsereg éhezni fog, nem lesz zsoldja, vize, lőszere, és bár most kezdődik a nyár, őszre mégis miből fognak ruházkodni? Többek közt.
Nagyon durva lehet majd egy pénzügyi összeomlás következménye arrafelé az Ukránok számára.


Pénzhiány mindenhol van. Az egyik ismerős most éppen 40000 hét hetes csirkét készül megetetni a disznókkal, mert nem tudja eladni, tajkarmány meg nuku. Hála a baromfi áfája csökkentésének, most jobban megéri átcsempészni a tescos brojlert mint idehaza nevelni. A benzin és gázolaj lassan annyiba fáj mint Magyarországon, a minőség meg kriminális. A téli fűtést senki nem fogja fizetni (még az önkormányzatok, iskolák, kórházak sem) mert nincs miből. Ha szeptember-októberig nem jön a következő szeretetcsomag nyugatról itt a totális krach.
Ja még valami. Kedvenc érdekképviselőm, Brenzovics László lemondta a fia bankettjét (most érettségizik a "kisberenzo") mert nincs rá pénze. Bexarok! Egy parlamenti képviselő, aki épp most nyúlja le a magyar állami támogatásokat, nem tudja megünnepelni a fia érettségijét. Gyerekek, dobjuk már össze azt a 30-40 ezer FT-t ami e célra kéne. Egy dolog viszont vigasztal. Az hogy neki is az a kétszer egy méter ukrán föld jut majd ami nekem! Arra gondolom mindkettőnknek futja majd.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2016/06/17/az-ensz-fotitkar-moszkva-szerepet-meltatta/
"Ukrajna tiltakozik az ENSZ-főtitkár szavai miatt.
Az ENSZ főtitkárának hivatalos képviselője bejelentette, hogy Ban Ki Mun főtitkár nem fog magyarázkodni a bejelentése miatt, miszerint Oroszországnak fontos szerepe van a nemzetközi problémák megoldása terén, hiába elégedetlenkednek Ukrajna képviselői..."

http://nol.hu/kulfold/az-eu-mar-lenyelte-a-krim-elcsatolasat-az-oroszoknak-eleg-varni-1620073
"Bár egyelőre nem várható az Oroszország elleni büntetőintézkedések enyhítése, a Kreml már a szankciók utáni időkre készül..."

http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/porosenko-folytatjuk-kuzdelmunket-mindaddig-amig-oroszorszag-el-nem-engedi-krimet-es-donyec-medencet

http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/betiltottak-az-oroszorszag-es-moszkva-szavakat-tartalmazo-reklamokat
"A tiltott reklámok eltávolítását 10 napon belül kell véghezvinni.
A nyugat-ukrajnai Ternopilban betiltották az Oroszország, Moszkva és Orosz Föderáció szavakat tartalmazó reklámokat - jelentette a Ternopili Városi Tanács sajtóosztálya.
"Ternopilban be kell tiltani az Oroszország, Moszkva és Orosz Föderáció szavakat tartalmazó reklámokat. A vállalkozások, intézmények, szervezetek és egyéni vállalkozók tulajdonosai 10 napot kapnak arra, hogy eltávolítsák azokat a feliratokat, reklámokat, plakátokat, táblákat, melyeken a tiltott szavak szerepelnek." - olvashatjuk a határozat szövegében..."
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 319
55 721
113
http://www.balrad.com/2016/06/17/donbassz-161/
"Donbasszban tegnap és a mára virradó éjszakai a legfőbb téma a látszatnál súlyosabb latorbelviszály, amely egyre több “baráti tűz” formájában nyilvánul meg..."


Kaphatnók pontosabb képet ezekről a martalócokról,hogy kik is ők,hányan,hol vannak,és mit akarnak,miért lövik az ukránokat,egymást?
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 337
20 789
113
A migránsok elől menekülnek Németországból a Krím félszigetre az egykor elűzött németek

https://kuruc.info/r/4/160277/