[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 531
20 658
113
Az EBESZ Oroszországból származó haditechnikát észlelt Ukrajna területén. A Leer-3 RB-341V, 1L269 Krasukha-2, RB-109A Bylina és Repellent-1 rendszerek mindegyike az orosz reguláris erőktől származik, Luhanszktól délnyugatra észlelte ezeket az EBESZ drónja.
https://www.osce.org/special-monitoring-mission-to-ukraine/390236

Az jó. Így nem csak amerikai meg ukrán nehéztechnika van a terepen... :D
Vegyétek már észre, hogy elment a hajó. Sem a Krím, sem a Donbassz nem lesz többé ukrán. Ja és előbb-utóbb te is munkanélküli leszel... :D
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 345
55 860
113
Az jó. Így nem csak amerikai meg ukrán nehéztechnika van a terepen... :D
Vegyétek már észre, hogy elment a hajó. Sem a Krím, sem a Donbassz nem lesz többé ukrán. Ja és előbb-utóbb te is munkanélküli leszel... :D


Be is tenné a nagykaput,ha nem lenne ott Orosz nehéztechnika,jövő héten ki is b@szná a nép Putyint a kremlből.
:D
 
  • Tetszik
Reactions: lgabo
T

Törölt tag 1526

Guest
Tolja csak a fegyvert Putyin, mi meg addig toljuk a szankciókat. Tolja csak a fegyvert, minél tovább tolja annál messzebb távolodik Ukrajna Oroszországtól. Tolja a fegyvereit és hazudja azt, hogy nem tolja, annál kevesebbet ér az amúgy is értéktelen szava. Tolja csak a fegyvert, csak magával tol ki.
 
  • Tetszik
Reactions: Tamás A Lokomotív

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 531
20 658
113
Tolja csak a fegyvert Putyin, mi meg addig toljuk a szankciókat. Tolja csak a fegyvert, minél tovább tolja annál messzebb távolodik Ukrajna Oroszországtól. Tolja a fegyvereit és hazudja azt, hogy nem tolja, annál kevesebbet ér az amúgy is értéktelen szava. Tolja csak a fegyvert, csak magával tol ki.
Álmodozz csak jóember. A szankcióitokra pont xarik Putyin is meg Oroszország is, viszont az összetákolt Ukrajnád éppen lehúzza magát a lefolyón... Nem kellett volna a maciba belerúgni amikor aludt, mert felébredve kicsit más. :D
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Ukrajna győzött, mert kiszabadult Oroszország mancsai közül és még karmolászik emiatt az öreg beteg medve, de nem tud már ezzel semmit se tenni. Putyin már csak azért húzza a harcot mert nem meri beismerni a vereségét, de ő sem remél már ettől a háborútól semmit. Pár éve van már csak hátra, addig tolhatja ezt a lanyha háborút, Ukrajna ezt már fél lábon is kibírja.

Az utódja meg eldöntheti majd, hogy ki akar-e békülni Európával, ehhez mindenképpen be kell fejeznie a hibrid háborút a hazugságokkal, letagadott fegyverszállítmányokkal, fel nem vállalt agresszióval. Ha befejezi majd ezt a sunyi hadviselést kibékülünk és együttműködünk ahol csak lehet. Ha nem fejezi be, akkor meg majd lövik egymást továbbra is az ukránok és oroszok, hullanak majd mindkét oldalon, mi meg szankciózzuk tovább az agresszor rezsimet és ahol csak lehet hátráltatjuk őket.
 
  • Tetszik
Reactions: Tamás A Lokomotív

Premortem

Well-Known Member
2017. november 9.
442
680
93
Cimbora, én nem kínlódok. Nem arról szól a fáma, hogy ott vannak vagy nincsenek ott, hiszen mindenki tudja, hogy ott vannak, csak ugye a politikai meg diplomáciai beszédben már egy ideje mindenről virágnyelven beszélnek. Itt arról volt a szó, hogy mit állít az ENSZ, és az ENSZ még mindig nem állítja, hogy ez egy konvencionális háború két ország között. Egyébként ha sikerülne ezt kimondatni, és nem kellene tovább sunnyogni, azaz eszkalálódhatna a helyzet, az senkinek nem lenne jó szerintem, tehát azt javaslom ne üsd ezt a vasat, mert magunknak ártasz vele.

Másrészt a jeletés, ahogy krokomach szépen összefoglalta, inkább az ukránokra nézve kínos, de én sem jövök azzal itt, hogy juj csúnya ukránok, meg hogy mit állít az ukránokról az ENSZ, hiszen az ENSZ nem mondja ki hogy "A" vagy "B", csak ismerteti a felek álláspontját. Kérlek ne folytassuk ezt a szemantikai kutyakomédiát, szerintem ennél több esze van mindkettőnknek.

Az én véleményem, hogy azért vannak proxy háborúk a világban mert a gonosz bácsik kitalálták, hogy abban van a legnagyobb lóvé, ha a háborúkat a vásárlóearő nélküli csórikkal vívatják meg, akiket könnyű felhergelni, és gazdaságilag nem kár értük, de szorgosan elfüstölik a drága fegyvereket.

Mindeközben a globális fogyasztás zavartalanul folyhat, mert a jóléti államok még mindig nem érzékelik, hogy világháború lenne, pedig valószínűleg több dollárt lövöldöznek el naponta, mint 1943-ban. Ráadásul a végetelenített proxi háborúk ellen sosem lesz globális tiltakozás, azaz nem kell egyszer csak befejezni őket.

Tehát az egész színház Putyinostul, Trumpostul egy célt szolgál, hogy ne alakulhasson ki egy olyan prosperáló világrend, ahol nem a jelenlegi láthatatlan oligarchák keresik a pénzt.

Ezen belül pedig a SZU összeomlása után amit látunk az az USA törvényszerű és hasonló végkimenetelű bukása, ami után valószínűleg egy többpólusú, 5-10 nagy- vagy középhatalom által dominált világrend jön létre. Ha minden jól megy atomháború nélkül, de ez a léc ugye már 70 éve rezeg.

Putyint pedig nyilván nem kívánnám sógoromnak, de Nagy Sándort sem. Ezzel azt akarom mondani, hogy egy ilyen pozícióhoz manapság kíméletlennek kell lenni, viszont azon túl nem mindegy mi motiválja az embert.

A mainstream helyett ajánlom hallgasd meg Putyin pár beszélgetését a Valdaj klubban, ha másért nem, hogy jobban megismerd az ellenségedet. Számomra nem egy pszichopata tömeggyilkos képe bontakozott ki ezekből az előadásokból, hanem egy ember, aki nagy adag hatalomvággyal és diktatórikus jellemvonásokkal felvértezve, de vissza akarja állítani az Orosz Birodalmat. Tehát az USA mögötti érdekcsoportok által mozgatott euro-atlanti vs orosz összetűzés egy globális diktatúra harca egy regionális diktatúrával. Még ezen a ponton is szíve joga bárkinek, hogy eldöntse melyik a kevésbé gáz.

Az viszont tény, hogy a Majdan nem egy olyan népfelkelés volt, ami egyszerűen az emberek szívéből pattant ki. Miként az arab tavasz sem. Szerintem aki ezt állítja, annak nem ezen a fórumon kellene vitézkednie, mert itt mindenki szeretne kicsit a kulisszák mögé látni. Ukrajna a maga mesterségesen megalkotott határai val két út előtt áll, vagy visszabucskázik Oroszország anyácska kebelére egy oroszbarát elnök által, vagy elenged pár millió ember és pár tartományt és kis Ukrajnaként próbál szerencsét az európai integrációval.

Tehát kedves Ulippo, itt nem az irányultságoddal van a baj, hanem hogy nem abban a kontextusban kommunikálsz mint ami e fórum sajátja. Leegyszerűsíted a helyzetet, címszavakat használsz, kompromisszum és a megértésre való törekvés nélkül, pedig ezekkel is lehetne Ukrajna pártját fogni.

Szerintem van stratégiai jelentősége a trollhadseregekkel formálni a közvéleményt, de ez a fórum nem ér el tömegeket, tehát totál fölösleges agitálni, sőt kontraproduktív.
Ráadásul Te nem fizetett troll vagy, hanem meggyőződéses. Ha viszont leszállnál közénk, és néha kikacsintanál az agitprop szerű álarc mögül, még akár beszélgetni is tudnánk. De ehhez nem szavakon kellene lovagolni, hanem összefüggéseiben érvelni. De hogy lásd a jószándékot, ám legyen: igazad van, az ENSZ kimondta hogy orosz regulárisok voltak Ukrajnában.




Az Orosz Védelmi Minisztérium szerint is ott voltak. Szerintük csak eltévedtek az orosz oldalon és véletlenül az pont ilovajszki csatában bukkantak ki.

According to the sources in the Russian Ministry of Defence, the paratroopers had lost their way while patrolling the State border of the Russian Federation with Ukraine which, according to the Ministry, was not marked.
https://www.ohchr.org/Documents/Countries/UA/ReportOnIlovaisk_EN.pdf

Ha még az Orosz Védelmi Minisztériumnak sem hiszel, akkor higgy a saját szemednek. Itt az egyik "eltévelyedett":

Miért kínlódsz annyira, hogy kimagyarázd a kimagyarázhatatlant? Téma lezárva, orosz regulárisok harcoltak Ukrajnában, pont.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 620
25 118
113
Az jó. Így nem csak amerikai meg ukrán nehéztechnika van a terepen... :D
Vegyétek már észre, hogy elment a hajó. Sem a Krím, sem a Donbassz nem lesz többé ukrán. Ja és előbb-utóbb te is munkanélküli leszel... :D
Ulippo nem lesz munkanélküli, ha jól rémlik a békegalambos prof képe előtt egy 8 bites kép volt neki, ha arra a képre rákerestél akkor szintén egy ulippo nevű devianartos profilra mutatott, ott elérhető annak az ulipponak a feltételezhetően igazi neve, facebookon keresgélés közben pár alak dolgozik azon a néven az mh-nak... lehet hogy hazai szolgálatos (mondjuk én valószínűbbnek tartom néha túlságosan ócska munkája miatt, hogy egy index,444 fórumáról átszakadt troll.)
 
2018. július 22.
138
23
18
A legnagyobb vesztesei ennek a háborúnak a DNR és az LNR lakói. Hasonlóképp Abháziához és Transznisztriához egy véget nem érő elzártság és nyomor jut nekik osztályrészül. Mind mind az orosz háborús politika következménye. Kilátástalanság, állandó halálfélelem, jövőnélküliség. Csak mert megtetszett a diktátornak a bányáik és a mezőik.
 
2018. július 22.
138
23
18
Tolja csak a fegyvert Putyin, mi meg addig toljuk a szankciókat. Tolja csak a fegyvert, minél tovább tolja annál messzebb távolodik Ukrajna Oroszországtól. Tolja a fegyvereit és hazudja azt, hogy nem tolja, annál kevesebbet ér az amúgy is értéktelen szava. Tolja csak a fegyvert, csak magával tol ki.
Minden egyes szankcióban töltött nappal egyre távolabb kerül Oroszország attól hogy visszatérjen oda ahonnan levetette magát 2013-ban. Minden egyes nappal tovább tart Európa biztonsága és csökken egy potenciális invázió lehetősége. A hírekben az évtized elején még tele voltak a techrovatok meg a politikai rovatok hogy Oroszország az évtized végére megkerülhetetlen hatalmi tényezővé válik a világban és túltehet ez USA-n is. Szélsőjobboldali oldalak cikkeztek Erdély és Felvidék visszatéréséről orosz segítséggel. Mára minden ilyen remény köddé vált, és a régen kitartott pártok mind fordulnak el az oroszoktól szerte Európában. Sorsfordító évek ezek a világtörténelemben.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
A legnagyobb vesztesei ennek a háborúnak a DNR és az LNR lakói. Hasonlóképp Abháziához és Transznisztriához egy véget nem érő elzártság és nyomor jut nekik osztályrészül. Mind mind az orosz háborús politika következménye. Kilátástalanság, állandó halálfélelem, jövőnélküliség. Csak mert megtetszett a diktátornak a bányáik és a mezőik.
Nem a bányáik és mezőik kellettek neki, abból neki is van elég. A Krím után kellett neki egy másik hadszíntér ami leköti a figyelmet amíg ott berendezkedik. Mivel a Krímet annektálta onnan csak konvencionális háborút indíthatott volna, azért kellett neki a "DNR" és "LNR" mert onnan hibrid háborút folytathat aminek a felelősségét letagadhatja. Persze a következményeket viselnie kell akkor is ha tagadja a felelősségét.

A szerencsétlen donyeckieknek és luhanszkiaknak meg azt mondja, hogy "megvédi" őket, pedig hát nézzenek magukra, az minden csak nem "megvédés" ami ott megy, megöleti őket nem "megvédi". De a harcoltatáson és megöletésen túl nem fogja nekik engedni, hogy kiváljanak Ukrajnából, ha kiválnának nem lenne hibrid hadszíntere a seregének Ukrajnán belül, akkor megint csak konvencionálisan támadhatna. A donyeckieknek és luhanszkiaknak biztos leesett már, hogy ez nem az ő szabadságukról szól és nem is a megvédésükről, de ők már nem tehetnek semmit, a feláldozandó gyaloggá váltak Putyin sakktábláján.
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Ha egy pillanatra kinéztek a homokozótokból az "öreg beteg medve" éppen még a szovjet időkhöz képest is briliáns sikert arat a közel keleten ott már megkerülhetetlen.
Fogjátok már fel,hogy komplett hülyeség ezen a reguláris orosz témán rugózni.Nincs rá szükségük hülyék lennének ilyenbe bele menni.Annyi zsoldost és önkéntest tudnak ugrasztani a civil/privát szférából ehhez az ukrán háborús cirkuszhoz amennyit nem szégyellnek.

Minek fossátok tele folyton ezt a topikot van erre egy másik betegszoba pont nektek lett csinálva meg a polkorrekt híreiteknek.Tessék oda szemetelni. Ide azt rakjátok amibe lőnek,lehetőleg ukrán nácikra azt szívesen nézem.;)
 

Premortem

Well-Known Member
2017. november 9.
442
680
93
De nem az lenne a legtisztább, ha népszavazással döntenének a sorsukról? Nem azt mondom hogy minden falu kiálthassa ki a függetlenségét, de gondolom azzal az európai értékek tiszteletében Te is egyetértesz, hogy milliós kisebbségeknek meg kell adni az önrendelkezés jogát.

Emellett hadd kérdezzem meg, Téged mi motivál itt a fórumozásban, mit vársz a rengeteg hozzászólásodtól? Változtatni akarsz az emberek véleményén, vagy csak dühítenek az orosz szimpatizánsok?

Nem a bányáik és mezőik kellettek neki, abból neki is van elég. A Krím után kellett neki egy másik hadszíntér ami leköti a figyelmet amíg ott berendezkedik. Mivel a Krímet annektálta onnan csak konvencionális háborút indíthatott volna, azért kellett neki a "DNR" és "LNR" mert onnan hibrid háborút folytathat aminek a felelősségét letagadhatja. Persze a következményeket viselnie kell akkor is ha tagadja a felelősségét.

A szerencsétlen donyeckieknek és luhanszkiaknak meg azt mondja, hogy "megvédi" őket, pedig hát nézzenek magukra, az minden csak nem "megvédés" ami ott megy, megöleti őket nem "megvédi". De a harcoltatáson és megöletésen túl nem fogja nekik engedni, hogy kiváljanak Ukrajnából, ha kiválnának nem lenne hibrid hadszíntere a seregének Ukrajnán belül, akkor megint csak konvencionálisan támadhatna. A donyeckieknek és luhanszkiaknak biztos leesett már, hogy ez nem az ő szabadságukról szól és nem is a megvédésükről, de ők már nem tehetnek semmit, a feláldozandó gyaloggá váltak Putyin sakktábláján.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Ha egy pillanatra kinéztek a homokozótokból az "öreg beteg medve" éppen még a szovjet időkhöz képest is briliáns sikert arat a közel keleten ott már megkerülhetetlen.
Fogjátok már fel,hogy komplett hülyeség ezen a reguláris orosz témán rugózni.Nincs rá szükségük hülyék lennének ilyenbe bele menni.Annyi zsoldost és önkéntest tudnak ugrasztani a civil/privát szférából ehhez az ukrán háborús cirkuszhoz amennyit nem szégyellnek.

Minek fossátok tele folyton ezt a topikot van erre egy másik betegszoba pont nektek lett csinálva meg a polkorrekt híreiteknek.Tessék oda szemetelni. Ide azt rakjátok amibe lőnek,lehetőleg ukrán nácikra azt szívesen nézem.;)
Pont a mai EBESZ jelentés is megerősítette az orosz regulárisok jelenlétét. A következő eszközöket látták: Leer-3 RB-341V, 1L269 Krasukha-2, RB- 109A Bylina és Repellent-1. Néhány éve hadrendbe állított eszközök az orosz reguláris erőknél, csak az övék lehet. A kezelőik szintén erre kiképzett reguláris személyzet, ezekbe nem lehet csak úgy beültetni egy bányászt, bizony az orosz reguláris erőké az eszközök is és a személyzetük is. Ez már a sokadik bizonyíték az orosz regulárisok jelenlétére, de már azt is megszoktuk, hogy minden ilyen bizonyíték után jönnek a hisztis csitrik és elkezdenek sipítozni, hogy nem is igaz, nincsenek is ott regulárisok.

Csak a szokásos műsor, lapozzunk, volt már és lesz is még bizonyíték az orosz regulárisokra, hiszen ez Putyin háborúja, ez Oroszország háborúja, nem az ukrajnai bányászoké és traktoristáké, ők csak az otthonukat adják Putyinnak hadszíntérként.
 
R

rejsz felügyelő

Guest
Ukrajna győzött, mert kiszabadult Oroszország mancsai közül
Pistám, hagyd már ezt az ökörséget. Ukrajna egy szeméttelep, mióta megalakult(kemény 27 éve?). Szarér'-hugyér' vették az orosz gázt, átjárt oda a lakosság egy része melózni és nagyjából ebből éltek. Most beférkőzött hozzájuk a dicsőséges ellenoldal, háborút provokáltak aztán rátelepedtek mindenre ami Ukrajnában ér valamit. Tényleg, a tarra vágott kárpátaljai erdőkkel mi a helyzet? A múltkor se óhajtottál válaszolni.
Szal' elég érdekes egy győzelem ez...
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Pont a mai EBESZ jelentés is megerősítette az orosz regulárisok jelenlétét. A következő eszközöket látták: Leer-3 RB-341V, 1L269 Krasukha-2, RB- 109A Bylina és Repellent-1. Néhány éve hadrendbe állított eszközök az orosz reguláris erőknél, csak az övék lehet. A kezelőik szintén erre kiképzett reguláris személyzet, ezekbe nem lehet csak úgy beültetni egy bányászt, bizony az orosz reguláris erőké az eszközök is és a személyzetük is. Ez már a sokadik bizonyíték az orosz regulárisok jelenlétére, de már azt is megszoktuk, hogy minden ilyen bizonyíték után jönnek a hisztis csitrik és elkezdenek sipítozni, hogy nem is igaz, nincsenek is ott regulárisok.

Csak a szokásos műsor, lapozzunk, volt már és lesz is még bizonyíték az orosz regulárisokra, hiszen ez Putyin háborúja, ez Oroszország háborúja, nem az ukrajnai bányászoké és traktoristáké, ők csak az otthonukat adják Putyinnak hadszíntérként.
Értsd már meg,hogy hidegen hagy az EBESZ. egy fedőszervezet semmi több.Annyit ér és annyira hiteles mint a LIBE jelentése hazánkról.
Egyébként mond már meg nekem,hogy mitől olyan fontos neked az,hogy vannak e regulárisok ott vagy nem?Kit érdekel.
Ha vannak ott akkor meg végképp kár rugózni ennyi volt kész vége menyél keress másik állást mert azok onnan nem mennek sehova max. tovább ha nem nyugszotok már meg végre.Ukrajna volt nincs.Az oroszok nem ukránok és nem fognak egy Oroszországtól elszakított országban élni.Mit nem lehet ezen érteni?
Engedd el.Vagy jobbat mondok tanulj meg oroszul :rolleyes:
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 330
68 595
113
Az EBESZ Oroszországból származó haditechnikát észlelt Ukrajna területén. A Leer-3 RB-341V, 1L269 Krasukha-2, RB-109A Bylina és Repellent-1 rendszerek mindegyike az orosz reguláris erőktől származik, Luhanszktól délnyugatra észlelte ezeket az EBESZ drónja.
https://www.osce.org/special-monitoring-mission-to-ukraine/390236
Valami korrupt laktanya parancsnok eladhatta a szabadsagharcosoknak. Vagy berúgott az egész ezred és eltévedt.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 330
68 595
113
A legnagyobb vesztesei ennek a háborúnak a DNR és az LNR lakói. Hasonlóképp Abháziához és Transznisztriához egy véget nem érő elzártság és nyomor jut nekik osztályrészül. Mind mind az orosz háborús politika következménye. Kilátástalanság, állandó halálfélelem, jövőnélküliség. Csak mert megtetszett a diktátornak a bányáik és a mezőik.
Mármint McCain fiának?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 330
68 595
113
Nem a bányáik és mezőik kellettek neki, abból neki is van elég. A Krím után kellett neki egy másik hadszíntér ami leköti a figyelmet amíg ott berendezkedik. Mivel a Krímet annektálta onnan csak konvencionális háborút indíthatott volna, azért kellett neki a "DNR" és "LNR" mert onnan hibrid háborút folytathat aminek a felelősségét letagadhatja. Persze a következményeket viselnie kell akkor is ha tagadja a felelősségét.

A szerencsétlen donyeckieknek és luhanszkiaknak meg azt mondja, hogy "megvédi" őket, pedig hát nézzenek magukra, az minden csak nem "megvédés" ami ott megy, megöleti őket nem "megvédi". De a harcoltatáson és megöletésen túl nem fogja nekik engedni, hogy kiváljanak Ukrajnából, ha kiválnának nem lenne hibrid hadszíntere a seregének Ukrajnán belül, akkor megint csak konvencionálisan támadhatna. A donyeckieknek és luhanszkiaknak biztos leesett már, hogy ez nem az ő szabadságukról szól és nem is a megvédésükről, de ők már nem tehetnek semmit, a feláldozandó gyaloggá váltak Putyin sakktábláján.
De miért ölik meg a donyecki meg luganszki embereket? Kik ölik meg őket? Katonák? Martaloc hordak? Ukránok? Kik? Szegény donyecki meg luganszki civilek, miért kell rájuk lőni?
 
  • Tetszik
Reactions: boki