Egyelőre nem vette meg senki. Még mindig szlovák tulajdonban van a cég.
Tehát semmilyen állami, se magánpénz nem ment bele. Ez változhat, de eddig itt tartunk. Egyébként ahogy a Hirtenberger vétele is kulcsfontisságú volt a Várpalotai lőszergyár kapcsán, az AV vétele is hozhat hasonló hazai hadiipari fejlesztést Magyarországra egy nyugati multival együttműködésben.
Én egyszer hallottam Maróthot az az AV - L39-ről nyilatkozni, ahol azt mondta egyelőre nem lesz beszerzés, hátrasorolódott a kérdés.
De a Zlin, tök más kategória. Az ST és az L39 sem kezdő kiképzőgép, második , harmadik lépcső a Gripen előtt.
Igen, de akkor mi lesz a kiképzőgép???
Ezt meg már kommunikálták, hogy a Gripen fegyverzetfejlesztése a prioritás, erről zajlanak targyalások.
@Pisti: Tudom, hogy áll a bré, ha NER - ezhetsz. De mond már meg nekem, hogy eddig a Zrínyi haderőfejlesztési progiból, mennyi zsét szedett ki a NER?? Épp nyesegetik le a még 2010 előtti csökevényeket, amelyek a mai napig a Honvédségen élősködtek.
Államosították a pénztkiszavattyúzó monopolhelyzetben lévő hazai fegyver - és lőszerkereskedő céget.
Amióta Maróth kapta meg a haderőfejlesztés vezetését, nem történt semmilyen bújtatott NER pénzszivattyú. Eddig főleg német, amerikai és kisebb részben izraeli és török oligarchákat tömjük ki. Tudsz ott egy tulajdonost megnevezni?? Vagy ez csak akkor érdekes, ha magyar vállalkozó jön képbe??
( illetve még a norvég államtól rendeltünk, aki cserében idexart a lábtörlőre.)
Ennyi pénzt még sohasem toltak be a rendszerváltás óta a Honvédségbe. Ilyen átfogó haderőfejlesztés még sohasem zajlott. Nagyon szánalmas, hogy eközben számodra az alap nélküli fröcsögés a fontos.