[HUN] Airbus A330

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
11 650
25 552
113

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
11 894
12 654
113

;)
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
11 650
25 552
113
Nem tudom hogy mit csinál Szíjjártó Mongóliában, de egy Falcon, egy A319 és egy A330 is kell hozzá.
Falcon Szijjartó, uzletemberek 319, Lelegeztetőgépek 330.

Bizony szó volt lélegeztetőgépekről SilvioD telibe találta ,íme egy cikk a méltán "világhírű mongol
veboldalról :):)

https://www.montsame.mn/ru/read/270963

Mongólia külügyminisztere: Magyarország sokat fektet a mongol fiatalok oktatásába

Ulánbátor /MONCAAME/ Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter munkalátogatáson tartózkodik Mongóliában.


Július 29-én B. Bacheg mongol külügyminiszter találkozott a Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter által vezetett delegációval. A kétoldalú megbeszéléseket követően a Külügyminisztériumban ünnepélyes keretek között átadták a magyar kormány által Mongóliának küldött orvosi eszközöket és lélegeztetőgépeket.

Az ünnepségen B. Batzecheg mongol külügyminiszter elmondta, hogy a Mongóliában munkalátogatáson tartózkodó Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter már ötször járt Ulánbátorban, ami azt mutatja, hogy a magyar fél nagy jelentőséget tulajdonít a Mongóliával való kapcsolatoknak.

"Egy olyan időszakban, amikor a két ország közötti együttműködés és kölcsönös támogatás nagyon fontos a világszerte terjedő koronavírus járvány leküzdése érdekében, Magyarország baráti és érzelmi támogatásként biztosítja hazánk számára a nagyon szükséges orvosi felszereléseket" - mondta Batzecheg, és mély háláját fejezte ki a magyar kormánynak.

B.Bacheg: Együttműködünk Magyarországgal a kultúra, az oktatás, a filmművészet és a régészet területén.

"A mai találkozón eszmecserét folytattunk a kétoldalú kapcsolatok, az együttműködés és a nemzetközi színtéren való együttműködés bővítéséről. Megvitattuk továbbá a közös projektek megvalósítását, a kereskedelmi, gazdasági és beruházási együttműködést, megvitattuk a két ország magánszektorai közötti kapcsolatépítés fokozásának és támogatásának módjait, valamint részletesen megvitattuk a közös tevékenységeket a kultúra, a film és a régészet területén" - mondta a mongol külügyminiszter.

B. Bacheg külügyminiszter hangsúlyozta, hogy az oktatási ágazat a két ország közötti kapcsolatok egyik prioritása, és megjegyezte, hogy a magyar kormány évente 200 mongol diáknak ad ösztöndíjat, és nagy összegeket fektet be a mongol fiatalok oktatásába.

A két ország közötti kereskedelem 19 százalékkal nőtt - mondta Szijjártó Péter miniszter.

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter elmondta: "Mélységesen tiszteljük a Mongóliával való együttműködést és kapcsolatokat. Bár Magyarország és Mongólia messze van egymástól, elégedettek vagyunk a két ország közötti jó szintű együttműködéssel és a külkereskedelem helyzetével. A magyar nagykövetség, amely egyike a Mongóliában akkreditált hat európai országnak, hatékonyan dolgozik a kétoldalú együttműködés bővítésén és erősítésén. A Magyar Export-Import Bank jelenleg egy 60 millió dolláros projektet hajt végre kedvezményes hitelekből, hogy támogassa a két ország vállalkozásait, cégeit és magánszektorát. Hazánk 57 millió dollárt fektet be egy mongóliai állatgyógyászati vakcinákat gyártó üzem újjáépítésébe. Ma 500 mongol diák tanul nálunk a kormányunk ösztöndíjával" - mondta Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy a két ország közötti kereskedelmi forgalom 19 százalékkal nőtt a világjárványos koronavírus évei ellenére.

Szijjártó Péter kitért arra is, hogy a magyar kormány 33 lélegeztetőgépet adományoz a mongol kormánynak a járvány leküzdésére. Elmondta, hogy ezek közül hármat a központi kórházaknak, kilencet az ulánbátori kórházaknak, 21-et pedig 21 aimagi kórháznak fognak eljuttatni. Dicsérte Mongólia lakosságának magas szintű oltottságát is.Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter a munkalátogatás során találkozik G. Zandanszatar parlamenti elnökkel, Z. Mandsaihan élelmiszer-, mezőgazdasági és könnyűipari miniszterrel, valamint H. Nyambaatar bel- és igazságügyi miniszterrel.