A photoshop mindent elbír. A szerkezet vajon tud erről?Csak az összehasonlítás végett, erre képes az MD-969 (valóság, nem ígéret):
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A photoshop mindent elbír. A szerkezet vajon tud erről?Csak az összehasonlítás végett, erre képes az MD-969 (valóság, nem ígéret):
A Drónnak nem nagyobb a harcértéke semmivel mint egy harci helikopternek, pusztán nincs fájó emberveszteség ha elveszik. Ez az igazság. Nem jobb, csak minimalizálja a veszteséget. Ha a leghatékonyabb megoldás kell ár/érték arányban, nem a komoly támadó drón lesz a nyerő. Az olcsóbb - egyszerűbb kisebb drónoknak van inkább létjogosultsága szerintem pont, nem a nagyobb - drágább eszközöknek. Ha úgy tetszik, én pont hogy a felderítő könnyű helit váltanám ki inkább drónnal (a H-145M szerepkört), és nem a Predator - Bayraktar vonalat preferálnám.
Dron és helikopter.Mindkettő kell
Annyira valóság, hogy lőni nem lőtt, rendszeresítője nincs. Egy (azaz 1) db videó van róla a neten.Csak az összehasonlítás végett, erre képes az MD-969 (valóság, nem ígéret):
Egy pillanatig nem is gondoltam,hogy egy drónnak nagyobb lenne a harcértéke. Egyszerűen arról van szó,hogy egy limitált költségvetés mellett,mi az ami inkább belefér,hamarabb realizálódó valós csapásmérő képességet biztosít,és ez úgy gondolom,hogy a mi esetünkben inkább a drón. Amúgy én sem gondolom,hogy 1 drón egyenlő 1 dedikált harci helikopterrel,hanem mára eljutottunk oda,hogy a drónok sok feladatban már alternatívai lehetnek egy harci helikopternek,illetve ami számunkra fontos,hogy a fél,maximum egy tucat harci helikopter helyett ennek többszöröse szerezhető be drónokból,és igen,nincs emberveszteség,és kisebb az anyagi kár,ha egyet lelőnek. Nem gondolom,hogy a harci helikopter halott koncepció lenne,azt viszont igen,hogy a "hagyományos" berepülök,szétgépágyúzok és raketázok mindent és mindenkit harcmodornak leáldozott. Afganisztánban a kalasnyikovos papucsosok ellen még belefért(bár korábbról a szovjeteknek a Stingerek miatt lehet,hogy más lenne a véleménye...),mára azonban olyan szinten terjedtek el a Manpadok az egész világon,hogy ez a klasszikus harcihelikopteres támadasi profil lassan az instant öngyilkosság kategóriába kerül. Lásd jó pédaként erre az ukrán Mihukat az elmúlt években. Nem hinném,hogy véletlen lenne,hogy az amcsik is az Apache jövőjét leginkább egy drón hubként látják,ami biztonságos távolságból nlos fegyvereket ereget.A Drónnak nem nagyobb a harcértéke semmivel mint egy harci helikopternek, pusztán nincs fájó emberveszteség ha elveszik. Ez az igazság. Nem jobb, csak minimalizálja a veszteséget. Ha a leghatékonyabb megoldás kell ár/érték arányban, nem a komoly támadó drón lesz a nyerő. Az olcsóbb - egyszerűbb kisebb drónoknak van inkább létjogosultsága szerintem pont, nem a nagyobb - drágább eszközöknek. Ha úgy tetszik, én pont hogy a felderítő könnyű helit váltanám ki inkább drónnal (a H-145M szerepkört), és nem a Predator - Bayraktar vonalat preferálnám.
Meglátjuk mi és hogy lesz majd nálunk.
Azért az Ukik gyakorlatilag az orosz légvédelem ellen repültek, ami gyakorlatilag jó eséllyel a legjobb a világon.Egy pillanatig nem is gondoltam,hogy egy drónnak nagyobb lenne a harcértéke. Egyszerűen arról van szó,hogy egy limitált költségvetés mellett,mi az ami inkább belefér,hamarabb realizálódó valós csapásmérő képességet biztosít,és ez úgy gondolom,hogy a mi esetünkben inkább a drón. Amúgy én sem gondolom,hogy 1 drón egyenlő 1 dedikált harci helikopterrel,hanem mára eljutottunk oda,hogy a drónok sok feladatban már alternatívai lehetnek egy harci helikopternek,illetve ami számunkra fontos,hogy a fél,maximum egy tucat harci helikopter helyett ennek többszöröse szerezhető be drónokból,és igen,nincs emberveszteség,és kisebb az anyagi kár,ha egyet lelőnek. Nem gondolom,hogy a harci helikopter halott koncepció lenne,azt viszont igen,hogy a "hagyományos" berepülök,szétgépágyúzok és raketázok mindent és mindenkit harcmodornak leáldozott. Afganisztánban a kalasnyikovos papucsosok ellen még belefért(bár korábbról a szovjeteknek a Stingerek miatt lehet,hogy más lenne a véleménye...),mára azonban olyan szinten terjedtek el a Manpadok az egész világon,hogy ez a klasszikus harcihelikopteres támadasi profil lassan az instant öngyilkosság kategóriába kerül. Lásd jó pédaként erre az ukrán Mihukat az elmúlt években. Nem hinném,hogy véletlen lenne,hogy az amcsik is az Apache jövőjét leginkább egy drón hubként látják,ami biztonságos távolságból nlos fegyvereket ereget.
Kutató és mentő feladatokra is vásároltuk,azt bajosan váltja ki a drón.Szerintem a gatyától a vadászgépig fontosabb bármi nekünk,mint dedikált harci heli.A Drónnak nem nagyobb a harcértéke semmivel mint egy harci helikopternek, pusztán nincs fájó emberveszteség ha elveszik. Ez az igazság. Nem jobb, csak minimalizálja a veszteséget. Ha a leghatékonyabb megoldás kell ár/érték arányban, nem a komoly támadó drón lesz a nyerő. Az olcsóbb - egyszerűbb kisebb drónoknak van inkább létjogosultsága szerintem pont, nem a nagyobb - drágább eszközöknek. Ha úgy tetszik, én pont hogy a felderítő könnyű helit váltanám ki inkább drónnal (a H-145M szerepkört), és nem a Predator - Bayraktar vonalat preferálnám.
Meglátjuk mi és hogy lesz majd nálunk.
Pont a harmadát fogja tudni kb. ebben a feladatkörben mint a régóta rendszerben álló Mi-17.Kutató és mentő feladatokra is vásároltuk,azt bajosan váltja ki a drón.Szerintem a gatyától a vadászgépig fontosabb bármi nekünk,mint dedikált harci heli.
Mi-17 helyett jön a 225.Pont a harmadát fogja tudni kb. ebben a feladatkörben mint a régóta rendszerben álló Mi-17.
Már megtették.Akkor megkezdődött az Airbus fikázása.
Leo 2-t stb. is szedjétek szét lecci.
Mármint harmadannyi ember fér bele.Pont a harmadát fogja tudni kb. ebben a feladatkörben mint a régóta rendszerben álló Mi-17.
Harmadannyi embert lehet vele menteni, fektetni, meg ellátni, mivel eleve a személyzet - felcser létszám és EÜ. felszerelés is rögtön limitálva van a jóval kisebb méret, és hasznos terhelhetősége miatt. Csörlőt jóval erősebbet is lehet rá tenni, mert megbírja jobban mint a picur.Mármint harmadannyi ember fér bele.
Amúgy gyorsabban megtalálja, akit kell, pontosabban függ meg, erősebb a csőrlője, kisebb helyen leszáll, ha kell, és minden időben oda lehet küldeni.
Csak ismételni tudom magamat,a MI-17 leváltására nem a 145 ha nem a 225 kerül.Harmadannyi embert lehet vele menteni, fektetni, meg ellátni, mivel eleve a személyzet - felcser létszám és EÜ. felszerelés is rögtön limitálva van a jóval kisebb méret, és hasznos terhelhetősége miatt. Csörlőt jóval erősebbet is lehet rá tenni, mert megbírja jobban mint a picur.
Egy nagy előnye van, jóval komplexebb helyeken is meg tud függeni/leszállni valóban, mivel kisebb 50x50 helyett 25x25 is elég neki, illetve kisebb a rotorszele, ami azért jó dolog.
Ettől függetlenül ha ki kell szedni egy rommá lőtt rajt jó pár sebesülttel, egy Mi-17 elviszi azt amit 3-4 H-145M.
De miért a Mi-17hez hasonlítod? Azt még mindig a H225M váltja majd,és nem a 145M. Almát a körtével. Épp ez a lényeg,hogy lesz egy közepes és egy könnyű típus,tehát akár SAR feladatnál azt küldheted,ami adott esetben idális. Ha egy raj kimentéséről van szó,akkor mehet a Mi-17/H225,ha meg a mátrában egy balesetet szenvedett sziklamászót kell összekaparni egy zsebkendőnyi területről,akkor meg ott van a H145M.Harmadannyi embert lehet vele menteni, fektetni, meg ellátni, mivel eleve a személyzet - felcser létszám és EÜ. felszerelés is rögtön limitálva van a jóval kisebb méret, és hasznos terhelhetősége miatt. Csörlőt jóval erősebbet is lehet rá tenni, mert megbírja jobban mint a picur.
Egy nagy előnye van, jóval komplexebb helyeken is meg tud függeni/leszállni valóban, mivel kisebb 50x50 helyett 25x25 is elég neki, illetve kisebb a rotorszele, ami azért jó dolog.
Ettől függetlenül ha ki kell szedni egy rommá lőtt rajt jó pár sebesülttel, egy Mi-17 elviszi azt amit 3-4 H-145M.