M
molnibalage
Guest
Ki rugózott ezen? Mert anno leírtam, hogy a svédek és a lengyelek is úgy kezdték a AP adását is, mert minden mást, hogy azokon a gépeken sem volt pl. dispenser, az RWR sem érkezett meg még asszem és egészen biztosan nem volt TGP és az integrált zavaró sem. De ezek a kiképzéshez az elején nem kellenek.Mi, miért nincs a gépeken zajló vitához egy hozzászólás zord oldaláról.
"Könyörgök, KÉT kiképzett pilótánk van a gépekre, minek szerelnék fel az első gépekre a FLIR-tornyokat, mikor a többi pilóta egyenlőre még REPÜLNI SE TUD velük! Most az elsőrendű feladat a repülő-kiképzés hogy minél több pilóta tudja repülni a típust először legalább nappal, arra teljesen fölösleges a FLIR meg a fegyverzet is, azok már az éjszakai és a harcászati kiképzéshez tartoznak. Fölösleges ilyesmire pazarolni a méregdrága cuccok üzemidejét, ami a kiképzési repülést végző gépeken is fogyna, még ha be sincsenek is kapcsolva. A vibráció, hideg-meleg, kicsapódó pára, eső így is "dolgozna" rajtuk, jobb helyen vannak a raktárban bekonzerválva, védetten. Jó ha tudjátok hogy a reptechikai berendezéseknél még a tárolási idő se ad végtelen élettartamot, berendezéstől függően x év tárolási időtartam után ugyanúgy le kell tesztelni és esetleg belenyúlni, javítani mintha a gépen lett volna (pl. a gumi-alkatrészek, tömítések a raktári polcon is öregednek, pusztulnak). Ha meg ténylegesen a gépen volt felszerelve, akkor az élettartam/üzemóra már csak x/2, x/3, x/4 stb. vagy konkrétan leírt üzemóra-szám, és akkor már nemcsak ESETLEG kell javítani, hanem a tényleges repórának/üzemórának megfelelően kell végrehajtani a karbantartási, javítási előírásokat. Szóval most még csak csingilingi díszek lennének a gépekre felszerelve, viszont így csak fölöslegesen fogyasztanánk belőlük a drága üzemidőt."