[HUN] Airbus Helicopters H145M HForce

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 649
954
113
Sziasztok,

Hat, a 2 hordagy jol nez ki, de nekem ugy tunik, hogy brutalisan keves felszereles van a gepben, igy ranezesre a legegyszerubb mentogepkocsiban is tobb van (es egy Medevac helikopternek azert illene legalabb esetkocsi szintu felszerelessel rendelkeznie).
30088355_d0dc80ed7a0f44cc85f077acba82d352_wm.jpg

Bel
Laikusnak logikusnak tűnhet , DE ne egy földi szállítóegységet akarjunk már SAR/MEDEVAC helikooterhez hasonlítani. A mentőhelikopterek a legmagasabb szint.. na majd nézd meg abba mennyi és mekkora felszerelések vannak.. és azok nem harci területre vannak, teljesen önállóan tudnak dolgozni az ellátástól a szállításig.. ami a 135be befér , az a 145be is befog valószínűleg.. és lesz H225M is.

• Tetszik
Reactions: pöcshuszár

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 649
954
113
Laikusnak logikusnak tűnhet , DE ne egy földi szállítóegységet akarjunk már SAR/MEDEVAC helikooterhez hasonlítani. A mentőhelikopterek a legmagasabb szint.. na majd nézd meg abba mennyi és mekkora felszerelések vannak.. és azok nem harci területre vannak, teljesen önállóan tudnak dolgozni az ellátástól a szállításig.. ami a 135be befér , az a 145be is befog valószínűleg.. és lesz H225M is.

*NE akarjunk már.

Na, reggel jobban megnézve a képet... azt ugye tudod, hogy pont egy esetkocsit linkeltél? A mentőhelikopternek (gondolom a honvédségire is vonatkozik a mentési törvény,minimális szintje.) legalább rohamkocsi szint, 1-2 kivétellel. A hordágy meg a vákummatrac (jobb felső sarok, a kék)nem kötelező tartalék,azthiszem a hordszék sem. Szerintem a 2 hordágy sok, de ezt majd a srácok eldöntik és kitapasztalják. De mint mondtam, az én infóim szerint (kb 2 éves) az, hogy 1db H-145M és 1db H-225M lesz, feladat függően fogják őket riasztani, külön-külön vagy egyszerre.

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 649
954
113
Bocsi a dupláért, de pont most akadtam rá. :D
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Luthero

Well-Known Member
2010. április 25.
1 715
2 496
113
Három féle feladat fordulhat elő a helikopteres légi mentésben CSAR , SAR, MEDEVAC. A CSAR feladatra szerintem a Mi-24 az ideális, mondjuk önvédelmi MAWS rendszer lehetne rajtuk. A SAR feladatra a Mi-17 lehetne az ideálisabb de MEDEVAC is fekszik neki. A sima MEDEVAC feladatra egy jobban felszerelt H145 is elég. Szerintem is sok a fektetőhely a gépen és a műszerezettség is lehetne jobb. Egy Oxilog lélegeztető , egy normális multifunkciós monitor és esetleg egy nagyobb oxigén palack elhelyezés is jó lett volna esetleg motoros leszívó is.

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
2 009
4 912
113
azt ugye tudod, hogy pont egy esetkocsit linkeltél?

Tudom, azt akartam megmutatni, hogy mennyivel tobb felszereles van egy esetkocsiban, mint ami a video szerint az uj mentohelikopterben lathato.
Rohamkocsis fotot nem talaltam, termeszetesen azon tobb felszereles lenne, mint a kepen.

Bel

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 649
954
113
Az előző hozzászólásomból valaki kiszedhetné az 1ik videót, csak nem voltam benne biztos, hogy működik a médiás gomb.

Három féle feladat fordulhat elő a helikopteres légi mentésben CSAR , SAR, MEDEVAC. A CSAR feladatra szerintem a Mi-24 az ideális, mondjuk önvédelmi MAWS rendszer lehetne rajtuk. A SAR feladatra a Mi-17 lehetne az ideálisabb de MEDEVAC is fekszik neki. A sima MEDEVAC feladatra egy jobban felszerelt H145 is elég. Szerintem is sok a fektetőhely a gépen és a műszerezettség is lehetne jobb. Egy Oxilog lélegeztető , egy normális multifunkciós monitor és esetleg egy nagyobb oxigén palack elhelyezés is jó lett volna esetleg motoros leszívó is.

Nem tartom kizártnak, hogy ezek az eszközök megvannak , csak épp a szolgálatban lévő kutatómentőn. Nem tudom milyen felszereltségi szint kell (milyen mélységig kell a diagnosztika és a műszeres megfigyelés) a katonai gépeken. Az Oxilogot én nem erőltetném, inkább a Weinmann-t , Leszívóból is inkább LSU vagy Weinmann.. a monitornak pedig Zoll-nak kellene lennie, mert az tudja mint a 12 elvezetést monitorozni egy időben. (Nem véletlen van a Mediken is Zoll.)

Tudom, azt akartam megmutatni, hogy mennyivel tobb felszereles van egy esetkocsiban, mint ami a video szerint az uj mentohelikopterben lathato.
Rohamkocsis fotot nem talaltam, termeszetesen azon tobb felszereles lenne, mint a kepen.

Bel
Olyan látványosabb eltérés nincs.

vantsy

Active Member
2014. június 16.
299
249
43
Legegyszerűbb mentőgépkocsiban?????
Magyarországon minden esetkocsi felszerelése ilyen szintű. Az esetkocsi nem a legegyszerűbb hanem a csúcs a felszerelésben. A rohamkocsi felszerelésben minimálisan különbözik hanem abban, hogy ki dolgozik rajta.

• Tetszik
Reactions: zeal

Luthero

Well-Known Member
2010. április 25.
1 715
2 496
113
Az előző hozzászólásomból valaki kiszedhetné az 1ik videót, csak nem voltam benne biztos, hogy működik a médiás gomb.

Nem tartom kizártnak, hogy ezek az eszközök megvannak , csak épp a szolgálatban lévő kutatómentőn. Nem tudom milyen felszereltségi szint kell (milyen mélységig kell a diagnosztika és a műszeres megfigyelés) a katonai gépeken. Az Oxilogot én nem erőltetném, inkább a Weinmann-t , Leszívóból is inkább LSU vagy Weinmann.. a monitornak pedig Zoll-nak kellene lennie, mert az tudja mint a 12 elvezetést monitorozni egy időben. (Nem véletlen van a Mediken is Zoll.)

Olyan látványosabb eltérés nincs.

Sajnos a hordágy kárára hiányoznak a felszerelések a gépből.:(

• Tetszik
Reactions: bel and Venom85

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
7 505
21 310
113
Sajnos a hordágy kárára hiányoznak a felszerelések a gépből.:(
A légi mentőknél pl az LSU szívó a nagy légutas táskában van elhelyezve! Ha jól láttam kb hasonló a felépítése annyi kivétellel hogy 2 hordágy van benne! Szerintem ami kell az benne van! AB-taska, CD-táska, monitor defi készülék ( Lifepack 12), LSU, Oxyloge 2000 respirátor, 2 infúziós pumpa ennyi egy mentőheli felszerelése! Ez simán benne lehet!

• Tetszik
Reactions: arcas

Luthero

Well-Known Member
2010. április 25.
1 715
2 496
113
A légi mentőknél pl az LSU szívó a nagy légutas táskában van elhelyezve! Ha jól láttam kb hasonló a felépítése annyi kivétellel hogy 2 hordágy van benne! Szerintem ami kell az benne van! AB-taska, CD-táska, monitor defi készülék ( Lifepack 12), LSU, Oxyloge 2000 respirátor, 2 infúziós pumpa ennyi egy mentőheli felszerelése! Ez simán benne lehet!

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 664
84 162
113
(Úgy látszik, nem minden újságírót hajtottak el azzal, hogy a koronavírus miatt nem sajtónyílvánaos a gyakorlat.)

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 664
84 162
113
Akkor ezért nem lett nagy sikerpropagandával bemutatva a SAR helikopter, mert csak ennyi a felszerelése?
Túl nagy lett volna a kontraszt a nemrég bemutatott német SAR gépekhez viszonyítva?
Valószínűleg más a magyar koncepció mint a német... itt csak a megtalálás és a legközelebbi mentőautóig szállítás a feladat? Lehozni a hegyről a sérültet?

"A honvédség négyfős személyzettel tervezi üzemeltetni a kutató-mentő H145M-eket. A helikoptervezető mellett lesz egy rendszeroperátor, aki - többek között - a koordinátákat viszi be a navigációs rendszerbe és a csörlőt is kezeli majd, illetve lesz egy felcser és egy segítő. Utóbbit a jelenlegi kutató-mentő ejtőernyősökből képzik át."

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 822
11 848
113
Akkor ezért nem lett nagy sikerpropagandával bemutatva a SAR helikopter, mert csak ennyi a felszerelése?
Túl nagy lett volna a kontraszt a nemrég bemutatott német SAR gépekhez viszonyítva?
Valószínűleg más a magyar koncepció mint a német... itt csak a megtalálás és a legközelebbi mentőautóig szállítás a feladat? Lehozni a hegyről a sérültet?

"A honvédség négyfős személyzettel tervezi üzemeltetni a kutató-mentő H145M-eket. A helikoptervezető mellett lesz egy rendszeroperátor, aki - többek között - a koordinátákat viszi be a navigációs rendszerbe és a csörlőt is kezeli majd, illetve lesz egy felcser és egy segítő. Utóbbit a jelenlegi kutató-mentő ejtőernyősökből képzik át."

Szerintem csak azért nincs még benne minden felszerelés, mert egyelőre a régi orosz vasak viszik a kutató-mentő szolgálatot, így addig nem is fogják alaposabban felszerelni őket, amíg nem mennek éles bevetésre.