[HUN] Airbus Helicopters H145M HForce

Elég egyértelmű volt.
Könyörgöm,nekirepültek egy térképen jelzett függőhidnak......
Bevetés elötti felkészülésként át kellett volna nézni a terület térképét.....
De igaz,azt nem tudtuk,hogy ráadásul nagyokos vagányságbol xart is a repülésirányitásra.
1. - nem függőhíd hanem 3gy kb láthatatlan kötél.
2. - Ezzel azért el helyezted magadat egy polcon... gratulálok
3. - Lol...

Ha ennyire laikus vagy, ennyire fogalmad nincs a repülésről, hogy jössz te ahhoz hogy bárkit is minősíts? Fúúú b+

Ui: az nem lehet hogy esetleg hibázott a pilóta és elnézte vagy elszámolta azokat a kibaszott köteleket...?
A jó képességű emberek sohasem hibázhatnak?

3. - Lol...

Ha ennyire laikus vagy, ennyire fogalmad nincs a repülésről, hogy jössz te ahhoz hogy bárkit is minősíts? Fúúú b+

Ui: az nem lehet hogy esetleg hibázott a pilóta és elnézte vagy elszámolta azokat a kibaszott köteleket...?
Talán nem kellett volna semmibe venni a repülés irányítást....
Talán fel kellett volna készülni a feladatra, és átnézni a térképeket...
De igen,mindenki hibazhat.
De többszörös hibazasert ne emeljük már piedesztara....
Tanuljanak a többiek belőle,hogy ne legyen több ilyen elkerülhető ember és gépveszteség

• Tetszik
Reactions: Ocses and ravenlord
EGy kötél meg egy híd azért kurvára nem egykutya.
Abból a szempontból,hogy nem készült fel rendesen, és még a repülésiranyitasnak sem engedelmeskedett,
Ha nem vaganykodiik, rendesen végzi a dolgát,meg most is élne.
Élnének a társai és meglenne a gép.
Ez egy pilóta hibás baleset.
Ennyi.
Mikor az én katonatarsam halt meg a PRVben,nem kapott semmit a családja....Pedig őt behívták, ingyen,hazafias kötelessége ből volt ott.
És nem önhibájából halt meg.
Az ő emlékét is sérti, hogy egy fittizo üreget meg itt piedesztara rmeltek

3. - Lol...

a helikopter legénysége az előre jóváhagyott repülési útvonaltól eltért, ami azt eredményezte, hogy a helikopter egy kötélpálya kábelének ütközött, és lezuhant.

A kiképzés előtt az összes repülési térképet frissítették, és a pilóták ezek alapján tájékozódtak, így tudták, hogy hol kell antennákra, szélerőműre vagy távvezetékre számítaniuk – mondta akkor Mario Banožić horvát védelmi miniszter. Az már a baleset után kiderült, hogy egy úgynevezett zipline-pálya drótkötelébe akadhatott be a magyar katonai helikopter, de Banožić hangsúlyozta, hogy ez a kötélpálya és a fölötte húzódó távvezeték is szerepelt a térképeken

Szóval lehet hibázni!!!

Hogy a faszba ne lehetne.
A legjobbaknak is.

Akkor Negannak is hogy függőhidat ír.:robot:

Ez milyen èrv???

Remèlem soha nem mondtad egy filmre hogy szar.
De azt sem hogy jó.

Mert hogy jössz te ahhoz. Nem a filmes szakmában dolgozó emberkènt.

Írjam èn is hogy Lol?

Èn is rohadtul sajnáljuk az áldozatokat.
Ès rohadtul sajnáloma a családjukat.
Nem sajnálom a pènzt, amit kaptak.

De akkor te mint helikopteres szakember.

Szerinted az korrekt e, hogy valaki hibázott, miközben valakinek a segítsègère sietett, parancsot teljesített ès felfüggesztett börtönt kapott, miután meghalt 1 ember.

A másiknak a családja miután eltèrt a repülèsi tervtől meg több 10 milliót miután meghalt 3 ember??

Persze őt már megbüntetni nem lehet, de ne tegyünk úgy mintha csak áldozat lenne.

jó képességű emberek sohasem hibázhatnak?
De.

Csak hát itt nem hiba volt, hanem èlmènykeresès, adrenalinhajszolás!

Elitèlem?
Esküszöm nem!

De az nem legyen már problèma, ha ezt egy fórumon kitárgyaljuk.

Ja.
Èn egyszer okoztam közlekedèsi balesetet.
Hibáztam
Csak èn sèrültem.
De utána pènzbüntetèst kaptam.

• Tetszik
Reactions: alali77 and Negan
Elitèlem?
Esküszöm nem!
Én viszont igen.
Magánemberként,magántulajdonával,mást nem veszélyeztetve annyi adrenalint hajszolhat,amennyit csak akar.
De katonatisztként feladatvégrehajtás közben a Honvédség tulajdonával NEM.
Civilben valaki ilyet tesz,családja nem kárpótlást kap,hanem kár igényt.
És vegyük már észre,hogy a seregben ez nem egyedi eset.Mintha vitézi nemesi előjoguk lenne az idióta felelőtlenkedésre-amiért még jutalmat is kapnak (oké,ez most morbid,mivel meghalt a gyerek). @Allesmor Obranna hány olyan esetet mesélt itt a fórumon,hogy ez meg az a pilóta vagánykodott-és közben tacsravágta a gépet......
Véget kell egyszer ennek vetni.

Én viszont igen.
Magánemberként,magántulajdonával,mást nem veszélyeztetve annyi adrenalint hajszolhat,amennyit csak akar.
De katonatisztként feladatvégrehajtás közben a Honvédség tulajdonával NEM.
Civilben valaki ilyet tesz,családja nem kárpótlást kap,hanem kár igényt.
És vegyük már észre,hogy a seregben ez nem egyedi eset.Mintha vitézi nemesi előjoguk lenne az idióta felelőtlenkedésre-amiért még jutalmat is kapnak (oké,ez most morbid,mivel meghalt a gyerek). @Allesmor Obranna hány olyan esetet mesélt itt a fórumon,hogy ez meg az a pilóta vagánykodott-és közben tacsravágta a gépet......
Véget kell egyszer ennek vetni.
Elitélheted... az esemény megtörtént, és mindenki ember, mindenki hibázhat. A probléma, ha a tanulságokat nem terjesszük.

Elitélheted... az esemény megtörtént, és mindenki ember, mindenki hibázhat. A probléma, ha a tanulságokat nem terjesszük.
Olvass vissza.A mundéros brigád rögtön összezár-hogy milyen csúnya dolgokat mondok......
És pontosan ettől a hozzáállástol vagyunk még mindig szutyok mucsajröcsöge.
Ez egy olyan baleset volt,amit szándékos fegyelmezetlenség okozott.
Lehet,hogy simán hülye volt,baxot figyelni eligazitásra,átnézni térképet,és rossz helyen csinálta-de az sem kizárt,hogy direkt ott csinálta,mert milyen jó poén átrepülni a drót alatt.....
Mindegy,melyik volt,mindkettő több,mint hiba-bűn.
És ideje,hogy a nagyságos vitéz urak felelőségre legyenek vonva a hülyeségeikért.Különben újra és újra meg fogják ismételni.

Megfizették a legnagyobb árat, amit lehetett. Hogy a családja kapott pénzt, egy kamionosnál, másnál nem biztos hogy járna, hát ennyi előnye lehet, hogy a Honvédséget választották.

Nekem már nagyon visszás, hogy ezen megy a pörgés. Ha megzúzza felelőtlenségből a gépet, aztán tisztára mosnák, kineveznék, akkor értem az indulatokat, itt nem.

A gép odalett oké, de ezen a gépen nem múlik semmi.
Tanulságok???
Biztos sokan átgondolták, melyik előírás, miért fontos. A parancsnoktól a pilótán át a karbantartókig. Ha folyamatosan hullanának a gépek érteném az indulatokat, így nem.

Megfizették a legnagyobb árat, amit lehetett. Hogy a családja kapott pénzt, egy kamionosnál, másnál nem biztos hogy járna, hát ennyi előnye lehet, hogy a Honvédséget választották.

Nekem már nagyon visszás, hogy ezen megy a pörgés. Ha megzúzza felelőtlenségből a gépet, aztán tisztára mosnák, kineveznék, akkor értem az indulatokat, itt nem.

A gép odalett oké, de ezen a gépen nem múlik semmi.
Tanulságok???
Biztos sokan átgondolták, melyik előírás, miért fontos. A parancsnoktól a pilótán át a karbantartókig. Ha folyamatosan hullanának a gépek érteném az indulatokat, így nem.
A-a katona ugyan olyan munkavállaló,mint bárki más.Nem kötelező katonának lenni.....
Nekem,és a halott katonatársamnak anno kötelező volt......Meg még milliónyi többi sorozottnak.Szóval hagyjuk már ezt az üres,és hamis pátoszkodást.Milliónyian szolgáltuk a hazát ingyen,kötelességből mundérban.
B-mióta állitották vissza a nemesi vitézi rendet,hogy a katonának előjogai vannak?
Éppen forditva.Megszabadulni kéne a magyar félfeudalista államszervezet és tagjainak mindenféle előjogaitol.
C-ezt,mit csinált,civilben foglakozáskörében elkövetett szándékos veszélyeztetésnek hivják,és büntetés jár érte.....És katonának ugyan úgy felelnie kéne érte.Mert amig nem felelnek érte,újra és újra meg fogják csinálni.
Anno,mikor Bosznia felett lelőtték az F16-t,az USAF mindent megtett,és kihozta a pilótát.
Majd kivizsgálták,hogy miért is lőtték le.Megállapitották,hogy súlyos hibák és fegyelmezetlenség vezetett a gépveszteséghez,ezért megróvással kirugták a pilótát......