[HUN] Aknavetők

Csak engem zavar, hogy milisnek mondjátok a mm-t? A mil az egy másik mértékegység :)
Értem, hogy szleng, de akkor is. Én nem hallottam, hogy 7,62 milis, csak 7,62-es meg 152-es etc.
a mil -t vonásnak mondjuk. vagy én biztosan még aki mondja is hogy xyz mil mondja hozzá hogy vonás. én legalábbis így figyeltem meg-
pl. 67 mil... vonás :D

A mil az inch ezredrésze, a miles meg mérföld.
A vonás már jobb, mert az 1/1000m de a mil szög 2Pi/6400
mérföldbe abszolút nem számolok szerintem nem is nagyon ismerek olyan embert aki megmondaná hány m (talán fater civílből) a seregből meg max a tisztek altisztek java már csak tippre mondaná. a seregbe a mil ről a vonás ugrik be mindenkinek a mérföld szerintem nagyon minimális embernek max agyon natositott usaba agyonképzettnek.

Hallott, látott valaki bármit az elvileg 2021-ben megrendelt 120mm-es aknavetőkről?
Van egy aknavetőgyárunk, amitől rendeltünk röhejesen alacsony mennyiségű aknavetőt, amit azóta sem látott senki, pedig 2023-ban kellene szolgálatba állnia a hírek szerint.
Az aknavető egy olcsó fegyver, aminek kb. "hegyekben kellene állni" nekünk mégis alig van.

Hallott, látott valaki bármit az elvileg 2021-ben megrendelt 120mm-es aknavetőkről?
Van egy aknavetőgyárunk, amitől rendeltünk röhejesen alacsony mennyiségű aknavetőt, amit azóta sem látott senki, pedig 2023-ban kellene szolgálatba állnia a hírek szerint.
Az aknavető egy olcsó fegyver, aminek kb. "hegyekben kellene állni" nekünk mégis alig van.
Elvileg most ősszel érkeznek az első darabok.
Türelem.

Ki hallott itt erről?
"A tüzérségi támogatás képességének fejlesztése érdekében a feladat keretében 120 mm
vontatott aknavető, tűzvezető rendszer és lőszerek kerülnek beszerzésre. 2021. évben az aláírt
szerződés előlegfizetése valósult meg. A teljesítés 2023. évben várható."
Miféle vontatott aknavető ez?
Nekem ez teljesen új... :cool:

• Tetszik
Reactions: Venom85
Ki hallott itt erről?
"A tüzérségi támogatás képességének fejlesztése érdekében a feladat keretében 120 mm
vontatott aknavető, tűzvezető rendszer és lőszerek kerülnek beszerzésre. 2021. évben az aláírt
Ajánlom a hirtenberger topik átolvasását.

Ki hallott itt erről?
egész konkrétan ilyeneket vettünk:

• Tetszik
Reactions: éber
Amúgy vajon mikor fogunk nagyobb számba venni aknavetőt/önjáró aknavetőt ? Majd ha kész lesz a magyar gyár, hogy el lehessen mondani, hogy magyar seggbe magyar.... ?
Önjáró aknavetőhöz először a Gidrán gyártást kellene fel futtatni...