Távirányított torony géppuskával, ez kellene mondjuk a NMS-re (Nomád).
A topikot nem kéne átnevezni Mistral 3-ra?
A topikot nem kéne átnevezni Mistral 3-ra?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez jó lenne...Távirányított torony géppuskával, ez kellene mondjuk a NMS-re (Nomád).
Jó ötlet: mivel a Skyrangeren is Mistral lesz, így lehetne itt ebben a topikban minden ami magyar Mistralokhoz kötődik!A topikot nem kéne átnevezni Mistral 3-ra?
A GAZ-66 Láma volt hadrendben a gépesített lövészdandárokban. A platón egy hasonló indító konfig volt, mint az Atlas, csak két Igla rakéta részére. Szerintem ennek a megfelelő pótlása lebegett az illetékesek szeme előtt.Ja, csak ki volt az az idióta részünkről, aki eleve így vette meg Mistralt, mikor megvette ? Illetve, mégis mit gondoltak, mire lesz jó, mire szánták ?
A gyártó szerint ennek a rendszernek Mistral Atlas a neve. Az Atlas-2 nem azt jelenti hogy a "kétrakétás" változat?Ez jó lenne...
Jó ötlet: mivel a Skyrangeren is Mistral lesz, így lehetne itt ebben a topikban minden ami magyar Mistralokhoz kötődik!
@Terminator mit gondolsz?
Az ATLAS mindig is két rakétás volt. Régen tényleg volt 2-es a nevében, de mostanra ezt törölték.A gyártó szerint ennek a rendszernek Mistral Atlas a neve. Az Atlas-2 nem azt jelenti hogy a "kétrakétás" változat?
Több mint 10 éve hozták létre ezt a topikot. Ha jól értem, akkor még így hívták amit a Honvédség rendszeresített...Az ATLAS mindig is két rakétás volt. Régen tényleg volt 2-es a nevében, de mostanra ezt törölték.
Volt nem rég egy profiltisztítás az MBDA-nél és sok Mistral-rendszert levettek a kínálatból.
+ a Mistral Simbad RC tengerészeti kétrakétás indító, de az nekünk irreleváns.
Várhatóan több platformon lesz nekünk is Mistral, így talán nem szükséges a címbe az ATLAS
Pl.
[HUN] Mistral rakéták és rendszerek
A GAZ-66 Láma volt hadrendben a gépesített lövészdandárokban. A platón egy hasonló indító konfig volt, mint az Atlas, csak két Igla rakéta részére. Szerintem ennek a megfelelő pótlása lebegett az illetékesek szeme előtt.
A Lámának volt előnye: a dupla indítóból kivehető, és utána sima vállról indítható rakétaként funkcionáló Igla. Ezt sajnos a Mistral nem tudja. Ha az Unimog ilyen-olyan okokból lerobban, akkor nem valószínű, hogy egyhamar bevethetik máshol a rajta lévő Atlast. Le lehet szerelni, de az időbe telik és nehézkes.Ebből a Láma rendszerből csak néhány darab létezett, szerintem csak próbálgatták.
Nekem akkor az Orosz nagykövetség egyik vezető tisztségviselője - aki a barátom volt - azt állította, a kiírt tenderből ők azért szálltak ki nagyon hamar, mert a franciák lefizették azt, akit kellett. Ezért nyert az Atlas /Mistral, ami a tender követelményeinek egyáltalán nem felelt meg. Hogy ők nem tudták, vagy nem akarták (ez utóbbit érzékeltette) lefizetni a döntéshozót, azt nem tudom...
Ebből a Láma rendszerből csak néhány darab létezett, szerintem csak próbálgatták.
Nekem akkor az Orosz nagykövetség egyik vezető tisztségviselője - aki a barátom volt - azt állította, a kiírt tenderből ők azért szálltak ki nagyon hamar, mert a franciák lefizették azt, akit kellett. Ezért nyert az Atlas /Mistral, ami a tender követelményeinek egyáltalán nem felelt meg. Hogy ők nem tudták, vagy nem akarták (ez utóbbit érzékeltette) lefizetni a döntéshozót, azt nem tudom...
Nem érdemes összevetni az Iglával - tök más kategória.A Lámának volt előnye: a dupla indítóból kivehető, és utána sima vállról indítható rakétaként funkcionáló Igla. Ezt sajnos a Mistral nem tudja. Ha az Unimog ilyen-olyan okokból lerobban, akkor nem valószínű, hogy egyhamar bevethetik máshol a rajta lévő Atlast. Le lehet szerelni, de az időbe telik és nehézkes.
Viszont a Mistral vitathatatlan előnye az MCP felderítő lokátor és a Mistral 3-as rakétákkal növekedett hatótávolság. Szerintem előny az Iglához képest, hogy nem csak csapódó hanem közelségi gyújtója is van a rakétának.
Az Adaptive Hussars 2023 gyakorlaton az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred MISTRAL és NASAMS alegységei az ország különböző pontjain látják el a légvédelmi rakéta oltalmazási feladataikat...
ADHU 23: MISTRAL és NASAMS
Az Adaptive Hussars 2023 gyakorlaton az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred MISTRAL és NASAMS alegységei az ország különböző pontjain látják el a légvédelmi rakéta oltalmazási feladataikat.honvedelem.hu
Szerintem ez megint egy politikus hozzánemèrtèse.Azt szeretném megkérdezni, hogy valaki tudja-e esetleg, hogy milyen magyar csoda rakétáról karattyolnak ezek, mert egyre nagyobb a gyanú bennem, hogy tényleg létezik a multiverzum:
Sárga dosszié II. - A HM elvesztette a rakétapert - JOGALAPPAL
Jogalappal - a független elemző oldal. Hírek a honvédelem, a nemzetbiztonság, a Zrínyi 2026 beszerzések, az adatvédelem és információbiztonság területéről.jogalappal.hu
"Simicskó István, a honvédelmi bizottság akkori alelnöke fel is hívta a figyelmet, hogy van egy magyar fejlesztésű rakéta, ami vállról és gépkocsiról egyaránt indítható."
2002. október 11 - "Simicskó István (Fidesz), a honvédelmi bizottság alelnöke felhívta a figyelmet, hogy van egy magyar fejlesztésű rakéta, ami vállról és gépkocsiról egyaránt indítható."
Azt, hogy egyszer vígan fotózzák az uralt máskor meg kitakarják..Itt alul most mit kéne látnunk?
Amire @Terminator rákérdezett, @Bálint meg megaszonta:Itt alul most mit kéne látnunk?
Azt, hogy egyszer vígan fotózzák az uralt máskor meg kitakarják..
Azt, hogy egyszer vígan fotózzák az uralt máskor meg kitakarják..
Értem, köszi!Amire @Terminator rákérdezett, @Bálint meg megaszonta: