Mert volt annyi eszük, hogy ne szerencsétlenkedjenek a BTR-el, hanem újat vegyenek helyette, csak jött a menetrendszerű...Szerintem arra gondol, hogy miért nem lett felmelegítve akkor, amikor már (még) nem (volt technikai államcsődben az ország).
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mert volt annyi eszük, hogy ne szerencsétlenkedjenek a BTR-el, hanem újat vegyenek helyette, csak jött a menetrendszerű...Szerintem arra gondol, hogy miért nem lett felmelegítve akkor, amikor már (még) nem (volt technikai államcsődben az ország).
Mert közben született egy (erősen megkérdőjelezhető) döntés, hogy nem kell 2018-ban, mert minden is beérkezik pillanatok alatt meg lesz pénz mindenre is.Szerintem arra gondol, hogy miért nem lett felmelegítve akkor, amikor már (még) nem (volt technikai államcsődben az ország).
De nem vettek újat helyette. A lynx helyett egy kiforrott kerekes platformmal kellett volna kezdeni a szárazföldi erők modernizációját és akkor most nem lennénk tizedekkora blamában sem.Mert volt annyi eszük, hogy ne szerencsétlenkedjenek a BTR-el, hanem újat vegyenek helyette, csak jött a menetrendszerű...
Elvileg azt most pótolják: megy a BTR barkácsolás a törökkel - ha jól tudom...vagy már ettől is elvonták a lét?Én pl úgy voltam vele, hogy az átmeneti időszakra szükséges lett volna egy hasonló programot letolni.
Azért azt ne rójuk már fel nekik, hogy nem látnak a jövőbe. Utólag könnyű okosnak lenni és igazad is van, de a múlt biztos ismeretében van igazad, nem pedig előre mondtad meg, hogy ez lesz a vége.De nem vettek újat helyette. A lynx helyett egy kiforrott kerekes platformmal kellett volna kezdeni a szárazföldi erők modernizációját és akkor most nem lennénk tizedekkora blamában sem.
Ami azt illeti mondtam is itt is. Meg az eredeti terv is a kerekes platform volt.Azért azt ne rójuk már fel nekik, hogy nem látnak a jövőbe. Utólag könnyű okosnak lenni és igazad is van, de a múlt biztos ismeretében van igazad, nem pedig előre mondtad meg, hogy ez lesz a vége.
Megmondtad, hogy technikai államcsőd lesz ezért óccsót kell venni?Ami azt illeti mondtam is. Meg az eredeti terv is a kerekes platform volt.
Nem, azt mondtam meg hogy nem egy vatta új platformmal kellett volna kezdeni a haderőfejlesztést hanem egy kész kerekessel és utàna a nehéz ifv-vel.Megmondtad, hogy technikai államcsőd lesz ezért óccsót kell venni?
Amúgy mióta ismerjük egymást azt mondom, hogy újat de óccsót kell venni szerintem.Megmondtad, hogy technikai államcsőd lesz ezért óccsót kell venni?
Amúgy mióta ismerjük egymást azt mondom, hogy újat de óccsót kell venni szerintem.
Nem, azt mondtam meg hogy nem egy vatta új platformmal kellett volna kezdeni a haderőfejlesztést hanem egy kész kerekessel és utàna a nehéz ifv-vel.
A lövész 2020 program ami a zrínyi egyik alapja volt ezzek tervezett anno meg sekély btr modernizációval. Ezt a NATO nehézdandár igény és az ipari fókusz felülbírálta. És így nem egy természetes evolúciós pályàn indultunk el.
Komplett harcjárművet nem is, de pl. saját RCWS-t már rég összerakhattunk volna magunknak: sok száz kell belőle, megérné! Nagyon durva hogy mennyire nincs saját hadiipari termékünk!Sajnos mi messze le vagyunk maradva a lengyelektől. Szerencsére merünk kicsik lenni, és meg sem próbálkozunk önálló fejlesztéssel. Ami a Gestamenes történetet látva nem is baj.
Komplett harcjárművet nem is, de pl. saját RCWS-t már rég összerakhattunk volna magunknak: sok száz kell belőle, megérné! Nagyon durva hogy mennyire nincs saját hadiipari termékünk!
Gidránból lesz 300+ dbSok százat mire tennél belőle, BTR-re?
Egyetértek, ugyanakkor egyszerűen már nincs idő rá.Komplett harcjárművet nem is, de pl. saját RCWS-t már rég összerakhattunk volna magunknak: sok száz kell belőle, megérné! Nagyon durva hogy mennyire nincs saját hadiipari termékünk!
Ők meg valamiért továbbra is páriakènt vannak kezelve.Korábban egyébként a SERO említette, hogy tervez ilyet, de nem tudom, hogy meddig jutottak.
Török már van egész jó mennyiségben. Èn maradnék azon a vonalon.Ha ez nem megy, akkor szlovén vagy török.
A szlovénekkel le tudnánk boltolni 1 zászlóalj/század Lynx eladását cserébe.Ők meg valamiért továbbra is páriakènt vannak kezelve.
Török már van egész jó mennyiségben. Èn maradnék azon a vonalon.
Pl. az AERO helyett megvehették volna szlovén céget (Valhalla) "kilóra" - olcsóbb lett volna és L-39NG-vel ellentétben RCWS "mindnhová" kell MH-ban!Egyetértek, ugyanakkor egyszerűen már nincs idő rá.
Benkő utolsó 1-2 éve és SzBK teljes regnálása alibizés volt, ha akkor elkezdtünk volna egy ilyen fejlesztést, akkor mára már egy gyártásérett fejlesztésünk lenne - de nincs.
Amondó vagyok, hogy vegyünk norvégot, a fennálló adósságuk kifizetésének feltételével.
Ha ez nem megy, akkor szlovén vagy török.
Korábban egyébként a SERO említette, hogy tervez ilyet, de nem tudom, hogy meddig jutottak.
( ha lejutottak volna akár csak egy prototípusig, akkor tudnánk róla.)
Ezekre kellett volna licenc gyártást venni akkor...Török már van egész jó mennyiségben. Èn maradnék azon a vonalon.
Mármint gyártásért cserébe?A szlovénekkel le tudnánk boltolni 1 zászlóalj/század Lynx eladását cserébe.
A törökkel ilyenre esély sincs.
A szlovén rcws torony is kiváló egyébként, a németek az ő 27 mm-es tornyukat tették a LuWára.
Én úgy értem, hogy saját készletből adunk.Mármint gyártásért cserébe?