Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
őszintén én a btr 80 ast mind harctéri anyagszállító tudnám elképzelni. ha már sok a tgk benne leyen tgk
Èn meg inkább visszatöröltem amit első felindultságombol írtam.őszintén én a btr 80 ast mind harctéri anyagszállító tudnám elképzelni. ha már sok a tgk benne leyen tgk
én semmi extrát nem írtam és semmi oylat ami "pénzt" igényelne. akár a torony is mehetne le jópár db ról. (legnagyobb befektetés a torony leemelése a gép kiflexelése és a tető behegesztése hogy ne ázzon be) és van egy repeszektől védett log jármű ami úszik is ha kell. nem 100 km re de nem is 100 km re kell az ilyennek vinni bármit is. ha csak csapóajtő kerülne felhegesztésre daruzható áru is mehetne a bele.) egy gyengébb mtlb logjármű.Èn meg inkább visszatöröltem amit első felindultságombol írtam.
Èn is szeretlek de nem mindig te jársz a fejemben.én semmi extrát nem írtam és semmi oylat ami "pénzt" igényelne. akár a torony is mehetne le jópár db ról. (legnagyobb befektetés a torony leemelése a gép kiflexelése és a tető behegesztése hogy ne ázzon be) és van egy repeszektől védett log jármű ami úszik is ha kell. nem 100 km re de nem is 100 km re kell az ilyennek vinni bármit is. ha csak csapóajtő kerülne felhegesztésre daruzható áru is mehetne a bele.)
iazából nagyon nem szeretném de a kényszer nagy úr... a célra alkalmassá tehető igazán olcsón viszonylag csekély szakértelmet kívánó módón. gyorsan megoldható és helyben vannak a donorok... hasonlót csinált már itthon több cég is (nem feltétlen őket kellene ezzel megbízni de ezt nem sikerült pl elrontaniuk.) nem a legtökéletesebb megoldás egy problémára. de megoldaná a hiányosságot. és ráérnénk a késöbbiekben gondolkozni a cserélyükön de nem letolt gatyával gondolkoznánk legalább e téren.Èn is szeretlek de nem mindig te jársz a fejemben.
Törppapara akartam reagálni,csak nem sikerült kultúrát formában megfogalmazni.
De ha te is át akarod alakítani eme nemes járműveket, hogy még jódarabig szolgálhassanak akkor azt amit ott írtam neked is szánom.
Èn csak ........ raktam egy pontotiazából nagyon nem szeretném de a kényszer nagy úr... a célra alkalmassá tehető igazán olcsón viszonylag csekély szakértelmet kívánó módón. gyorsan megoldható és helyben vannak a donorok... hasonlót csinált már itthon több cég is (nem feltétlen őket kellene ezzel megbízni de ezt nem sikerült pl elrontaniuk.) nem a legtökéletesebb megoldás egy problémára. de megoldaná a hiányosságot. és ráérnénk a késöbbiekben gondolkozni a cserélyükön de nem letolt gatyával gondolkoznánk legalább e téren.
Most rádöbbenhetsz mennyire is veszélyes csak egy pontot rakni. Amúgy én régóta hangoztatom a logisztikai gépparkká alakításukat.Èn csak ........ raktam egy pontot
egy pont többet mond 1000 szónálÈn csak ........ raktam egy pontot
- Pontosan erre gondoltam. A slovákok is gyártanak tornyokat, esetleg olyan tornyot venni tőlük amit később tudnánk felhasználni saját készítésű járműveinken. Hirtelen ezt a 2017-es linket találtam.Szóval konkrétan reverse engineeringgel kéne alkatrészeket újrateremteni gyári tervdokumentáció nélkül. Igaz nem egy űrsikló a gép de akkor is idő meg pénz.
600 darabért csak megéri.Amúgy jelenleg a BTR továbbüzemeltetése mégnehezebb lett, mivel azoktól az országoktól ahonnan eddig vettünk alkatrészt (orosz,ukrán,belarusz) többet nem jutunk hozzá és a köztes szereplő beiktatását ezek közé meg árgus szemekkel figyelik a nyugatiak...
És így is szar helyzetben vagyunk velük.
Szóval konkrétan reverse engineeringgel kéne alkatrészeket újrateremteni gyári tervdokumentáció nélkül. Igaz nem egy űrsikló a gép de akkor is idő meg pénz.
De az alap kérdésre mint benn féntes mit szólsz? Tovább használni mint szállító eszköz ?Ezen az ukrán háború kicsit változtat mivel addig se árt van ha valami hadrafogható cucc.
Tudom hogy szerinted minden szar rajta, ki kell dobni az ócskavasba, olyan ismerős ez a nézet!páncélzat is szar és akkor már motor is gyenge. A lehető leggyorsabban le kellene cserélni az egészet...
Nagyon sokat kannibalizáltak belőle eddig is. A szlovákoktól esetleg a fegyverzeti anyag pótlását meg tudnánk oldani legalábbis a harmincas tekintetében.
Fékrendszer, felfüggetsztés amit újra kéne alkotni. Illetve a fegyveres része a gépeknek.
Éjszakai harcképessége meg gyakorlatilag nem létezik.
A fegyveres része a szlovákoktól megoldható ők gyártják a 2A42-es gépágyút.
Itt azt kell eldönteni, hogy mennyi időre terveznek velük, meg, hogy milyen feladatokra.Igen de amíg nincs pótlás az agyonhasznált fegyverzettel kezdeni kell valamit sajnos, mert rohadtul szét vannak kopva a gépek fegyveresen.
Miert, tamadnak?Tudom hogy szerinted minden szar rajta, ki kell dobni az ócskavasba, olyan ismerős ez a nézet!
Van légvédelmünk? Az orosz gépeknek letolt gatyával melyik ujjadat fogod mutatni? Adsz a lecserélésükre pénzt? Nézd meg gazdaságilag hol járunk! Ezután meg még gatyánk se lesz!
Szóval nem kellene ilyen flegmán vagdalkozni, ha kifizeted a lecserélésüket minden további nélkül kidobjuk őket. Könnyű mondani hogy: LE KELL CSERÉLNI AZ EGÉSZET! Felszólító módban!
Dörzsöld meg a lámpásodat s szólj a dzsinnek hogy hozzon pénzt. Felszólító módban!
- Pontosan erre gondoltam. A slovákok is gyártanak tornyokat, esetleg olyan tornyot venni tőlük amit később tudnánk felhasználni saját készítésű járműveinken. Hirtelen ezt a 2017-es linket találtam.
https://twitter.com/hashtag/EVPU?src=hashtag_click
- Szóval a tornyot csak cserélni kellene, s ott lenne minden, (éjjellátó, gépágyú, stb), s ehhez kellene tőlük kérni a rakétatartó tervdokumentációját. Összehozni a kettőt. Úgy is szeretnénk a szlovákokkal bővíteni a kapcsolatot.
- Vagy a cseheken keresztül, ha már gyártják a Lynx tornyát, hátha a készülő 8x8-asunk tornyát is ők gyártanák. Szóval csak próbálok hasznosan gondolkodni. Így lenne mozgékony légvédelmünk.
Város légvédelemre, határ légvédelemre, folyó átkelés légvédelmére, stb.
Egy utánfutót utána akasztani a BTR-nek pótrakétákkal. Ilyet lehetett látni az ukrán videókon.
2027-8 elég messze van, a harcok meg a nyakunkon, itt mellettünk. Tudom ez is egy hülye gondolat.