Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Na erre a laktanyára is ráférne egy kis renoválás.
Sajnos előfizetős
Ungarische Streitkräfte übernehmen ersten Schützenpanzer Lynx
Ungarn hat im Beisein des Ministerpräsidenten, des Verteidigungsministers und des Kommandeurs der Streitkräfte den ersten Lynx KF41 Schützenpanzer übernommen.soldat-und-technik.de
A Lynx mellett egy Buffalo ARV harckocsi vontató is érkezett Magyarországra, hiszen a gyalogsági harcjárműhöz szükséges a műszakis. A Leopard 2-esen alapuló vontató közel 70 tonnás tömegével is igazán tekintélyt parancsoló módon csikorgott végig a Dózsa György úton.
Itt volt az első harci Hiúz Budapesten
Alig több mint két évvel a döntés után megérkezett hazánkba az első KF41-es gyalogsági harcjármű. Eddig csak kísérleti példányokat láthattunk, most viszont már egy olyant, amely valóban igazi harci vas. Egy nappal a hivatalos átadó után már a Magyar Honvédség tulajdonaként nyilvánosan is bemutatták…killermetals.blog.hu
A gumibetétes lánctalpnak köszönhetően azonban közlekedhet a közutakon, ami lehetővé teszi, hogy a jövőben nagyobb távolságot is megtehessen egy gyakorlat helyszínére, vagy átcsoportosításnál.
A Büffelt Buffalonak "magyarosították" miét nem Bölénynek, ha már mindennek magyar nevet adunk...Nálunk Büffel lesz, nem KF41 alpú műszaki-mentő!
A Büffel bivalyt jelent, a Wisent jelent (európai) Bölényt.A Büffelt Buffalonak "magyarosították" miét nem Bölénynek, ha már mindennek magyar nevet adunk...
Ez speciel talán nem is baj, mert a Griff az nem is annyira madár, hisz oroszlántestű bestia szányakkal. Ami Griffmadár az már a magyarban inkabb a Turul.Amúgy nálunk nem nagyon szokták magyarítani a fegyverek nevét: Gripen sem lett Griffmadár...
A Griffmadár az elzerjedtebb fordítása meg hát a "mienk" repül is...na mind1.Ez speciel talán nem is baj, mert a Griff az nem is annyira madár, hisz oroszlántestű bestia szányakkal. Ami Griffmadár az már a magyarban inkabb a Turul.
Az nagyon kevés...akkor gyakorlatilag annyit fog tudni mint a Büffel - semmi többet...Európai Bölény: a WiSENT 2 többrendeltetésű műszaki gép
"Magyarország az 5 db WiSENT 2HU eszközhöz mindösszesen egy aknamentesítő tartozék-készletet és egy műszaki munkagéphez szükséges készletet rendelt meg."
Kongsberg oldalán nincs olyan RCWS hogy "Nordic+" - google sem talál semmi ilyet...ez a cikk nem teljesen megbízható...Az nagyon kevés...akkor gyakorlatilag annyit fog tudni mint a Büffel - semmi többet...
"A jármű önvédelmi fegyverrendszere egy 12,7 mm-es géppuskával felszerelhető Kongsberg Nordic+ távirányítású fegyverállványból, valamint a Wegmann 76 mm-es gránátvetőrendszer-ből áll."
Idáig deFNderről szoltak a hírek, most kinek van igaza?
@krisss ?
MKK és a KL még elég megbizható szokott lenni,mert kifejezetten alig olvasott szakmai lapok.KESMA még nem tenyerelt rájuk úgy,mint a többi katonai lapra.Kongsberg oldalán nincs olyan RCWS hogy "Nordic+" - google sem talál semmi ilyet...ez a cikk nem teljesen megbízható...
Nordic+ RCWS akkor sem létezik - én nem találtam semmi ilyesmit legalábbis a Kongsberg kínálaátban.MKK és a KL még elég megbizható szokott lenni,mert kifejezetten alig olvasott szakmai lapok.KESMA még nem tenyerelt rájuk úgy,mint a többi katonai lapra.
Különben ott van a cikkben, hogy csak 2020-ban hozták ki a hídvető adaptert. Tehát igazam volt, hogy mi azt 2018-ban nem rendelhettük meg!Az nagyon kevés...akkor gyakorlatilag annyit fog tudni mint a Büffel - semmi többet...
"A jármű önvédelmi fegyverrendszere egy 12,7 mm-es géppuskával felszerelhető Kongsberg Nordic+ távirányítású fegyverállványból, valamint a Wegmann 76 mm-es gránátvetőrendszer-ből áll."
Idáig deFNderről szoltak a hírek, most kinek van igaza?
@krisss ?
ami igaz az igaz...mondjuk egy készlet aknamentesítő és markolókanál nagyon kevés...az egész Honvédségnek egyetlen aknamentesítő harkocsija lesz így a szovjet cuccokat nem számítva. Remélem lesz még után rendelés...Különben ott van a cikkben, hogy csak 2020-ban hozták ki a hídvető adaptert. Tehát igazam volt, hogy mi azt 2018-ban nem rendelhettük meg!
Lehet, hogy én vagyok a hülye, de ez nekem kevésnek tűnik.Európai Bölény: a WiSENT 2 többrendeltetésű műszaki gép
"Magyarország az 5 db WiSENT 2HU eszközhöz mindösszesen egy aknamentesítő tartozék-készletet és egy műszaki munkagéphez szükséges készletet rendelt meg."
Megnéztem az eredeti FFG közleményt 2020 -ból.Európai Bölény: a WiSENT 2 többrendeltetésű műszaki gép
Az első hírek két szettről szóltak, konténerizálva.Megnéztem az eredeti FFG közleményt 2020 -ból.
Die FFG Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft mbH (FFG) liefert im Zeitraum 2023 bis 2025 fünf WiSENT 2 Bergepanzer an Ungarn sowie Pionierpanzerkits in 40-Fuß-Containern und Minenräumkits in 20-Fuß-Containern.
Ungarn wird dritter WiSENT 2-Nutzer in der NATO
Ungarn wird damit neben Kanada (18 WiSENT 2) und Norwegen (12 WiSENT 2) bereits der dritte NATO-Staat, der das vielseitige Unterstützungsfahrzeug der FFG in seine Streitkräfte einführt.esut.de
Nem vagyok nyelvész, de mind az aknamentesitő, mind a műszaki kiegészítőkről többes számban ír. Persze azóta sok minden változhatott, sőt a tanulmány írói biztosan jobban jártasak az ügyben, majd meglátjuk. Mindenesetre sztem fura lenne ha csak 1-1 készletet rendeltünk volna, kivéve ha a meglévő honvédségi felszereléseket nem lehet a Wisentekre egyszerűen átszerelni.