Szia,Ez engem érdekelne… miért ne lenne előrelépés? Már ha csak azt nézem, hogy egy korszerű 5,56-os platform, optikát meg egyebeket jóval könnyebb ráaaplikálni később is.
Kevesbe megbizhato, kevesbe robosztus, nincs hozza raktaron sok loszer, gyengebb a loszer, at kell ra kepezni a katonakat.
Ugy gondolom, hogy a fenti problemakkal szemben egyetlen elonye "csupaszon" a konyebb loszer, es ez nem eri meg a valtast.
Ezzel szemben az AK-63I ejellatoja ugyan alapszinten ellatja a feladatat ma is (ha meg van raktaron!), de messze korszerubbeket lehet kapni. Amik mind picattiny sinnel rendelkeznek, ugyanugy, ahogy az osszes megvasarlasra erdemes red-dot is.
Es az infrabak-piacitnny atalakito barkacsolas, amit ha lehet, akkor keruljunk ki. A 700 000 Ft-os dognehez felfacsavarozott sin (meg ha ebben volt is egy kis tulzas) nagyon ki kellene kerulni. Az altalam probalt atalakitast szinten zsakutcanak tartom.
Osszefoglalva: ha hasznalatban vannak a sinek a Bren-2-n: minimum red-dot mindenkinek es legalabb rajonkent 2 db 3x nagyito, es lehetoleg mindegyikre pluszban vagy infra lezer (+ ejjellato szemuveg minden katonan) vagy ejellato (vagy nagyon idealis esetben thermo, de ekkorat mar nem merek almodni minden katonanak), akkor szerintem elorelepes, es orulok neki, hogy jobb fegyvert kaptak a katonak. Ha nincsenek hasznalatban a sinek, akkor csak mas fegyver, de szerintem nem jobb, es nem orulok neki, hogy a sok kiadott penz eredemenyekeppen sincs jobb fegyveruk.
(Gyk. nem a kiadott sok penz a baj ekkor sem!)