[HUN] CZ BREN 2

Esetleg mégsem értelmetlen? :rolleyes:
Ugyanúgy alapfelszereltség lesz lassan mint az éjjellátó.

Érdekes, hogy frissen kapták, és 7,62-es...
Elvileg nem olyan bonyolult átszerelni erről arra. Fegyvermesternek kb 15 perc.
Legalábbis egy katonaismerősöm azt mondta amikor rendszeresítettèk. Rosszul emlékszem?
@dudi / @krisss/ valaki? Csak rosszul emlékszem?

Bár ilyet még èn sem láttam csak promóvideon a bejelentéskor.

Gépkarabély és pisztoly lövészetet, valamint menetgyakorlatot hajtott végre a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság (HQ MND-C) állománya a bakonykúti lőtéren.

➡️ https://honvedelem.hu/hirek/a-loteren-is-celtudatosan.html

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ha jól látom, ezek 7.62x39-es tárak?

Rengeteg 7.62x39 van raktáron az az oka. Erről beszéltem, hogy jó lett volna átállni 5.56-ra....Átadni lőszert cserébe hozni helyette 5.56-ot 1:1-be. Személyes véleményem szerint városban,illetve fedetebb terepen én a 7.62-re esküszöm, de Nato ország vagyunk utánpótlás esetén,ha baj van jobb, ha abból az űrméretből van használatban.

Rengeteg 7.62x39 van raktáron az az oka. Erről beszéltem, hogy jó lett volna átállni 5.56-ra....Átadni lőszert cserébe hozni helyette 5.56-ot 1:1-be. Személyes véleményem szerint városban,illetve fedetebb terepen én a 7.62-re esküszöm, de Nato ország vagyunk utánpótlás esetén,ha baj van jobb, ha abból az űrméretből van használatban.
kinek adod át? az ukránnak ? az ukránnál nincs rendszerbe 7.62x39...

• Tetszik
Reactions: ravenlord
Nem emlékszem, hogy volt-e már róla szó, de tegnap este Áder katonai búcsúztatóján elhangzott a Nemzeti Honvéd Díszegység parancsnokhelyettesétől (?), hogy most használtak utoljára Mannlicher és SZKSZ karabélyokat, mert a továbbiakban az új BREN gépkarabélyokat alkalmazzák protokolláris rendezvényeken is.
Szombaton Novák Katalin beiktatásán már az új karabélyokat fogják használni.

Nem emlékszem, hogy volt-e már róla szó, de tegnap este Áder katonai búcsúztatóján elhangzott a Nemzeti Honvéd Díszegység parancsnokhelyettesétől (?), hogy most használtak utoljára Mannlicher és SZKSZ karabélyokat, mert a továbbiakban az új BREN gépkarabélyokat alkalmazzák protokolláris rendezvényeken is.
Szombaton Novák Katalin beiktatásán már az új karabélyokat fogják használni.
Ugye a vita itt pár hónapja, hogy ne bohóckodjunk héjvédelmen!

Hát nekem volt igazam és bejött a két általam optimálisnak tartott opció egyike a héjvédelmi funkció potens ellátására:
  • vagy a régi Mannlicher legyen betárazva
  • vagy az új Bren legyen a díszőrségnél

• Tetszik
Reactions: bel and vasszekely