[HUN] CZ BREN 2

Nem emlékszem, hogy volt-e már róla szó, de tegnap este Áder katonai búcsúztatóján elhangzott a Nemzeti Honvéd Díszegység parancsnokhelyettesétől (?), hogy most használtak utoljára Mannlicher és SZKSZ karabélyokat, mert a továbbiakban az új BREN gépkarabélyokat alkalmazzák protokolláris rendezvényeken is.
Szombaton Novák Katalin beiktatásán már az új karabélyokat fogják használni.

881b227f-d440-4a89-982b-f88413217371.jpg

Nem láttam a rendezvényt ezért kerdezem, hogy nem csak a végén húzták rà tokokat elvonulás előtt?

Ki volt az az elborult agyú ízlesficamos illetékes aki a diszelgők szksz karabelyát lecserélte a Brenre? Ebben az díszelgő egyenruhában ezzel a fegyverrel díszelegni, merénylet a jó ízlés ellen.
Ronagyrázás? :oops: Amúgy pedig komolyan, ha ugy sincs megtoltve, akkor tok folosleges váltani ilyen angolos feelinre.

Nem láttam a rendezvényt ezért kerdezem, hogy nem csak a végén húzták rà tokokat elvonulás előtt?
Fejjebb betett blitz97 egy csupasz-szuronyos fotót.

Nyilván nem így ment a "műsor", de azért NA.
Vagy hordják végig a fegyveren a szuronyt kivonva, vagy ha lement a "műsor", akkor csatolják le, és tegyék el....
....de ez a világcsúfsága. Ezért a felelősnek minimum 2 hét békaügetés.
Legközelebb majd esernyővel fognak díszelegni, hogy meg ne ázzon a díszegyenruha. :eek:

Éles a bökő vigyázni kell vele :p
De most komolyan. Én még mindig le vagyok ragadva ennél.
Ha az a baj, hogy a szurony tokot nem lehet a ruhán megfelelő helyre rögzíteni, akkor addig a tok hol volt? Ha meg addig is a gatyaövre volt rögzítve a tok, akkor miért nem lehet a használat után a levett szuronyt abba beletenni?

@krisss !
Légyszi "szóljál már" az illetékeseknek, hogy azt a pár darabot - amennyi a díszőrségnek kell - fekete vagy barna bőrből sem olyan drága legyártani, és a gatya övére bal oldalra (a kardhüvelyre hajazva) állandóra felakasztani.
Mert értem én, hogy pronyó a zöld kordúra a díszegyenruhával, de ez a bohózat meg különösen megalázó.

Addig meg éljenek egy kicsit veszélyesen azok a legények - legalább az elvonulás idejére... :cool:

Újabb gyöngyszem:

A galériában keressétek a szuronyokról készült képeket.

Újabb gyöngyszem:

A galériában keressétek a szuronyokról készült képeket.
Valaki úgy ítélte meg, hogy elvonuláshoz tokba kell tenni a szuronyt ne legyen megbökve senki. Ezek szerint ez lesz a rendszer.

cz_806_l3-e1522895743684.jpg
itt látszik az a műanyag b.szás a hüvelykivetőnél na az nemtudom mi célt szolgál de mindig nyomja az ember hátát.

mert nem vagy egyenruhába. az első benyomás általába hogy nemtudom hogy miért vóltak ettől a fegyvertől úgy hanyatt esve. aztán jön a többi. Ne agódj senki nem fog megcáfolni mert amiket leírtam az mind valós problémák. egy divatos szar az a fegyver. tele hibával de jól néz ki ezért elnézi mindenki. mint a jó csajok esetébe nem gáz mert legalább szexi
@krisss @dudi - szar a BREN2 ? :p