[HUN] CZ BREN 2

Képeken piros pöttyös volt.
Azt láttam de nem volt ismerős a típus, meg ugye kérdés hogy a cimlapfotó kedvéért vettek pár darabot vagy tényleg ezzel lesznek/vannak szerelve. Meg a tár ugye? Stanag acél vagy IMI Defense polymer?? Mi lesz a katonánál?

Azt láttam de nem volt ismerős a típus, meg ugye kérdés hogy a cimlapfotó kedvéért vettek pár darabot vagy tényleg ezzel lesznek/vannak szerelve. Meg a tár ugye? Stanag acél vagy IMI Defense polymer?? Mi lesz a katonánál?

Cseh red dot volt a képeken.

Esetleg valaki tud róla, hogy a cz-re 40mm-es gránátvető lessz rendszeresítve?

Én pedig azt hallottam, hogy Adyligetra kb 2020-2022-re fognak kerülni a CZ fegyverek, kiképzési célra, előtte meg csak a bevetési osztályok kaphatják meg. (ez 3hónapos info kb)

A tatai katonák misszióba meg AK-val gyakoroltak, a Honvédelem.hu képei szerint. Ki tudja hol mi van még, vagy már. Esküre, ünnepre, már jut az új fegyver, gondolom.

Hát ez az.
Azt hittem először a külszolgálatok kapnak. Persze megfelelő átképzés után. Amire egy több hónapos felkészítés a külszolgálatra pont jó.
Aztán kmz, többi harcoló stb.

Lehet van ebben is logika . :rolleyes:

A gyártás hogy áll? Lehet tudni?

Hát ez az.
Azt hittem először a külszolgálatok kapnak. Persze megfelelő átképzés után. Amire egy több hónapos felkészítés a külszolgálatra pont jó.

Ki tudja?
Amennyire tudom,nem is lesz teljeskörű gyártás,csak összeszerelés.Pl csőgyártás cselákban marad.

Hát ez az.

Benkő azt mondta legutóbb, hogy szeptembertől indul a saját gyártás:
https://www.sonline.hu/kozelet/hely...abb-hadserege-lehet-a-magyar-2026-ra-1682192/

"Ugyanakkor a hazai hadiipart is fejlesztjük, szeptemberben indul a sorozatgyártás a kiskunfélegyházi fegyvergyárban, és egy aknavetőüzemet is terveznek"

Erre az aknavető üzemre kíváncsi vagyok. Nekem új volt de az biztos hogy aknavetők nagyon kellenének.