Utánna néztem. Itt nem ezt irják:
http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/magyar-cz-fegyverek-a-magyar-katonaknak-riport/
"Szakmailag persze legérdekesebb az volt, hogy Kránicz Roland, az HM Arzenál Zrt. vezérigazgatója (lásd nyitóképen) válaszolt néhány kérdésünkre. Elmondta új információként,
hogy az új magyar gyárban tervezik a csőgyártás beindítását is – ami azért érdekes, mert a CZ által használt hidegkovácsolásos nagyüzemi csőgyártás igen drága technológia, itthon jelenleg nincs ilyen képesség. Meglepetés volt, hogy a csehek korábbi nyilatkozatával ellentétben határozottan állította, hogy a 7,62×51 mm-es Bren2 Battle Rifle DMR-puska hazai gyártásáról is szó van, ami talán az elavult Dragunovok évtizedek óta időszerű cseréjét is előre vetíti."
További érdekes részletek:
"Amúgy pedig hosszas, sok – meg nem nevezhető – gyártó fegyvereire kiterjedt tesztprogram után lett a CZ Bren2 a befutó, megbízhatóságban vert mindent. Az összeszerelésből egyre inkább a gyártás irányába mozdulnak el, természetesen a gazdasági racionalitást figyelembe véve, hiszen a Kiskunfélegyháza-Uhersky Brod távolság kevesebb, mint 4 óra kocsival. Az érdekes utalás volt, hogy az autóipari beszállítók komoly potenciált jelenthetnek a jövőben a kézilőfegyver gyártás területén is.
Azt már az ott levő katonák is megerősítették, hogy bár csak 5,56×45 mm-es Bren2-esek voltak kiállítva, de a szovjet 43M (7,62×39) lőszeres is gyártásra/rendszeresítésre kerül. Hogy ezekből kinek és mennyi jut majd, arról senki nem tudott nyilatkozni. Nekem némileg logisztikai rémálomnak tűnik kétféle különböző tárral és kétféle lőszerrel működő, de ugyanolyan gépkarabélyt rendszerben tartani nagyobb mennyiségben. Plusz harmadik tárral működő AK-alapú fegyverek is még évekig használatban maradnak várhatóan.
A 40×46 mm-es cső alatti gránátvető beszerzését is megerősítették, de a rendszeresítésre kerülő csekély mennyiség okán ezek biztosan nem lesznek magyar gyártásúak, a cseh gyárból fognak érkezni."
Nekem ebből az jön le csőgyártás saját lesz de pl gránátvetőt nem fogjuk gyártani.