igen tudom.Egy jó évig nagyjából erről vizionáltam mindenféle vitákban.
meg a 72 amire a lenygeleknek van egy jó bika és műszaki jármű és hídvető átépítő kapacitása... ami nem mellesleg elég népszerű nemzetközi piacon is.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
igen tudom.Egy jó évig nagyjából erről vizionáltam mindenféle vitákban.
Az is egy megoldás. Használt Leopardok, valamilyen használható APC/IFV a különféle kivont készletekből a BTR helyett, némi tüzérség. Már előrébb lennénk, ha a két dandárunk fel lenne fegyverezve. Aztán mehet a tartalékosoknak, ha beérik a hadiiparfejlesztés. Kubai rakétaválság szintű durvulás is benne van akár heteken belül az ukrajnai-helyzetben. Nem lesz semmilyen hadiipari klaszter nálunk, ha nem tudjuk megvédeni Magyarországot most.
Nincs olyan hogy újat gyorsan, de még a felújított is necces. Kegyetlenül leépültek a kapacitások a boldog békeévekben...Akkor nekünk itt a fórumon, marad a használt harcjármű, mint gyorsan beszerezhető valami, a gondolatok szintjén. Nektek meg élesben marad a BTR, mint a valóság. Nem túl jó kilátások.
Nincs olyan hogy újat gyorsan, de még a felújított is necces. Kegyetlenül leépültek a kapacitások a boldog békeévekben...
Rádió csere stb kéne ahhoz is meg elektrinikai felújítás minimum. Kiképzés stb megszervezése logisztika kialakítása meg mire megjön 3 év az is.Lekonzervált, raktáron lévőkre gondolok. Ami elvileg, kikonzerválás után hadra fogható. Marder 1 ?
Rádió csere stb kéne ahhoz is meg elektrinikai felújítás minimum. Kiképzés stb megszervezése logisztika kialakítása meg mire megjön 3 év az is.
Az egyetlen gyors opció a BTR felújítás. Az meg olyan amilyen.
Jót,gyorsan, olcsón. Mit nem értesz ezen? Mit nem értesz azon, hogy ilyen a világon nincs csak néhány ember fejében? M?it nem értesz azon, hogy szélmalom harcot vívsz ezellen a totálisan elrugaszkodott világnézet ellen?Nincs olyan hogy újat gyorsan, de még a felújított is necces. Kegyetlenül leépültek a kapacitások a boldog békeévekben...
Jót,gyorsan, olcsón. Mit nem értesz ezen? Mit nem értesz azon, hogy ilyen a világon nincs csak néhány ember fejében? M?it nem értesz azon, hogy szélmalom harcot vívsz ezellen a totálisan elrugaszkodott világnézet ellen?
Szerintem a megoldás az lehet, ha a Boxerek mellett könnyebb pl. Fuchs 1A8-akat szerzünk be, a Duna-Tisza országában kell uszóképes jármű.Level 3 páncélzat felett semmi nem úszik, az alatt meg nem érdemes harcba vetni semmit, mert egy nehéz géppuska kilövi.
M3-asokat kell venni - ennyi.
Akkor inkább Patria 6x6 - bár valószínű, hogy egyik sem lesz.Szerintem a megoldás az lehet, ha a Boxerek mellett könnyebb pl. Fuchs 1A8-akat szerzünk be, a Duna-Tisza országában kell uszóképes jármű.
Ilyet gyártunk mindet itthon is.https://ljacksonandco.com/product/karcher-tfk-250-kitchen-trailer/ ez sem lehet rossz 30 db (és ha minden igaz pont ez van rendszerbe nállunk is)
https://ljacksonandco.com/product/marshalls-land-rover-130-ambulance-body/ 10 db személy gk ra való mentős felépítmény
https://ljacksonandco.com/categories/trackway-matting/ akár elférne itthon is pár db +ba natos
https://ljacksonandco.com/product/20ft-iso-drops-potable-water-tank-containers/ 16 db ez viszont bármikor hasznos lehet
https://ljacksonandco.com/product/de-mountable-fuel-dispenser/ 10 db akár ez is mégha régi is bármire rárakható
https://ljacksonandco.com/product/galvanized-razor-wire/ kis tétel de biztos filléres bontott csomagolású sarokban elférős
de a cukikocka tényleg nem rossz. 75 db 200.000 font cirka (plusz ádó)/dbIlyet gyártunk mindet itthon is.
Ilyet gyártunk mindet itthon is.
Egy két száz.Amikor még nagyon fiatalon kedztem dolgozni, a körmendi ÉLGÉP üzemében, ott gyártottuk százával, a katonai mozgókonyhákat. Az volt a fedőneve, hogy "MIKI". Annyit jelentett: Mozgókonyha Irak. Az iraki hadseregnek gyártottuk. Ugyan azt, ami a Néphadseregben is volt, egyébként. Szerintem akkor azok is mind ÉLGÉP termékek voltak. Lehet valami katonai raktár hátsó sarkában most van egy, kettő.
vanAmikor még nagyon fiatalon kedztem dolgozni, a körmendi ÉLGÉP üzemében, ott gyártottuk százával, a katonai mozgókonyhákat. Az volt a fedőneve, hogy "MIKI". Annyit jelentett: Mozgókonyha Irak. Az iraki hadseregnek gyártottuk. Ugyan azt, ami a Néphadseregben is volt, egyébként. Szerintem akkor azok is mind ÉLGÉP termékek voltak. Lehet valami katonai raktár hátsó sarkában most van egy, kettő.
Egybe aztán a felesleg alkatrész.de a cukikocka tényleg nem rossz. 75 db 200.000 font cirka (plusz ádó)/db
kérdés hogy megérné e egyben megvenni vagy kiválogatni az 50 legjobb álaptút...
szerintem is ez lenne a legjobb verzió és ha annyira szükséges sürgősen a donorok még mindig hejreállíthatóak...Egybe aztán a felesleg alkatrész.