A másik, miért utaljunk már megint zsét a németeknek, ha itthon is forgathatjuk a dellát
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Gombokért fel kellene vásárolni, mielőtt még úgy döntenének, hogy az ukránoknak ajándékozzák őket.
Arra utaltam, hogy attól, hogy valamit kivontak, az még nem eladó.Gombokért fel kellene vásárolni, mielőtt még úgy döntenének, hogy az ukránoknak ajándékozzák őket.
Még mindig rohamlövegbe vele!
Amúgy tudjátok-e hogy miért vonták ki őket még az MN idején, 83-ban?kb 100 db a nagyrésze még megvan nem lettek szétvagdosva. 15-20 db patika állapotba. de nem aktívak
a kubok azért ahhoz képest elég jól elüzemeltek. gondolom fegyveres részre vonatkozik ez az alkatrész hiány.Amúgy tudjátok-e hogy miért vonták ki őket még az MN idején, 83-ban?
Nem fogjátok kitalálni!
"A PT-76 harckocsik kivonásának egyik legfontosabb okát egy nyugalmazott felderítő tiszt fejtette ki nekem. A járművekhez egyszerűen elfogytak a tartalék alkatrészek, valamint a lőszerek."
https://felderitokblogja.blog.hu/2019/07/15/felderitok_harckocsija_a_pt
Mondjuk nem tudom, hogy akkor lennénk-e előrébb ha már itt lenne vagy 200 marder, 2-3 zszlj használt leó , 2-3 osztálynyi használt önjáró löveg és úgy álmodoznánk az új harckocsi és 8x8 fejlesztésekről, avagy most vagyunk jobb helyzetben, hogy jelképes mennyiségekben, de igaz már itt a csúcs tech és így álmodozunk...Örülj, hogy nem terveztek semmit, mert akkor itt helyettük új dolog nem lenne...
A csúcs technológia nem feltétlen tud kibontakozni túlerővel szemben ezt láthatjuk Ukrajnában is az első pár hétben a teljes magyar honvédség szárazföldi eszköz park 80-90% megsemmisült vagy megsérült csak nekünk nincs jelentős tartalalek ennyi van után feltesszük a kezünket és a szaros fehér alsónkat tudjuk csak logatni…már elnézést ha valaki lelkébe tiprok és meg sértem hazafiasság mert valószínűleg egy tárral mugrohamozna egy hk századot de a többség nem fog…Mondjuk nem tudom, hogy akkor lennénk-e előrébb ha már itt lenne vagy 200 marder, 2-3 zszlj leó , 2-3 osztálynyi önjáró löveg és álmodoznánk az új harckocsi és 8x8 fejlesztésekről, avagy most vagyunk jobb helyzetben, hogy jelképes mennyiségekben, de igaz már itt a csúcs tech.
Erre utaltam én is, hogy személy szerint örülnék ha lenne már nagyobb mennyiségben használt nyugati technikánk amit érdemes lehet modernizálni is később. Nyugodtabban nézném a huszárkodást és a piackutatást.A csúcs technológia nem feltétlen tud kibontakozni túlerővel szemben ezt láthatjuk Ukrajnában is az első pár hétben a teljes magyar honvédség szárazföldi eszköz park 80-90% megsemmisült vagy megsérült csak nekünk nincs jelentős tartalalek ennyi van után feltesszük a kezünket és a szaros fehér alsónkat tudjuk csak logatni…már elnézést ha valaki lelkébe tiprok és meg sértem hazafiasság mert valószínűleg egy tárral mugrohamozna egy hk századot de a többség nem fog…
Ez remélem költői kérdés akart lenni!?Mondjuk nem tudom, hogy akkor lennénk-e előrébb ha már itt lenne vagy 200 marder, 2-3 zszlj használt leó , 2-3 osztálynyi használt önjáró löveg és úgy álmodoznánk az új harckocsi és 8x8 fejlesztésekről, avagy most vagyunk jobb helyzetben, hogy jelképes mennyiségekben, de igaz már itt a csúcs tech és így álmodozunk...
Igen azEz remélem költői kérdés akart lenni!?
Ez remélem költői kérdés akart lenni!?
Valld be azt akartad h valaki le írja vegreIgen az
Ezek az eszközök már ma majd 40 évesek. Szerinted mennyire lehetne velük akárcsak középtávon számolni. Azt kell megérteni, hogy amit vettünk azt vagy 30 évre vettük, nem 3-ra. Ami ma a legmodernebb az 30 év múlva elavulófélben lesz, vagy közepesen elavult lesz. Ami már ma majd 40 éves elavult technika az 30 év múlva kohószökevény vagy múzeumi példány.Mondjuk nem tudom, hogy akkor lennénk-e előrébb ha már itt lenne vagy 200 marder, 2-3 zszlj használt leó , 2-3 osztálynyi használt önjáró löveg és úgy álmodoznánk az új harckocsi és 8x8 fejlesztésekről, avagy most vagyunk jobb helyzetben, hogy jelképes mennyiségekben, de igaz már itt a csúcs tech és így álmodozunk...
valamelyik nap jártam bent a CURRUS-nál. dögivel áll benn a nyugati technika, javíthatatlanul. mert nincs hozzá megfelelő szerszám, alkatrész.Erre utaltam én is, hogy személy szerint örülnék ha lenne már nagyobb mennyiségben használt nyugati technikánk amit érdemes lehet modernizálni is később. Nyugodtabban nézném a huszárkodást és a piackutatást.
Érteni értjük. Ahogyan azt is, hogy egy esetleges védelmi helyzetben viszont ez a mennyiség kevés lesz, és értelmes mennyiség nem lesz úgyfest az árcédula miatt :/Ezek az eszközök már ma majd 40 évesek. Szerinted mennyire lehetne velük akárcsak középtávon számolni. Azt kell megérteni, hogy amit vettünk azt vagy 30 évre vettük, nem 3-ra. Ami ma a legmodernebb az 30 év múlva elavulófélben lesz, vagy közepesen elavult lesz. Ami már ma majd 40 éves elavult technika az 30 év múlva kohószökevény vagy múzeumi példány.
Nem vagyunk egyedül, ezt kell megérteni.Érteni értjük. Ahogyan azt is, hogy egy esetleges védelmi helyzetben viszont ez a mennyiség kevés lesz, és értelmes mennyiség nem lesz úgyfest az árcédula miatt :/
???valamelyik nap jártam bent a CURRUS-nál. dögivel áll benn a nyugati technika, javíthatatlanul. mert nincs hozzá megfelelő szerszám, alkatrész.
de ott vannak az izraeli t-72-ek is. eldugva.
a szerelő soron meg egy csomó javítandó technika. rengeteg munkájuk van.
Az biztos nem a currusnál lenne mert még nincs kiépítve náluk hozzá semmi.???
Ezt kifejtenéd bővebben?
Már most rohadnak le a PzH-k és a Leopárd 2-k?
Milyen izraeli T-72-ről beszélsz?