Azok a DKS-k voltak.Mikoriak azok a KPTV-k? Gyártsunk automata tornyot 30-40-50 éves fegyverekhez?
Nekünk nem ezek estek szét Afganisztánban 10+ éve már az elhasználtságtól?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Azok a DKS-k voltak.Mikoriak azok a KPTV-k? Gyártsunk automata tornyot 30-40-50 éves fegyverekhez?
Nekünk nem ezek estek szét Afganisztánban 10+ éve már az elhasználtságtól?
Abból szerinted mennyi van meg?De van. Részben a PSZH-król, részben a folyamatosan leszerelendő BTR-80-asokról.
És akkor a ZPU légvédelmi nehézgéppuska lefattákról még nem is beszéltem.
Szia,A Gidrán szélvédője meg ennél jóval erősebb.
A pàncèlzata minden szögből és minden fegyver ellen erősebb a gidránnak.
Csak level 3?Nem arrol volt szó,hogy körbe véd ngp ellen?16 tonnás dög!A Gidrán hivatalos páncélvédettsége STANAG Level 3 vagyis állja a 7,62-es géppuskát. Ez a BTR-ről nem feltétlen mondható el... Aknavédettsége pedig nagyon rossz a BTR-nek, míg a Gidránnak ez a fő erőssége.
Motorikusan is sokkal jobb a Gidrán mint a BTR.
Tényleg nem egy kategróia, de a BTR a kategóriáján belül egy haramtgyenge konstrukció - mindig is az volt.
Ha azt várjuk az APC-től, hogy A-ból B-be elvigye a katonákat úgy, hogy egy AK-val vagy útszéli bombákkal ne lehessen bennük kárt tenni, akkor azt "hozza" a Gidrán is.
Nagyon várom már, hogy legyen valami normális 6x6 vagy 8x8 APC-nek és milelőbb kidobjuk a francba a BTR-t.
A tök olcsó Patria 6x6 kiváló váltótípus lenne.
Haha, mar ~30 eve is állandóan a tartalékból hoztak az alkatrészeket, mert már akkor akadozott a ruszkiktol vagy Csepelrol avagy a FEGtol az utanpotlas.De van. Részben a PSZH-król, részben a folyamatosan leszerelendő BTR-80-asokról.
És akkor a ZPU légvédelmi nehézgéppuska lafettákról még nem is beszéltem.
Lehet hogy az ellen is véd bizonyos feltételek mellett, de hivatalosan Lvl 3...Csak level 3?Nem arrol volt szó,hogy körbe véd ngp ellen?16 tonnás dög!
Mbombék alapbol LvL4esek,körbe védenek a 14,5x114 B32 löszertől,akna és CE védelmük nagyságrendel jobb-és a nagyobb,3 tengelyes 6os 17 tonna önsúlyú.....Lehet hogy az ellen is véd bizonyos feltételek mellett, de hivatalosan Lvl 3...
A pàncèlzata minden szögből és minden fegyver ellen erősebb a gidránnak.
Mbombék alapbol LvL4esek,körbe védenek a 14,5x114 B32 löszertől,akna és CE védelmük nagyságrendel jobb-és a nagyobb,3 tengelyes 6os 17 tonna önsúlyú.....
Nomeg 1944-es gravír volt bennük. Meg gyönyörű csillag.Oks, régen olvastam már.
Mit azt már korábban említettem, az Aselsan gyártja a KPVT-hez való RCWS-t is, amelyhez ingyen van többszáz KPVT-n raktáron, de akkor nem lett volna alkotmányos költség..
Az ne zavarjon, hogy dupla akkora csőtorkolati energiával rendelkezik, mint 0.50 BMG.Mint NATO tagok, lassan negyed èvszázaddal a belèpès után, teszünk lèpèseket, hogy standard NATO szabvány lőszereket használjunk.
Ne ruszkit.
What.Meg még ingyen is van...
Csakhogy én a Mbombe 4 és 6rol beszélek....Folyton mondom,hogy a 8x8 kerekes GYHJ kategóriában.a Patria XP a kiszemeltem,de ti egyszerűen képtelenek vagytok megjegyezni.Hykomat egy társaság.Szerintem a Mbombe csak akna ellen Level 4-es. Asszem a 8x8-nál lett kitárgyalva, hogy a tömegéhez képest igen gyenge a kinetikus lőszerek elleni védettsége.
Nem vettünk se lőszert se alkatrészt se semmit 30 éve hozzá.Az ne zavarjon, hogy dupla akkora csőtorkolati energiával rendelkezik, mint 0.50 BMG.
Meg még ingyen is van...
Ja persze, ruszki.
Ha hozzáérünk, máris leprásak leszünk.
Engem nem zavar.Az ne zavarjon, hogy dupla akkora csőtorkolati energiával rendelkezik, mint 0.50 BMG.
Meg még ingyen is van...
Ja persze, ruszki.
Ha hozzáérünk, máris leprásak leszünk.
Szia,Csakhogy én a Mbombe 4 és 6rol beszélek....Konkrét CE védelmet a gyár nem ad meg,csak állitása szerint körbe véd az RPG-7 minden nem duálfejes gránátja ellen.PG-7VL 500milis átütő képességű
Nem véletlen irtam úgy,hogy a gyár állitása szerint.Elvileg lehetséges.Pl vietnámi usak tapasztalat volt,hogy az M551 Sheridan teste meglepően jol birta a vietek RPG gránátjait.Kétrétegű fala volt,amit egy polisztirol szerű műanyag habbal töltöttek ki,az úszóképesség végett-és az a hab megfogta a kummulativ sugarat.IMI Widcat és Golan cserélhető külső elemekkel oldotta meg a dolgot,és alitásuk szerint a nehéz elemekkel az is véd elég komoly HEAT töltetektől is.(szerintem egy igényeinkre szabott változatnál nekünk is ezt az utat kéne követnünk.Szerintem nekünk szükségünk van az úszóképességre.Könnyebb elemekkel igy a jármű úszóképes lehetne-a védettség kárára,természetesen.Patria XP is ilyen rendszerű).Afgánban a polák Patriák is elég jol állták az RPG gránátokat.Szia,
Ezek azert nagyon eros allitasok, ezeket illene bizonyitani is (marmint nem neked, hogy tenyleg ezt nyilatkozta a gyar, hanem a gyarnak, hogy tenyleg igaz).
Mas szavakkal: en egyszeruen nem hiszem el, hogy APS nelkul ilyet el lehet erni ebben a meret es suly kategoriaban, de nyilvan meggyozheto vagyok az ellenkezojerol.