Technologiailag egyaltalan nem nehez Mernokileg ujjgyakorlat.AHEAD rendszer elonye pont az,hogy könnyen integrálható.Persze, aztán ezekkel is kínlódnánk éveket, mint a tüzérosztály Gidránjaival....
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Technologiailag egyaltalan nem nehez Mernokileg ujjgyakorlat.AHEAD rendszer elonye pont az,hogy könnyen integrálható.Persze, aztán ezekkel is kínlódnánk éveket, mint a tüzérosztály Gidránjaival....
A Skyguard/Skynex k drága! 100+ millió egy rendszer.Az Orlikon rendszerek (van egy halom nekik, ne kérd, hogy soroljam őket),
Érdekes módon ez még az ukránomnak sem kellett: kb. 1500 méter a hatásos lőtávja és több száz lőszer kell egy találathoz, így hamar kifogy. Meg amcsi cuccokat sem "szoktunk" venni - német török izraeli vonal.az amcsiknak a szárazföldi Phalanx,
Protó szinten elakadt, nem rendelhető.az olaszoknak a Draco.
Csak le is kéne kicsinyíteni.Technologiailag egyaltalan nem nehez Mernokileg ujjgyakorlat.AHEAD rendszer elonye pont az,hogy könnyen integrálható.
Olvass vissza: raktam be képet gépágyús NMS-ről: meg rendeled, jövőre hozzák a törökök. A Giraffe radart meg bármire ráteheted. Ennyi. Ezen fejleszteni sincs igazán mit.Az a gépágyús Gidrán (+radaros Gidrán) ami pont ugyanúgy nincs?
csak nem nálunk - balfaszkodás, időhúzás meg szinte mindenben ami saját fejlesztés...meg abban is ami nem az.Technologiailag egyaltalan nem nehez Mernokileg ujjgyakorlat.AHEAD rendszer elonye pont az,hogy könnyen integrálható.
Csak 10db Giraffe radar majd 100 millió Ft (2023. májusi ár!!! https://www.army-technology.com/news/saab-will-launch-deployable-set-for-giraffe-1x-at-dsei/?cf-view ).A Skyguard/Skynex k drága! 100+ millió egy rendszer.
Ennék még a teherautós Skyranger is olcsóbb!
Érdekes módon ez még az ukránomnak sem kellett: kb. 1500 méter a hatásos lőtávja és több száz lőszer kell egy találathoz, így hamar kifogy. Meg amcsi cuccokat sem "szoktunk" venni - német török izraeli vonal.
Protó szinten elakadt, nem rendelhető.
Rakjak be róluk képet én is (a Phalanxot még fogdostam is...)?Olvass vissza: raktam be képet gépágyús NMS-ről: meg rendeled, jövőre hozzák a törökök. A Giraffe radart meg bármire ráteheted. Ennyi. Ezen fejleszteni sincs igazán mit.
+ ez megfizethető, míg te ötleteidből nem tudunk eleget venni. Ezt nem vagy hajlandó megérteni.
Tudom, és?!?Csak 1db Giraffe radar majd 100 millió Ft (2023. májusi ár!!! https://www.army-technology.com/news/saab-will-launch-deployable-set-for-giraffe-1x-at-dsei/?cf-view ).
Ennek ki jön darbja 4-5 millióból? Tudunk belőle 80-100-at venni?Rakjak be róluk képet én is (a Phalanxot még fogdostam is...)?
Te kitaláltad, hogy itt a radar, itt a Gidrán, itt az RCWS, összeadtad, hogy szerinted mennyibe kerülnek és írtál egy árat. Nyugodtan megduplázhatod azt amit árként kitaláltál. Nem úgy működik a hadiipar mint a vegyesbolt, ahol a kasszánál szépen összeadják a kenyeret, a vajat és a parizert.Tudom, és?!?
Ezzel együtt 4-5 millió Euró a gépágyús Gidrán. 5x leírtam. Olvass vissza!
A teherautós Skyranger meg 20 millió vagyis kb. 8 milliárd forint!
Ennek ki jön darbaj 4-5 millióból? Tudunk belőle 80-100-at venni?
NEM!
Ha megszorozom kettővel, akkor is a Skyraner fele-harmada lenne!Te kitaláltad, hogy itt a radar, itt a Gidrán, itt az RCWS, összeadtad, hogy szerinted mennyibe kerülnek és írtál egy árat. Nyugodtan megduplázhatod azt amit árként kitaláltál. Nem úgy működik a hadiipar mint a vegyesbolt, ahol a kasszánál szépen összeadják a kenyeret, a vajat és a parizert.
Igen, ahogy azt Móricka elképzeli. Mert ez amúgy így működik. Most komolyan elgondolkoztam azon, hogy te a mi világunk helyett egy szatyorban élsz-e.Ha megszorozom kettővel, akkor is a Skyraner fele-harmada lenne!
De francokat kell ezt szorozagtni: meg veszem a gépágyús Gidránt meg ráteszem a radart külön is kész! Semelyik gyártótól nem kérek semmilyen integrációt. Amúgy meg ha ProPatria radar lenne és saját gyártású NMS/Gidrán akkor úgy házasítjuk őket ahogy akarjuk.
A törköktől csak RCWS-t meg gépágyút kell venni és magunknak rátesszük, ahogy a ASELSAN tornyot is rátesszük majd a Rábánál - francokat fog itt duplát számolgatni bárki is!
Az álatald javasolt rendszerek amik duplák meg triplák árban!
Veled értelmetlen diskurálni.
Ha nem tudok Rolls-Royceot venni, akkor inkább nem is megyünk sehova!
Ezzel a mentalitássl marad a letolt gatya meg hogy szétdrónoznak egy konfliktusban.
Te meg sehogy nem képzeled! Kifogást keresel lehetséges megoldás helyett.Igen, ahogy azt Móricka elképzeli. Mert ez amúgy így működik. Most komolyan elgondolkoztam azon, hogy te a mi világunk helyett egy szatyorban élsz-e.
Le van.30x173 loszerhez es a 40x53 agv loszerhez is elkeszult mar.Vagy 20 éve.Valahova be is tettem mar a korabeli promojat.Csak le is kéne kicsinyíteni.
De ugye a nagyon hálózatos korszakban a radarok adataiból a többi jármű rcws-nek tudnia kellene dolgozni nem? Különben a fasznak megy a horror pénzkidobás?Annyi pénz a világon nincs amennyi csak ennek a kis haderőnek az ilyen formájú drónvédelméhez kellene. Egész egyszerűen a drónok ellen vagy EW vagy semmi. Nem tudsz gépágyúval védekezni ellenük. Nézzük az ötleted:
1 konvojban legyen 1 radar és ne is egy hanem két gépágyú. Ennek a túlterheléséhez bőven elég 4db drón ami egyszerre 4 irányból érkezik. A drónok nem repülők, hogy gátat szabjon a mennyiségüknek az áruk.
A lehetséges megoldásod nem megoldás. Bekattant valami és már ott tartasz, hogy mi majd egyedül megoldjuk egy olyan rendszer integrációját amihez nem is értünk, csak azért, hogy kijöjjön az elrugaszkodott matekod.Te meg sehogy nem képzeled! Kifogást keresel lehetséges megoldás helyett.
Nálad: nincs pénz drága cuccra, de nem kell olcsó megoldás sem, tehát drónozzanak szét minket, mert leszarom.
A csak EW baromság. Kell a kinetikus védelem is: le kell tudni lőni a drónokat.
Csak a 30x113-as lőszernek nem csak a hüvelye kisebb ezeknél, hanem maga a lövedék is.Le van.30x173 loszerhez es a 40x53 agv loszerhez is elkeszult mar.Vagy 20 éve.Valahova be is tettem mar a korabeli promojat.
40 milis agv granat meg megkisebb.Es az utobbi 20 evben a technika is fejlődött.A lehetséges megoldásod nem megoldás. Bekattant valami és már ott tartasz, hogy mi majd egyedül megoldjuk egy olyan rendszer integrációját amihez nem is értünk, csak azért, hogy kijöjjön az elrugaszkodott matekod.
Le kell lőni a drónokat, épp csak nem kell hozzá 100 rendszer. Mert tök felesleges. A drónok elleni legelső és legfontosabb védelem az az, hogy időben észreveszed őket és elpusztítod az irányító központokat, meg sem várod, hogy a gépágyúid hatótávolságába érjenek.
Csak a 30x113-as lőszernek nem csak a hüvelye kisebb ezeknél, hanem maga a lövedék is.
Semmilyen integráció nem kell!A lehetséges megoldásod nem megoldás. Bekattant valami és már ott tartasz, hogy mi majd egyedül megoldjuk egy olyan rendszer integrációját amihez nem is értünk, csak azért, hogy kijöjjön az elrugaszkodott matekod.
Lődd ki az Oroszorszából vagy sok száz kilométerről indított Shahed drón központját. Pláne ha ez a drónközpont egy mozgó teherautóban van messze a front mögött vagy egy bunker mélyén a föld alatt. Ha ez ilyen egyszerű, akkor a Skyranger is felesleges!Le kell lőni a drónokat, épp csak nem kell hozzá 100 rendszer. Mert tök felesleges. A drónok elleni legelső és legfontosabb védelem az az, hogy időben észreveszed őket és elpusztítod az irányító központokat, meg sem várod, hogy a gépágyúid hatótávolságába érjenek.
Nagyobb a belső térfogata egy 40mm-es gránátnak mint egy 30mm-es gépágyú lőszernek.40 milis agv granat meg megkisebb.Es az utobbi 20 evben a technika is fejlődött.