NMS-en van már, de bármire ráteszik.Hol van gépágyús Gidrán? Az azért fura, hogy Skyranger nincs, de gépágyús Gidrán az van...
Ahhoz kell az intwgráció amit elvársz.
beteszem ide NMS L venom 30 mm
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
NMS-en van már, de bármire ráteszik.Hol van gépágyús Gidrán? Az azért fura, hogy Skyranger nincs, de gépágyús Gidrán az van...
Ahhoz kell az intwgráció amit elvársz.
beteszem ide NMS L venom 30 mm
Ezt én is felvetettem, de @krisss emigrálással fenyegetett ha az RM-et még egyszer bevonjuk valamibe, szóval a fórum érdekében elengedtem a dolgot.Oerlokon,meg onallo cegkent,regen megcsinalta ax AHEAD rendszer 40x53 granathoz is.Szerinted akkor mennyi ido adatptal i a 30 DEFA urmetethez?
Ennyire van Skyranger is.NMS-en van már, de bármire ráteszik.
Nincs ott még most csinálják a torony végleges konfigját.Ennyire van Skyranger is.
Promó mindkettő.Nincs ott még most csinálják a torony végleges konfigját.
Nem érted, hogy nem tudunk elegendőt venni Skyrangerből?Ennyire van Skyranger is.
Objektumvédelemre ne akarj mobil rendszert mert felesleges. Objektumvédelemre nem kel a Skyranger alá a 10milliós Lynx, bőven elég egy teherautó plató vagy egy utánfutó mint a Centurion C-RAM-nél. Azt is elfelejted, hogy a fenti rendszerek autonómok, nem kell neki radar, mert van sajátja. Mennyire becsülöd annak a képességnek az árát, hogy nem függ a légvédelmi rendszered központi radartól? Mert hiába raksz Paksra 4-6 gépágyút, ha egyetlen radart viszel csak (a Giraffe könnyedén kiszolgál 4-6 gépágyút). A jóval potensebb főfegyverről ne is beszéljünk.Nem érted, hogy nem tudunk elegendőt venni Skyrangerből?
4x4 drónvadász gyengébb megoldás mert nem automatizált a célelfogás, de legalább tudunk belőle venni 100-at is.
50 radaros = kb. 250 millió
50 nem radaros = kb. 100 millió
Lehet hogy elég minden harmadikra, negyedikre radar, de ezzel az 1/2 aránnyal is olcsóbb mint amit a NASAMS-re költöttünk rakéták nélkül (410 millió volt a hírek szerint)
100 Skyranger meg olcsó platformon is két milliárd Euró lenne - kizárt hogy legyen rá lé!
Csak Paksra meg meg repterkere kell 4-6 VSHORAD rendszer lokációnként - más fontos infrát nem is említve. Simán van igény 100+ ilyen gépre.
Törökök rs a kinaiak is liszenszeltek az AHEAD rendszert.Burok is tervezték a lekoppintasat,de mar nem jutott ra idejuk,ezuttal nincs leporolhato bur terv.(Csak az Aerotek 30 ga,amire integralni lehetne az AHEAD rendszert)Ezt én is felvetettem, de @krisss emigrálással fenyegetett ha az RM-et még egyszer bevonjuk valamibe, szóval a fórum érdekében elengedtem a dolgot.
Pont azért lenne csak 2 milliárd 100 darab. Tudod Lynxxell inkább 3 mrd lenne.Objektumvédelemre ne akarj mobil rendszert mert felesleges. Objektumvédelemre nem kel a Skyranger alá a 10milliós Lynx, bőven elég egy teherautó plató vagy egy utánfutó mint a Centurion C-RAM-nél.
Ez kicsit zavaros lett hogy mit is akarsz mondani...Azt is elfelejted, hogy a fenti rendszerek autonómok, nem kell neki radar, mert van sajátja. Mennyire becsülöd annak a képességnek az árát, hogy nem függ a légvédelmi rendszered központi radartól? Mert hiába raksz Paksra 4-6 gépágyút, ha egyetlen radart viszel csak (a Giraffe könnyedén kiszolgál 4-6 gépágyút). A jóval potensebb főfegyverről ne is beszéljünk.
Persze, aztán ezekkel is kínlódnánk éveket, mint a tüzérosztály Gidránjaival....Legjobb lenne talan nekunk is megvenni a technologiat,es magunk integralni a 30 DEFA urmetethez.
Nem kell Lynx, nem kell Boxer, csak egy teherautó alá. Ennyi kell az objektumvédelemhez.Pont azért lenne csak 2 milliárd 100 darab. Tudod Lynxxell inkább 3 mrd lenne.
A németek majdnem 32 milliórért veszik Boxer alapon - a Lynx meg a Boxer is kb. egy rában van, sőt még talán drágább is.
Teherautón sem lenne 18-20 milliónál olcsóbb a Skyranger-30.
Ez kicsit zavaros lett hogy mit is akarsz mondani...
Lényeg hogy nincs pénzünk elég Skytrangerre ezért kell egy olcsóbb B-megoldás - rajtad kívül mindenki így gondolja.
Én leginklább Skyrangert vennék teherautón vagy olcsó 6x6.oson minden a dandár vagy ezred méret alakualtank + a fontos infrára - 80-120 ilyennek bőven lenne feladat, de erre sosem lesz elég pénz, szóval marad a B-terv.
Ez előbb törököt akaratam, akkor Orelokonnal jöttél, most meg még is jó a török?Törökök rs a kinaiak is liszenszeltek az AHEAD rendszert.
Nincs nekik? Most először csalódtam benned és a búrjaidban!Burok is tervezték a lekoppintasat,de mar nem jutott ra idejuk,ezuttal nincs leporolhato bur terv.(Csak az Aerotek 30 ga,amire integralni lehetne az AHEAD rendszert)
Akkor 1000 év alatt sem készülne el.Legjobb lenne talan nekunk is megvenni a technologiat,es magunk integralni a 30 DEFA urmetethez.
Ez már 5 x leírtam én is az elmúlt egy évben.Nem kell Lynx, nem kell Boxer, csak egy teherautó alá. Ennyi kell az objektumvédelemhez.
1-2 órája még semmire sem volt pénz nálad, most meg jobb ötletnek tartod 18-20 millió teherautós Skyrangert, mint 3-4-5 gépágyú radaros Gidránt/NMS-t, amit ebből tudnánk venni.Visz magával egy unlimited Dolláros Mastercardot?
Te akarsz vásárolni nem én. Én azt mondom, hogy amit kitaláltál az nem jó, mert vannak helyette létező objektumvédelmi rendszerek.1-2 órája még semmire sem volt pénz nálad, most meg jobb ötletnek tartod 18-20 millió teherautós Skyrangert, mint 3-4-5 gépágyú radaros Gidránt/NMS-t, amit ebből tudnánk venni.
Most van pénz vagy nincs?
Ha nincs akkor az olcsóbb felé kell menni, mert több mint a semmi.
Pl. ?Te akarsz vásárolni nem én. Én azt mondom, hogy amit kitaláltál az nem jó, mert vannak helyette létező objektumvédelmi rendszerek.
Ahhoz a rendszerhez képest ami nekünk nincs mert nem tudjuk megfizetni kellő mennyiségben, igen komoly harcértéket képvisel a gépágyús Gidrán.Azt pedig még mindíg nem áraztad be, hogy mennyit ér a nagyobb harcérték. Mert azt te sem gondolod komolyan, hogy a lófasz gépágyús (30x113) Gidrán azonos harcértéket képvisel bármelyik létező dedikált objektumvédelmi rendszerrel.
Az Orlikon rendszerek (van egy halom nekik, ne kérd, hogy soroljam őket), az amcsiknak a szárazföldi Phalanx, az olaszoknak a Draco.
Az a gépágyús Gidrán (+radaros Gidrán) ami pont ugyanúgy nincs?Ahhoz a rendszerhez képest ami nekünk nincs mert nem tudjuk megfizetni kellő mennyiségben, igen komoly harcértéket képvisel a gépágyús Gidrán.