[HUN] Gestamen fegyverek

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
44 420
85 611
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Lövészet magyar golyószóróval...

A magyar fejlesztésű és gyártású Gestamen golyószórót és géppuskát teszteli az MH Klapka György 1. Páncélosdandár 1. Lövészzászlóalj. A lövészeten a Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnokság parancsnoka, Szloszjár Balázs dandártábornok és Tóth István ezredes, dandárparancsnok is részt vett.

66a0d2296debf094624674.jpg

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
9 043
13 004
113
Lövészet magyar golyószóróval...

A magyar fejlesztésű és gyártású Gestamen golyószórót és géppuskát teszteli az MH Klapka György 1. Páncélosdandár 1. Lövészzászlóalj. A lövészeten a Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnokság parancsnoka, Szloszjár Balázs dandártábornok és Tóth István ezredes, dandárparancsnok is részt vett.

66a0d2296debf094624674.jpg

Van itt valaki, aki próbálta már?
Illetve olyan, aki valami jót tud mondani erről?

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 692
20 701
113
Pedig én kíváncsi vagyok rá! Hogy hívhatóme az öcsémet hogy bontcsák le a gyárat szántsa fel és sóval hintse be!

Nos, én úgy gondolom ha már elkezdtük, fejezzük be. Ahhoz viszont türelem és idő kell, hogy a semmiből, egy hadi használatra alkalmas kézifegyver családot alkossunk meg, saját magunk. Szerintem türelem. Sok buktató lesz még, de majd a végén derül ki, mit alkottunk. Az meg még néhány évet elvisz, úgy gondolom.

Azzurro

Well-Known Member
2018. november 25.
2 089
5 660
113
Mondjuk nem tudom miért kell nekünk feltalálni a spanyol viaszt. Rengeteg kitűnő eszköz van a piacon amelyek gyártási joga megvásárolható lenne gondolom..
Vagy ami még olcsóbb, simán le kellett volna másolni és gyártani a HK416-t meg a Glock 17-t egy új névvel meg valami lényegtelen módosítással. Géppuskát meg teljesen felesleges gyártani, azt a pár ezer db-ot meg kell venni FN-től. Majd minden Nato tagállam onnan vásárol. A hadiiparban nem veszik olyan szigorúan a szellemi terméket, mindenki másol. AR-15-t vagy egy tucat ország gyárt különböző néven, AK-t meg könnyebb olyat mondani ahol nem gyártják. Korábban is másoltunk: anno a PA-63 és az AK-63 is sima másolat volt, senkit nem érdekelt. Olyan nagyon újat amúgy sem lehet kitalálni a kézi lőfegyverek körében.

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
904
4 564
93
Korábban is másoltunk: anno a PA-63 és az AK-63 is sima másolat volt, senkit nem érdekelt.
Azokra szerintem kaptunk gyártási jogot. Mármint az AK variánsokra. A PA63 meg nem a Makarov elcseszett magyar verziója? Vagy a német Walther PP vagy PPK elbaszarintása? Szégyen, de nem vagyok képben hogy a pisztolyoknál ki-kinek az anyja-apja.

Mindenesetre igy az ukrán háború, meg a melegedő pite árnyékában kiváncsi leszek, mikor jutunk el odáig, hogy az AMD-k helyett végre legyen egy teljes gépkarabély átfegyverzés a BM vonalán is. Én már egy Norinco copy M4-el is beérném, valami szir-szar red dot szerelékkel.

• Tetszik
Reactions: Azzurro

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 662
87 026
113
Vagy ami még olcsóbb, simán le kellett volna másolni és gyártani a HK416-t meg a Glock 17-t egy új névvel meg valami lényegtelen módosítással. Géppuskát meg teljesen felesleges gyártani, azt a pár ezer db-ot meg kell venni FN-től. Majd minden Nato tagállam onnan vásárol. A hadiiparban nem veszik olyan szigorúan a szellemi terméket, mindenki másol. AR-15-t vagy egy tucat ország gyárt különböző néven, AK-t meg könnyebb olyat mondani ahol nem gyártják. Korábban is másoltunk: anno a PA-63 és az AK-63 is sima másolat volt, senkit nem érdekelt. Olyan nagyon újat amúgy sem lehet kitalálni a kézi lőfegyverek körében.
Te fizetted volna ki a szabadalmi per utáni bődületes büntetést?

• Tetszik
Reactions: honved

Azzurro

Well-Known Member
2018. november 25.
2 089
5 660
113
Te fizetted volna ki a szabadalmi per utáni bődületes büntetést?
AR-15-t hány cég gyárt? Gondolom a kínai meg a bolgár gyártó is fizet jogdíjat. AK-t hány cég gyárt? Nyilván ők is orosz engedéllyel gyártanak. Ja a peshavari bazárban........ Jó nagy hülyeséget írtál megint.

Azzurro

Well-Known Member
2018. november 25.
2 089
5 660
113
Azokra szerintem kaptunk gyártási jogot. Mármint az AK variánsokra. A PA63 meg nem a Makarov elcseszett magyar verziója? Vagy a német Walther PP vagy PPK elbaszarintása? Szégyen, de nem vagyok képben hogy a pisztolyoknál ki-kinek az anyja-apja.

Mindenesetre igy az ukrán háború, meg a melegedő pite árnyékában kiváncsi leszek, mikor jutunk el odáig, hogy az AMD-k helyett végre legyen egy teljes gépkarabély átfegyverzés a BM vonalán is. Én már egy Norinco copy M4-el is beérném, valami szir-szar red dot szerelékkel.
Én azt hallottam, hogy a Walther PP-t egyszerűen lemásolták. Annyi a változás, hogy 9X18-as Makarov lőszert kapott. Már ahogy emlékszem. Szerencsére már régen találkoztam vele. Anno azon poénkodtunk, hogy a bűnöző jobban megsérül, ha hozzávágod.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 662
87 026
113
AR-15-t hány cég gyárt? Gondolom a kínai meg a bolgár gyártó is fizet jogdíjat. AK-t hány cég gyárt? Nyilván ők is orosz engedéllyel gyártanak. Ja a peshavari bazárban........ Jó nagy hülyeséget írtál megint.
A bolgár biztos... A Crye nevű cég minden kínai lófasz manufaktúrát beperelt mert az MC-t illegálisan használta, el is tűnt a nagy része a copy MC-nek.
Tudod a fehér európai kultúraban a szellemi tulajdonnal nem élnek vissza, mert lopás az meg bűn. Értem én, hogy neked ez semmit nem jelent, de azt ne gondold, hogy ez másnak is természetes.

Azzurro

Well-Known Member
2018. november 25.
2 089
5 660
113
A bolgár biztos... A Crye nevű cég minden kínai lófasz manufaktúrát beperelt mert az MC-t illegálisan használta, el is tűnt a nagy része a copy MC-nek.
Tudod a fehér európai kultúraban a szellemi tulajdonnal nem élnek vissza, mert lopás az meg bűn. Értem én, hogy neked ez semmit nem jelent, de azt ne gondold, hogy ez másnak is természetes.
Ébredj már fel! A kézilőfegyverek nagyon hasonlóan működnek. Olyan radikálisan újat nem lehet vagy inkább nem szabad kitalálni. (lásd a Gestamen "forradalmi" 2 különböző elsütőszerkezete a pisztolyban mekkora egetverő baromság) Akkor már olyat érdemes gyártani ami máshol bevált. Gondolod nyugaton nem másolnak? Akkor nézd csak meg, hogy az első körben a Haenel mivel is nyert a német gépkarabély tenderen. Ja igen a egy HK másolattal.......