[HUN] Gestamen fegyverek

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
1 901
4 642
113
ja nemtudom mi a f.sz nek akarnak mindent túlbonyolítani... basszus olyan dolgokrol beszélünk amit 100 évvel ezelött sikerült összehozni a kornak megfelelő színvonalon. (persze ma már azok a pisztolyok (frommel) stb nem lenne megfelelő de a maga korába az volt.

ugyan ez igaz a karabélyra és a golyószóróra a puskáról meg semmit sem hallani.

én egyébként a csőalatti gránátvető gyártással kezdtem volna hogy legalább egy egyszerűen gyártható késztermék legyen nekik az asztalon erre belevágtak mindenbe de semmivel sehova sem jutottak.
kíválló beugrótermék lett volna ami mind a termelést mind a gyártást mind a profitábilitást segítette volna.

tudom tudom túl egyszerű lett volna ... de ez a túl egyszerű sem lett késsz a mai napig vagy ha késsz is van nem terjed.
midi_img_5551.jpg

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 355
84 179
113
Szia,

Nem neveznem magamat 40 mm szakertonek (20 evel ezelott lottem osszesen 1 lovest), de valahogy nem bizalomgerjeszto nekem az, hogy csuklobol megtartsam a hatrarugasat egy ilyen fegyvernek, ahelyett, hogy szep kenyelmesen betamasztom a vallamba.
img_0011.jpg
Semmi bajod nem lesz tőle.

• Tetszik
Reactions: bel

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 556
41 869
113
Szia,

Nem neveznem magamat 40 mm szakertonek (20 evel ezelott lottem osszesen 1 lovest), de valahogy nem bizalomgerjeszto nekem az, hogy csuklobol megtartsam a hatrarugasat egy ilyen fegyvernek, ahelyett, hogy szep kenyelmesen betamasztom a vallamba.
img_0011.jpg
amúgy kétféle 40mm-es gránát van a NATO-ban:
Low-Pressure (40x46mm): ezt lövik kézben tartott fegyverekből. Ez nem is repül annyira messzire, de nem is töri el a vállad.
High Pressure (40x53mm): ezt lövik az állványos illetve gépjárműre tett "gránátgéppuskákból" (pl. GMG). Ezt már eltörné válladat...

senki

Well-Known Member
2018. július 27.
347
291
63
ja nemtudom mi a f.sz nek akarnak mindent túlbonyolítani... basszus olyan dolgokrol beszélünk amit 100 évvel ezelött sikerült összehozni a kornak megfelelő színvonalon. (persze ma már azok a pisztolyok (frommel) stb nem lenne megfelelő de a maga korába az volt.

ugyan ez igaz a karabélyra és a golyószóróra a puskáról meg semmit sem hallani.

én egyébként a csőalatti gránátvető gyártással kezdtem volna hogy legalább egy egyszerűen gyártható késztermék legyen nekik az asztalon erre belevágtak mindenbe de semmivel sehova sem jutottak.
kíválló beugrótermék lett volna ami mind a termelést mind a gyártást mind a profitábilitást segítette volna.

tudom tudom túl egyszerű lett volna ... de ez a túl egyszerű sem lett késsz a mai napig vagy ha késsz is van nem terjed.
Nem mindenben értek veled egyet. A mai fegyverek is beilleszthetőek egy ca 100 évvel ezelőtt megfogalmazott rendszertanba. Azóta nincs új műszaki megoldás. Ha a FÉG M37-es pisztolyát megnézed, rendszertanilag, a 38ACP és ettől alacsonyabb teljesítményű lőszereket tüzelők jó része megegyezik. Amúgy Frommernek hívták akire gondoltál. Ő a hosszú csőhátrasiklású fegyverek megalkotója és kb 250 fegyverrel kapcsolatos szabadalom létrehozója.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 768
17 532
113
Tudod amikor egy US ARMY (az amerikai hadiiparral a háta mögött) is külföldi kézifegyvert vásárol, akkor az az álomvilág kategóriája, hogy mi valaha is képesek leszünk magunknak megfelelő kézifegyvert tervezni és gyártani. Persze valami szart összekókányolunk, csak azzal menj te háborúzni!!! Értem én, hogy magyar seggbe magyar lófaszt, de jó lenne, ha a magyarság segge helyett a saját seggedbe szeretnél minden áron magyar lófaszt.

Csehek, szerbek, horvátok megcsinálták, osztrákok is.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 355
84 179
113
mert a Colt micsoda?
értem én hogy mire mondod de ugyanígy van nagy ami cég is ami képes lenne, de nem emiatt vesznek külföldit... meg fognak amúgy külföldit venni
A Colt innovációja megállt 1911-ben, az a cég képes volt becsődölni az amerikai fegyverpiacon, nem véletlen került a Cz tulajdonába.

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
1 901
4 642
113
amúgy kétféle 40mm-es gránát van a NATO-ban:
Low-Pressure (40x46mm): ezt lövik kézben tartott fegyverekből. Ez nem is repül annyira messzire, de nem is töri el a vállad.
High Pressure (40x53mm): ezt lövik az állványos illetve gépjárműre tett "gránátgéppuskákból" (pl. GMG). Ezt már eltörné válladat...
Szia,

Igen, ezt tudom (ertsd: emlekszek ra, hogy a vallamnak egyaltalan nem okozott problemat, amikor lottem a LV-vel), ezert szamomra nem a vall tores volt a kerdes, hanem a csuklo randulas. Azota @dudi megvalaszolta, hogy az se problema.

• Tetszik
Reactions: endre