A szárazföldi harc sokkal kevésbé rendszeralapú mint a vízi vagy légi harcászat.Persze kell a harckocsinak kíséret de két azonos technológiai színvonalon lévő ellenség közül nem feltétlen az fog nyerni aki képes a hálózat alapú hadviselésre.
A halozatalapu hadviseles meg szarazfoldon is donto elonyt jelent. Ket azonos szinvonalu es mennyisegu hadero kozott a NCW rendelkezo fel dominalni fog a csatateren. Sokkal gyorsabban tud dontest hozni vegrehajtani alkalmazkodni a valtozo korulmenyekhez mint a masik.
Azonban most nem erre gondoltam hanem arra hogy hiaba van 24 db ubermodern Leo2A7 sed a harcban ha nincs felderitesed real time, nincs tuzerseged tamogatas, nincs gyalogsag stb stb az az nem rendszerben veted be hanem azon kivul.
Amit meg ezzel mondani akartam hogy a mostani fejlesztesek udvozlendoek es nagyon nagyon rafer az MH ra de nem lathato emogott egy koncepcio az az ad hoc nak nez ki a dolog.
A masik pedig az hogy jelenleg zajlik egy nagy paradigma valtas amiben a dronok viszik a foszerepet. Mar teszteles alatt van olyan rendszer ahol egy rajnyi katona kepes 2-300km2 es teruletet totalisan kontrol alatt tartani es barmely celpontot a felderiteni legyen az 1 es harcos vagy harckocsi zaszloalj es megsemmisiteni a rendelkezesere allo komunikacios rendszer es tobb szaz dron segitsegevel.
A mai altalanos haditechnika szerintem par even belul olyan szintu avulason fog keresztulmenni mint a csatahak a II. VH alatt. Lehett oket hasznalni de mar nem lehetett veluk dominalniuralni.