Mivel a NATO védelmére építünk, így nincs rá szükség. Nem is tudnánk kigazdálkodni egy 3x ekkora haderőt - pláne most nem amikor haladunk a stagfláció felé. GDP 5-6%-át kellene hadseregre költeni NATO-nélkül.
Mégis gond van létszámmal szinte minden alakulatnál! Ez a valóság!
A rakétatüzérség már rég be van lengetve. A Magyar Nemzetbe leírtak csak megerősítik ezt.
Az ukrán háború miatt ez előbbre jön várhatóan ez a beszerzés, mert ott komoly szerepe van ezeknek az eszközöknek és jól vizsgáztak a HIMARS-ok.
Az általad álmodott csoda haderőről még ők sem beszélnek, a NATO fontosságáról annál inkább. A ruszkik által kitüntetett külügyminiszterünk hadakozott hogy nem kellenek NATO-csapatok mert mi megvédjük magunk a 10 határra küldött Gidránnal, aztán láss csodát: már meg is érkeztek a NATO-csapatok.
A kormány többségében csak lózungokat lövöldöz, mert úgy sem kér rajtuk számon senki semmit. Sajnos ez egy ilyen ország...
Választások előtti napokban is teljesen kizárták a rezsi csökkentés megszüntetését és hülyézték az ellenzéket hogy energia takarékosságról és spórolásról beszéltek, aztán láss csodát: jön a 7x gázár meg dupla villanyár! Én még senkivel nem találkoztam, aki bel férne az állítólagos "átlagfogyasztásba", de még sincs semmi tüntetés, hogy hazudoztak egyfolytában. Ez egy ilyen ország - szinte bárki bármit mondhat és tehet következmények nélkül.
Szóval a "térség meghatározó hadereje" is csak lózung - már csak azért is, mert mindenki azt ért alatta amit akar, ez egy megfoghatatlan dolog. Ha ki lesz stafírozva a tatai dandár, máris mondhatják, hogy "meghatározók lettünk", mert ennyire modern cuccai senkinek nincsenek a környéken és vélhetően ez pár évig igaz is lesz.
Pont MG mondta (az ő szavára érdemes figyelni, mert ritkán téved ebben a témában), hogy érdemben nem változott a beszezésiterv, legfeljebb gyorsítják. Tehát nem több lesz, hanem előbb lesz.
Álmodozz csak, de engem ne vádolj ezzel - pláne rakétatüzérség témával.
A
tippmixben pár hete megadtam a tippjeim, szóval majd kiderül én vagyok-e álmodozó vagy más!
Most így újra gondolva némelyik tippem inkább lefelé módosítanám...